tek erkek çocuk malesef malesef üç tanede kız kardeşi var ikisi evli biri bekar oda üniversite arefesinde ona da bakar bizimkisi fedai ya o ayrı bir sorun üç görümce üçüde ayrı fel fecir okuyor açıkçası ne biliym bunca olumsuzluğa rağmen kalbimi yumuşatan tek şey onun sevgisi tek şey aşk böyle bir şey ne yazıkki kör ediyor gözünü insanın
Az önce kavga ettik evlenmek istiyoruz ama onun çok sorumsuz bir babası var bu yaşta ve tek birikimi yok hiç bir şeyi yok üstelik oğlundan maddi yardım alıyor
erk.arkadaşım öğretmen bana diyor ki düğünümü nişanımı kendim yapıcam her şeyimi o yüzden benden fazla bir şey bekleme fazla bi altın alamam set alamam bizde genellikle kesim diye bir şey var istemeye gelince yapılır trabzon set kesilir oda biraz pahalı ama kabul ettim tamam ne yapabilirse artık beraber yaparız bana diyor ki evlensekte aileme her ay 500 tl göndricem onların bana ihtiyacı var sırtımı dönemem bilmem ne bende ailelerimiz bizi rahat bırakmadıkça mutlu olamayız dedim azcık olsun bizim olsun dedim seninde yuvan olacak taksitin olacak dedim o zaman git zengin biriyle evlen dedi kavga ettik kapattım 500 le kalacağını bilsem razıyım eminim her ihtiyaçlarında gönderecek huzurumuz kalmayacak bende aileme yardım ederim o zaman benim maaşımı tam hesaplıyor kendisinin kini de 500 eksik niye bende yardım edeyim o zaman çok sinirlendim hem her şeyin azına razıyım zaten ama evlenince de ailesi yine hayatımıza etki edecek çok kötüyüm ailesi uğruna beni sildi sanki ne istiyorum küçük kendime ait bir yuva ne yapayım ben ya şimdi nasıl davranayım bilmiyorum bu arada babası emekli öğretmen 1300 tl maaşı var ama borcumuz var diyor kredimiz var diyor babamın maaşı yetmez onlara diyor benim babamda emekli memur ama adam gibi adam dişinden tırnağından arttırdı ev yaptırdı kimseye muhtaç değil çok şükür bizde çok sıkıntı çektik her istediğimizi alamadık babamın içkisi yok sigarası yok her şeyi ailesiydi ama sadec erk. arkadaşımın ailesi önemli tabi..
Benim babamın da maalesef bir birikimi yok. "adam gibi adam" olmuyor mu ?
Emekli öğretmene "adam değil" demeye utanmıyor musunuz siz ? Üstelik eşiniz olacak insanın babası ?
Kredi bitene kadar bir süre idare edin sizde .
Şahsen ailem için ben de sizin gibi düşünceleri olan sevgilimi silerdim .
Herkesin bir birikimi olmak zorunda değil, insanların başına neler geliyor .
Çok fazla böbürleniyorsunuz bence.
bakın emekli öğretmen olduğu için laf söylememiş. kötü niyetli değil bence bunu yaşamayan bilmez. benim kayınpederimde emekli memur. 1400 tl maaş alıyor. evleri var ödedikleri 800 tl bi kredi o kadar. görümcemin aldığı paranın haddi hesabı yok öyleyken yok yok diye herşeyi isterler bizden. adam daha 50 yaşında ve bizden sağlam gidip çalışmaz tembel yani iş beğenmez günde 10 tl sigarası var. olmasa içemez dimi. konu sahibinin demek istediği kendi babası sıkıntı çekmiş bişiler yapmış ama anladığım kadarıyla sevgilisinin babası rahat. hazır versinler harcıyayım havasında yani tamamen adamın kişiliğiyle alakalı emekli öğretmen olmasıyla değil. tabikide herkesin bir birikimi olmak zorunda değil. ama yuva kurucaklar ve herşeyi kendileri yapıcaklar. zaten konu sahibinin onlardan bir beklentisi yok kendisine zararı olmasın yeter derdinde. aileler sıkıntı çekince tabiki yardım edilir ama karşı tarafın rahat davranması neticesinde siz sıkıntıya giriyorsanız gerçekten üzücü. kusura bakmayın kendimde aynı durumu yaşadığım için yazmak istedim kesinlikle size muhalefet olmak için değil. yanlış bir kelime kullandıysam şimdiden özür dilerim.
