• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ailem sevgilimle tanışmıyor

Tarihleri salladım açıkçası benim ilişkim geçen yılbaşında bitmişti ayrılma kararı aldım ayrıldık yeni yıl kararı olmuştu sonrasında da hayatımdaki insanla görüşmeye başladım kavga vs ettik zaten yarın evleniyoruz demiyorum eylül gibi nişan düşünüyoruz
Çok acele ediyorsun ailen haklı. Biraz empati yap. Hemen birini bulmuşsun diğerinden ayrılınca, daha önce tanıman önemli değil. Yaş farkı da çok. Ailene danışmadan teklifi kabul etmişsin, kırılmakta haklılar. Bebek yapcam olmazsa boşanirim diye bir hayat yok, çok toy bakiyorsun olaylara, biraz olgunlasman lazım. Nişan falan lafını etme tanımak istiyorum bize süre verin sizi de anlıyorum falan de bari ailene.

Yakın zamanda evlenme teklifi aldım bu yaza nişan seneye düğün düşünüyoruz. Henüz ailem sevgilimi tanımıyor ve tanımak istemiyor. Yüzük taktığımı görünce babam tavır yaptı canım sıkıldı. Ailemle aram normalde çok ama çok iyidir. Neden böyleler bilmiyorum. Mutluluğumu ailemle paylaşamıyorum.

Eve çağıracağım dedim bi türlü tarih vermiyorlar. sevgilimin ailesiyle benim ailem aynı yerde oturuyor aynı sitede uzaktan da tanıyorlar birbirlerini. Sevgiliyken tanıştırmak istedim ne sıfatla dediler insan merak etmez mi bu ilgisizlik canımı sıkıyor. aşırı derecede kırılıyorum anneme siz ne yaparsanız yapın beni etkilemeyecek dedim. 5 senelik ilişkim aile tanışmasından döndü onu da 5 sene tanımadılar. Yorumsuz kalıyorlar kafayı yemek üzereyim.
Aile tanışması olmadan yüzük takmanıza bozulmuş olmaları normal diyecektim ama tanışmak istememişler bile. Tanışmamak için direnirlerse düğün davetiyesi verirsiniz o zaman anlarlar herhalde.

Bildikleri birşey var ki istemiyorlar.İnat etmeyin güzellikle konuşun nedenini öğrenin.Anne baba sözü dinleyin bence.
Biraz bekleyin ve herkesi iyi gözlemleyin.Aşkın gözünüzü kör etmediğinden emin olduğunuzda tekrar harekete geçin derim.

Bir kaç ay öncesine kadar siz bile emin değildiniz sevginizden ve sevgilinizden,
içinize sinmeyen şeyler vardı adını koyamadığınız, sizi en iyi tanıyan iki insanın bu hislerinizi hissetmemeleri ve sizi tanımamaları imkansız, haliyle tanışmak istememelerini gayet haklı buluyorum.

Bahane değildir o.
Seni tanıyorlar çünkü.
Aynı benim bir arkadaşım gibisin.
Asla evlenmemeliydi. 5 seneden sonra 33 te evlendi. Herkes en çok da ailesi evliliği yurutemeyecegini biliyordu. insan kızını bilmez mi? 5. Ayda boşanıyorlar şimdi.
Az bir kulak ver. Bu arada injn da eşinin yaşı epey buyuktu arkadaşımdan. Adam naz caz çekmedi. Kız da evliliğin yükünü taşıyan adı. Çok zorlandı. Boşanıyorlar.
Eşimle aramda 8 yaş var nazını çekmez diyorlardı hala nazımı çekiyor , bana da sen evlilik yürütemezsin diyorlardı 12 yıldır evliyim. Yani herkesin hikayesi farklı. Böyle konularda evlenecek olan iki kişinin ne istediğini yada ne öngördüğünü önemli buluyorum. Aile fikir verebilir evet ama yönetemez. Zaten geleceğide göremez.

Yakın zamanda evlenme teklifi aldım bu yaza nişan seneye düğün düşünüyoruz. Henüz ailem sevgilimi tanımıyor ve tanımak istemiyor. Yüzük taktığımı görünce babam tavır yaptı canım sıkıldı. Ailemle aram normalde çok ama çok iyidir. Neden böyleler bilmiyorum. Mutluluğumu ailemle paylaşamıyorum.

Eve çağıracağım dedim bi türlü tarih vermiyorlar. sevgilimin ailesiyle benim ailem aynı yerde oturuyor aynı sitede uzaktan da tanıyorlar birbirlerini. Sevgiliyken tanıştırmak istedim ne sıfatla dediler insan merak etmez mi bu ilgisizlik canımı sıkıyor. aşırı derecede kırılıyorum anneme siz ne yaparsanız yapın beni etkilemeyecek dedim. 5 senelik ilişkim aile tanışmasından döndü onu da 5 sene tanımadılar. Yorumsuz kalıyorlar kafayı yemek üzereyim.
Benim annem çok çok zorlamıştı beni o dönem
Kızamıyorum da üstüme titrediği için böyle bir havaya girdi
Anneannemden başlamıştım tanıştırmaya

33 yaşında da evlilik yürütemeyen ne biliyim psikolojik sorunları mı vardı 🤔
Hayır el bebek gul bebek buyumus. Evde elini birşeye sürmez. Çekip çevirmeyi bilmez. Herşey önüne gelir.
Evlenince uğraştı ama alismamis ki. Bir gün yapsa iki gün yapamadı. Yaptığında işe gidemedi. Adam yaptı etti.
Sadece evi çekip çevirmek değil ama. Psikolojisu de çok iyi değildi. Olmadı.

