Akraba içi evlilik

Inbreedingi methetmenize inanamıyorum cidden.

Köpek üreticiliğinde inbreeding bir-iki nesilden fazla önerilmez çünkü gen havuzu daralır ve genetik hastalıklar ile istenmeyen fiziksel özelliklerin yeni batınlarda çıkma olasılığı çok daha fazla artar. Hatta bazı federasyonlar linebreeding kapsamında anne-oğul, baba-kız eşleşmelerini yasaklar.

Örneğin rottweilerlarda 20.yy başında yaşanılan genetik darboğaz nedeniyle yapılan inbreeding ve oluşan kapalı gen havuzu nedeniyle kalça displazisi oldukça sık görülür.

Konu da hakikaten bitki ve hayvan üremesine geldi ya, pes diyorum artık.

Kuzenle ilişki normal ve sağlıklı yani.
Ben uzaylıyım ozaman ...

Dini yönden bir sakınca yok, olabilir olmaz diye bir şey yok ama tavsiye edilmez diye biliyorum.
Gerisi kişinin tercihine, kısmetine kalmış. Sağlık riskini mi düşünür, ben aile içinden istemem mi der. İnancı farklı kişiler de öyle yaşar.
Bu konuda din geçer, çünkü bunu yaşayan insanlar inançlarının izin verdiği ölçüde yaşıyorlar, bunu dikkate alıyorlar çoğunlukla.
Herkes bir yetişmiyor zaten. Sağlık dersiniz anlarım, "bana göre" iğrenç ben istemem öyle yetişmedim derseniz anlarım da midesizlik diz boyu, rezil pis insanlar, ensest vs., hakarete varıyor. Siz buna göre yaşarsınız ama insanlar da kendi inanç ve kültürlerine göre yaşıyorlar.
Ben de kuzen kardeş diye büyüdüm(yaşıma yakın erkek kuzenim yok), annem biz görmedik hiç akraba olmaz kesinlikle falan diyor, kuzenden geri de olsa, ben de "ay nasıl olur kuzenle" diye geldim belli bir yaşa kadar.
Daha sonra ben kendim öğrendim normal olduğunu, anormal görmüyorum artık. Ha ister miydim, pek sanmıyorum.

Dediğim gibi ahlak kavramı konusunda tartışma üretmek çok anlamsız.Ben eşcinsellik de bir sorun göremiyorum,siz görüyorsunuz.Ama biz ne dersek diyelim türkiyede eş insellerin evlenmesi diye bir olanak yok,ben zaten sadece kanuna dikkat çektim,ahlaki görüşler insanın kendi icinde yaşayacağı bir şey.

Neden inanamıyorsunuz ki? Saçma sapan şeyler konuşup birbirimize hakaret edeceğimiz yerde olayı farklı açılardan ele alıyoruz işte fena mı?

PC (Personal comment): Ben hayvansal üretimi kastetmedim.

İnsanda kendileştirme oldu mu yahu,ben bir sey mi kaçırdım çok düsük ihtimallerden söz ediyoruz zaten,akraba evliliklerinden saf döl elde edilmesi ancak çooook ütopik bir senaryo olur..

Neden inanamıyorsunuz ki? Saçma sapan şeyler konuşup birbirimize hakaret edeceğimiz yerde olayı farklı açılardan ele alıyoruz işte fena mı?

İnsanda monohibrit çaprazlamayla ilgili birseyler bulursan konusabilirz ama mendel kanunlarıyla genetiğin akraba evliliği yanlıştır önermesini çürütemezsin

İnsanda kendileştirme oldu mu yahu,ben bir sey mi kaçırdım çok düsük ihtimallerden söz ediyoruz zaten,akraba evliliklerinden saf döl elde edilmesi ancak çooook ütopik bir senaryo olur..
Olmadı ama akraba evliliği gen havuzunu daralttığından benzer bilimsel bulgulara ulaşılması mümkün... Teorik olarak yani...

Eminsiniz?
Gerçi doğru neyi tartışacağız.
Emin olduğunuz deneysel ve bilimsel sonuçlara ne diyebilirim ki
Siz sadece bilimsel olan seylere inaniyor olabilirsiniz, bunu yadirrgamam.
Ama islam dinine bakicak olursak kuzenle evlenmek caizdir. Bunuda tartismaya gerek yoktur.
Nasil namaz kilmanin farz oldugunu tartismadigimiz gibi.

