- 20 Kasım 2018
- 12.981
- 47.499
- 598
- 35
Musluman olma olayi sadece konu sahibinin ailesine gostermelik zaten. Adam gerçekten Musluman olmayacak. Sadece Muslumanlik da degil yani, ateist adama Budist ol yoksa evlenemeyiz dese ona da he derdi. Inanctan falan degil.Yani Amerikan vizesi en ucuz ve en kazançlı vize üstelik. Alınca 10 sene bir daha uğraşmıyorsun. Avrupa'da çalışmayı yerleşmeyi düşünen biri en azından bir kaç ülke gider görürdü. Hangi ülke sana daha cazip geliyor, akademik ortamı iş hayatını vs araştırırsın. Tamam Amerika uzak gitme ama bir Avrupa ülkesinde buluşulabilirdi. Muhafazakar ailesi olan bir kıza evlenmeden 1 sene aynı evde yaşamalıyız demek evlilik mevlilik yok demek aslında. Ateist birinin kalpten isteyerek müslüman olmak istemesine hele hiç inanmadım.
Ateist’i Müslüman yapabileceğine de inanıyor ona bakarsanız… bence harbiden inanıyorHerkes uzak mesafe ilişkisi demiş ama siz mi Amerikadasiniz yoksa gerçekten 5 , yıldır iki defa gördüğünüz biriyle sevgili olduğunuzu mu düşünüyorsunuz?
Mantıklı, eşeği yokuşa sürmeler…Görüşmeyi kesmek için ( ayrılmak diyemeyeceğim zira kıtalar arası 5 senede 2 kez görüşerek ilişki olmaz) bahane uydurmuş. O da gayet iyi biliyor bence birlikte yaşayamayacağınızı.
Adamin pipi zaten kesikmis, gururla acip gosterebilir ahshdMüslüman olup olmama konusuna ailen karışamaz dinde zorlama yoktur biliyorsunuz ki özellikle islamda. Olmayabilir hadi oldu diyelim adam bunca yıllık yaşantısından sonra siz istediniz diye arapça fatiha mı okuyacak? :) aşırı saçma geliyor bu düşünceler bi insan diğeriyle anlaşıyosa anlaşıyodur bir kere hayatlarınız yaşamlarınız ırklarınız farklı yabancı biriyle olamz demiyorum olur ama kimse kimsenir iradesine mudahale hakkı yoktur. Hadi müslüman oldu diyelim 3 kere eşhadu dedi pipiyide kestirdik desi baban ne bilecek inanmam aç pipinimi göster diyecekbunlar işin teferruat kısmı. Benim asıl merak ettiğim bu kadar zaman ilişkinizi nasıl devam ettirdiniz uzaktan? Ne bileyim ne kadar insan herşeyi aşsada dokunamamak gözlerine canlı canlı bakamamak ve herşeye rağmen ilişkiyi devam ettirmek zor olmalı. Ben yakından bi ilişkiyi 6 ay götüremiyorken senin bunu başarmanı taktir ettim ama detaylarıda merak ettim. Mesela evlenirsen amerikayamı gideceksin?
Ay neymiş bu eski konu? Nerden okuyoruz? Çok merak ettimEski konuya bakılırsa adam almış alacağını zaten.
