- Konu Sahibi birgaripyazar
-
Inbreedingi methetmenize inanamıyorum cidden.Yüksek verimli hatlar elde etmek için ziraatçiler hatları sürekli kendilerler yani bitkiye kendi çiçek tozunu verirler. Bu işlem yıllarca devam eder. Son olarak gerçekleştirilen yabancı döllenme ile muhteşem sonuçlar elde edilir.
Akraba evliliğinde olumsuz genetik özellikler nesiller boyunca aktarıldığı gibi olumlu özelliklerde aktarılır. Sosyal açıdan akraba evliliğini tasvip etmesem de bilimsel açıdan muhteşem sonuçlar elde etme imkanı en az olumsuz sonuçlar elde etme olasılığı kadar fazla.
yaw he he deyip gecmek vardi ama
az once kendiniz kardes gibi gordugunuz icin tibbi kanun attiniz ortaya.
birakin bu isleri milyonlarca insani ensestle itham ederken bir dusunun, o kuzenin sizinle gen olarak hic alakasi olmayan bir de diger ebeveyn i var.
buna ensest sapik diyerek insanlari asagilamis oluyorsunuz.
ensest her tur kan baginin oldugu iliski olabilir ama dunyada bu terim sadece 1.2ve3. dereceden akrabalar icin kullanilir.
sizin ne oldugunuzu bilemem ama yazdiklariniz pek "normal" ve "saglikli" degil.Kuzenle ilişki normal ve sağlıklı yani.
Ben uzaylıyım ozaman ...
Dediğim gibi ahlak kavramı konusunda tartışma üretmek çok anlamsız.Ben eşcinsellik de bir sorun göremiyorum,siz görüyorsunuz.Ama biz ne dersek diyelim türkiyede eş insellerin evlenmesi diye bir olanak yok,ben zaten sadece kanuna dikkat çektim,ahlaki görüşler insanın kendi icinde yaşayacağı bir şey.Ya tutturmussunuz medeni kanun ,kanun baska birsey dese yapcaklar mi ama yaparlar beklerim kanunun yasak dediklerini bile yapiyorlar simdi agzimi acmak istemiyorum bazi sapkinliklarinda kulltur adi altina sokulmasina cok ornek verebilirim erkek erkege evlenme yada kadin kadinla yada hayvanla birlikte olan insanlar vs bir suru cirkin sey belli yerlerde kendini gosteriyor bu kultur mu cok mu dogru ? Ve bazi seylerde artik yasallasmaya başladi sapkinliklar kultur oldu ensesttir o gorur gormez beni baglamaz akrabasilik gercegini degistirmiyor
Inbreedingi methetmenize inanamıyorum cidden.
Köpek üreticiliğinde inbreeding bir-iki nesilden fazla önerilmez çünkü gen havuzu daralır ve genetik hastalıklar ile istenmeyen fiziksel özelliklerin yeni batınlarda çıkma olasılığı çok daha fazla artar. Hatta bazı federasyonlar linebreeding kapsamında anne-oğul, baba-kız eşleşmelerini yasaklar.
Örneğin rottweilerlarda 20.yy başında yaşanılan genetik darboğaz nedeniyle yapılan inbreeding ve oluşan kapalı gen havuzu nedeniyle kalça displazisi oldukça sık görülür.
Konu da hakikaten bitki ve hayvan üremesine geldi ya, pes diyorum artık.
İnsanda kendileştirme oldu mu yahu,ben bir sey mi kaçırdım çok düsük ihtimallerden söz ediyoruz zaten,akraba evliliklerinden saf döl elde edilmesi ancak çooook ütopik bir senaryo olur..Inbreedingi methetmenize inanamıyorum cidden.
Köpek üreticiliğinde inbreeding bir-iki nesilden fazla önerilmez çünkü gen havuzu daralır ve genetik hastalıklar ile istenmeyen fiziksel özelliklerin yeni batınlarda çıkma olasılığı çok daha fazla artar. Hatta bazı federasyonlar linebreeding kapsamında anne-oğul, baba-kız eşleşmelerini yasaklar.
Örneğin rottweilerlarda 20.yy başında yaşanılan genetik darboğaz nedeniyle yapılan inbreeding ve oluşan kapalı gen havuzu nedeniyle kalça displazisi oldukça sık görülür.
Konu da hakikaten bitki ve hayvan üremesine geldi ya, pes diyorum artık.
İnsanda monohibrit çaprazlamayla ilgili birseyler bulursan konusabilirz ama mendel kanunlarıyla genetiğin akraba evliliği yanlıştır önermesini çürütemezsinNeden inanamıyorsunuz ki? Saçma sapan şeyler konuşup birbirimize hakaret edeceğimiz yerde olayı farklı açılardan ele alıyoruz işte fena mı?
PC (Personal comment): Ben hayvansal üretimi kastetmedim.
Olmadı ama akraba evliliği gen havuzunu daralttığından benzer bilimsel bulgulara ulaşılması mümkün... Teorik olarak yani...İnsanda kendileştirme oldu mu yahu,ben bir sey mi kaçırdım çok düsük ihtimallerden söz ediyoruz zaten,akraba evliliklerinden saf döl elde edilmesi ancak çooook ütopik bir senaryo olur..
Siz sadece bilimsel olan seylere inaniyor olabilirsiniz, bunu yadirrgamam.Eminsiniz?
Gerçi doğru neyi tartışacağız.