Kanun onuda yasal yapacak sıkça gorecegiz escinsel evlilik cok konusuldu bazi yerlerde ama oyle birsey var mi net bilggim yok kanunun onu yasallastirmasi escinselligi olagan mi kiliyor ben onlara karismam etmem biseyde demem ama normal mi degil .. illa kanuna gerek yok beynimizde var

Dedem 70 senedir sigara iciyor, babam 40 senedir, ben de 15 senedir iciyorum. Hepimiz turp gibiyiz, demek ki sigara sagliga zararli degildir, hatta dedem 90 yasinda olduguna gore yararlidir da diyebiliriz.

Cok sacma degil mi?

Cunku sigaranin sagliga zararli oldugu bilimsel olarak kanitlanmis!

Ama sen, ailende akraba evliliklerinden sakat cocuk dogmadigi icin seninkinin dr sakat dogmayacagindan eminsin ve bu gayet mantikli :)

3 yil once bir forumda hamilelikte sigarayi tartisirken de vardi bu sabit fikirler, benim annem 9 ay icmis ben sakat dogmamisim, ben de icicem diyenler... ictiler de, cocuklarinin da gozle gorulur bir sakatligi olmadi... yani simdi hamileyken sigara icebilirsiniz diyelim mi? Cunku onlar icti, bisey olmadi, ya da akraba evliligi yapin diyebiliriz, cunku x in anasiyla babasi yapmis x sakat dogmamis.

Valla bu sekilde 3 yasindaki kizima anlatsam anlardi, yine de anlamak istemeyen sigarayla ne alakasi var diyen cikacak biliyorum. Evet sigarayla alakasi yok, ikisinde de bilimsel olarak cocuguna zarar verebilecegin kanitlanmis ve ikisinde de aksi ornekler var. Peki risk almaya deger mi?

Olayı farklı yerden ele almaktansa olayı çarpıtmaya giriyor bu çünkü önermeniz "akraba evliliği genetik açıdan muhteşem olabilir"e varıyor. Bunu gerçekten inanarak söylediğinizi düşünmek istemiyorum.
Ha eğer öyleyse köpek üretiminde muhteşem sonuçlara varmıyor, onu nasıl yapalım? Siz bitki üretiminden örnek verirseniz ben de kendi bildiğim konu olan köpek üreticiliğinden örnekle devam ederim.

İnsanla alakası yok aslında konunun, ya da ben öyle düşünüyorum. Akraba evliliğinin genetik riskleri konuşulurken bitki üretiminden örnek verilince ben de köpeklerde inbreedinge değineyim bari dedim.

Veteriner misin?

Olmadı ama akraba evliliği gen havuzunu daralttığından benzer bilimsel bulgulara ulaşılması mümkün... Teorik olarak yani...
Bu yönden düsünürsek çok ileriyi düsünmemiz lazim ama.insanda kendileştirme anca belki tek yumurta ikizleriyle olur ki ya da insan klonlanmayla.bundan sonra oluşacak döllerin de saflığını koruması imkansiz gibi bir şey çünkü,insan hücreleri kolaylikla mutasyona uğrayıp kendini degistirebiliyor.ayrıca bu saf döle ulaşmak için insanın genetik çeşitliligini düşünürsek yüzlerce nesil gerekir.Bunun yanı sıra insanın erginleşme ve yeniden üreme süresini de düşünürsek bu astronomik bir süre olur.Bunun yanında hastalıkların olusması için bir soy yeterli,yanı zararını teorik olarak bile kapatmıyor yararı

geçen tv de var akraba evliliği çocukların 3 de kör, hayır anlamadığım biri ikisi kör doğmuş neden üçüncüyü yapıyorsun ki

Doğrudur...

Türk medeni kanuna göre öyle değil diye zihnimizde kavramları mı değiştiricez.

Yasalar kuzenl
sizin ne oldugunuzu bilemem ama yazdiklariniz pek "normal" ve "saglikli" degil.

Benim yazdıklarım Türkeyenin 25,8ine göre yanlış, anormal ve sağlıksız.

Geri kalanı için sağlıklı

Yok arkadaşımız sanırım bezelye vb ndeki kendileştirmeden bir sonuca varmış ama zaten bunun tartısmaya açık olmasi bile saçma,teorik olarak imkansız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…