Akraba içi evlilik

Yorumlara bakamadim..

Kuzenle gelenek halinde evlenen kişiler genelde anne babalarinin sözünden cikamayan toprak bölünmesin aileye yabanci girmesin diye evlenip hayati hakkında söz sahibi olamamis kişiler oluyor... Acikcasi bu kişilere üzülüyorum kuzenleriyle evliler diye değil kendi hayatlarini değil baskalarinin ona sundugu dayattigi hayati yasamak zorunda olduklari icin..

Kuzenine asik olanlar ise bunu nasil yapıyorlar bilemiyorum çünkü ben hayalini dahi kurarken rahatsiz oluyorum..

Ama hayatta her şey mümkün iste... Fakat Bu durumlar olmasa daha iyi olur kim ne derse desin...

Aile içi sevışmeninn oldugu bir ailede oldugundan savunmaya çalısıyorsun normal olarak ama iki kardeşin cocuklarinin birbirine ogozle bakmasi bile sapkinlik bazi hayvanlar bile yapmiyorken bunu akil sahibi insanin yapmasiii???

Az once bunlardan biri olayi dogada hayvanlar da ensest iliski yasiyor diye mesrulastirmaya calisti hem de ogretmenmis :) hayvanlar yapar da biz nasil eksik kaliriz der gibi :)

Az once bunlardan biri olayi dogada hayvanlar da ensest iliski yasiyor diye mesrulastirmaya calisti hem de ogretmenmis :) hayvanlar yapar da biz nasil eksik kaliriz der gibi :)
O kendini hayvanla bır tutuyorsa bence bi problem yok arkadasim :)) benim gozumdede anca okadar zaten ben hayvan desem hakaret ettin derdi o arkadss kendi kendine ne oldugunu belirtmis

Bana çok iğrenç geliyor..
Akraba içi evlilik.. güya iyi olurmuş iyi anlaşırlar filan diyorlar ama benim tanıdım 3 çift boşandı biri hala çocukları biri teyze çocukları idi.. otekiler de kuzen di..
Aynı aileden olmak demek çok mükemmel bir evlilik olacak diye birşey yok. Bana da halam in oğlunu düşünmüş ler halam yıllarca söyledi Şakayla karışık seni oğluma alacağım vs.. hatta durumumuz iyidir çok şükür halam in oğlu Maliye de çalışıyor tutmuş babamın man varlığına filan bakmış gerizekalı. . Öteki Kuzenler ime de demiş ki dayimin 2 trilyon a yakin parasi var bankalarda neden benim de bir evim araba olmasın kötü mu annem karmakarışık i al derse düşünmem alırım demiş. Düşünün bu arada sevgilisi de var.. hatta laf söyle sevdiğim kızla daha mutlu olurum ama annem karmakarışık i al derse o olur demiş. . Ay utanıyorum resmen adam evlenecegi kıza bile annesi karar veriyor resmen :)). Tabi ben asla kabul etmedim saçmalama hala o benim kardeşim dedim.. Eşimle sorunlarım da olsa o dönemde asla söz konusu dahi olamazdı benim için iğrenç bişey du yani.. Neyse sonuca geleyim :) esimi sevdim evlendim bu sefer de kürde kız verdiniz diye babama kızmis halam :) ki düğünümde hüngür hüngür ağladı resmen hasta kadın :)))
Gorusmuyor um şu an kuzenim olacak mal da sevgilisi ile evlendi .kız bilmem kac takim set altin vs. Istemis halamla kavga etmis essek gibi yapacaksin diye:) halam da kızla uğraşıp duruyormus:)
Zaten ayrı şehirlerde yiz uzagim hepsinden çok şükür.
Diyeceğim o ki akraba evliligi benim için ensest demektir. Eşimin ailesinde mevcut tabi dıştan bişey denmiyor ama benim düşüncem bu..

Kuzenlerde genetik özelliklerin çoğu birbirine benzer. Kardeş çocuklarının evliliği bana hiç hoş gelmiyor. Kuzeniyle evlenen insan tüm kuzenlerine akraba gözüyle değil de farklı bakıyor demektir. Dünyada erkek kalmamışsa soy devam etmesi için evlenilebilir.

hadislerde de iyi olmadığı belirtilir

Ben kendimi yırttım anlatamadım.
Yazıyo dediğiniz yerde zayıf ve çelimsiz olurda yazıyo.
Kuzen, kuzen çocuğu onun çocuğu, onun çocuğunun çoğuylada evlensen yine zayıf ve çelimsiz oluyo yani hasta.

Demekki oda yasak düz mantık kursanız çözüceksiniz.

Dediğiniz gibi, SIZI ILGILENDIRMEZ.

Evet gercekten, oglan cocuk olsun diye boyle yaptilar, en buyuk cocuklari kiz ve saglam, uzuluyorum haline, annesi kadar o kiza da is dusuyor o evde. Kac kere soylendi daha cocuk yapmayin diye fakat dinleyen kim, cocuklarin hakkina da giriyorlar...
Oğlan çocuğu olursa ne oluyormuş ki,kız çocuğu evlat değil mi? Sinir oluyorum bu kafada ki insanlara..Sakat olacağını bile bile çocuk yapıyorlar..Bir anne babanın,ben öldüğümde acaba kim bakar bu çocuklara diye düşünmesi lazım..Gerçekten bu zihniyette ki insanlar zır cahil bana göre ya..Oğlan çocuk olsun da ne olursa olsun önemli değil onlar için..Çok yazık valla...

Şimdi baktımda Türkiye'deki evliliklerin 25,8i akraba evliliğiymiş tabi bu resmisi...

Burda bi kişiyi kurtarsam kardır diyip uykumdan feragat edip tek tek anlatabildiğim kadar zararlarını ve yanlışını anlatmaya çalıştım.

O çoğunluğun azınlık hatta hiç olmadığı günleri görmek istiyorum.

Ve burda akraba evliliğin iyi bişey olduğunu savunan arkadaşlarında çocukları olduğunda çok geç kalmış olacaklarını bilmelerini...

umarım bebeklerine bir şey olmaz öyle demeyin ya anne babanın yanlış kararlarını küçük çocuklar çekmesin

tamam anne babanız yapmış bir hata da bari burada bunu savunmayın değil mi ama
siz devam ettirmeyin
anne babamınızın her yaptığı doğru değil ki...

Etrafında gördükleri hep öyle. Ve buyüzden bunu benimsemiş normal saymışlar. Dinin arkasına sığınıyolar.
Halbuki ona bile yanlış sığınıyolar.
Yıl 2015 ama doğruyu kabul etmede ilerleme yok.

dedemle annanem
buyukbabamla babannem
kuzen
dayimla yengem de kuzen
ama bizde 1 kusak once bitmis kuZen evliligi.
cocukken kuzenime asiktim o zamanlar onunla evlenmek isterdim
benim acimdan eger iliskileri kardes gibi degilse tek sorun dogan cocuklarin sakat olma riski.
bu risk de kuzen evliligine sicak bakmamak icin bana yeter.
ama bakanlara hakaret edenlere de asla hak veremem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…