Az önce kavga ettik evlenmek istiyoruz ama onun çok sorumsuz bir babası var bu yaşta ve tek birikimi yok hiç bir şeyi yok üstelik oğlundan maddi yardım alıyor
erk.arkadaşım öğretmen bana diyor ki düğünümü nişanımı kendim yapıcam her şeyimi o yüzden benden fazla bir şey bekleme fazla bi altın alamam set alamam bizde genellikle kesim diye bir şey var istemeye gelince yapılır trabzon set kesilir oda biraz pahalı ama kabul ettim tamam ne yapabilirse artık beraber yaparız bana diyor ki evlensekte aileme her ay 500 tl göndricem onların bana ihtiyacı var sırtımı dönemem bilmem ne bende ailelerimiz bizi rahat bırakmadıkça mutlu olamayız dedim azcık olsun bizim olsun dedim seninde yuvan olacak taksitin olacak dedim o zaman git zengin biriyle evlen dedi kavga ettik kapattım 500 le kalacağını bilsem razıyım eminim her ihtiyaçlarında gönderecek huzurumuz kalmayacak bende aileme yardım ederim o zaman benim maaşımı tam hesaplıyor kendisinin kini de 500 eksik niye bende yardım edeyim o zaman çok sinirlendim hem her şeyin azına razıyım zaten ama evlenince de ailesi yine hayatımıza etki edecek çok kötüyüm ailesi uğruna beni sildi sanki ne istiyorum küçük kendime ait bir yuva ne yapayım ben ya şimdi nasıl davranayım bilmiyorum bu arada babası emekli öğretmen 1300 tl maaşı var ama borcumuz var diyor kredimiz var diyor babamın maaşı yetmez onlara diyor benim babamda emekli memur ama adam gibi adam dişinden tırnağından arttırdı ev yaptırdı kimseye muhtaç değil çok şükür bizde çok sıkıntı çektik her istediğimizi alamadık babamın içkisi yok sigarası yok her şeyi ailesiydi ama sadec erk. arkadaşımın ailesi önemli tabi..
GEçmiş olsun cnm sana...
hayatının donum noktasındasın dıyebılırım..
verecegın karar ya senı pişmanlıga yada senı sorunlu bır evlılıge goturecek kı..
zira bu sartlarda mutlu bır evlılık bahsı cok zor..
o zaman aılesıyle yasasın cnm...
soyle boyle o zaman aılenle kal..
ben dısımden tırnagımdan arttırıp para tutmaya calısıcam sen her ay 500 umuzu sılceksın..
senınkı aıleyse benımkıde aıle..
hadı bende gondereyım 500 ne yıcen dıye sor..
cevabı yoksa hadı cnm sen aılenle kal de kapatıver...
hatasını anlarsa donerse bıseyler degısebılırama arayıp sormazsa ztn senın ıcın en hayırlısı olmus demek olur
yukiik; ben evlenmeden evvel bir zamanlara evli olduğum şahısın babası da sorumsuz tuhaf hep yemiş içmiş gezmiş şeklinde bir adamdı. ama bu annesinden para alırdı kendini çevirebilmek için borcu var diye.
evlenirken herşeyi biz yapacağızı bilerek evlendim. huzurlu olalım yeter dedim. ama sonra bu o sürecte iş değiştirdi. iyi bir maaş ile işe girdi. ama babası sorumsuz olduğundan annesi bunu kocası gibi görüp öyle davrandı. biz sürekli iki ev geçindirdik. bu vermelerin arkası hiç kesilmedi.
ben annesi zorda diye idare ettim vs vs iyi niyetim suistimal edildi. ben ses etmedikçe annesine ev döşendi gibi mesela. bu arada kendi evimizin eksikleri alınmadı. istediğimde almak bencil oldum. borç varmış da eşya derdine düşmüşüm gibi oldu.
sonumuzda boşanma oldu. derdim asla para değildi ama daha fazla geri plana atılmayı,sorumluklarına yeteri kadar sahip çıkmayışı, kazanıp kazanıp sürekli borç ödemekten yoruldum. boşandım hala borç ödüyorum.
o yüzden bu durumu çok iyi düşünün öyle karar ver. baştan vereceğini söylüyorsa bu vermelerin arkası kesilmez ve sen baştan müsade ediyorsan ilerde asla vermemelisin lafını kullanamazsın. kullanırsan kötü olursun çünkü.
bence o yüzden baştan iyi düşün.
not: boşanmada sadece bu olayın tabiki etkisi yok, ama bizi boşanmaya iten, onun dallas ailesi oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?