- 12 Aralık 2010
- 8.367
- 5.409
- 248
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
yaw he he deyip gecmek vardi amaKuşakları saymışsınız bende hepsinden bol miktarda var biliyorum.
19 tane kuzenim var hepsi kardeşim .
Kuşakları saymışsınız bende hepsinden bol miktarda var biliyorum.
19 tane kuzenim var hepsi kardeşim .
Ben de tasvip etmiyorum ama kavramları doğru kullanmıyorsunuz,büyük suçlamalar yapıyorsunuz,sadece buna dikkat çektim.Size göre değil bana göre öyle.
Siz tasvip edersiniz ben etmiyorum.
Neyapmamız lazım şimdi?
Cevaplar tikanmadi. Bildigim birseyin neresini tartisayim. Ben öyle olmadigina eminim oda olduguba emin. Bu durumda sakiz gibi uzatmanin ne anlami var. Benim okudugum mealde öyle birsey yazmiyor onun okudugunada ben inanmadigima göre neyi tartiscaz ki :)ya bu olaya da ekstra gülüyorum cevaplar tıkanınca
neyse kapayalım tartışmayı
allahtan iyi mi bileceksin
yazıyorsa vardır doğruluğu vs
biraz gözlerimizi açalım, sorgulayalım artık
Bizimkiler de öyle tabikide,ama sen kuzenlerini kardeş gibi görüyorsun diye kuzeniyle YASAL olarak evlenmiş insanlara ENSEST yapıyor diyemezsin.Ensest yasaktır,büyük bir suçtur,ahlaki çarpıklıktır.Ben küçük kızıyla ya da kardeşiyle ilişkiye giren insanla belki de hiç görmedigi kuzeniyle evlenen insanı aynı kefeye koymam.Sen kuzenlerinle samimi olabilirsin ama olmayan çok insan var.
Cevaplar tikanmadi. Bildigim birseyin neresini tartisayim. Ben öyle olmadigina eminim oda olduguba emin. Bu durumda sakiz gibi uzatmanin ne anlami var. Benim okudugum mealde öyle birsey yazmiyor onun okudugunada ben inanmadigima göre neyi tartiscaz ki :)
Özelden mesaj atıcamCevaplar tikanmadi. Bildigim birseyin neresini tartisayim. Ben öyle olmadigina eminim oda olduguba emin. Bu durumda sakiz gibi uzatmanin ne anlami var. Benim okudugum mealde öyle birsey yazmiyor onun okudugunada ben inanmadigima göre neyi tartiscaz ki :)
Bizim akrabalarda da var akraba evliligi yapan, mesela amcam kuzeniyle evli, 4 cocuklari var 3'ünde ciddi saglik problemleri var sakatlik vb. senelerdir hastane hastane dolastilar, cok uzulduler ama akraba evliliginin sonucu budur. Suanda anne tarafim tam bir kardes gibi asla kuzenlerime o gozle bakmam ama baba tarafi gercekten ayni odada bile durdurtmuyorlar benden buyuk erkek kuzenimle, bende akraba evliligine siddetle karsi olanlardanim, cunku gercekten uzuntusu mutlulugundan fazla.
O sizin icinizin cirkinligi gorup gormemek degil banada omrumde gormedigim coook uzaktan akrabalar vardi bak bu bizim didimizin didisi uzaktan akraba oluyoruz dediler mi benim beyin onu abi diye kodluyor ve aksini dusunenede karsi cikardim bu kadar basit bazilarinin midesi cuval olabilir bizim degil benim esim annesine bile zamaninda burdan 7 ev otesiyle 7 ev berisi bacimdir demiş bu tabi tercih kismi ama akrabaya oyle bakmak ahlaki olarak bana dogru gelmiyorBizimkiler de öyle tabikide,ama sen kuzenlerini kardeş gibi görüyorsun diye kuzeniyle YASAL olarak evlenmiş insanlara ENSEST yapıyor diyemezsin.Ensest yasaktır,büyük bir suçtur,ahlaki çarpıklıktır.Ben küçük kızıyla ya da kardeşiyle ilişkiye giren insanla belki de hiç görmedigi kuzeniyle evlenen insanı aynı kefeye koymam.Sen kuzenlerinle samimi olabilirsin ama olmayan çok insan var.
mesela hindularda dayiyla evlenmek serbestken kuzenle evlenmek suc ve ensest sayiliyor.Bu arada hangi açıdan tartışacağımıza karar verelim.Genetiğe göre kuzenle evlenmenin sakıncası 10 üzerinden 9,türk medeni kanununa göre 0 ki ensest tanımı kanuna göre yapılır,ahlaki açıdan ise herkese göre degisir bana göre 10dur ama gidip ensest demen çünkü ensestin sınırını kanun koyar ve direkt suç sayılıyor.Sorun bu ayrımın yapılamaması.
