Akraba içi evlilik

Kuşakları saymışsınız bende hepsinden bol miktarda var biliyorum.
19 tane kuzenim var hepsi kardeşim .
yaw he he deyip gecmek vardi ama
az once kendiniz kardes gibi gordugunuz icin tibbi kanun attiniz ortaya.
birakin bu isleri milyonlarca insani ensestle itham ederken bir dusunun, o kuzenin sizinle gen olarak hic alakasi olmayan bir de diger ebeveyn i var.
buna ensest sapik diyerek insanlari asagilamis oluyorsunuz.
ensest her tur kan baginin oldugu iliski olabilir ama dunyada bu terim sadece 1.2ve3. dereceden akrabalar icin kullanilir.

ya bu olaya da ekstra gülüyorum cevaplar tıkanınca
neyse kapayalım tartışmayı
allahtan iyi mi bileceksin
yazıyorsa vardır doğruluğu vs

biraz gözlerimizi açalım, sorgulayalım artık
Cevaplar tikanmadi. Bildigim birseyin neresini tartisayim. Ben öyle olmadigina eminim oda olduguba emin. Bu durumda sakiz gibi uzatmanin ne anlami var. Benim okudugum mealde öyle birsey yazmiyor onun okudugunada ben inanmadigima göre neyi tartiscaz ki :)

Bakın ben bütün kuzenlerimle samimi değilim uzun yıllardır yurtdışında yaşayan kuzenimi 2-3ay önce gördüm belki 15 sene olmuştur.
Kardeşim diye sarıldı abi diye sarıldım.
Bu yetiştirilme tarzıdır o kardeşin diye öğretildim. Îyî ki de öyle olmuş.
Düşünceler düşündüğü kişileri bağlar.

Eminsiniz?
Gerçi doğru neyi tartışacağız.
Emin olduğunuz deneysel ve bilimsel sonuçlara ne diyebilirim ki

Özelden mesaj atıcam

Bu arada hangi açıdan tartışacağımıza karar verelim.Genetiğe göre kuzenle evlenmenin sakıncası 10 üzerinden 9,türk medeni kanununa göre 0 ki ensest tanımı kanuna göre yapılır,ahlaki açıdan ise herkese göre degisir bana göre 10dur ama gidip ensest demen çünkü ensestin sınırını kanun koyar ve direkt suç sayılıyor.Sorun bu ayrımın yapılamaması.

[QUOTE="triskadan nagmeler, post: 38628010, member: 6209ahkakeın ben bütün kuzenlerimle samimi değilim uzun yıllardır yurtdışında yaşayan kuzenimi 2-3ay önce gördüm belki 15 sene olmuştur.
Kardeşim diye sarıldı abi diye sarıldım.
Bu yetiştirilme tarzıdır o kardeşin diye öğretildim. Îyî ki de öyle olmuş.
Düşünceler düşündüğü kişileri bağlar.[/QUOTE]
Sana kendimi açıklayamadım sanırım,ben genetik okuyorum ahlaken de tıbben de bana göre kuzenlerin evlenmesi çok yanlış,ama ensest degil.

malesef annemde kuzeniyle evli bende sağlık sorunları var bende karşıyım her akraba evliliğinde olmuyor

Yüksek verimli hatlar elde etmek için ziraatçiler hatları sürekli kendilerler yani bitkiye kendi çiçek tozunu verirler. Bu işlem yıllarca devam eder. Son olarak gerçekleştirilen yabancı döllenme ile muhteşem sonuçlar elde edilir.

Akraba evliliğinde olumsuz genetik özellikler nesiller boyunca aktarıldığı gibi olumlu özelliklerde aktarılır. Sosyal açıdan akraba evliliğini tasvip etmesem de bilimsel açıdan muhteşem sonuçlar elde etme imkanı en az olumsuz sonuçlar elde etme olasılığı kadar fazla.

