Ailem sevgilimin bölümünü kabul etmiyor

Avukatligi bitirip doğru dürüst işler bulamayanlar var. Etraf avukat kaynıyor.

Kimin ne iş bulacağını kimse bilemez. Devlete girer mis gibi yaşar gider.

Estetik zevklerim gayet de var.Olmasa bile bu sizi ilgilendirmez.Hepiniz doktor mühendis koca bulmak için ölürsünüz herkes kendi çocuğunu doktora mühendise memura sağlam işi olana vermek için kendini paralar burda da gelip duyar kasmak için muhalefet oluyosunuz.Çok açık bi soru soruyum iş yokken neyle karın doyuracaksınız sevgiyle mi?çocuğunuza da 16.yy vazolarını yedirirsiniz artık

Benim annem de boyle düşünüyor iste..

Çünkü annen yokluk çekmeni istemiyor.Sevgilinin iş bulma olasılığı yüzde beş.O da çalışkan bi insansa.Seni düşündüklerinden yani.Senin hayatına bi yere kadar müdahale edebilirler diretirsen gene evlenirsin ama o yokluğu çekecek sıkıntısını yaşayacak olan sensin.Olsun ben çalışır kocama bakarım diyosan sorun yok tabi.

Sevgiliniz memnun ilken sizin ve ailenizin karışmaya hakkı yok diye düşünüyorum belli ki sizde sorun ediyorsunuz bölümü o zaman ayrılın biriside benim mesleğimi böyle sorgulayacak olsa tahammül edemem kesinlikle

Tek merak ettiğim sen kendi kararlarını veremiyor musun? Özellikle senin yorumlarını okudum sürekli ailenle düşünen karar veren biri gibisin. Tamam saygı duyulur görüşlere diyecek bişey yokta seninki saygı duymak değil onlar ne derse o olur diyen birisin. Sen ilişkini şimdilik yaşa. Ne olucak biliyor musun? Sen zaten çocuğu daha şimdiden boğmaya başlamışsın, sevgilin bu durumdan iyice gerilcek ve rahatsız olucak sonra ortamda mütevazi kendi ayakları üzerinde duran, ailesinin talimatlarıyla hareket etmeyen düşüncelerine değer veren birini bulucak bence. Belki ağır oldu ama hayatın döngüsü budur. Vee sizde sanki Harvard üniversitesi hukuk kazanmış edalarında birini bulursunuz.

Kocam Amerika’dan Masterlı mühendis.
7 yıl beyaz yaka olarak çalıştı. Şu an ne iş yaptığını bilmek ister misiniz?
Hayvancılık...
Hatta çobanlık da deseniz olur. Alınmıyorum zira.

Geçen veterinerlik okusam mı diyordu...
o istediğini yapabilsin, çocuklar için de daha güvenli diye doğduğum büyüdüğüm büyükşehirden kucuk şehire taşındım.

O yüzden bence gelip bana anlatmayın bunları :)
Asıl siz gidip realist görüşlerinizi başkalarına cevap diye yazın

Zira çocuklarım bugün üniversite okumayacağız dese desteklerim.
Ahlaki değerlere ve mutluluklarına daha çok önem veriyorum.
Umarım yeteneklidirler, sanatçı, zanaatkar falan olurlar.
Zira bu memur zihniyetli insanlar sayesinde her biri yok olup gidecek.

O da memnun değil. Yoruldum bittim tükendim diyor. Ben de istemiyorsan değiştir dediğimde sınava tekrar hazırlamam dedi. Yaşım geçiyor falan dedi.

Benim oglan futbolcu olmak istiyor sonuna kadar destekliyorum , hicbir yetenegi yok futbola dair ama nasil mutlu olacaksa ona yonelsin istiyorum cunku icindeki azimle basaracagina inaniyorum
Kizim da buyuk ihtimalle sanatci olacak , degisik bir karakter simdiden belli ediyor kendisini , onu da destekliyorum
Benim de arkeoloji hep icimde kalmistir
Belki turkiyede cok bilinen bir meslek degil ama kendini bu ise adarsa dunyada cok saygi goren bir meslek
Bosuna dert anlatma turuncum :) burada bunu az insan anlar , herkes memur kafasinda nedense

Bu şekilde düşünebilirsin. Bu da senin düşüncen elbette, saygı duyarım. Ancak bu durumda önceliklerine göre bir sevgili bulman gerekmez mi? Arkeoloji bölümünde okuyan sevgiliye başka bölüm kazandırmaya uğraşacağına gidip doktor, mühendis sevgili yap kendine. Arkeoloji okuyana da rahat ver, adamın özgüvenini öldürme!

Yani bunlari iliskiye başlarken göremedin mi be canim
Ailenide taniyordun.

Herkes kendi isteğine göre yaşıyor .
Kimi doktor mühendis avukat ister
Kimi meslege bakmaz bile
O konuda birsey diyemiyorum.

Ama cocugun basta arkeoloji okudugu belli

Herşeyi görerek bilerek baslayip degistirmeye ugrasmak garip olan bence

Haklısın. Ama kapılıp gittim. Durduramadım kendimi.

Neler yapıyorlardı?
Ne yapacaklar,islerine gidip geliyorlar, muhabbetleri cok hos,pek cok sey ogrenilebilecek insanlardi,kulturluler,gorgululer. Onemli olan sizin ne yapmak istediginiz. Ayni duruma maruz kalsaniz siz de ayrilirdiniz. Misal sevgilinizin annesi dese ben avukat istemem doktor olsun diye ,tamam canim mi diyeceksiniz? Ayrilirsiniz pek tabii

Sanirsin ulkede issiz maliye mezunu,iktisat mezunu,muhendislik mezunu,fen edebiyat bolumu mezunu hic yok. Bir tek arkeologlar issiz Valla ilginc. Keske arkeolog sevgilim olaydi yahu gencken

Benim kötü bir amacım yoktu.
O çok severek gitmedi bu bölüme. Bu bölüme gitmesi gerekiyordu ve gitti. Idealist olarak değil yani. Şuan kazıda ve mutsuz olduğunu çok zorlandığını soylemisti. Ben de değiştirebileceğini söyledim. Günlerde arkeolojiyi araştırdım. Kültür bakanlığı en son 2016 da 100 tane arkeolog almış. Ve 90 95 ile atanmışlar. Akademisyen olmak asla kolay bir şey değil. Onun da bu kadar idealist olmadığını bildiğim için yardımcı olmak istedim. Ha belki söyleyiş biçimim yanlışti ama tek amacim yardim etmekti.

Surda hukuk okumayan 3 kisi kaldik, hukuk okuyorum diye bana layik olamiyor'lar, seni calistirayim'lar havada ucusuyor.
Bakin ben de sizin emeginizi kucumsedim, nasilmis?

Ayrica ogretmen olsa belki kabul edebilirlermis ya sorun bakalim onlara boyle konusmayi, okumayi, yazmayi kim ogretmis?
Cahillik ya.
Rezalet.

Bi insanın doğru dürüst mesleği varken hobilerinin de olabileceğinin güzel bi örneğisiniz.Evinize beş para girmese eşiniz hobileri uğruna çocuklarızı aç bıraksa da aynı şeyleri düşünecek miydiniz?hiç sanmıyorum.Mutluluk cebinizde beş para olmadan oluyo yani siz buna inanıyosanız konuşacak bişey yok zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…