Akraba içi evlilik

bakın arkadaşlar akraba evliliğine bende karşıyım. ama bu sitede akraba evliliğinden olmuş arkadaşlar,yada evliler çocukları olanlar var. ensest demek biraz ağır olmuyormu. empati yapın ve bu evlilikten doğan kişilerin yerine koyun kendinizi. ve bu yorumları okuduğunuzu düşünün. biraz daha duyarlı olmamız gerekmiyor mu

ı-ıh çünkü bu bir hakaret değil tanım
kimse gocunmasın kan bağı var mı var
hatta ensest kavramında kan bağına gerek bile görülmez
sosyal anlamda kişinin akrabası gibi gördüğü biriyle bu iş olursa bile ensesttir

valla biri bana kalkıp annenle baban ensest ilişki içinde olmuş ve sen doğmuşsun dese kusura bakmasın kimsede ha öylemi canın sağolsun demem beklenemez. hakaret bu.

valla biri bana kalkıp anndenle baban ensest ilişki içinde olmuş ve sen doğmuşsun dse kusura bakmasın kimsede ha öylemi canın sağolsun demem beklenemez. hakaret bu.

yanlışa kimse kırılmasın diye doğru diyemem
isteyen alınsın, banlanadabilirim problem yok ama bu sonuna kadar yanlış

Zaten doğru söyleyeni 9 köyden kovarlarmış
Kan bağı olan biriyle ilişkiye girmek ensesttir

Ensest vakalarında kuzeni, amcası, halası vs. olanlar da patoloji kabul edilir ve travma tedavisine alınırlar.

2+2=4 bilimsel gerçekler

ek: kan bağı olmasına gerek bile kalmadan kişinin ablası, ağabeyi, annesi vb. gibi gördüğü biriyle böyle bir şey yaşaması dahi ensest kabul edilir. hadi kovun şimdi beni

just,yanlış diyorum ben.evet akraba evliliği yanlış.
bunun için kimse kimseyi kovmaz elbette. sadece biraz hasaasiyet rica ettim sizlerden. burada annesi amcasının dayısının oğluyla evlenmiş arkadaşlar için hassasiyet istedim. neyse önemli değil. anlatamadım demek

Evladim icin tek temennim senin gibi sabit ve sıg düsünceli insanlarla karsilasmamasi sen bildigin ve gördügün hayati yasa baskalarinin hayati seni ilgilendirmez

Ailemden kimseyle seks yapmadigim icin once sapik simdi de sabit ve sig dusunceli mi oldum :) tabi ki ilgilendirmez dedim ya millet ister amcasiyla evlenir ister teyzesinin ogluyla ben sadece uzaktan bakar igrenirim.

Tırnağını çıkartsa iyi kadın resmen sapık diyor insanımıza ya!
Benim anlamadigim müslüman olan insanlar nasil böyle birseyi savunabiliyor. Ayette apacik belirtilmis nikah düsüp düsmeyenler. Hasa Allahu Tealadan daha mi iyi biliyorlar bizim icin ne dogru olup olmadigini.
En cok buna sasirdim müslüman bildiklerimin bu yönde yorum yaptigini görünce. Allahin ayetinde yazana izin verilen birseye igrenc denir mi hasa. Tövbe tövbe ya.
Nereye gidiyoruz Allahim sen koru.
Müslüman olmayanlar icin konusmadim, onlar icin dogru olmayabilir ama onlarda nasil ifade ettiklerine dikkat etmeliler diye düsünüyorum. Kendi düsüncenize saygi duyulsun istiyorsaniz önce saygi duymayi ögrenin.

Son düzenleme:

aynı hatayı yapmasınlar işte burada normal bir şeymiş gibi sunup da gelecek nesillere de bunu öğretmesinler
dini bile çarpıtıyorlar esas çeviride böyle bir şey helal kılınmamıştır

Sorun

Sorun ne biliyor musun ensest kelimesini sozluk anlamindan bagimsiz sekilde hakaret gibi algiliyorlar.
Aldim sozlukten kopyaladim onu da begenmediler isi kuzeniyle evlenmeyeni sapik ilan etmeye kadar getirdiler :)

Istatistiki bilgisi bu

Bi kaç yorumu okuyunca açıkcası güldüm.
Bu ülkede bunu ilk defa duyuyomuş gibi yorumlar yapılmış.
Evet doğru değil ama doğu da bunun bir çok örneğini görebilirsşniz.
Hatta kendimde akraba evliliği çocuğuyum. Benim de kardeşleriminde Allaha şükür bir kusuru yok.
Ama bu durumu övmüyorum ama sizin gibi yadırgamıyorum da!

Asıl normal olmayan sensin bi doktora görün

Sorun

Sorun ne biliyor musun ensest kelimesini sozluk anlamindan bagimsiz sekilde hakaret gibi algiliyorlar.
Aldim sozlukten kopyaladim onu da begenmediler isi kuzeniyle evlenmeyeni sapik ilan etmeye kadar getirdiler :)

bir de çeviride öyle bir şey yazmıyor helal falan değil.
istediği gibi yorumlamış insanlar zamanında
resmen yanlış bilgi yani.

diyorum ya doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…