Altınlarımı nasıl alabilirim?

Kp in olan esinizin uzerine tapusu cikan evin degeri yaklasik ne kadar,altinlarin degeri ne kadar. Ya altinlar bir yerlere harcandi ya da evin karsiligi rehinde. Bence esiniz durumu biliyor.
Ev 120 bin falandır altında 60 bıne yakın iyide o evde benim hakkım olmuyormuş arkadaslar oyle dedi o yuzden istiyorum hem ne olacağımız belli degil zaten

Ev 120 bin falandır altında 60 bıne yakın iyide o evde benim hakkım olmuyormuş arkadaslar oyle dedi o yuzden istiyorum hem ne olacağımız belli degil zaten
Evli oldugunuz muddetce tapuya serh koydurursaniz sizin izniniz olmadan satamaz esiniz. Bosanma halinde esiniz bekarken tapu uzerine ciktiysa onun malidir. Size pay dusmez. Evlilik suresi icinde ev alindiysa mal paylasimi olur,hakkinizi alirsiniz.

aynen sanki memlekete kasa yok... konu sahibi kvdeye vermek ne alaka yani.... üstelik o altinlarin üzerinden su icin

Evli oldugunuz muddetce tapuya serh koydurursaniz sizin izniniz olmadan satamaz esiniz. Bosanma halinde esiniz bekarken tapu uzerine ciktiysa onun malidir. Size pay dusmez. Evlilik suresi icinde ev alindiysa mal paylasimi olur,hakkinizi alirsiniz.
ev alinmadi ama babadan verildi... bu durumda farkli olabilir

Evi satın almadığımız için babasının ogluna verdigı hediye gibi olacak. Hakkım yok yani öyle dediler arkadaşlar yine de araştıracam

Arkadaşımın düğünü var gösteriş yapmak istiyorum takicam diye al sonrası sana kalmış ...

Siz serh diyorsunuz. O zaman mal sahibi kp. O oldukten sonra oglunun.
Bilemiyorum hangi usulle tapu el değiştirdi.Arkadas bakar bilgilendirir bizi de.Ama hibe yoluyla tapu devri var diye biliyorum. İslem bedel ödenmeden bir el değişikliği olduğunu gösteriyor ve vergisi daha farklı.Normal satışta binde 40 vergi veriliyorsa bu işlemde binde 60 lar da vergi çıkıyor.Babadan ogluna "hediye" olarak gözüktüğü için de boşanma halinde karşı taraf hak iddia edemiyor diye hukuk sitelerinde bir yazı okumuştum.

Yok tatlım bu konu bana Yıllar evveli Tv.de seyrettiğim genç evli gelinin altınlarını isteyip hatta çıkarmasınlar diye bilezikleri koluna küçük yaptırıp takan gelini kv. ve damatin evin balkonundan atıp intihar etti deyip hatta boynundan da tek bir ince kolyeyi bile yerde yatarken acımasızca koparıp alan eşi ve ailesini hatırlattı...yavrum başlarına çalsalardı altınlarını da genç gelin yaşasaydı ısrar edip almak isteyince başına bunlar gelmişti bir türlü cinayet olduğu açıklığa kavuşamadan kızcağız gururundan intihar etti denip kapandı gitti ( tabi bunlar benim yorumlarım)

Nerden biliyosun altınların durduğunu gördün mü gözünle yalan söylüyor olabilirler.Hiç taviz verme bu uyanıklara git iste altınlarını Arkadaşımın düğünü var takıcam dersin hepsini al yarışına razı olma.Eşinde maşallah pek uyanık safa yatıyor.Ne demek neyapcan altınları altınlar bizim istiyorum bu kadar basit de.Yüzsüz görgüsüz insanlar.Sende saf olma ne güzel babanla iş yapacakmışsın ondan daha karlı iş mi var.Kp ağzının payını verip oturtturamamışsın.Altınlari al burayada yaz.Altınları alınıp geri verilmeyen gelinlerden olma.Ben de ev için verdim geri alamadım.Ev de alındı geri satıldı.Benim bütün bilezikler ortada yok oldu.Benim ailem düğünde yüklü bilezik takmıştı.Bizden gelen bütün hediye çeyrekler paraları da bir kuruşuna dokunmadan bana verdiler.Ev alırsak yardım olsun diye.Benim ky bütün hediye altınları paraları çantaya doldurdu gitti bide.Oğluna bir çeyrek bile takmadan.Sonra benim altınlar buhar oldu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…