Ailesi uğruna beni sildi sanki...

şu anda sevgilisiniz o yüzdan kalbin yumuşamış gibi görünüyor ama şu cümlelerine bakarsan aslında kalbinde de yumuşama yok bence.bak daha sevgiliyken,o aileye girmemişken bu cümleleri kurabiliyorsun.aşktan gözünün kör olduğunu düşünmüyorum ben.bir de evlendiğini düşün..

insan sadece sevdiği adamla değil onun ailesiyle de evleniyor aslında.eğer ailesi hakkında bu denli olumsuz düşüncelerin varsa iyi düşün derim..bu düşünceler zamanla davranışa dönüşüyor çünkü.eş ve ailesi bölümünü bir oku istersen.

bu işe girişme derim naçizane
insan babasının evinde ne gördüyse onu arıyo, geri kaldım mı aşk meşk bi yere kadar, insan gibi yaşamak ister herkes, romantik bi insan değilim gerçekçiyim eleştirenler olabilir ama durum bu, aşk ateşi sönünce kadın kısmı ayşenin şunu var benim niye yok diye düşünmeye başlıyo, aşkta sonsuz değil

Oğlu babası milyarlar alsa, içinden yine de destek olmak geliyorsa ailesine olur.bu benim sorumluluğumda bişey değil diye düşünürüm.
şöyle de bişeyi kabul edemem, git zengin birini bul de ne demek.sevgiye dayalı bi evlilik düşünüyorsanız bu lafa takılmalısınız bence.diğeri zaten tartışılmaz.üzüldüm açıkçası.

valla evlendikten sonra aileye yardım edicem diye tutturursa bu beni ilgilendirir, sağlık ya da zorunlu haller dışında o nedir öyle, evlenmesin o zaman, biz ikimizde memuruz belli bi standardımız var o her ay ailesine 500 yardım etse benim hayat tarzım aşağı çekilecek nasıl ilgilendirmez beni, nasıl karışmam, evlilik bi ortaklıktır, annemin babamın ve kardeşimin martta peş peşe doğumgünleri var, şimdiden eşime diyorum, marta kadar maaşlarımdan arttırcam hediye alıcam acil almak istediğin bişey varmı diyorum mesela, çünkü o da güneş gözlüğü istiyodu nerden baksan 350-400 tl bi gözlük, bunlar konuşulacak ki hesap yapılsın

erkek arkadaşınız şöyle 40 a dogru evlensin.ancak kendi düzenini kurar ve ailesine de bakmış olur.siz de bırakın bu işin peşini.huzursuzluktan başka bir şey getirmez.

bakın emekli öğretmen olduğu için laf söylememiş. kötü niyetli değil bence bunu yaşamayan bilmez. benim kayınpederimde emekli memur. 1400 tl maaş alıyor. evleri var ödedikleri 800 tl bi kredi o kadar. görümcemin aldığı paranın haddi hesabı yok öyleyken yok yok diye herşeyi isterler bizden. adam daha 50 yaşında ve bizden sağlam gidip çalışmaz tembel yani iş beğenmez günde 10 tl sigarası var. olmasa içemez dimi. konu sahibinin demek istediği kendi babası sıkıntı çekmiş bişiler yapmış ama anladığım kadarıyla sevgilisinin babası rahat. hazır versinler harcıyayım havasında yani tamamen adamın kişiliğiyle alakalı emekli öğretmen olmasıyla değil. tabikide herkesin bir birikimi olmak zorunda değil. ama yuva kurucaklar ve herşeyi kendileri yapıcaklar. zaten konu sahibinin onlardan bir beklentisi yok kendisine zararı olmasın yeter derdinde. aileler sıkıntı çekince tabiki yardım edilir ama karşı tarafın rahat davranması neticesinde siz sıkıntıya giriyorsanız gerçekten üzücü. kusura bakmayın kendimde aynı durumu yaşadığım için yazmak istedim kesinlikle size muhalefet olmak için değil. yanlış bir kelime kullandıysam şimdiden özür dilerim.

bunun kirası var şu zamanlar en kötü en ucuz ev 500 lira + bi gelinligin fiyatı 10 bin liraya kadar gidiyor mekanı var eşyası var sevgilin yanlış hesaplama yapmış kendiniz yapıcaksınız dügünü afedersinde ekmek almaya zor paranız yeticek ne yardımı..

