- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.656
- 798
- Konu Sahibi birgaripyazar
-
Eger dinen nikah dusmesinden sozediyorsaniz dini olarak 12 yasinda yeni regl olmus bir kizla 80 lik adama da nikah duser ama bu dogru bir evlilik olur mu sizce, ahlaki midir? Eger evet diyorsaniz bu konulari konusmak bile anlamsiz sizinle. Bizim bireysel ve toplumsal ahlaki degerlerimiz sadece dini cercevelere mi bagli?
1500 sene oncesinin toplumsal kosullariyla bugunkuleri kiyaslarsaniz zaten bastan hataya dumus olursunuz, o zamanlar gayet normal karsilanan cokesliligi de normal karsiliyor musunuz mesela? Siz de gayet iyi biliyorsunuz da toplumda cok yaygin oldugu icin kabul edemiyorsunuz aslinda... bilimsel arastirmalar akraba evliliklerinde sakat dogum ihtimalinin normal evliliklere göre 2 kat daha yaygin oldugunu gosteriyor, siz hala benim ailemde yok diye savunuyorsunuz. Ben de sigara iciyorum akciger kanseri degilim, siz de icin kanser olmazsiniz desem cahil dersiniz ama değil mi?
Benim dini inancimla bunun ne ilgisi var simdi? Asil dinsiz olanlar tum ahlaki degerlerden yoksun degil miydi sizlere gore? Bu durumda abi kardes kuzen dinlemeden canlarinin cektigiyle yatmalari gerekmez mi? Ne de olsa ahlak sadece dini inanci olanlara ozgu saniyorsunuz ya... Ama siz olayin dini boyutu disinda bir de toplumsal, bilimsel ve ahlaki boyutu var dedim diye musluman olmadigima karar verdiniz, bilim ve ahlak islama bu kadar ters mi? Neyse dini konular konusmak yasak o yuzden uzatmayacagim. Sadece bakis aciniz cok ilginc geldi...
Tum mesajlarimi tek tek okuyun ensest sadece bu mesajda geçiyor o da birine cevaben alinti bir tanim. Yani bu tanimi ben yapmadim, ensestin sozlukteki karsiligini kopy paste yaptim. Kuzen evliligi ensest midir degil midir bu tanima gore siz karar verin.
Isterseniz bilimsel makalelerden alinti yapayim ama burda okuyan kac kisi latince terimleri anlayacaktir ki. Alinti yaptigim mesajimda da yazmistim bilimsel makaleler okuyun ama daha anlasilir bir dil iaterseniz 5 dakika bakin diye.
diger konularda gercekten isi dini boyuta tasimak istemedigim icin cevap vermiyorum sanki kuranda gidin amcaoglunuzla evlenin yaziyormus gibi savunuyorsunuz. Evet nikah duser, 1 erkege 4 kadina da nikah duser ama bunlar o gunun toplumsal duzenine gore gerekliydi. Bugun hala gerek var diyorsani devam edin dunyada baska kimse kalmamis gibi kuzenlerinizle evlenmeye.
Hıhı bayan çok bilmişResmiyete dönüşmüş, imzalı ensest.
Ötesi yok.
bakın arkadaşlar akraba evliliğine bende karşıyım. ama bu sitede akraba evliliğinden olmuş arkadaşlar,yada evliler çocukları olanlar var. ensest demek biraz ağır olmuyormu. empati yapın ve bu evlilikten doğan kişilerin yerine koyun kendinizi. ve bu yorumları okuduğunuzu düşünün. biraz daha duyarlı olmamız gerekmiyor mu
valla biri bana kalkıp annenle baban ensest ilişki içinde olmuş ve sen doğmuşsun dese kusura bakmasın kimsede ha öylemi canın sağolsun demem beklenemez. hakaret bu.ı-ıh çünkü bu bir hakaret değil tanım
kimse gocunmasın kan bağı var mı var
hatta ensest kavramında kan bağına gerek bile görülmez
sosyal anlamda kişinin akrabası gibi gördüğü biriyle bu iş olursa bile ensesttir
valla biri bana kalkıp anndenle baban ensest ilişki içinde olmuş ve sen doğmuşsun dse kusura bakmasın kimsede ha öylemi canın sağolsun demem beklenemez. hakaret bu.
yanlış olabilir bana görede yanlış. ama ensest demek hoş değil. empati yapmayı bilemiyoruz maalesefyanlışa kimse kırılmasın diye doğru diyemem
isteyen alınsın, banlanadabilirim problem yok ama bu sonuna kadar yanlış
yanlış olabilir bana görede yanlış. ama ensest demek hoş değil. empati yapmayı bilemiyoruz maalesef
Evladim icin tek temennim senin gibi sabit ve sıg düsünceli insanlarla karsilasmamasi sen bildigin ve gördügün hayati yasa baskalarinin hayati seni ilgilendirmez
Benim anlamadigim müslüman olan insanlar nasil böyle birseyi savunabiliyor. Ayette apacik belirtilmis nikah düsüp düsmeyenler. Hasa Allahu Tealadan daha mi iyi biliyorlar bizim icin ne dogru olup olmadigini.Tırnağını çıkartsa iyi kadın resmen sapık diyor insanımıza ya!
just,yanlış diyorum ben.evet akraba evliliği yanlış.
bunun için kimse kimseyi kovmaz elbette. sadece biraz hasaasiyet rica ettim sizlerden. burada annesi amcasının dayısının oğluyla evlenmiş arkadaşlar için hassasiyet istedim. neyse önemli değil. anlatamadım demek
ı-ıh çünkü bu bir hakaret değil tanım
kimse gocunmasın kan bağı var mı var
hatta ensest kavramında kan bağına gerek bile görülmez
sosyal anlamda kişinin akrabası gibi gördüğü biriyle bu iş olursa bile ensesttir
bu bilgi doğru değil,ama genel anlamda doğru.
akraba evliliğine ben de karşıyım.Çocukta zihinsel ve bedensel özür olmayabilir ama okuduğunu geç anlayabilir,bağışıklığı zayıf olabilir ya da sapasağlam olur.Ama risk almaya değer mi ? Zaten GDO yüzünden hastalıklı bir nesil olduk,şansımızı çok da zorlamayalım bence
Asıl normal olmayan sensin bi doktora görünKardeş cocuklarinin evlenmesi , adam kalmamis gibi akrabanin akrabaya bakmasi o anlamda... bu konuda okadar cok diyecegim var ki hem ban yiyebilirim hem hakkimda yasal surec bile baslar belki okadar agir oyuzden yazmiyorum o normal diyenlerin normal olduguna inanmiyorumda....
Sorun
Sorun ne biliyor musun ensest kelimesini sozluk anlamindan bagimsiz sekilde hakaret gibi algiliyorlar.
Aldim sozlukten kopyaladim onu da begenmediler isi kuzeniyle evlenmeyeni sapik ilan etmeye kadar getirdiler :)
Hı hı onlarında cok umrundaydı senin nasil baktigin:)Ailemden kimseyle seks yapmadigim icin once sapik simdi de sabit ve sig dusunceli mi oldum :) tabi ki ilgilendirmez dedim ya millet ister amcasiyla evlenir ister teyzesinin ogluyla ben sadece uzaktan bakar igrenirim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?