- 22 Kasım 2010
- 11.265
- 20.059
- 598
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
bizde 3 eltiyiz bırakın didişmeyi empati kurun sadece ... inanın anlaşmak gibisi yok biz hep 3 kardeş bir araya gelip eğleniriz kötü olunca eşlerde etkilenir kardeşlerinde arası açılır bence iyi anlaşmaya çalışın küçük ayrıntılara takılmayın takıldıkça inannın daha çok soğursunuz.. kayınvalidenizde hepinizi sever tabii biri ağır basabilir normal yani önemli olan bunu size yansıtmaması
kaynanan eltini de ailesini de seviyor,sizi birbirinize yaklaştırmaya çalışıyorneden seviyor kısmını geçtim. anlamasam da tamam diyorum artık. ama cidden iki lafından biri X şöyle X böyle, onu annesini, babasını kardeşini anlata anlata bitiremiyor. En son bu olayı da böyle yalan söyleyerek anlatınca yok artık dedimBenim onu sevmememden korkuyor herhalde.
zamanla alışırsınız bence birbirinize ilk zamanlar olur böyle şeylervalla ben de anlaşmak istiyorum. ama gelin hanım pek yanaşmıyor işte. k.validemin onu pohpohlamasına alışmış, aynısını bekliyor.
Ben bu konuyu hatırlıyorum, daha öncede actınız sanıyorum.7 yıllık güzel bir birlikteliğin ardından 2 hafta önce nişanlandık. Nişanlım ailenin en küçük oğlu. Kendisinden büyük bir ablası ve iki abisi daha var ve büyük abi 2011'de evlendi. Eşi özellikle kayınvalidem tarafından çok seviliyor. Bunun temelinde ise çapkınlıklarıyla ve sorumsuzluklarıyla ünlü kaynımı evlendikten sonra çekip çevirerek, eve aileye bağlı biri haline getirmesi yatıyor. Bu sebeple bütün aile büyük gelini takdir ediyor, gelinimiz değil ailemizin kızı deniyor hep. Buraya kadar herşey güzel. Sorun şu ki, bununla ilgil bir konu da açmıştım daha önce, bizim nişandan önce nişanlımın ailesi benim annemi ve dayımın eşini dışarda yemeğe davet etmişti nişan hazırlıklarının konuşulması için. Ben yoktum o yemekte başka şehirde çalıştığım için.O yemekte eltim de vardı. Nişan alışverişlerinden bahsedilirken, bu hanımefendi ortaya atılıp "Valla ben kendi nişanlığımı kendim aldım." diye fikrini beyan edince annemler de susmuş, sonunda kendi nişanlığımı almam kararlaştırılmıştı. Ve elimde değil arkadaşlar, bu olaydan sonra eltimin bu söylediğini hiç iyi niyetli bulmamış, belki de nişanlığı almamak için kayınvalidemle önceden sözleşmiş olabileceklerini düşünmüştüm. Fakat sonuç olarak benim başka şehirde olmam ve nişanın çok kısa bir sürede yapılacak olması gibi sebeplerle nişanlığımı kayınvalidem tanıdık bir terziyle birlikte kendi elleriyle dikti(Kendisi de bir süre terzilik yapmış, elinden bu işler çok iyi gelen biridir.)
Ve belki de kendi nişanlığını kendisinin alması, benimkinin kayınvalidem tarafından dikilmesi gibi sebeplerle, bu sayın eltim tarafından hiç sevilmediğimi hissediyorum kızlar. İsteme, nişan, nişan sonrası yemek derken 3 kez bir araya geldik ve kendisi devamlı yüzünde çok yapmacık bir gülümsemeyle durdu. Aramızda hiç konuşma olmadı diyebilirim. "Annecim", "babacım" lafları ağzından düşmüyor, nişanlımın ailesi de ona bu kadar bayılıyorken şimdi acaba beni onun kadar sevmezler mi korkusu sardı beni...Sorun şu ki, tarzlarımız farklı. Kayınvalidem de o da çok rahat insanlar. Karşılıklı sigara içmeler, hatta hatta gelinin kayınvalideme "Nafişim"diye seslenmesi... (k.validemin isminin kısaltması olarak)Kızın yaptığı elle tutulur bir şey yok ancak ben onun aileye bu kadar yakın olmasını, bir de en başta bizimkilerin yanında kendi nişanlığını kendisinin aldığını söyleyip kayınvalidemlerin orda biz alalım demesini engellemesini biraz korkutucu buldum kendi açımdan...Ben asla o kadar samimi olamam k.valideyle, Nafiş Mafiş derken hayatta hayal edemiyorum kendimi, demem zaten. Hatta anne bile diyemedim dahaAbartıyor muyum bilmiyorum...Bana sanki büyük abi daha saygı görüyor, o sebeple büyük gelin de daha kıymetliymiş gibi geliyor. Daha şimdiden anlaşmazlık olsun istemiyorum ama kıza gıcık olmaktan da kendimi alamıyorum...Farklı şehirlerdeyiz şu anda, evlenince aynı şehirde olacağız kısmetse. Aramızın düzgün olması, kayınvalidemlerin beni de onun gibi benimsemesi için ne yapmalıyım?