Yorumlara bakiyorum da senin yorumlarin da pek mantikli yorumlar yok. Ben sevgilimle sevismeye gidiyorum denilmez misal kendi basina bi bireyselligin baska sehirde yasayamiyorsaniz henüz bireyselligine hazir degilsindir. Yanlis anlama sende o olgunluğunu göremedim. Sevgilinin inanci kendine göre sen sana göre. Sen istiyorsun ki senin sartlarinla yasasin. Öyle bir dünya yok maalesef her iliski karsilikli..Ailemi nasıl ikna edebilirim ki birlikte yaşama konusuna
Müslüman olup olmama konusuna ailen karışamaz dinde zorlama yoktur biliyorsunuz ki özellikle islamda. Olmayabilir hadi oldu diyelim adam bunca yıllık yaşantısından sonra siz istediniz diye arapça fatiha mı okuyacak? :) aşırı saçma geliyor bu düşünceler bi insan diğeriyle anlaşıyosa anlaşıyodur bir kere hayatlarınız yaşamlarınız ırklarınız farklı yabancı biriyle olamz demiyorum olur ama kimse kimsenir iradesine mudahale hakkı yoktur. Hadi müslüman oldu diyelim 3 kere eşhadu dedi pipiyide kestirdik desi baban ne bilecek inanmam aç pipinimi göster diyecekbunlar işin teferruat kısmı. Benim asıl merak ettiğim bu kadar zaman ilişkinizi nasıl devam ettirdiniz uzaktan? Ne bileyim ne kadar insan herşeyi aşsada dokunamamak gözlerine canlı canlı bakamamak ve herşeye rağmen ilişkiyi devam ettirmek zor olmalı. Ben yakından bi ilişkiyi 6 ay götüremiyorken senin bunu başarmanı taktir ettim ama detaylarıda merak ettim. Mesela evlenirsen amerikayamı gideceksin? Birlikte yaşama konusuna gelince ailen mutasıp sanırım ama keşke yurtdısından iş buldum ya da green cart çıktı gidiyorum diye bahane uydurup gitseydin? Şimdi aklıma geldi 1 sene birlıkte yaşayalım demiş ya he desen omu tr ye gelecekti sen mi abd ye gidecektin? Zira bi vize sorunun olacağı aşikar sana 1 yıllık nasıl vize çıkartacaksınız ki imkansız.
‘Sevgililik’ denilen müessese kadar saçma bir dönem yok zâten bence. Hani lisede, üniversitede tamam, daha kimse kendi ayakları üstünde durmazken arkadaşlık eyvallah… ama ondan sonra birlikte vakit geçirmekten keyf alınıp alınmadığı özellikle 27’den sonra (frontal lob gelişimi tamamlanıncaAyni eve girince zaten yasam seklini farkliligi asil ordan orjinalligi görüyorsun. Ben benimkiyle iki sene yasadim hazir hisseder hissetmez evlenmeye karar verdik ve pisman olmadik uyum sagladik.
Aslinda böyle olmasi daha iyi cünkü ilk evliligimden bosandim cocugum yok o zamanlarda evlendikten sonra adamin gercek karakterini görmüs oldum sevgililik zamanla toplam 12 sene cöpüm oldu anlayacagin..
Gerçekten böyle bakıyorsanız mevzûya (ki evet!!! boşa giden bir vakit ve duygular BENCE DE! Elâlemin conisine…) o taktirde KONUYU BİTİRme vakti.işte ben bütün gençliğimi ona harcamışım o hala deneme sürümü olarak görüyor galiba bunca yılı anlayamadım. Sadık olduğuna eminim o konuda hiç bir güvensizliğim yok dediğim gibi ilişkimiz gayet iyi sırf bu olay dışında
Sizler nâmına ve özellikle eşiniz nâmına okuyup hayal ederken yoruldum resmenkonu sahibi oncelikle 5 yılda iki kere gormek diye bir iliski bicimi olamaz
benim de sen yaslarinda abdden bir sevgilim vardi, bir sekilde tanisip banka atmsi kartini yediginde aşik olmuştukonunla bile 9 ayda 3 kez bulustuk.
tamam, ucaklar pahali ama gerekirse birkac ay kemer sikacaksin iliskin icin birikim yapip bazi giderlerine sponsor olacaksın yani. bunu yapamayan seviyorum ediyorum demesin. ayrica adamla yatili kalmıyorsunuz. airbnbye gecelik iki bin tl odemek zorunda degilsiniz ki. benim abdliyle ben kalmadigim gunlerde couchrail sayfasina yazardim onu tanitip evinde agirlayacak birini, bosuna otele para vermezdi (o da doktora ogrencisiydi cok geliri yoktu). sizde adam masallah bir ay kalmis. e siz ogrencisiniz. hem de yazin gelmis. pekala biraz mesai harcasaniz yaz okuluna kalip arkadaslari sehir disinda olan birini bulabilirdi evdeki bos odayi kiraya verecek. bunu istemeyen erkek ogrenci yoktur yani biri sen yokken kalsin, senin yerine kira odesin. hele ki amerikali gelen, bedava speaking club:) birkac internet sayfasina yazsan bulurdun. ya da yaz tatilinde adam agustosta geliyorsa sen haziranda temmuzda waikikiye ise girseydin paranla adam geldiginde bir gider kalemini karşılasaydin, adam 5 yilda 2 kere degil yilda 3 gelirdi . boyle iliski olmaz.