Erkek arkadaşınız dürüst davranmış, durumunu anlatmış ki bu iyi bir şey bence

Sürekli aileye yardım küçük bütçeler için zor bir konu ancak demek ki sevgiliniz ortada bir mecburiyet görüyor. Aile hassas bir konu, ne deseniz ters gelir ona ama sıkıntı yaşanacağı da aşikar. Ya borçlar hafifleyene kadar bekleyin ya da birbirinizi daha üzmeden vazgeçin. Zira daha hiç ciddi bir adım yokken, çok şey konuşulmuş ve işitilmemesi gereken şeyler söylenmiş daha fazlası sorun çözmeye değil sadece seviyeyi düşürmeye yarar.

ben sizi merak ediyordum, sorunlarınızı halletinizmi, inşallah herşey yolundadır.

Konu sahibi özür dilerim sayfandan konu dışında yazdım, arkadaşı görünce sormak istedim, hakkını helal et.

erkek arkadşının git zengin birini bul tavrı çok igrenç çok agır bi laf bunu atlamış çogu arkadaş senin yerinde ben olsam cevap olarak dogru söylüyosun aslında hadi hoşcalkal derdim bak nasıl kıymetli olurdum :) erkek arkadaşın bu lafı etmiş sende daha duruyosun kusura bakma ama kendin kaşınmışsın arkadaşım :) ben evlenmiş olsam şuan evet aileme yeri geldiginde yardım ederdim ama o erkek farklı bi durum senin maaşını katmaması gerekiyor ama beyefendi hesaplamayı yapmış bile ohh ne ala ne ala muallaaaa :)))))))))))))

GEçmiş olsun cnm sana...
hayatının donum noktasındasın dıyebılırım..
verecegın karar ya senı pişmanlıga yada senı sorunlu bır evlılıge goturecek kı..
zira bu sartlarda mutlu bır evlılık bahsı cok zor..
o zaman aılesıyle yasasın cnm...
soyle boyle o zaman aılenle kal..
ben dısımden tırnagımdan arttırıp para tutmaya calısıcam sen her ay 500 umuzu sılceksın..
senınkı aıleyse benımkıde aıle..
hadı bende gondereyım 500 ne yıcen dıye sor..
cevabı yoksa hadı cnm sen aılenle kal de kapatıver...
hatasını anlarsa donerse bıseyler degısebılırama arayıp sormazsa ztn senın ıcın en hayırlısı olmus demek olur

yukiik; ben evlenmeden evvel bir zamanlara evli olduğum şahısın babası da sorumsuz tuhaf hep yemiş içmiş gezmiş şeklinde bir adamdı. ama bu annesinden para alırdı kendini çevirebilmek için borcu var diye.
evlenirken herşeyi biz yapacağızı bilerek evlendim. huzurlu olalım yeter dedim. ama sonra bu o sürecte iş değiştirdi. iyi bir maaş ile işe girdi. ama babası sorumsuz olduğundan annesi bunu kocası gibi görüp öyle davrandı. biz sürekli iki ev geçindirdik. bu vermelerin arkası hiç kesilmedi.
ben annesi zorda diye idare ettim vs vs iyi niyetim suistimal edildi. ben ses etmedikçe annesine ev döşendi gibi mesela. bu arada kendi evimizin eksikleri alınmadı. istediğimde almak bencil oldum. borç varmış da eşya derdine düşmüşüm gibi oldu.
sonumuzda boşanma oldu. derdim asla para değildi ama daha fazla geri plana atılmayı,sorumluklarına yeteri kadar sahip çıkmayışı, kazanıp kazanıp sürekli borç ödemekten yoruldum. boşandım hala borç ödüyorum.
o yüzden bu durumu çok iyi düşünün öyle karar ver. baştan vereceğini söylüyorsa bu vermelerin arkası kesilmez ve sen baştan müsade ediyorsan ilerde asla vermemelisin lafını kullanamazsın. kullanırsan kötü olursun çünkü.
bence o yüzden baştan iyi düşün.
not: boşanmada sadece bu olayın tabiki etkisi yok, ama bizi boşanmaya iten, onun dallas ailesi oldu.