Emin olduğunuz deneysel ve bilimsel sonuçlara ne diyebilirim ki
Kanun onuda yasal yapacak sıkça gorecegiz escinsel evlilik cok konusuldu bazi yerlerde ama oyle birsey var mi net bilggim yok kanunun onu yasallastirmasi escinselligi olagan mi kiliyor ben onlara karismam etmem biseyde demem ama normal mi degil .. illa kanuna gerek yok beynimizde varDediğim gibi ahlak kavramı konusunda tartışma üretmek çok anlamsız.Ben eşcinsellik de bir sorun göremiyorum,siz görüyorsunuz.Ama biz ne dersek diyelim türkiyede eş insellerin evlenmesi diye bir olanak yok,ben zaten sadece kanuna dikkat çektim,ahlaki görüşler insanın kendi icinde yaşayacağı bir şey.
Önermeyse çürütürüm bu arada...İnsanda monohibrit çaprazlamayla ilgili birseyler bulursan konusabilirz ama mendel kanunlarıyla genetiğin akraba evliliği yanlıştır önermesini çürütemezsin
Neden inanamıyorsunuz ki? Saçma sapan şeyler konuşup birbirimize hakaret edeceğimiz yerde olayı farklı açılardan ele alıyoruz işte fena mı?
PC (Personal comment): Ben hayvansal üretimi kastetmedim.
İnsanla alakası yok aslında konunun, ya da ben öyle düşünüyorum. Akraba evliliğinin genetik riskleri konuşulurken bitki üretiminden örnek verilince ben de köpeklerde inbreedinge değineyim bari dedim.İnsanda kendileştirme oldu mu yahu,ben bir sey mi kaçırdım çok düsük ihtimallerden söz ediyoruz zaten,akraba evliliklerinden saf döl elde edilmesi ancak çooook ütopik bir senaryo olur..
Olayı farklı yerden ele almaktansa olayı çarpıtmaya giriyor bu çünkü önermeniz "akraba evliliği genetik açıdan muhteşem olabilir"e varıyor. Bunu gerçekten inanarak söylediğinizi düşünmek istemiyorum.
Ha eğer öyleyse köpek üretiminde muhteşem sonuçlara varmıyor, onu nasıl yapalım? Siz bitki üretiminden örnek verirseniz ben de kendi bildiğim konu olan köpek üreticiliğinden örnekle devam ederim.
İnsanla alakası yok aslında konunun, ya da ben öyle düşünüyorum. Akraba evliliğinin genetik riskleri konuşulurken bitki üretiminden örnek verilince ben de köpeklerde inbreedinge değineyim bari dedim.
Bu yönden düsünürsek çok ileriyi düsünmemiz lazim ama.insanda kendileştirme anca belki tek yumurta ikizleriyle olur ki ya da insan klonlanmayla.bundan sonra oluşacak döllerin de saflığını koruması imkansiz gibi bir şey çünkü,insan hücreleri kolaylikla mutasyona uğrayıp kendini degistirebiliyor.ayrıca bu saf döle ulaşmak için insanın genetik çeşitliligini düşünürsek yüzlerce nesil gerekir.Bunun yanı sıra insanın erginleşme ve yeniden üreme süresini de düşünürsek bu astronomik bir süre olur.Bunun yanında hastalıkların olusması için bir soy yeterli,yanı zararını teorik olarak bile kapatmıyor yararıOlmadı ama akraba evliliği gen havuzunu daralttığından benzer bilimsel bulgulara ulaşılması mümkün... Teorik olarak yani...
Doğrudur...Bu yönden düsünürsek çok ileriyi düsünmemiz lazim ama.insanda kendileştirme anca belki tek yumurta ikizleriyle olur ki ya da insan klonlanmayla.bundan sonra oluşacak döllerin de saflığını koruması imkansiz gibi bir şey çünkü,insan hücreleri kolaylikla mutasyona uğrayıp kendini degistirebiliyor.ayrıca bu saf döle ulaşmak için insanın genetik çeşitliligini düşünürsek yüzlerce nesil gerekir.Bunun yanı sıra insanın erginleşme ve yeniden üreme süresini de düşünürsek bu astronomik bir süre olur.Bunun yanında hastalıkların olusması için bir soy yeterli,yanı zararını teorik olarak bile kapatmıyor yararı
Benim için neden çirkin oldu şimdi? Bakın hanfendi toplumdan topluma hatta yöreden yöreye bile ahlak anlayışı değişir.Bana göre akraba evliliği ahlaki olarak çok yanlış,kuzenimle asla evlenmem.Bu konu hakkında tartıştığim bayan da bu evliliğe berbat.yok artık,tasvip etmiyorum vs diyebilir,ama ensest diyemez.Ona göre kuzen kardeş aynıdır (ki bana göre de öyle) ama böyle dusünse bile bu ilişkiyi ensest olarak tanımlayamaz çünkü türk medeni kanununa göre bu ensest değil ve yasal.
sizin ne oldugunuzu bilemem ama yazdiklariniz pek "normal" ve "saglikli" degil.
Yok arkadaşımız sanırım bezelye vb ndeki kendileştirmeden bir sonuca varmış ama zaten bunun tartısmaya açık olmasi bile saçma,teorik olarak imkansız.Olayı farklı yerden ele almaktansa olayı çarpıtmaya giriyor bu çünkü önermeniz "akraba evliliği genetik açıdan muhteşem olabilir"e varıyor. Bunu gerçekten inanarak söylediğinizi düşünmek istemiyorum.
Ha eğer öyleyse köpek üretiminde muhteşem sonuçlara varmıyor, onu nasıl yapalım? Siz bitki üretiminden örnek verirseniz ben de kendi bildiğim konu olan köpek üreticiliğinden örnekle devam ederim.
İnsanla alakası yok aslında konunun, ya da ben öyle düşünüyorum. Akraba evliliğinin genetik riskleri konuşulurken bitki üretiminden örnek verilince ben de köpeklerde inbreedinge değineyim bari dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?