- 7 Şubat 2022
- 951
- 1.762
- 63
- 70
Tüm herşeyi okudum ve inanın eşinize çok üzüldüm.Bir insana bu kadar saygısızlık yapılmaz.Sizde de çok yanlış var.Bu eşe bunların yapılmasına izin verdiğiniz için.Merhaba, fikirlerinizi almak istiyorum. Benim babam (ileri yaşta) ve bir erkek kardeşim var (çalışıyor). Annemizi kaybettik uzun bir hastalık dönemi sonucunda. Ben evliyim çocuğum var. Babamı 2 yıl önce yaşadığım şehre taşıdım (sağlık sorunları vardı ilgilenebilelim diye)
Kardeşimin sürekli seyahat ettiği bir işi var 20 günde bir gelip haftasonlarını bende geçiriyor.
Yıllar içinde ailem için çok verici ve fedakar olduğumu düşünüyorum. Ama hep memnuniyetsizlik ile karşılaşıp bana ama özellikle de eşime karşı saygı da duyulmadı. (Eşim her işlerine koşmasına rağmen) sanki zaten yapmak zorundaymışız gibi davranılıyor ve yaptığımız şeylerden yine memnun olunmuyor. En son çocuğuma da değer verilmediğini hissetmeye başladım. Ve en çok bu beni rahatsız etti.
Bu sebeplerle ben artık biraz kendimi çekmek istiyorum. Bunu nasıl yapacağımı bilemiyorum. Açıkçası saygı görmek istiyorum ailemden. Yaptıkları hareketler karşısında utanıyorum bazen eşime mahçup hissediyorum.
Yine de ne kadar kızsam da ailem oldukları için ihtiyaçlarını vs düşünmeden edemiyorum. Çok afedersiniz ama enayi yerine koyulmaktan nasıl kurtulurum ve biraz değer görürüm acaba?
O nasıl bir baba öyle.Bir kere 80 yaş vb bunları bırakın yıllarca sizi böyle kullanmışlar.Önce şunu bilin her insan ölümlü.İşte annenizi kaybetmişsiniz, yatalak annenize bakmışsınız.Siz evlat olarak her şeyi fazlası ile yapmışsınız.Eşiniz desen o da öyle.Ayrıca eş hiç saygı da görmemiş bana göre.
Öyle şeyle okudum dilim tutuldu.Yemeğe gidecekler gözünüzün önünde ve size tek kelime edilmeyecek.Bu bir kere kabalık kusura bakmayın.Size değer vermemek.Yemeğe götürülecek el cebe atılmayacak yemeğe laf edilecek.Her şey her yerden dökülüyor.Üstelik eğitimli bu kardeş.
Siz önce silkelenin.Kendinize gelin.Bu kardeş ile oturun konuşun.Bu kardeşin huyları güzel değil bunları arkadaşları yanında da yapıyorsa sevilmez hiç.Oğlum ve arkadaşları böyle elini cebine atmayan onları kullanan işbilen arkadaşlarını silmişlerdi.Bence kardeş ile oturun konuşun yaptıkları her şeyi söyleyin.Neden niçin çekindiniz,inanın o da aydınlanır belki.
Babanız ile de konuşun.Eşinize saygı istediğinizi belirtin.Yaptıklarını anlatın bunları beklemenin nesi yanlış diyeceksiniz.
İki eve yetişemediğinizi bu nedenle artık buna çözüm bulması gerektiğini söyleyin.Kadın bulun vb demeyin sadece bunu söyleceksiniz.
Son olarak kararlı dik durun bugüne kadar yapmışsınız ama onlara iyilik olmamış bu...