koronada tanistik demissin. cok sevdigim arkadasim da koronada internetten yesilkartli bir turkle tanisti. o zaman turkiye kirmizi kodda miydi neydi, gelirse buraya donuste karantinada kalmasi gerekiyordu. o yuzden turkiyeye gelmedi ama balkanlara geldi, arkadasimla defalarca balkanlarda bulustu. sonra zaten islemler uzun sürüyor diye evlilik vizesine basvurdu (sana iliskinizij gercekligiyle ilgili soru soruyorlar, kanit istiyorlar. cicek sepeti siparisleri, fotoğraflar, biletler, ozel sorular vs. inanirlarsa iliskiniz olduguna 90 gun vize veriyorlar. evlendin evlendin evlenemedin ulkene donuyorsun) o vize de 2 yilda anca geldi. bu iki yilda en az 7 defa bulustular.
kendi sevgilimle bile sevgili olmadigimiz, sadece takildigimiz bir senede 5 ayri zamanda bulustuk ki dedigim gibi sevgili degildik. sonra sevgili olduk, 10 ay ulkeler arasi uzak mesafesi iliskisi yasadik tam 9 defa geldi. sonrasinda trye tasinacagi ve burada sifirdan ev kurmak vs masraflari olacagi icin kendini ekonomik moda aldi. koca sene bir corap bile almadi kendine, ya da (veda partileri haric) kafelerde yemek yemedi. sadece market alisverisi yapip faturalari odeyip turkiyeye bilet aldigi çulsuz bir dönem yasadi.
yani sevgilin de herseyden kısıp yanina daha cok gelebilirdi.
beynelmilel uzak mesafe iliskisi yasadim - yasayani da cok gördüm ama bu kadar az görüşeni cidden gormedim.
bu iliski degil ki, yazik cidden.
onlineda yasanan sacma sapan birsey icin gercek iliskilerden geri kalmissin, koca uni hayatinda kimseyle flort etmemissin, bir konsere sevgilinle gitmemissin...
iliski mi bu?
adamin teklifine gelince, sence hic tanımadığı - 5 yilda 2 defa görüp onda da gun icinde bulusup aksam evine uğurladıgi bir kizla neden evlensin ki? neyini biliyor taniyor da evlensin?
hangi sacma insan boyle bir kumar oynar?
zamaninda biz de benzer bir sorun yasadik. sevgilim uzak mesafe iliski olmayacagi icin trye tasinma hayalleri kurdu, is basvurusu bilmemneler. kültür farki iste hic de konuşmadık geldiginde burada kendi evinde yasayacagini, benim her zmaan yaninda kalmayacagimi:) ne bileyim ben zaten ailemle yasadigimi biliyor diye hic beraber yasayacagimizi düşüneceğini dusunmemistim. o da gayet kendi ulkesindeki gibi gelince kolayca birlikte yasayacagimizi düşünmüş.
bu büyük bir hayal kırıklığı oldu onun icin ama söyledim yani hem bu benim yaşadığım kültürde ailem icin uygun degil hem de tatiller / kamplar / küçük kaçamaklar haric tam zamanli sevgilimle ayni evi paylasmak istemediğimi. eskiden farkli düşünürdüm ama zamanla eski sevgililerimle ayni evde yaşamadığım icin mutlu oldugumu farkettim. neden gereksiz bir sorumlulugun icine gireyim ki? ya da neden tüketeyim bazi seyleri? açıkçası eskiden birlikte yasama konusu bana "mutlaka evlenmeden birlikte yasanmali, tanımak icin" gibi gelirdi. ama zamanla özellikle sevgilimin cevresini gördükten sonra sacma gelmeye basladi. insanlar 18 yasindan itibaren sevgili olup ayni evde yasayip kari koca gibi tonla sey paylasip ayriliyor sonra tekrar birisiyle yasiyor ayriliyor sonra tekrar yasiyor vs vs vs. nasil ki 3 kere bosanmis birisi artik bazi seyleri tüketmiş ve zor bir hayati olmussa 3 kere birisiyle ayni evde yasamis birisi de bana sacma gelmeye basladi (kesinlikle konum cinsellikten vs uzak. sadece bir seyleri tuketmekle alakali). bazi seylerin heyecanı kalsin daha guzel yani.
