Ailesi uğruna beni sildi sanki...

borçlar azalana kadar evlenmeyin borçlar bitmeye yakın daha sağlıklı düşünebilrsiniz. sevgilinizde kendi açısından haklı olabilir üzerinde baskı oluşmuş belki borçların azalmasına paralel olarak düşüncelerindede değişme olabilir sizinde haklı olduğunuz noktalar var bence daha çok gözlemleyin.. beklemekte yarar var

Son düzenleme:
Evet cnm bende tavrımı koydum evlilikte huzursuzluk yaşamaktan çok korkuyorum hele ki ailevi bir konu hakkında.Tavırlar net ayrılığa doğru sağlam adımlarla ilerliyoruz

zaten evlenince fikrini değiştiririm diyerek düşünürseniz yanlış yaparsınız.burada böyle konuları çok görüyoruz.evlenip ayrılacağınıza hayatınıza şimdi yön vermeniz daha akıllıca

Müstakbel eşiniz daha geçim sıkıntısı nedir farkında değil. en mütevazi düğünü de yapsanız, eşyaları da alsanız bu devirde zor. Daha takısı var bunun. Evlenince kira, düğün borcu, eşya borcu vs. altında ezilince o da anlayacaktır durumu. Diyorsunuz ki daha fazla verirse. Canım istese de veremez merak etme. Bütçe yetmez zaten.

Bize de pek yardım etmediler. Eşimin maaşıyla eşyaları aldık; hala ödüyoruz. Çünkü ev ihtiyacı bitmiyor; başka bir şey ekleniyor yine borca. Hop en başa. Keza eşyalarımı uygun fiyatlı aldım ve az oda döşedik.

Bu olaydan şunu anladım bu gibi olaylarda kesinlikle denge unsuru erkek o istese bu iş çözülür tamam ailene vicdan borcun var ama yatağına girdiğin allahın sana emaneti olan eşine hiç mi borcun yok veda hutbesinde bile diyor kadınlar size emanettir diye bir babanın en büyük sorumluluğu yuvasına bakmaktır diye bilmiyorum belki de tercih etti beni ailesine tamam ailesi mutlu huzurlu olsun borcunu ödesin onlara bir gün onları kaybettiği zaman yuvasız evsiz barksız kalmanın acısını hiç mi çekmeyecek

herkes sızın gııbı sanslı değil bazılarının aileleri evlatlarından once kendını dusunuyor malesef.
erkek arkadasınız da mutlaka bu mahcubıyetı yasıyor sızde tepkı gosterınce sinirlenmiş, hanı sızınde durumunuz cok ıyı olsa tamam ama sevgılınızde öğretmenmiş sonucta maaş bellı..hakkınızda hayırlısı nasıl yardım edebılırım bılemedım.

iğrençsiniz

Aşağı tükürsem sakal yukaru tükürsem bıyık
Madem ailesinin kredi borcu vs gibi ödemeleri varmış onlara tabiki yardım etmeli sonuçta anne ve babası her ay yardım da edebilir ama kendi ailesini kurduktan sonra kendi ailesini de düşünerek. Eğer anne babası geçimlerini sağlayabilecek duruma gelince yani tüm borçlar bittikten sonra ailesi kendi geçinebilecek durumdayken illa her ay düzenli olarak vericem diyorsa doğru bulmuyorum. Ama gerektiğinde yardım her zaman şarttır.

Denge unsuru kesinlikle erkek.
Sen bunu erken farkettin çoğumuz -ben de dahil-
evlendikten sonra o büyük aşk duyduğumuz adamın
ailesi söz konusu olunca saçmaladığını görüyoruz.
Dengeyi ağız tadıyla kurabilen erkek çok az valla.

Vefa borcu iyi güzel de..
Bir de şu açıdan bakalım senin parana ihtiyaçları ne kadar?
Bir şekilde ortalama yaşamları varsa lüks hayat sunmak gereksiz aileye.
Onlar yaşayacakları hayatı yaşamışlar artık görmek istedikleri
tek şey evlatlarının saadeti değil mi?
Benim borçlarımı öder ben rahat yaşarım çocuğum borçlar içinde sürünür
Bu durum eşine yansır,yuvasının huzuru bozulur.
Gençliği borç derdi ile tükenir..
Ben ölürken bile çocuğum ev bark sahibi olmuş mu?
Ben evladıma ne verdim nasıl gidiyorum bu dünyadan diye düşünürüm açıkçası

Her aile böyle değil işte..
Beni de asıl üzen düşüncesiz,faydasız ailelerin bile bu kadar baş tacı edilip,
eşin kenara itilmesi..

