- 3 Mayıs 2018
- 2.876
- 8.209
- 158
- Konu Sahibi Hayalmeyaldusler
-
- #1.261
Benim söylediklerimin aynısını daha güzel örneklerle, somutlayarak anlatmışsınız.Güzel kardeşim, ya da ablacım yaşınızı bilmiyorum. Ben dindar bir müslüman olarak başkalarına komik suçlamalar yapmak yerine yanlışımıza yanlış deme, özeleştiri yapma ve çözüm üretme taraftarıyım. Samimiyetle söylüyorum, lütfen başka yerlerde de bu türde argümanlar geliştirmeyin, inandığımız dini alay konusu haline getirenler daha da kötüsü soğuyanlar oluyor. Marifet telefona şehadet getirtmekte (!) değil, o telefonu üretmekte, çok çalışmakta ve kendimizi eğitmekte. Artık bilgi toplumuyuz, iyi kadar kötü de hızlı yayılıyor orada haklısınız, bize düşen kapımıza gelen pazarlamacının kötü mallarını almıyorum kardeşim demek, sonuçta zorla satmıyorlar, malesef devir böyle bir devir. Umarım yanlış anlamadınız, selamlar.
Su konunun altinda siyaset yapmayin lutfen, yukarida arkadasin soyledigi bambaska bisey. Ama o kadar takilmissiniz ki klasik argumalara, algida secicilik calismis.Yani sesli olarak güldüm..niye medeniyetin olmadigini iddia ettiginiz osmanlıda hic ilaç hastane beya teknonolojik gelişmeler olmamis mi..her sey ülkenin medeni olup olmamasina mi bağlı..yani herkes biliyor neyin ne oldugunuda kabul ermiyorsunuz..sizin beğenmeyip burun kıvırıp medeniyetin olmadigi diye tabir ettiginiz zamanlari arar oldu bu millet varsa sorun buyuklerinize onlarin da büyüklerinin zamanlari nasılmış..ülke son 100 yildir medeni olan ülkemizde son 20 senedir ilaç ve hastahane sıraları yok..demek onemli olan medeniyiz demwk degilde ülkeye hizmet etmek..
Yani sesli olarak güldüm..niye medeniyetin olmadigini iddia ettiginiz osmanlıda hic ilaç hastane beya teknonolojik gelişmeler olmamis mi..her sey ülkenin medeni olup olmamasina mi bağlı..yani herkes biliyor neyin ne oldugunuda kabul ermiyorsunuz..sizin beğenmeyip burun kıvırıp medeniyetin olmadigi diye tabir ettiginiz zamanlari arar oldu bu millet varsa sorun buyuklerinize onlarin da büyüklerinin zamanlari nasılmış..ülke son 100 yildir medeni olan ülkemizde son 20 senedir ilaç ve hastahane sıraları yok..demek onemli olan medeniyiz demwk degilde ülkeye hizmet etmek..
Gonlunuze elinize saglik yel degirmenlerine cevap yazmaktan yorulmustum ...Yani sesli olarak güldüm..niye medeniyetin olmadigini iddia ettiginiz osmanlıda hic ilaç hastane beya teknonolojik gelişmeler olmamis mi..her sey ülkenin medeni olup olmamasina mi bağlı..yani herkes biliyor neyin ne oldugunuda kabul ermiyorsunuz..sizin beğenmeyip burun kıvırıp medeniyetin olmadigi diye tabir ettiginiz zamanlari arar oldu bu millet varsa sorun buyuklerinize onlarin da büyüklerinin zamanlari nasılmış..ülke son 100 yildir medeni olan ülkemizde son 20 senedir ilaç ve hastahane sıraları yok..demek onemli olan medeniyiz demwk degilde ülkeye hizmet etmek..
Yani sesli olarak güldüm..niye medeniyetin olmadigini iddia ettiginiz osmanlıda hic ilaç hastane beya teknonolojik gelişmeler olmamis mi..her sey ülkenin medeni olup olmamasina mi bağlı..yani herkes biliyor neyin ne oldugunuda kabul ermiyorsunuz..sizin beğenmeyip burun kıvırıp medeniyetin olmadigi diye tabir ettiginiz zamanlari arar oldu bu millet varsa sorun buyuklerinize onlarin da büyüklerinin zamanlari nasılmış..ülke son 100 yildir medeni olan ülkemizde son 20 senedir ilaç ve hastahane sıraları yok..demek onemli olan medeniyiz demwk degilde ülkeye hizmet etmek..
Su konunun altinda siyaset yapmayin lutfen, yukarida arkadasin soyledigi bambaska bisey. Ama o kadar takilmissiniz ki klasik argumalara, algida secicilik calismis.
Gonlunuze elinize saglik yel degirmenlerine cevap yazmaktan yorulmustum ...
