Kızlar bu doğru galiba . Ben kilo vermeye başladım diye abarttım 3ten sonra pek birşey yemiyorum iki gündür.Bugün 500 gr geri aldığımı gördüm . Aç olmama rağmen. sanırım 6dan sonra yememek iyi fikir ama gün içinde güzel beslenmek lazım. :26:
kizlarben uc gundur iyice abarttim kendimi kontrol edemiyorum nolur biri bana dur desin motivasyona ihtiyacim var sabah patate kizartmasi yedim yerken iyidide simdi cok pismanim butun gunum gittimi benim
Kızlar bu doğru galiba . Ben kilo vermeye başladım diye abarttım 3ten sonra pek birşey yemiyorum iki gündür.Bugün 500 gr geri aldığımı gördüm . Aç olmama rağmen. sanırım 6dan sonra yememek iyi fikir ama gün içinde güzel beslenmek lazım. :26:
iMerhaba Fatoş, bnce aç kaldığın için yemeğe saldırmaya başladın. Yediklerini günlük listeler halinde yazarsan yorum yapabilirim.
i
canim gecen hafta guzel bi diyetle uc kilo verdim,pazar gunu odul gunumdu kendimi cok kasmadim yedim pzrteside kardesimin dogumgunuydu pasta falan yedim yarintoparlarim kendimi dedim aksama kadr iyiydi aksam fazlaca pilav tursu yedim bugunude basaramadim yatin cok dikkat edicem dedim kalktim patates kizartmasi yaptim uc aydir cabaliyorum simdiye kadar ondort kilo verdim ..yeniden bi silkelenmeye ihtiyacim var kafami toparliyamiyorum(
Maşallah, ne güzel kilo vermişsin. Devam edecek elbette, başaracağına inanıyorum. Biraz fazlaca kötü karbonhidrat tüketmişsin. Bu ara proteine ağırlık ver. Hem daha uzun süre tok kalırsın hem de açlık sınırın saldırmaya dönüşmez. Ben de regl dönemlerimde karbonhidrata saldırma eğilimindeyim. 4-5 gün tavuk, balık buharda sebze ve tam buğday ekmeği tüketiyorum. Bir de akşamdan bir sürahiye salataya sıktığım limonun kabukları ile bir çubuk tarçını koyup ağzına kadar su dolduruyorum sabah içmeye başlayıp akşama kadar bitiriyorum. Bir kaç hafta bu içeceğe devam ettikten sonra tatlı yediğimde midem bulanıyor. Tansiyon düşüklüğü yaşamıyorsan deneyebilirsin.
tesekkur ederim canim destegin icin...bu icicek tam olarak ne ise yariyor tatliya olan istegimimi azaltacak tok tutma ozelligi varmi yagda yaksa hic fena olmaz :))))
Selam kızlar. Nihayet evime döndüm ve internetim de oluyor. Artık buraya sık sık uğrayacağım. Ben 6dan sonra yememeyi kayınvalidemlerde ilk günlerde iyi sonuçlarla başlattım ama bilirsin misafire gittiğiniz yerde biraz zor oluyor bunu sürdürmek. Ama evime geldim. Bu arada bol bol yürüdüm ve bunun faydasını gördüm. Karnım indi ve vücudum biraz daha sıkılaştı. Tabii koşuya yada başka spor türlerine başlayacağım bu aralar. Suyumu da yine düzenli içmeye başladım. 6dan sonra yemediğim halde kilo alıyorum diyen arkadaşlar kesinlikle ne yediklerine dikkat etmeli. Yani sürekl, abur cubur yemek yememeli. Tatlıları kısmalı. Hamur işlerine sınır koymalı. Sebze ve meyveye ağırlık koymalı ve en önemlisi hareket ! ben kayınvalidemlerde yemediğim halde sonuç görmedim bir kaç gün ama o günlerde nerdeyse hiç doğru düzgün hareket etmiyordum. Evin içindeki odadan odaya koşturmak yada yemek yapmak hareket yapmak sayılmaz hanımlar. En azından günde 1-2 saat çıkıp yürüyüş yapın. Ev temizlerken bir kaç hareket yada daha eğlenceli dans ederek yapın. Su için. Hem de 2-3 litreyi tükettmeye özen gösterin. Bunlara dikkat ederek 1 hafta içinde sonuçlar almaya başardım. Evde yapılan yemekleri yiyorum ama seçiyorum biraz. Çok kilo yapacak olanlardan 1-2 çataldan fazla almıyorum. Yani 6ya kadar herşeyi yiyip yan gelip yatmak sonra 6dan sonra birşey yememek ile olmaz. Sütlü kahve gibi içecekleri kesmenizii öneririm yada hafta 1 gün için. Ben latte macchiato hastası olarak bunu başardım. Çok nadir içerim. Onlar da sonuçta, şeker atmasınız bile, kilo aldırıyor. Çayınızı da şekersiz için. Bunu 4 aydır yapıyorum ve alıştım. Eşim gurur duyuyor bazı alışkanlıklarımı değiştirdiğimi görünce. Onun da hoşuna gidiyor. Kendisi de kilo aldı ama yine işe bisikletle gitmeye başlayacak. Geçen sene bu şekilde 8-10 kilo vermişti.