sonuc olarak ben dusuncelerimi söyledim, daha önce bu gercegi paylasmadigim icin özrümü diledim ve secimi ona bıraktım, tatilimize hic olmamis gibi devam ettik:) sonra epey arastirmis etmis, hatta turk aile yapisiyla ilgili yabanci forum sitelerine konuyu anlatip yorum almis, arkadaisjin turk musterisiyle buluşmuş etmis - kafasinda konuyu iyice oturttuktan sonra geldi, turk isi sevgili gibi bir sure yasadik (çünkü ne kadar zaman gecirsen de uzak mesafe iliskisinin gercek dunyada karsiligi nedir bilemezsin. birbirini sadece tatilde gorerek kimseyi taniyamazsin) , evimizi dizdik, kendimizi hazirladik. sonuc olarak keyifli bile gecti süreç. her seyden iyice emin olunca ve dogru zamanda evlilik surecine girdik.
yani konusa konusa bir orta yol elbet bulunurdu. sen zaten iliski yasamayan biri degilsin, zaten trde degil avrupada birlikte gelecek kurmayı düşünüyorsun
sen master icin gittiginde o da gelirdi. ailene onun islerini ayarlayamadigini, hala uzak mesafe oldugunuzu soylerdin. ayni evde keyifle yasardiniz. ne zaman evlenmeye karar verdiniz o zaman "islerini ayarladi gelecek. once nikahi kiyalim sonra benim evime tasinacak" falan derdiniz.
yalan mi yok yani.
tutup muhafazakar aileye bu soylenir mi? hic mi arkadaşınız yok iliski problemlerini anlatacak anneye gelesiye?
Iyi de insanlar evlenmek zorunda degil ki, yaşı kaç olursa olsun.‘Sevgililik’ denilen müessese kadar saçma bir dönem yok zâten bence. Hani lisede, üniversitede tamam, daha kimse kendi ayakları üstünde durmazken arkadaşlık eyvallah… ama ondan sonra birlikte vakit geçirmekten keyf alınıp alınmadığı özellikle 27’den sonra (frontal lob gelişimi tamamlanınca) anlıyorsun. Ya hep beraber olunmaya dair (birlikte yaşamaya başlamak olsun, bunu gerekiyorsa mahalle baskısına maruz kalmadan yapabilmenin yol haritası <nişan vs.> olsun) adımlar atılıyordur veya hoşça kal’a geçilir…. Eşek kadar insanlar hâlâ ‘6 yıldır sevgiliyiz’ gibi cümleler kurduğunda beynim yanıyor Ulan anlamdınız mı o kadar vakit sevip sevmediğinizi?’ diye
Eyvallah! Zâten BANA GÖRE SAÇMA! Tabiki isteyen istediği gibi yaşar! Kimseye bugüne değin ‘Siz niye sevgilisiniz?’ demişliğim yok, olmaz da…Iyi de insanlar evlenmek zorunda degil ki, yaşı kaç olursa olsun.
Yani sevgili kalmak da bir tercihtir. Nikah olsun olmasin illa ayni evde yasamak ya da evlenmek gibi bir zorunluluk yok.
Iki taraf da halinden memnunsa 35 yasinda da senelerce sevgili olunabilir.
Evet! 1er aylığına gelmişben herşeyi geçtim de, 5 senede 2 kere mi görüştünüz?
