Akraba içi evlilik

çünkü ülkenin çoğunluğu müslüman ve buna inanıyor
Türk medeni kanunda ensest yazarsa
kaç bin kişi ceza alır biliyor musunuz..

aynı şekilde çocuk gelin neden deniliyor neden yumuşatılıyor bu durumlar
binlercee kişi ceza almasın diye..

Officem oky bakın bunlara

tatlım adamlar akraba evliliklerini kategorilere ayırmış.. "akraba evliliği" diye aramayacaksın, 1. derece akraba kimdir diye arayacaksın.. Sana şöyle söyleyeyim, X kişisi gidip "kardeşime aşığım, evleneceğiz" dese nikah için gün alabilir mi? Ama kuzen ile evlenilebiliniyor.. 1. derece akrabaya sadece anne, baba ve kardeşler girer.. Dede, nene, teyze, dayı bile girmez..

elbetteki 2015 yılında akraba evliliği saçma, bilmem kaç milyarlık nüfusta.. ama buna ensest demek çok yanlış ve çirkin..

Evet bence de kuzenlerle evlilik yasaklanabilir zaten kardeşiyle evlenme niyetinde olan az insan var ve asıl talep kuzenlere oluyor.Genetik olarak zararı çok yakın zaten.ama bana bayan inatla 1.dereceden diyor,ben de buna itiraz ettim.Akraba olduğu sürece her zaman risk vardır zaten

ya inanılır gibi değil kanıuna göre olanı koyuyoruz yok diyorlar hala 1ci derece. neyse artık.

Oky kanuna göre okey.
Zaten kanuna göre anne baba kardeşle evlenemezsin.
Evlilikte 1.derece kuzen sayılıyo
Kardeşten sonra geliyo kardeş yarısı sayılır değil mi ?

Aynı şeyi farklı şekilde konuştuğumuz için anlaşamadık.

Hukuki olarak degil genetik olarak 1. Derece akrabadir kuzenler. Arkadaslar kaynak belirtmis zaten.
hukuki olarak uvey anne ya da babaniz 1. Derece akraba iken genetik olarak hiçbir seyiniz degildir mesela, o yuzden hukuki dereceleri genetik yakinlikta baz almamiz pek saglikli olmayacaktir değil mi?

Sen tamamen duygusal bakıyorsun ama.teyze de anne yarısı,amca da baba yarısı o zaman hepsi 1.derece mi

Kuzenle evlenmeyi kardeşle evlenme ile nasıl bir tutup da adına 1. derece diyebildiniz yahu. Hayret!

Canım konumuz evlilik ve yapılan kişi akraba :)
Anne baba kardeş yok :)
Ben kardeş sayılır diyorum kuzen
Benim için öyle onuniçin değil
Bana göre akrabayla olan cinsel münasebet ensesttir.
Sadece anne baba kardeşle olan ensest değil.
Ensesti geçtim, tek derdim çocuklar.
Kimsenin dünyaya böyle bi çocuk getirme hakkı yok.
Bisürü genetik hastalık taşıyolar çünkü taşıyıcılar.

Seviyorum seni

Kuzen evliliği demek 1.derece akraba evliliği
Kardeş torunlarının evliliği 2.derece

1.derece kimdir anne baba kardeş
Demekki tıbben kuzende kardeş sayılıyo
yok canim o mantiga gore kuzenim benim babam oluyor . tobe estagfurullah
sizin dediginiz birinci derece kuzenlige girer
sacmaligin daniskasi resmen
1. derece anne baba ve cocuklardir genin % 50 si yanı
2. derece kardesler dedeler torunlar neneler
3. derece amca dayı hala teyze ve yegenler
4. derece ıse kuzenlerdır
turkıyede 3. dereceden evlılık olmadigi icin kuzene 1. derece akraba evliligi denir ama dunyanin bir cok yerinde insanlar oz yegenleriyle evlendiginde bu sacmalik(1.derece akraba evliligi kullanilmaz) 1. derece kuzen evliligi denir.

Burda böbürlene böbürlene yazmışsın ama bunun herseyden önce kadar sağlıksız ve hastalıklı birşey olduğu tıp ilmince kabul edilip engellenmesi gerektiği belirtilen birşey. Sen öyle olduğun için normal gelebilir ama insanın bu kadar yakın akrabası kan bağı olanlarla böyle düşünmesi normal değil.hiçbir açıdan kabul edilebilecek bir yanı yok.