Keşke her derde deva olsa di mi:))) Limonun kabuğundaki bir madde ödem atıcı özelliğe sahip. Tarçın kan şekerinin aşırı düşmemesini ve aniden yükselmemesini sağlayabiliyor. Bir süre sonra da tatlı krizlerinin bittiğini göreceksin. Tabii bu senin beslenmene bağlı. Ama sabırlı olman lazım bir kaç gün içinde olmayacak bu bahsettiğim. 2 haftayı bulur, ama inan 2 haftadan sonra sütteki şeker bile fazla gelecek. Ben sırf bu yüzden keçi sütüne geçtim. Akıllı karbonhidrat tüketirsek ve düzenli protein alırsak tarçın işini yapar. Aksi halde zavallı tarçının elinden gelen bir şey olmaz:)) Yağların erimesi değil de yağların emilimini azaltmak için salatana bol limon sıkabilirsin. Ama limonu bol sıktım diye yağı da bol ekleme
sihirli bi deynek olsaydi keskeesaka biyana yaza kadar verilmesi gereken en az onbes kilom var hernekadar sabah patates kizartmasi yedimsede toparlanip yirmibes dk tempolu yuruyus yaptim simdi daha iyi hissediyorm evde cubuk tarcin var aksam deniycwm insallah icebilirim canim ..
Yürüyüş yapman çok iyi olmuş. Her gün yapıyor musun? Kaçamakların için bu kadar üzülme bence. Diyet seni yormuş ara vermişsin. Şimdi yeniden başladın. Önemli olan devam edebilmek. Haftada 1 ya da 2 gün seçtiğin bir öğle ve bir akşam yemeğinde kaçamak yapabilirsin. Annem de 3 hafta önce 92 kiloydu. Listesini düzenledik, limonlu tarçınlı suyunu da içti 3 haftada 85 kiloya indi,ki annem 59 yaşında. Limonlu tarçınlı su çok lezzetli, içiminde sorun yaşayacağını sanmıyorum. Yarın başladığında göreceksin. Ama dediğim gibi tansiyonunu düşürürse hemen bırak. Deneyimini yarın paylaşırsan sevinirim.
çok güzel canım.
ben sütlü nescafe içerim günde bir bardak. ama sütünü ve kahvesini kendim koyuyorum. beni tok tutuyor ve akşam az yemek yememi sağlıyor.
işin aslı hareket etmek tabiki. ben de biraz üşengeçlik var aslında. sen başarabilmişsin tebriklerr canım...
seve seve paylasirim canimbenim cok sagol...kosu bandina evde oldum surece cikmaya calisiyorum bazen aksakliklarim oluyor mutlaka annen cok iyi kilo vermis insallah bende gorurum 85leri 75 leri..bu arada soguk suyun icinemi aticam tarcini limon kabugunu kactane atmam gerekiyor bilgi verirsen cok sevinirim yatmadan yapiym bende..
hepinize başarılar kızlar..inş. istediğiniz kiloya ulaşırsınnız tez zamanda...zayıf olmanın verdiği özgüven duygusunu hiç bişey vermiyo diyebilirim...helede yazın..uçuş uçuş elbiseler,dar bodyler, dar kotlar giyilebilirken...yağlar çıktı mı insan sinir oluyo..bende bir zamanlar bu marathondaydım..doğum kilolarımı verme marathonu yani:))52 -53 le hamile kalıp 85le doğuma gitmeyi başardım:))oğlum 10 aylık olunca vede emmeyi bırakınca bende sıkı bi diyetle vede sporla tabiki verdim hepsini 2-3ayda...şimdi ise oğlum 2 yaşında vede ben hala kilomu koruyorum...49-50 kilodayım..boyum 1.65...bende geç saatte yememeye çalışıyorum....inanın çok faydası var..bide hergün spor yapmaya çalışın kilolar daha hızlı gidiyo...
1 limonun kabuğu yeterli, bir de çubuk tarçın. Ben soğuk su ile yapıyorum. Ama diyetisyenin tavsiyesi 1 bütün limonu :dörde bölüp ,bir çubuk tarçınla birlikte sürahiye koyup kaynar su ile demlemek. Ama bana limon tadı çok keskin geldiği ve mideme dokunduğu için kabuğunu soğuk su ile demliyorum. Hafif olanla başla istersen. Limon kabuğu+çubuk tarçın+oda ısısında su. Afiyet olsun
bende soguk suya yaptim degisik aroma bi tadi var normalde farkli lezzetlere acik bi insan degilim ama bunu rahat icebildim gercekten :)) simdi hafif bi kahvalti arkasindan kosu bandi beni bekliyor yatak odamda bant orda zaman gecmiyor bugun oturma odasina koycam tv karsisinda belki daha isteyerek kosarim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?