5 yılda 2 kez görmüşsün .Ben 24 yaşındayım sevgilim 29, internetten tanıştık ve 5 yıldır çıkıyoruz. İlişkimiz sürecinde iki kez türkiyeye geldi ve gayet iyi vakit geçirdik. İlişkimizde her şey harika geçiyor ve hiç kavga etmiyoruz ama bugün şöyle bir sorun çıktı.
Ben çok dindar olmasam da müslümanım allah’a inanıyorum ama ailem baya dindar, sevgilim de bunun farkında ve bunun önce daha önce de konuşmuştuk çünkü o ateist ama ailem onun müslüman olmasını istiyor tabii yaparım demişti. Evlilik konusu açıldı bugün yine normalde ben mezun olup master yapınca ve yeterli para biriktirdiğimizde evleneceğimizi konuşuyorduk ama bugün bana evlenmeden önce bir yıl birlikte yaşamak istediğini bunun dneeme sürümü gibi bir şey olduğunu ve birlikte yaşamadan bir insanı tam olarak tanıyamayacağını söyledi. Ailemin buna karşı olacağını ve böyle bir şeye izin vermeyeceklerini söyledim ayrıca 5 yıldan (hatta master vs de eklersek 7-8 yıldan) sonra hala beni deneme sürümü olarak görmesinin beni üzdüğünü söyledim. Sonra konuşalım diye geçiştirdi bu konuyu.
Bugün anneme anlattım olayı ve baya patladı ona karşı olan tüm sevgim bitti falan diye.
Ona evlenmeden birlikte yaşayamayacağımızı nasıl anlatabilirim? Gerçekten ayrılmak istemiyorum ancak ailemi de kaybetmek istemiyorum sırf birlikte yaşıyoruz diye.
Bunu yabancı platformlarda da sordum herkes sen 24 yaşındasın ailenin ne dediğini niye umursuyorsun vs diyor kafayı yiycektim kimse türkiyede müslüman bir aileyle yaşamanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyor mu diye
Ateist sevgilinin müslüman olmayı kabul ettiğini inandırdığın ailene dini nikahı da inandırırsın gibi duruyorBen 24 yaşındayım sevgilim 29, internetten tanıştık ve 5 yıldır çıkıyoruz. İlişkimiz sürecinde iki kez türkiyeye geldi ve gayet iyi vakit geçirdik. İlişkimizde her şey harika geçiyor ve hiç kavga etmiyoruz ama bugün şöyle bir sorun çıktı.
Ben çok dindar olmasam da müslümanım allah’a inanıyorum ama ailem baya dindar, sevgilim de bunun farkında ve bunun önce daha önce de konuşmuştuk çünkü o ateist ama ailem onun müslüman olmasını istiyor tabii yaparım demişti. Evlilik konusu açıldı bugün yine normalde ben mezun olup master yapınca ve yeterli para biriktirdiğimizde evleneceğimizi konuşuyorduk ama bugün bana evlenmeden önce bir yıl birlikte yaşamak istediğini bunun dneeme sürümü gibi bir şey olduğunu ve birlikte yaşamadan bir insanı tam olarak tanıyamayacağını söyledi. Ailemin buna karşı olacağını ve böyle bir şeye izin vermeyeceklerini söyledim ayrıca 5 yıldan (hatta master vs de eklersek 7-8 yıldan) sonra hala beni deneme sürümü olarak görmesinin beni üzdüğünü söyledim. Sonra konuşalım diye geçiştirdi bu konuyu.
Bugün anneme anlattım olayı ve baya patladı ona karşı olan tüm sevgim bitti falan diye.
Ona evlenmeden birlikte yaşayamayacağımızı nasıl anlatabilirim? Gerçekten ayrılmak istemiyorum ancak ailemi de kaybetmek istemiyorum sırf birlikte yaşıyoruz diye.
Bunu yabancı platformlarda da sordum herkes sen 24 yaşındasın ailenin ne dediğini niye umursuyorsun vs diyor kafayı yiycektim kimse türkiyede müslüman bir aileyle yaşamanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyor mu diye
Amerikada sünnet oranı baya yüksek aileler doğduktan sonra kestiriyor inanca bağlı bir şey değil hijyen için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?