Sebebi yok diye düşünmeyin damat adayını ya da aileyi istemiyorlar.

Dünyanın sonu mu boşanmak benim ailem daha kapalı bi aile mesela ben sevgilimle tatile gidiyorum gezip tozuyorum bu rahatsız etmiyor ama evlenmem ediyor huysuzum ve aksiyim yalan yok ama çevremdekiler beni çok sever bi şekilde idare eder evlilik yükünde ne var? Yani ben kendi ailemi kurmak bebeklerimi yapmak istiyorum
Aileniz muhafazakar mı yani?
Eğer öyleyse babanız onlara danışmadan yüzüğü kabul etmenize bile bozulmuş olabilir. Ya da kendi kafasındaki geleneklere göre bu işin olmasını istiyor olabilir. Ne bileyim aileler tanışacak önce falan. Evli ablanız abiniz var mı onlarda süreç nasıldı?

Ne iş yapıyor siz ne iş yapıyorsunuz yarın 3 çocukla ana evinize dönüp bak demeyeceksiniz ne yaparsanız yapın

Aynen fikrim bu sonra tek gidip 4 dönüp annem bakmıyor babam istemiyor olmayacaksa sizin hayatiniz hep böyle oluyor böyle böyle.O zamanda cengaver gibi bakın kendinize şu aşk tanistirma için cabanizi o zamanda gösterin bence sorun yok o zaman ben kızıma itiraz edersem bunu söylerim kendine güvenene hodri meydan

Sonra acımasız annem çocuklarımı istemiyor babam rahat vermiyor olmasın madem seçimlerden net eminsiniz yada seçiminizden o zaman tamam.Genelde böyle oluyor bir aşk bir heves ailede istetsizse iyice bağlanıyor kız sonra evlilik sonra çocuklar sonra anne baba hakli cikiyor sonra aile evine sarmaca ben ailenizin yerinde olsam net bunu söyler böylede davranırım sonra ağlamak yok ama.

Mecbur ikna edeceksin
Veya araya aileni ikna edebilecek birilerini sokacaksın

Sonra acımasız annem çocuklarımı istemiyor babam rahat vermiyor olmasın madem seçimlerden net eminsiniz yada seçiminizden o zaman tamam.Genelde böyle oluyor bir aşk bir heves ailede istetsizse iyice bağlanıyor kız sonra evlilik sonra çocuklar sonra anne baba hakli cikiyor sonra aile evine sarmaca ben ailenizin yerinde olsam net bunu söyler böylede davranırım sonra ağlamak yok ama.
Ablacım sakin ol önce durup durup yazmışsın ben işi gücü parası olan biriyim çok şükür evimi bile aldım atandım garanti işim gelirim var aileme muhtaç değilim onların desteğini yine de görüyorum ayrıca 4 çocuk ne alaka yahu kafanda ne kurdun böyle?

Aileniz muhafazakar mı yani?
Eğer öyleyse babanız onlara danışmadan yüzüğü kabul etmenize bile bozulmuş olabilir. Ya da kendi kafasındaki geleneklere göre bu işin olmasını istiyor olabilir. Ne bileyim aileler tanışacak önce falan. Evli ablanız abiniz var mı onlarda süreç nasıldı?
Ailem muhafazakar sayılır da sayılmaz da

Çok acele ediyorsun ailen haklı. Biraz empati yap. Hemen birini bulmuşsun diğerinden ayrılınca, daha önce tanıman önemli değil. Yaş farkı da çok. Ailene danışmadan teklifi kabul etmişsin, kırılmakta haklılar. Bebek yapcam olmazsa boşanirim diye bir hayat yok, çok toy bakiyorsun olaylara, biraz olgunlasman lazım. Nişan falan lafını etme tanımak istiyorum bize süre verin sizi de anlıyorum falan de bari ailene.
Ay birine 5 sene verdim de elime ne geçti yani kimseyi tamamen tanıyamazsın ben kafamda oturttum

Bir kaç ay öncesine kadar siz bile emin değildiniz sevginizden ve sevgilinizden,
içinize sinmeyen şeyler vardı adını koyamadığınız, sizi en iyi tanıyan iki insanın bu hislerinizi hissetmemeleri ve sizi tanımamaları imkansız, haliyle tanışmak istememelerini gayet haklı buluyorum.
Bugün iyi birine benziyor vs dedi annem sadece işte çağır kahvaltıya gelsin diyor

Back
X