Son düzenleme:

Katılıyorum..
Evlenirse de eminim ki eşi ve eşinin ailesi ile ilgili sürekli konu açan bir gelin olacak..(biz de bile bile kabul ettin ne yapalım diyeceğiz )

Bence o para 500 le kalmayacak,fatura çıkacak,borç çıkacak,taksit çıkacak.. Evdeki hesap çarşıya uymaz illa bir şey çıkacaktır...

Allah hayırlısını nasip etsin..

Bence erkek arkadaşınız özür dilese bile siz kabul etmeyin
Evlendim demek benim kendi evim, kendi ailem, kendi sorumluluklarım var demektir
Babası düşkün biri değil, nice emekliler çalışıyor hemde onların emekli maaşı 1300 gibi bi rakam değil yani..
Bence 2 kişiye hele de bunlar genç insanlar değilse ( sosyal aktiviteleri yoktur ) 1300 yeter , yetmiyorsa da gidip çalışsınlar..
Başka kardeşi yok mu bilmiyorum erkek arkadaşınız ama

Her anlamda bu tavrı yanlış, madem öyle sizin maaşınızı da 500 eksik saysın
Hayat öyle güllük gülistanlık değil
Hem yardımsız evlen, hem her ay 500 er yardım et, hemde yeni evli her çift gibi bi dünya borcun yanına geçim sağla..

bence de yol yakınken dönün derim, asıl önemli olan sevgilinizin yuva kurduktan sonra önceliğinin sizinle kurduğu yuva olması ve gördüğüm kadarıyla bu onda yok ve olmicakta
ailelere ihtiyaçları olduğunda mutlaka destek olunmalı ama her ay yükü direk üstünüze almak ilerde sizin yuvanızın dağılmasına neden olur.

kendi başına bişeyleri göremeyen irdelemeyen erkek tehlikeli, sıkıntılı, bi şeyi 50 kez söyletip yaptırmaklada ömür geçmez, sen çalışmasan seninle evlenmeyi hiç düşünmeyebilirdi bu adam, tek maaşla nasıl yapacak 500 tl yardımı, senin maaşını tam hesaplıyo kendininkini 500 tl eksik paşama bak sen

valla mantıklı düşündüğünüz için tebrik ederim sizi.

çünkü bugünü değil geleceği de düşünmüşsünüz.

ona da tamam deseniz. iki gün sonra burada 'eşim tüm maaşını ailesine veriyor, ben ikinci plandayım' diye konu açabilirdiniz mağlesef

Her işte bir hayır vardır klasiğine inanın.

Adamın 'git zengin koca bul' demesi bile ne kadar çirkin ve seviyesiz insan evlenmeyi düşündüğü, sevgiği insana bunu söyler mi hiç.. söyleyemez, en iyisini yapmışssınız, üzmeyin tatlı canınızı!

bu adamla evlilik düşünme bence.. şimdiden böle yapan adam evlenince sana diyeceği şey belli 2 evi geçindiremicem annemlerle oturalım

ya şimdi herşeyi kabul edip yola devam ediceksin yada ileride hiçbir söz söyleme hakkın olmuycak , yeri gelicek sen kendi ihtiyaçlarından kısıp onlara göndericeksin, bir tepki verdiğinde de e biliyordun ben sana söylemiştim kabul etmeseydin o zaman diycek ve daha da kırılacaksın... karar senin

enayi yerine konuluyorsun resmen! bunu içine sindirmek çook çook zor arkadaşım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…