Kimi hayvandan ornek veriyor kimi bitki siz bitki misiniz hayvan misiniz insan misiniz once ona karar verinYüksek verimli hatlar elde etmek için ziraatçiler hatları sürekli kendilerler yani bitkiye kendi çiçek tozunu verirler. Bu işlem yıllarca devam eder. Son olarak gerçekleştirilen yabancı döllenme ile muhteşem sonuçlar elde edilir.
Akraba evliliğinde olumsuz genetik özellikler nesiller boyunca aktarıldığı gibi olumlu özelliklerde aktarılır. Sosyal açıdan akraba evliliğini tasvip etmesem de bilimsel açıdan muhteşem sonuçlar elde etme imkanı en az olumsuz sonuçlar elde etme olasılığı kadar fazla.
Benim için neden çirkin oldu şimdi? Bakın hanfendi toplumdan topluma hatta yöreden yöreye bile ahlak anlayışı değişir.Bana göre akraba evliliği ahlaki olarak çok yanlış,kuzenimle asla evlenmem.Bu konu hakkında tartıştığim bayan da bu evliliğe berbat.yok artık,tasvip etmiyorum vs diyebilir,ama ensest diyemez.Ona göre kuzen kardeş aynıdır (ki bana göre de öyle) ama böyle dusünse bile bu ilişkiyi ensest olarak tanımlayamaz çünkü türk medeni kanununa göre bu ensest değil ve yasal.O sizin icinizin cirkinligi gorup gormemek degil banada omrumde gormedigim coook uzaktan akrabalar vardi bak bu bizim didimizin didisi uzaktan akraba oluyoruz dediler mi benim beyin onu abi diye kodluyorartık,ksini dusunenede karsi cikardim bu kadar basit bazilarinin midesi cuval olabilir bizim degil benim esim annesine bile zamaninda burdan 7 ev otesiyle 7 ev berisi bacimdir demiş bu tabi tercih kismi ama akrabaya oyle bakmak ahlaki olarak bana dogru gelmiyor
İnsan da monohibrit çaprazlama olması icın anca tek yumurta ikizi olması gerekiyor zaten.imkansiz o yarar meselesi yani,tesadüf sonucu olursa anca.sonra maymunlarla ortak atadan geldik deyince
"hıh bis maymun muyus" diyorsunuz şimdi bitkiden, hayvandan dem vuruyorsunuz ilginç yav
vazgeçtim sadece dini değil bilimi bile istediğiniz gibi yorumluyorsunuz
Samimi olmaya gerek yok ki
Gen bilimi denen bir şey var
Samimi değilimdir mesela ben ama hiç o gözle bakmadım, bakamam :s
Ya tutturmussunuz medeni kanun ,kanun baska birsey dese yapcaklar mi ama yaparlar beklerim kanunun yasak dediklerini bile yapiyorlar simdi agzimi acmak istemiyorum bazi sapkinliklarinda kulltur adi altina sokulmasina cok ornek verebilirim erkek erkege evlenme yada kadin kadinla yada hayvanla birlikte olan insanlar vs bir suru cirkin sey belli yerlerde kendini gosteriyor bu kultur mu cok mu dogru ? Ve bazi seylerde artik yasallasmaya başladi sapkinliklar kultur oldu ensesttir o gorur gormez beni baglamaz akrabasilik gercegini degistirmiyorBenim için neden çirkin oldu şimdi? Bakın hanfendi toplumdan topluma hatta yöreden yöreye bile ahlak anlayışı değişir.Bana göre akraba evliliği ahlaki olarak çok yanlış,kuzenimle asla evlenmem.Bu konu hakkında tartıştığim bayan da bu evliliğe berbat.yok artık,tasvip etmiyorum vs diyebilir,ama ensest diyemez.Ona göre kuzen kardeş aynıdır (ki bana göre de öyle) ama böyle dusünse bile bu ilişkiyi ensest olarak tanımlayamaz çünkü türk medeni kanununa göre bu ensest değil ve yasal.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?