Zaten burda her açılan konunun dine bağlanması beni hayrete düşürüyor..Konu nerden nereye geldi yine..Madem sözü açılmış bende fikrimi belirteyim..Allah herkese akıl fikir vermiş kullansın diye..İnsan mantığıylada bazı şeyleri çözebilir..Dinde caiz olması farklıdır farz olması farklı..Din caiz gördüğü için insanlar herşeyi yapmak zorunda değildir..Örneğin 5 vakit namaz farzdır Allah bunu emretmiştir müslümanlar için..Ama akraba evliliğinde böyle birşey söz konusu değildir..Olursa diye izin verilmiş ama yapın denmemiş..Sağlık açısından uygun olmadığıda belirtilmiş..Yani akraba olmayan insanlarla evlenmek daha uygundur..Aklı başında bir insanın bu mantığı kurması çok zor olmasa gerek..Ben evleneyimde çocuk ne olursa olsun diyorlarsa eğer buyursunlar evlensinler..Ben karşıyım..Ben akraba değilim eşimle,buna rağmen çocuğum sakat olursa Allahın takdiridir..Ben önlemimi almışım olursada yapacak birşey yok..Ama en azından bile bile akraba evliliği yaptım diye vicdan azabı çekmem hiç bir zaman..

Kuşakları saymışsınız bende hepsinden bol miktarda var biliyorum.
19 tane kuzenim var hepsi kardeşim .

benim annemle babam teyze çocuğu,nasıl yaptınız da evlendiniz,ben teyze oğullarımla kardeş gibiyim dedim vakti zamanında.bana birbirlerini tanımadıkları, o yüzden zor olmadığını söylediler.büyükler bize danışmadan yaptı dediler ama ben her fırsatta yüzlerine vururum yanlış olduğunun. çok şükür ne kardeşim ne de bende bir sağlık sorunu yok. haa ben evlensem ne dersin dedim anneme,kabul etmem dedi.devir değişti,biz cahildik,siz yapmayın aynı cahilliği dedi

Zaten insanlarin genetik hastaliklari varsa ve ailede görülen birseyse genetik test yapilir.
Kuzen olsun olmasin bu test yapilabilir.
Diyelim yüksek risk cikti cocuklarin sakat dogmasiyla ilgili o zaman cocuk yapmamaya karar verebilirler degil mi?
Cocuk yapmamalari evlenmelerine engel degil yani.
Hocada degilim yanlis birsey demek istemiyorum.
Gecen bir dügünde sahit oldum cogu kisi sagirdi ve konusamiyordu. Yani bu genleri tasiyorlar. Mesela cocuklarinda öyle olma ihtimali yüksek. Bu durumda olanlara Allah yardim etsin. Bu risk bu kadar büyükken cocuk yapmak ne kadar dogru diye düsündüm bir an. Cünkü onlarin yasadiklari zorluklari cocuklarda yasiyacaklar. Bu bir örnekti. Gözü kör degilde bazi kararlari düsünerek vermeli insanlar.

Kuşakları saymışsınız bende hepsinden bol miktarda var biliyorum.
19 tane kuzenim var hepsi kardeşim .
Bizimkiler de öyle tabikide,ama sen kuzenlerini kardeş gibi görüyorsun diye kuzeniyle YASAL olarak evlenmiş insanlara ENSEST yapıyor diyemezsin.Ensest yasaktır,büyük bir suçtur,ahlaki çarpıklıktır.Ben küçük kızıyla ya da kardeşiyle ilişkiye giren insanla belki de hiç görmedigi kuzeniyle evlenen insanı aynı kefeye koymam.Sen kuzenlerinle samimi olabilirsin ama olmayan çok insan var.

arkadaşlar konuyu din yönüne çekmesek. yasak biliyorsunuz değilmi.
uyarıyıda yapayım.:)
bu devam ederse konu kapanır
Canım zaten buranın olmazsa olmazı bu..Dün gece konu sahibi akraba evliliği bana garip geldi dedi..Ilk sayfada banada ters hoşlanmam diye yorum yaptım çıktım..Sabaha bir baktım 20 sayfa olmuş..Ayetler,hadisler havada uçuşuyor. Konu dine gelmiş tamamen..Yani bir uygulama getirilse keşke şuraya ilk yorumunda konuyu dine bağlayan cezayı alsa keşke..Yoksa herkese cevap hakkı doğuyor burda ve insanlar dayanamıyor haklı olarak..Olay çıkıyor sonrada..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…