Akıl veren misafir

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.631
2.560
133
İyi aksamlar. Eşimin arkadaşı ve eşi geldi misafirliğe erkekler salonda oturdu. Biz de arkadaşın eşiyle birlikte mutfakta oturduk. Samimi biri ama sürekli bana şunu şöyle yaparsan iyi olur diye şeyler söyledi. Mesela kahve dokulmustu. Ocağa onu sarı bezle alma peçeteyle al daha iyi olur. Bulaşık makinesine sıralarken bardakları şöyle koy ben öyle yapıyorum. Bulaşık makineni şöyle temizle diye şeyler. Ben bu durumdan hoşlanmadım misafir diye bisy demedim ben mi abartıyorum siz böyle bir durumda ne hissederdiniz.

ben böyle yapıyorum diye kestir at.

Iyi sen kendi evinde bunlari yaparsin burasi benim evim boyle yapiyorum deyin. En sinir oldugum insan tipi..

Böyle şeyler beni rahatsız etmez.
Küçük büyük demem.
Herkesten öğrenebileceğim bir şey vardır diye düşünürüm.
Öyle mi?
Daha iyi madem deneyeyim der gerçekten bir sefer denerim.
Belki gerçekten memnun kalacaksınız.
Hayatınızı kolaylaştıracak bir şey belki.
Sinir yapmayın boşuna..

Yani, kendince muhabbet açmaya filan çalışmış olabilir, dert edilecek bir şey göremedim.
Herkesten bir şeyler kapmaya çalıştığım için, benim canımı sıkan bir durum olmazdı şahsen. Bilmiyorsam öğrenirim, biliyorsam tekrar etmiş olurum. Ben de katılır ben de paylaşırım. Ama çok bilmişlik ve küçümseme çabası gibi bir şey hissediyorsanız "Ben böyle yapıyorum" deyip kestirip atar, ona göre de mesafeli durursunuz.

Eşimin arkadaşının eşi, benim arkadasım olmak zorunda değil sevmiyorum ben böyle mecburi durumları, hoşlanmadıysanız, görüşmezsiniz.

mesela kahveyi peçeteyle silmenizi önermiş bence çok matıklı ve pratik.sarı bezle alsaydınız birde o bezdeki kahveyi temizlemekle uğraşacaktınız. Misafirinizi dinleyin hayatınızı kolaylaştıracak tavsiyeler vermiş. Şahsen ben dinlerim insanın herkesten öğreneceği birşeyler olabilir.

Belki gerçekten yardımcı olmak için söyledi
Belki muhabbet olsun diye fikir vermek istedi.
Bilemedim ben takmazdım böyle birşeyi hatta hoşuma bile giderdi pratik şeyler öğrenmek.
Onun için yersiz buldum bunu konu açacak kadar dert edinmenizi.

Ben pratik bir yöntem bulduysam paylaşmayı, başkalarının da faydalanmasını isterim.
Eviyle alakalı küçük önerilerde de bulunurum genelde.
Bunlar art niyet değil ki, aklıma gelmediyse bir düşünsün denesin diye insan ‘iyiliği’ için söylenen sözler.
Karşınızda sizi iğneleyen biri yok, öneri veren var.
Teşekkür eder susarsınız, nedir yani her şeyden bir nem kapmak?

Bende sevmem akıl verenleri ama kibirle verenler ve iyi niyetle verenler belli oluyor zaten. İyi niyetliyse kızmam ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…