Diyorum ya 4 evi olan adam düğün yapmıyor oğluna etrafa evlendirdim ben yaptım diyor ne diyeyim artık..
Böyle babalar var.. Buna rağmen böylesine toz kondurmayan oğullar da var

Konu sahibi arkadaşım senin sevgilinin ailesinin maddi durumu tam olarak nedir
bilemiyorum ama kendi geçimlerini ortalama bir şekilde sağlıyorlarsa eğer
her ay 500 vermek anlamsız. İnsan azıcık da eşine,sevdiği kadına sunacağı
hayatı düşünür..

Çok zor Allah yardımcın olsun.Ama şimdi kabul edersin evlendikten sonra geçinmenin ne derece zor olduğunu iyice idrak edince eminimki giden o 500 tl için hergün eşine söyleneceksin.bu da aranızda saygıyı ve sevgiyi bitirecektir.

her cümlesine ayrı ayrı katılıyorum neden işte o denge terazisinin aile tarafı hep ağır basıyor söze gelince biz herşeye değeriz herşeyi göze alırlar bizim için en ufak bir pürüzde aile köylü oluveriyorlar ben desem aynı şeyi sen evlendin artık bir yuvan var der kesip atardı eminim ama neymiş erkek evlatmış bizde birilerinin evladıyız tercih meselesine dönüştürmeyeceğim ama beni bu kadar basitçe harcayıp kaybetmeyi göze alıyorsa inceldiği yerden kopsun bakalım

Tabiki tercih meselesine dönüştürme ama kendi isteklerinden de ödün verme.
İnan sonra pişman oluyorsun. Bu aile mevzuları boşanmaya kadar götürüyor.
Ailelerin evlilikte bu kadar etkili olduklarını evlenmeden önce bilmezdim.
Sevgilin tek çocuk mu? Okuyan kardeşleri falan mı var onlara haçlık vermek istese
anlardım bak o durum özel benim için.
Ama sorumsuz bir babanın düşünmediği yuvasını ben kendi yuvamı unutarak düşünemem..

o senin sevgine güvenmiş, nasıl olsa çeker diye düşünüyor. sen sizde adet neyse onların hepsini iste. daha azına razı olma. ben çalışıyorum bu para benim de. sana güvenip evlenmesin. evi geçindirmek aslen erkeğin görevidir. daha aile olmaktan haberi yok.

arkadaşım sonuna kadar haklısın..
kimseye paranı yedirmek zorunda değilsin..
oğlunamı güvenmiş müstakbel kayınpederiniz..
çektiği krediler bir hastalık için değilse,kendi hatasının bedelini oğluna ödetemez..

tek erkek çocuk malesef malesef üç tanede kız kardeşi var ikisi evli biri bekar oda üniversite arefesinde ona da bakar bizimkisi fedai ya o ayrı bir sorun üç görümce üçüde ayrı fel fecir okuyor açıkçası ne biliym bunca olumsuzluğa rağmen kalbimi yumuşatan tek şey onun sevgisi tek şey aşk böyle bir şey ne yazıkki kör ediyor gözünü insanın

o benim maaşı cepte görüyor cnm o banko zaten buna rağmen geçinemiyoruz düşün artık

arkadasım cımbızla laf cekip konuyu saptırma lütfen konu sahibi belki öyle denk geldi iki kelime yazdı baska taraflara cekip konuyu değistirmenin luzumu var mı? yanlıs bir kelime kullanmıs olabilir uyarmak yerine neden saldırıya geciyosun gerek yok forumuda konu sahibinide kendinide germe bence

Ben istesem ne fayda cep boş cepken boş alamaz biliyorum

Gözünüz pek de kör olmuş gibi gözükmüyor açıkçası... Sevgilinizin ailesine bu kadar olumsuz bakmanız hoş değil.
Başka sorunlar da mı var anlamadım ama biraz ılımlı olun isterseniz.

Kimse annesini babasını kendi seçmiyor oyuzden empati yapmak lazım eşin ihtiyacı olan ailesine yardım etmezsse vicdanen kötü durumda olur ki herkes sende dahil
Sizin böyle bir probleminiz olmadıgı için uzak gelmesi normal ama. Bence başta maddi olarak zaten uyuşmuyorsunuz

Size hak veriyorum kimse istemez evine girecek paranın bölünmesini zamanabirakıp izlemek en mantıklısı daha evlenmeden böyle konuları konuşmak tehlikeli bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…