- 16 Mart 2015
- 7.466
- 15.641
- 198
- Konu Sahibi Esrasekerr
-
Estetik zevkleri, tarihe ilgisi olmayan entelektüel seviyesi yetersiz insanların düşüncesi ile aynı düşünüp, avukat kızına layık bulmaması da ne yaman çelişki.
Erkek arkadaşınızın ailesi daha düzgün insanlar demek. Arkeoloji okuyor olması onlara size geldiği kadar garip gelmemiş, oğullarının yanında durmuşlar... layık mısınız onlara?
Benim annem de boyle düşünüyor iste..
Estetik zevklerim gayet de var.Olmasa bile bu sizi ilgilendirmez.Hepiniz doktor mühendis koca bulmak için ölürsünüz herkes kendi çocuğunu doktora mühendise memura sağlam işi olana vermek için kendini paralar burda da gelip duyar kasmak için muhalefet oluyosunuz.Çok açık bi soru soruyum iş yokken neyle karın doyuracaksınız sevgiyle mi?çocuğunuza da 16.yy vazolarını yedirirsiniz artık
O da memnun değil. Yoruldum bittim tükendim diyor. Ben de istemiyorsan değiştir dediğimde sınava tekrar hazırlamam dedi. Yaşım geçiyor falan dedi.Sevgiliniz memnun ilken sizin ve ailenizin karışmaya hakkı yok diye düşünüyorum belli ki sizde sorun ediyorsunuz bölümü o zaman ayrılın biriside benim mesleğimi böyle sorgulayacak olsa tahammül edemem kesinlikle
Benim oglan futbolcu olmak istiyor sonuna kadar destekliyorum , hicbir yetenegi yok futbola dair ama nasil mutlu olacaksa ona yonelsin istiyorum cunku icindeki azimle basaracagina inaniyorumKocam Amerika’dan Masterlı mühendis.
7 yıl beyaz yaka olarak çalıştı. Şu an ne iş yaptığını bilmek ister misiniz?
Hayvancılık...
Hatta çobanlık da deseniz olur. Alınmıyorum zira.
Geçen veterinerlik okusam mı diyordu...
o istediğini yapabilsin, çocuklar için de daha güvenli diye doğduğum büyüdüğüm büyükşehirden kucuk şehire taşındım.
O yüzden bence gelip bana anlatmayın bunları :)
Asıl siz gidip realist görüşlerinizi başkalarına cevap diye yazın
Zira çocuklarım bugün üniversite okumayacağız dese desteklerim.
Ahlaki değerlere ve mutluluklarına daha çok önem veriyorum.
Umarım yeteneklidirler, sanatçı, zanaatkar falan olurlar.
Zira bu memur zihniyetli insanlar sayesinde her biri yok olup gidecek.
Bu şekilde düşünebilirsin. Bu da senin düşüncen elbette, saygı duyarım. Ancak bu durumda önceliklerine göre bir sevgili bulman gerekmez mi? Arkeoloji bölümünde okuyan sevgiliye başka bölüm kazandırmaya uğraşacağına gidip doktor, mühendis sevgili yap kendine. Arkeoloji okuyana da rahat ver, adamın özgüvenini öldürme!Estetik zevklerim gayet de var.Olmasa bile bu sizi ilgilendirmez.Hepiniz doktor mühendis koca bulmak için ölürsünüz herkes kendi çocuğunu doktora mühendise memura sağlam işi olana vermek için kendini paralar burda da gelip duyar kasmak için muhalefet oluyosunuz.Çok açık bi soru soruyum iş yokken neyle karın doyuracaksınız sevgiyle mi?çocuğunuza da 16.yy vazolarını yedirirsiniz artık
Haklısın. Ama kapılıp gittim. Durduramadım kendimi.Yani bunlari iliskiye başlarken göremedin mi be canim
Ailenide taniyordun.
Herkes kendi isteğine göre yaşıyor .
Kimi doktor mühendis avukat ister
Kimi meslege bakmaz bile
O konuda birsey diyemiyorum.
Ama cocugun basta arkeoloji okudugu belli
Herşeyi görerek bilerek baslayip degistirmeye ugrasmak garip olan bence
Ne yapacaklar,islerine gidip geliyorlar, muhabbetleri cok hos,pek cok sey ogrenilebilecek insanlardi,kulturluler,gorgululer. Onemli olan sizin ne yapmak istediginiz. Ayni duruma maruz kalsaniz siz de ayrilirdiniz. Misal sevgilinizin annesi dese ben avukat istemem doktor olsun diye ,tamam canim mi diyeceksiniz? Ayrilirsiniz pek tabiiNeler yapıyorlardı?
Sanirsin ulkede issiz maliye mezunu,iktisat mezunu,muhendislik mezunu,fen edebiyat bolumu mezunu hic yok. Bir tek arkeologlar issizFırsat vermiyor ki çocuğa, bölümünü sevsin, anlasın, zevkini tatsın, imkanlarını keşfetsin...
Özel insanlarla tanışsın, estetik algısını geliştirsin...
Onun yerine işsiz kalacaksın, yeniden sınava git motivasyonu ile ömrünü yiyor...
Ve layık mıdır değil midir laflarım dolanıyor...
Ailem de şunu söyledi bir öğretmen olsa yine kabul edebiliriz ama bu durumda onaylamıyoruz.
Kocam Amerika’dan Masterlı mühendis.
7 yıl beyaz yaka olarak çalıştı. Şu an ne iş yaptığını bilmek ister misiniz?
Hayvancılık...
Hatta çobanlık da deseniz olur. Alınmıyorum zira.
Geçen veterinerlik okusam mı diyordu...
o istediğini yapabilsin, çocuklar için de daha güvenli diye doğduğum büyüdüğüm büyükşehirden kucuk şehire taşındım.
O yüzden bence gelip bana anlatmayın bunları :)
Asıl siz gidip realist görüşlerinizi başkalarına cevap diye yazın
Zira çocuklarım bugün üniversite okumayacağız dese desteklerim.
Ahlaki değerlere ve mutluluklarına daha çok önem veriyorum.
Umarım yeteneklidirler, sanatçı, zanaatkar falan olurlar.
Zira bu memur zihniyetli insanlar sayesinde her biri yok olup gidecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?