Ben bu konuyu hatırlıyorum, daha öncede actınız sanıyorum.
Size o zamanda söylemiştim yine söylüyorum, sizi olduğunuz gibi kabul etmişlerdir zaten. Birde aralarındaki samimiyet, sigara içmeleri yada hitabet tarzları sizi ilgilendirmez. Kayınvalideniz memnunsa, eltiniz memnunsa sizi ilgilendiren bir durum yok.
Pardon eski konuymuş bu, ben yeniden açtınız sandım
Bildiğin kıskanmışsın.
Bence zamanla sen de seveceksin. Ben bi sıkıntı göremedim eltinde.
sakın rekabete girmeyin7 yıllık güzel bir birlikteliğin ardından 2 hafta önce nişanlandık. Nişanlım ailenin en küçük oğlu. Kendisinden büyük bir ablası ve iki abisi daha var ve büyük abi 2011'de evlendi. Eşi özellikle kayınvalidem tarafından çok seviliyor. Bunun temelinde ise çapkınlıklarıyla ve sorumsuzluklarıyla ünlü kaynımı evlendikten sonra çekip çevirerek, eve aileye bağlı biri haline getirmesi yatıyor. Bu sebeple bütün aile büyük gelini takdir ediyor, gelinimiz değil ailemizin kızı deniyor hep. Buraya kadar herşey güzel. Sorun şu ki, bununla ilgil bir konu da açmıştım daha önce, bizim nişandan önce nişanlımın ailesi benim annemi ve dayımın eşini dışarda yemeğe davet etmişti nişan hazırlıklarının konuşulması için. Ben yoktum o yemekte başka şehirde çalıştığım için.O yemekte eltim de vardı. Nişan alışverişlerinden bahsedilirken, bu hanımefendi ortaya atılıp "Valla ben kendi nişanlığımı kendim aldım." diye fikrini beyan edince annemler de susmuş, sonunda kendi nişanlığımı almam kararlaştırılmıştı. Ve elimde değil arkadaşlar, bu olaydan sonra eltimin bu söylediğini hiç iyi niyetli bulmamış, belki de nişanlığı almamak için kayınvalidemle önceden sözleşmiş olabileceklerini düşünmüştüm. Fakat sonuç olarak benim başka şehirde olmam ve nişanın çok kısa bir sürede yapılacak olması gibi sebeplerle nişanlığımı kayınvalidem tanıdık bir terziyle birlikte kendi elleriyle dikti(Kendisi de bir süre terzilik yapmış, elinden bu işler çok iyi gelen biridir.)