??? Amacınız son yıllarda çoğalan çocuk tecavüzlerine çözüm aramak mı yoksa fanı olduğunuz yönetimi övmek mi??? Kimse Osmanlıya medeniyetsiz demedi ama içoğlanlarını söyledim ben, doğru. İçoğlanlığı diye bir kavramın saray içinde bulunması doğru mu sizce? İlacı, hastanesi, medeniyeti vardı diye bu yanlışı gözardı mı edelim yani? Söylediğimiz şu kardeşim, her medeniyetin (doğu, batı vb.) doğru olan ve vicdanımıza uyan kısmını alsak ama ortak toplumsal değerler çerçevesinde. Hep birlikte yaşıyorsak olması gereken budur. Olayı siyasete dökmeyelim, vicdanımızı dinleyelim: Halkın yüzde 99’u zaten tasvip etmiyordur bu taciz vakalarını. Baskı yapabilmeliyiz bizi yönetenlere ortak rahatsızlığımızla ilgili ivedi önlemler almaları için. Biz siyasetçi değiliz arkadaşım, lütfen bu tür ortak değerlerde bizi birbirimize düşürmelerine izin vermeyelim kimsenin. Yanlışları düzelttirecek olan bizleriz. Bunun için de önce birbirimize sahip çıkmalı ve dilimizi düzeltmeliyiz. Birbiriyle rakip olan, siyasilerdir, biz değiliz. Biz onların bize ne kadar hizmet ettiğiyle ilgilenmeliyiz. Bir konuda hizmet ediyor diye diğer konulardaki yanlışlarını göz ardı etmemeli, onları da düzeltmelerini sağlamalıyız. Biz fanatik olmazsak onlar mecburen hatalarını düzeltirler.Yani sesli olarak güldüm..niye medeniyetin olmadigini iddia ettiginiz osmanlıda hic ilaç hastane beya teknonolojik gelişmeler olmamis mi..her sey ülkenin medeni olup olmamasina mi bağlı..yani herkes biliyor neyin ne oldugunuda kabul ermiyorsunuz..sizin beğenmeyip burun kıvırıp medeniyetin olmadigi diye tabir ettiginiz zamanlari arar oldu bu millet varsa sorun buyuklerinize onlarin da büyüklerinin zamanlari nasılmış..ülke son 100 yildir medeni olan ülkemizde son 20 senedir ilaç ve hastahane sıraları yok..demek onemli olan medeniyiz demwk degilde ülkeye hizmet etmek..
Bilemiorum, insan basliga bakinca bile utanir su yazdigindan. Kucucuk bi cocugun bedeni uzerinde bile cikarlarimizi bi kenara koyup egriyi dogruyu konusamiosak.. Bu baslik altinda katilmadigim yuzlerce yorum var basta idam olmak uzere. Ama sonucta dusunce konuslur tartisilir. 1 ayda 4 cocuk olmus, gelip de bu basliga cok iyiyiz mukemmeliz demek cok cirkinNe yapsin ama? Hastane sirasi, ilac kuyrugundan baska bir sey ezberletilmemis.. yani kvalide konusuna bile bunu yazacak cunku eldeki ezber sadece bu :)
Bilemiorum, insan basliga bakinca bile utanir su yazdigindan. Kucucuk bi cocugun bedeni uzerinde bile cikarlarimizi bi kenara koyup egriyi dogruyu konusamiosak.. Bu baslik altinda katilmadigim yuzlerce yorum var basta idam olmak uzere. Ama sonucta dusunce konuslur tartisilir. 1 ayda 4 cocuk olmus, gelip de bu basliga cok iyiyiz mukemmeliz demek cok cirkin
Onemli olan batinin yaptigi telefona kelimei sahadet getirtebilmekte ....
Her konuda gelip konuyu bambaşka yönlere çekip milleti kışkırtıyorsun, bilerek yaptığını düşünüyorum artık. Neysen nesin düşüncelerin de zihniyetin de amacın da umrumda değil ama bari şu konuda yapma, istismar edilmiş Eylül'ün Leyla'nın yasının tutulduğu şu konuda insanları kış kırt ma!
Yani sesli olarak güldüm..niye medeniyetin olmadigini iddia ettiginiz osmanlıda hic ilaç hastane beya teknonolojik gelişmeler olmamis mi..her sey ülkenin medeni olup olmamasina mi bağlı..yani herkes biliyor neyin ne oldugunuda kabul ermiyorsunuz..sizin beğenmeyip burun kıvırıp medeniyetin olmadigi diye tabir ettiginiz zamanlari arar oldu bu millet varsa sorun buyuklerinize onlarin da büyüklerinin zamanlari nasılmış..ülke son 100 yildir medeni olan ülkemizde son 20 senedir ilaç ve hastahane sıraları yok..demek onemli olan medeniyiz demek degilde ülkeye hizmet etmek..
Bu ülkenin insanı olup mevcut sorunlarla ilgili hiçbir sorumluluk almayan insanları anlamıyorum. Öyle karşıdan tenkit etmekle olmuyor. "Batı hayranıyım, batsın bu millet!" demekle hiçbir sorun çözülmüyor. Herkes elini taşın altına sokar, işini en iyi şekilde yaparsa bütün sorunlar çözülür. Saldırganlık çözüm değil.
Bu ülkenin insanı olup mevcut sorunlarla ilgili hiçbir sorumluluk almayan insanları anlamıyorum. Öyle karşıdan tenkit etmekle olmuyor. "Batı hayranıyım, batsın bu millet!" demekle hiçbir sorun çözülmüyor. Herkes elini taşın altına sokar, işini en iyi şekilde yaparsa bütün sorunlar çözülür. Saldırganlık çözüm değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?