Akraba içi evlilik

(...)
PC: Sülalemizde bir sürü akraba evliliği var hiçbirisinde herhangi bir sakatlık yok çok şükür.
PC: Literatür olarak Wikipedi yi kulanmanız başlı başına rezalet.
Öyle mi? Ben anlarım Latince den sağlam bir alıntı yapta bir okuyayım.

Latince terimleri okuyana kadar kullandığınız Latince kısaltmaları düzgün kullanın bence : ) PC=personal computer, şahsi bilgisayar, İngilizce.. Siz PS demek istiyorsunuz, PS= Latince post scriptum'dan gelir, ana metnin altına yazılan ek, dipnot, Latince/İngilizce.
İşte bu da hanımefendi, ad hominemdir Bilimi yok sayan tavrınızla bana bile ad hominem yaptırdınız ya, pes : )

Iyi o zaman siz evlenin ama cok sacma ya memlekette adam mi kalmadi ya anlamsiz benceama madem size normal evlenin ama herkezin de bunu onaylamasini beklemeyin...

Yine konuyu ne yapıp ne edip dine bağlamış bazıları..Dinen caiz olabilir tamam ama bu çocukların sakat olabileceği gerçeğini değiştiriyor mu? Dinde caiz dendiyse illa gidip akrabanızla evleninde dememiş yani..Bu tercih meselesidir..İsteyen yapar,istemeyen yapmaz..Fakat bu evlilikleri yapıp,dünyaya sakatta olsa çocuk getiren insanlar,kendileri öldükten sonra o çocuklara kim bakacak onlarıda bir düşünsünler..Akraba olmayan bir çiftinde çocukları sakat olabilir..Allahın takdiridir..Ama bilimsel olarak kanıtlanmış bir şeyide hiçe sayarak,bile bile çocuk yapmak..Zır cahilliktir bana göre...

Kuzen evliliği demek 1.derece akraba evliliği
Kardeş torunlarının evliliği 2.derece

1.derece kimdir anne baba kardeş
Demekki tıbben kuzende kardeş sayılıyo

Evet cok igrenc kötü tu kaka da anne babasi akraba olan insanlara (ifade etmisler annem babam akraba ve inandiklari dinin islam oldugunu) akraba evliligi ensest demek hakarettir arkadas. Hic lami cimi yok.

Acik acik sen ensest iliski sonucu dogmussun diyorsun. Inandigi dine ahlakina her seyine ters gelen ensesti kabul edip he canim demesini beklemiyorsunuz herhalde. Sana gore yanlış ama o dinde yeri var diyerek dogru kabul ediyor. E bundan sanane? Sen yapma yapana da hakaret etme yeter

PC: Personal Comment...

Arkadaşlar arasında kullandığımız bir ifadedir. Alışkanlık...

Çokça mesai harcamışsınız, ilginize teşekkür ederim...

Mal mülk dışarı gitmesin, yabancı araya girmesin mentalitesinin meşrulaştırılması sonucu oluşan akraba evlilikleri...
Ailesinde akraba evliliği olduğu için hassasiyet gösterenleri bir dereceye kadar anlarım ama kalkıp da sizin çocuklarınızın sakat olmayacağı ne malum gibi bir mantık yürütene kadar.
Evet belli olmaz ama akraba evliliklerinde bu yüzde çok çok daha fazla. Riskli bir durum, akrabalık ilişkisi olmayana göre .
Bari bunun savunmasını yapmayın, diyeceğim ama öyle bir savunuyorsunuz ki gerçeklere doğrulara kulaklarınızı gözlerinizi kapatarak.
Konu sahibesi evleneceğiniz kişinin ve ailesinin zihniyeti çok önemli. Toz pembe olmayacak. İyi düşünün...

Benim esimin ailesindede cok var, kayinvalidem kayinbabam, halasi, dayisi, ablalari, kuzenleri...
Ailede üc tane engelli cocuk dogmus, 2 tanesi vefat etmis. Birisi yasiyor ama zihinsel ve bedensel engelli.
banada cok garip geliyor böyle seyler... ögrendigimde bende bi oha dedim, ama herkesin kendi tercihi ve hayati...
Olan ölene ve ömür boyu engelli yasayana oluyor...

Yani...

Yüzdelik oranlaea bakarsan aradaki farki görürsün

Iyi de aile ici cinsel iliski sonucu dogmak o cocugun sucu degil ki neden ona hakaret olsun? Kimse ailesini kendi secmiyor ailesinin gayriahlaki davranislarini elestirmek o kisiye hakaret degildir. Babasindan cocuk sahibi olan kadinlar var bu ulkede onlarin cocuklarina da kirilmasinlar diye, annen baban cok normalmis aferin mi diyelim? Zaten sorun bu iliskilerin savunulmasi ve normallestirilmesinde. Benim en yakin arkadasimin ablasi da teyzesinin ogluyla kacti, arkadasim 5 senedir gorusmuyor ablasiyla, yani ailenizden biri bir tuhaflik yapti diye bunu savunamazsiniz

Iyi o zaman siz evlenin ama cok sacma ya memlekette adam mi kalmadi ya anlamsiz benceama madem size normal evlenin ama herkezin de bunu onaylamasini beklemeyin...

Sizlerden onay bekleyen kim?
Evleniyorum zaten kuzenimle merak etmeyin.

ha çocuğa değil anne babasına hakaret ediyorsunuz ve bu aileden doğan çocuğada ensest ilişkiden olan diyorsunuz..
fark ne.

kuzen evliliği nasıl ensest olurmuş,aynı rahimde mi büyüyor,aynı babadan mı oluyor
asıl kardeş diyerek siz hata ediyorsunuz,nikah düşüyor,siz nasıl nikah düşen birine
ensest diyebilirsiniz,haddinizi aşmayın daha fazla,resmen gelmişler hakaret etmişler
biz doğulu değiliz ama annem babam hala dayı çocukları,eskiden çocuklara sormuyorlarmış ki
evleneceksiniz diyorlarmış o kadar,teyzemde hala oğluyla evli ama onlar birbirlerini sevmişler
akrabalarımızın hatta yeni nesilde hep kuzenleriyle evli,1 tane sakat çocuk yok
he bu gerçeği değiştirmez tabi ki
bizim ailede kuzenlerde akraba evliliği yok,sadece abim kuzeniyle evli,onunda öyle bir düşüncesi yoktu
birden oldu,nasip kısmet
ben kendi adıma akraba evliliğine karşıyım hiç bir zamanda istemedim
sevmiyorum iç içe olmayı,uzak olması en güzeli
hatta aynı memleket bile olamamalı benim için
öylede evlendim,zaten bir tane büyük kuzenim var onlada süt kardeşiz
fakat ensest kardeş diye çirkin yakıştırmalar yapmam,çünkü böyle bir şey yok
saygısızlığın lüzumu yok !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…