Akıl veren misafir

Aynen öyle... Bu tarz bilgileri paylaşmayan insanlar da var her şeyi en iyi ben bilirim. Ben yaparım edasıyla dolaşıyorlar. Basit bir yemek tarifini bile vermek istemeyen insanlar tanıyorum.

Aynen öyle... Bu tarz bilgileri paylaşmayan insanlar da var her şeyi en iyi ben bilirim. Ben yaparım edasıyla dolaşıyorlar. Basit bir yemek tarifini bile vermek istemeyen insanlar tanıyorum.
basit yemek tarif mi vermiyor boşverin.. internette bi sürü yemek tarif var.
bende tanidim da orda çayir çayir paylaşiyordu:)
bende yakaladim laf soktum hayirdir diye
cvp yok
hiç takmadim ama internette çoooook tarif var.:)

hangi amaçla söylediğini zaten halinden tavrından anlarım. ukala bir tavırla söylüyorsa kesinlikle ben de aynı tavırla kendi evimde böyle yapmayı tercih ettiğimi belirtirim. ama gerçekten yardımcı olmak amacıyla söylüyorsa teşekkür eder faydalanırım. ben de bildiğim trickler varsa kendisiyle paylaşırım. dikkatimi çekti de insanlar her konuda birbiriyle yarış halinde. yok ben şu kadar yıllık ev hanımıyım daha iyi yaparım, yok ben bunu daha iyi biliyorum en temiz benim evim falan. ne gerek var ne yorucu

Nasil bir yaklasimla soyledigi onemli .Gercekten seninle deneyim mi paylaşmak istiyor yoksa akil vermek mi bunu ayirt etmek lazim .

Akıl sormadan akıl verenler gıcik ediyor haklisiniz. Yani uygun bir uslupla sohbet eder gibi kendi deneyimlerini paylasmasi sizi rahatsiz etmezdi, ya da ciddi yanlis yaptiginiz bir konuda uyarmasi da dostluk geregi. Ancak bazilarinda tuhaf bi ego tatmininden sanirim, sanki kendileri akilli karsilarindaki akil noksani gibi bilmis bir konusma tarzi oluyor ya bu tipler surekli elestirirler bilirsiniz o beni de cok rahatsiz ediyor ve bunu bana soylemene gerek var mi salak degilim di mi dedigim bile oluyor.

Yoksa iyi niyetle bilgi paylasana hayranim cevremde keske hep oyle insanlar olsa da yeni şeyler ogrensem.

Bazen de fark ediyorum ki kimileri de ard niyet olmadan uyariyor, akil veriyor ama bunu nasil yapacagini bilemeyecek kadar iletisimden bi haberler.

Ben olsam aaaa iyi fikir der yapardım tabiki iyi fikir ise,yoksa amann boşver bişey olmaz der gülerdim sanırım :)))

ayy yıllar önceki bri anımı hatırlattınız

görümcem pilav yapıyor pirinci düz bir bardakla ölçmüş

suyu da aynı bardakla ölçtü ve ay elim yandı vs vs dedi

ben de ona dedim ki ben yıllardır bu işler için kupa kullanıyorum

böylelikle elim yanmıyor sapından tutuyorum iyi oluyor

bozuldu, hıı evet ben de öyle yapayım sonra vs dedi

aradan bri zaman geçti düşündüm neden bozulduğunu buldum

ben ondan küçüğüm ama ondan önce evlendim yani benim mutfak tecrübem vs daha fazla

laf soktuğumu düşündü oysa ben cidden bu pratik diye önermiştim eli yanmasın diye

Bu akıl verme değil, tavsiye bir öneridir. Kötü bir şey söylenmemiş. Ocağımı ben de önce ne olursa olsun, kağıt havlu ile alır sonra bez ile temizlerim. Çünkü bezi temizlemek için tekrar tekrar yıkamak gerekiyor. Benim de makine yerleştirme tarzım vardır, eltimin başkadır. Karışmam asla ama pratik bir yöntem varsa paylaşırım bir şeyleri. O da benimle paylaşır. Birkaç hafta önce markette her zaman kullandığım bir temizlik ürünü alıyordum. Yanımda da başka bir hanımefendi deterjan alıyordu. Dikkatini çekmiş olacak ki farklı bir öneride bulundu. Denedim ve memnun kaldım. Halı içindi aldığım şey. Arap sabunu almamı, halı koltuk vs siliyorsam arap sabununu önerdiğini söyledi. Ekstra olarak yer temizliğinde de temizlik suyuna parke, kalebodur cinsine göre hangi ürünü kullanıyorsam birazda arap sabunu ve az sirke eklememi söyledi. Sirkeyi zaten kullanıyordum. Evet gerçekten daha iyi oluyormuş arap sabunu eklenince. Eskiden durulayınca bile yerde yapış yapış bir his oluyordu, kalebodurda su lekesi kalıyordu şimdi olmuyor.

Bu arada bulaşık makinesi için sirke ile temizlemeni önermiştir kesin. Evet canım ayda bir veya 15 günde bir makine sirke ile boş çalıştırılmalı bence de. Çamaşır makinemi de ayda bir sirke ile temizlerim ve bir ben mi şu makine temizleyicilerden fayda görmüyorum? Çamaşır makineme her zaman kullanırım kireç önleyici ama sirke kullandıktan sonra makine daha iyi çalışıyor.

elıne telefon verseydın yotub'dan pıtırcığı izleseydi sende işini rahat rahat yapsaydın

Sıralayalım olur hahahhha
Hadi bende sunu söyleyim deri bezler varya sarı cam bezi diye satılıyor biraz fiyati digerlerinden yüksek, onunla silince suyun altina tutunca hicbisey kalmıyor ben mutfakfa bile onu kullaniyorum,tozu onla aliyorum,banyoda dahil, mutfağıma gelenler ay bu bezz yine falan diye hayiflaniyorlar ama o mikrofiberler tuy birakiyor bide lekesi geçmiyor o bez bir muhteşem gerçekten

elma sirkesi mi?

Hiç umursamam neticede misafir gelir gider düzen benim duzenim

Kafaya takilacak sey degil. Bende yeni ogrendigim seyleri, herkes ogrensin diye herkesle paylasirim. Keske banada daha once paylassalardi . Pratiklik ogretiyor Bence

Ben hak verdim size ben böyle yapıyorum deyip kestirip atın
Benim bir misafirimde çalışıyorum çok temizlik yapamıyorum dedim die hafta sonu yapabilirsin demişti eve şöyle bir göz gezdirip

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…