Ve belki de kendi nişanlığını kendisinin alması, benimkinin kayınvalidem tarafından dikilmesi gibi sebeplerle, bu sayın eltim tarafından hiç sevilmediğimi hissediyorum kızlar. İsteme, nişan, nişan sonrası yemek derken 3 kez bir araya geldik ve kendisi devamlı yüzünde çok yapmacık bir gülümsemeyle durdu. Aramızda hiç konuşma olmadı diyebilirim. "Annecim", "babacım" lafları ağzından düşmüyor, nişanlımın ailesi de ona bu kadar bayılıyorken şimdi acaba beni onun kadar sevmezler mi korkusu sardı beni...Sorun şu ki, tarzlarımız farklı. Kayınvalidem de o da çok rahat insanlar. Karşılıklı sigara içmeler, hatta hatta gelinin kayınvalideme "Nafişim"diye seslenmesi... (k.validemin isminin kısaltması olarak)Kızın yaptığı elle tutulur bir şey yok ancak ben onun aileye bu kadar yakın olmasını, bir de en başta bizimkilerin yanında kendi nişanlığını kendisinin aldığını söyleyip kayınvalidemlerin orda biz alalım demesini engellemesini biraz korkutucu buldum kendi açımdan...Ben asla o kadar samimi olamam k.valideyle, Nafiş Mafiş derken hayatta hayal edemiyorum kendimi, demem zaten. Hatta anne bile diyemedim dahaAbartıyor muyum bilmiyorum...Bana sanki büyük abi daha saygı görüyor, o sebeple büyük gelin de daha kıymetliymiş gibi geliyor. Daha şimdiden anlaşmazlık olsun istemiyorum ama kıza gıcık olmaktan da kendimi alamıyorum...Farklı şehirlerdeyiz şu anda, evlenince aynı şehirde olacağız kısmetse. Aramızın düzgün olması, kayınvalidemlerin beni de onun gibi benimsemesi için ne yapmalıyım?
Katrina seni en iyi ben anlarım canım
sakın rekabete girmeyin
ben girdiğim her ortamda ay ne iyi arkadaşlar aralarında su sızmıyor dediklerimle ne zaman takılsam
ikisi de birbirinnden şikayet eder farkederim
yapmacıklığı bir siz farketmiyorsunuzdur emin olun kimse saf değil
siz kendiniz gibi olun sizi daha çok severler o zaman
olabilir sen safa yatYa valla benin k.valide anlata anlata bitiremiyor gelinini.o kadar cok sey saydi ki.iki lafindan biri x de soyle boyle, ama en alakasiz yerlerde bile muhakkak adini sikistiriyor bi yere.cayi sekersiz icisime bile aa x de oyle dedi mesela aramiz iyi olsun ben de seveyim diye mi yapıyor bilmiyorum.
Konunu genel olarak okudum. Eltinin seni kiskandigina tek emare goremedim. Ama sen onu kiskaniyorsun. Belki o yuzden seni sevmiyor. Yani kiskanmiyor ve sevmiyor seni durum bu eltin cephesinde.kendi konumu hortlatıyorum. ama yeni yaşanan şeyler üzerine hissettiklerimi paylaşmadan da duramayacağım.
eltimle bir kez daha bir araya geldik 3 gün önce. kardeşimin asker uğurlaması vardı, k.validemle beraber bize geldiler bu sebeple o akşam. k.validem önce geldi, o da işten çıkışta almış tatlısını gelmiş. üzerine düşeni yapıyor, kesinlikle X de şunu yapmadı, eksik yaptı gibi bir izlenim vermiyor dışarı. fakat o gece de benimle hiç konuşmadı desem yeridir. Mesela herkes işimle, yaşadığım şehirle ilgili sorular sorarken o hiç ilgilenmedi. dedim bari ben konuşayım, konular açtım. bir iki cümle ettikten sonra kısa kesip geçiştirdi.
bir de k.valideme çaya gittik dün. bana geliniyle ilgili yanlış bir şey anlattı. neden öyle yapmış olabileceğinin yorumunu size bırakıyorum: kaynımla ilk evlendiklerinde onun ailesini yemeğe davet etmiş. fakat gelin hanım pek iyi yemek yapan biri deilmiş, acemiymiş. bu sebeple yemekten önce kaynım herkese ve özellikle nişanlıma (kendisi çok yemek seçen biri olduğu için) X ilk kez bu kadar kişiyi ağırlayacak. Yemekleri beğenmeseniz de belli etmeyin yiyin çok uğraştı demiş. Hakikaten de yemekleri iyi değilmiş ve aç kalmışlar, ama kıza çok güzel oldu demişler. Eve gidince bir kez daha yemek yemişler. Bunu nişanlım yıllar önce bana gülerek anlatmıştı. Fakat yıllar önce olan bu olayı k.validem dün bambaşka anlattı. Onun anlattığına göre güya ilk kez yemek yapmasına rağmen çok güzel yapmış, yemek seçen nişanlım bile bayılmış. Duyunca çok şaşırdım ama hiç bozuntuya vermedim, dinledim geçtim. Sizce k.validemin amacı ne olabilir böyle anlatmakta? Zaten iki lafından biri X şöyle X böyle, şimdi de çok güzel yemek yapar oldu, olayı bana yalan söyleyerek bambaşka anlatıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?