O sizin icinizin cirkinligi gorup gormemek degil banada omrumde gormedigim coook uzaktan akrabalar vardi bak bu bizim didimizin didisi uzaktan akraba oluyoruz dediler mi benim beyin onu abi diye kodluyor ve aksini dusunenede karsi cikardim bu kadar basit bazilarinin midesi cuval olabilir bizim degil benim esim annesine bile zamaninda burdan 7 ev otesiyle 7 ev berisi bacimdir demiş bu tabi tercih kismi ama akrabaya oyle bakmak ahlaki olarak bana dogru gelmiyor

mesela hindularda dayiyla evlenmek serbestken kuzenle evlenmek suc ve ensest sayiliyor.
kuzenine asik olan bazi hintlileri bir forumda hem ailelerini hem devleti kandirmak icin neler yapabilecegi ile ilgili bir konu paylasimini okumustum.
evlenmek hem suc hem ensest sayildigi halde ve hatta aile tarafindan o mantikla yetistirildigi halde, asik olup aci ceken o kadar cok vardi ki, inanamazsiniz.

Kimi hayvandan ornek veriyor kimi bitki siz bitki misiniz hayvan misiniz insan misiniz once ona karar verin

Benim için neden çirkin oldu şimdi? Bakın hanfendi toplumdan topluma hatta yöreden yöreye bile ahlak anlayışı değişir.Bana göre akraba evliliği ahlaki olarak çok yanlış,kuzenimle asla evlenmem.Bu konu hakkında tartıştığim bayan da bu evliliğe berbat.yok artık,tasvip etmiyorum vs diyebilir,ama ensest diyemez.Ona göre kuzen kardeş aynıdır (ki bana göre de öyle) ama böyle dusünse bile bu ilişkiyi ensest olarak tanımlayamaz çünkü türk medeni kanununa göre bu ensest değil ve yasal.

sonra maymunlarla ortak atadan geldik deyince
"hıh bis maymun muyus" diyorsunuz şimdi bitkiden, hayvandan dem vuruyorsunuz ilginç yav

vazgeçtim sadece dini değil bilimi bile istediğiniz gibi yorumluyorsunuz
İnsan da monohibrit çaprazlama olması icın anca tek yumurta ikizi olması gerekiyor zaten.imkansiz o yarar meselesi yani,tesadüf sonucu olursa anca.

Samimi olmaya gerek yok ki
Gen bilimi denen bir şey var
Samimi değilimdir mesela ben ama hiç o gözle bakmadım, bakamam :s

Aynen öyle.
Ben sülalem herkes başka yerlerde
Anne tarafımdan kuzenlerimle senede 2defa bayramdan bayrama görüşüyorum.
Çoğuyla denk bile gelemiyoruz
Ama o kuzen olduğu gerçeğini değiştirmiyoki.

sadece turk medeni kanunu degil neredeyse butun dunyada yasal kuzen evliligi.
ayrica kuzen evlilignde sakat dogma riski %6 ise kuzen olmayanlarin evlenmesinde %2
yani oyle %90 sakat dogacak gibi yorumlar yapmaya da gerek yok.
ben de kuzenimle evlenmem. oglumun da evlenmesini istemem ama kendi deger yargilarini baskalarina kanun gibi dayatanlara uyuz oldugumdan yapiyorum bu aciklamayi.

Ya tutturmussunuz medeni kanun ,kanun baska birsey dese yapcaklar mi ama yaparlar beklerim kanunun yasak dediklerini bile yapiyorlar simdi agzimi acmak istemiyorum bazi sapkinliklarinda kulltur adi altina sokulmasina cok ornek verebilirim erkek erkege evlenme yada kadin kadinla yada hayvanla birlikte olan insanlar vs bir suru cirkin sey belli yerlerde kendini gosteriyor bu kultur mu cok mu dogru ? Ve bazi seylerde artik yasallasmaya başladi sapkinliklar kultur oldu ensesttir o gorur gormez beni baglamaz akrabasilik gercegini degistirmiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…