- 1 Haziran 2015
- 4.501
- 3.065
- 133
- Konu Sahibi Samire tmv
-
Ev 120 bin falandır altında 60 bıne yakın iyide o evde benim hakkım olmuyormuş arkadaslar oyle dedi o yuzden istiyorum hem ne olacağımız belli degil zatenKp in olan esinizin uzerine tapusu cikan evin degeri yaklasik ne kadar,altinlarin degeri ne kadar. Ya altinlar bir yerlere harcandi ya da evin karsiligi rehinde. Bence esiniz durumu biliyor.
Evli oldugunuz muddetce tapuya serh koydurursaniz sizin izniniz olmadan satamaz esiniz. Bosanma halinde esiniz bekarken tapu uzerine ciktiysa onun malidir. Size pay dusmez. Evlilik suresi icinde ev alindiysa mal paylasimi olur,hakkinizi alirsiniz.Ev 120 bin falandır altında 60 bıne yakın iyide o evde benim hakkım olmuyormuş arkadaslar oyle dedi o yuzden istiyorum hem ne olacağımız belli degil zaten
aynen sanki memlekete kasa yok... konu sahibi kvdeye vermek ne alaka yani.... üstelik o altinlarin üzerinden su icinİşte bu yüzden altınlarım banka kasasında. Ne demek bana benim altınlarımı vermicekler. Bide kp karışıyo. O evde yokken gidin isteyin kvnizden düğünde takacam diye. Öteki çocuklarına ev alırken altınlarını almışlar mı?
ev alinmadi ama babadan verildi... bu durumda farkli olabilirEvli oldugunuz muddetce tapuya serh koydurursaniz sizin izniniz olmadan satamaz esiniz. Bosanma halinde esiniz bekarken tapu uzerine ciktiysa onun malidir. Size pay dusmez. Evlilik suresi icinde ev alindiysa mal paylasimi olur,hakkinizi alirsiniz.
Evi satın almadığımız için babasının ogluna verdigı hediye gibi olacak. Hakkım yok yani öyle dediler arkadaşlar yine de araştıracamEvli oldugunuz muddetce tapuya serh koydurursaniz sizin izniniz olmadan satamaz esiniz. Bosanma halinde esiniz bekarken tapu uzerine ciktiysa onun malidir. Size pay dusmez. Evlilik suresi icinde ev alindiysa mal paylasimi olur,hakkinizi alirsiniz.
siz bu durumu bir avukata sorunEvi satın almadığımız için babasının ogluna verdigı hediye gibi olacak. Hakkım yok yani öyle dediler arkadaşlar yine de araştıracam
Hibe de olsa tapuda satis islemi yapilmak zorunda. Tapuyu gordunuz muev alinmadi ama babadan verildi... bu durumda farkli olabilir
Yanlis bilgilendiriliyorsunuz.Evi satın almadığımız için babasının ogluna verdigı hediye gibi olacak. Hakkım yok yani öyle dediler arkadaşlar yine de araştıracam
Gördüm de tam bakmadım ne yazıyor diyeHibe de olsa tapuda satis islemi yapilmak zorunda. Tapuyu gordunuz mu
Neden satış işlemi yapılmalı? Hibe yoluyla kendi sahip olduğu evi oğluna tapuda bagislayamaz mi ?Hibe de olsa tapuda satis islemi yapilmak zorunda. Tapuyu gordunuz mu
Üzüldüm. Madem alacaksın niye takıyorsun ayrıca senın hakkınBende senin gibiydim. Sonra ogrendim ki ortada altin kalmamis. Ondan veremiyolar gecistiriyolarmis
Sabah bakacam tapuya ne yazıyor diyeNeden satış işlemi yapılmalı? Hibe yoluyla kendi sahip olduğu evi oğluna tapuda bagislayamaz mi ?
Baslarsam sayfalar dolusu anlatırım. Dertliyim bu konuda. Kavga dövüş olsa bile al altınlarını. Birakma onlarada geç olmasinÜzüldüm. Madem alacaksın niye takıyorsun ayrıca senın hakkın
O da iste satis. Tapu memuru hibe mi degil mi ona bakmaz. Tapu sahibi kendi disinda birine o tapuyu satis islemi ile devreder.Neden satış işlemi yapılmalı? Hibe yoluyla kendi sahip olduğu evi oğluna tapuda bagislayamaz mi ?
Siz serh diyorsunuz. O zaman mal sahibi kp. O oldukten sonra oglunun.Neden satış işlemi yapılmalı? Hibe yoluyla kendi sahip olduğu evi oğluna tapuda bagislayamaz mi ?
Bilemiyorum hangi usulle tapu el değiştirdi.Arkadas bakar bilgilendirir bizi de.Ama hibe yoluyla tapu devri var diye biliyorum. İslem bedel ödenmeden bir el değişikliği olduğunu gösteriyor ve vergisi daha farklı.Normal satışta binde 40 vergi veriliyorsa bu işlemde binde 60 lar da vergi çıkıyor.Babadan ogluna "hediye" olarak gözüktüğü için de boşanma halinde karşı taraf hak iddia edemiyor diye hukuk sitelerinde bir yazı okumuştum.Siz serh diyorsunuz. O zaman mal sahibi kp. O oldukten sonra oglunun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?