Amerikan sevgilim evlenmeden önce bir yıl birlikte yaşamak istiyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Musluman olma olayi sadece konu sahibinin ailesine gostermelik zaten. Adam gerçekten Musluman olmayacak. Sadece Muslumanlik da degil yani, ateist adama Budist ol yoksa evlenemeyiz dese ona da he derdi. Inanctan falan degil.

Su an ben kelime-i sehadet getirsem ne kadar Musluman olacaksam, adam da o kadar olacak. Kendi cephesinden bakinca anlamadigi Arapca birkac kelime soyleyecek sadece.

Ahshd adami "sen Musluman oldun artik, gel" diye kurbana cagirip hayvan sisirtseler ne gulerim ama.

Görüşmeyi kesmek için ( ayrılmak diyemeyeceğim zira kıtalar arası 5 senede 2 kez görüşerek ilişki olmaz) bahane uydurmuş. O da gayet iyi biliyor bence birlikte yaşayamayacağınızı.
Mantıklı, eşeği yokuşa sürmeler…

Müslüman olup olmama konusuna ailen karışamaz dinde zorlama yoktur biliyorsunuz ki özellikle islamda. Olmayabilir hadi oldu diyelim adam bunca yıllık yaşantısından sonra siz istediniz diye arapça fatiha mı okuyacak? :) aşırı saçma geliyor bu düşünceler bi insan diğeriyle anlaşıyosa anlaşıyodur bir kere hayatlarınız yaşamlarınız ırklarınız farklı yabancı biriyle olamz demiyorum olur ama kimse kimsenir iradesine mudahale hakkı yoktur. Hadi müslüman oldu diyelim 3 kere eşhadu dedi pipiyide kestirdik desi baban ne bilecek inanmam aç pipinimi göster diyecek bunlar işin teferruat kısmı. Benim asıl merak ettiğim bu kadar zaman ilişkinizi nasıl devam ettirdiniz uzaktan? Ne bileyim ne kadar insan herşeyi aşsada dokunamamak gözlerine canlı canlı bakamamak ve herşeye rağmen ilişkiyi devam ettirmek zor olmalı. Ben yakından bi ilişkiyi 6 ay götüremiyorken senin bunu başarmanı taktir ettim ama detaylarıda merak ettim. Mesela evlenirsen amerikayamı gideceksin? Birlikte yaşama konusuna gelince ailen mutasıp sanırım ama keşke yurtdısından iş buldum ya da green cart çıktı gidiyorum diye bahane uydurup gitseydin? Şimdi aklıma geldi 1 sene birlıkte yaşayalım demiş ya he desen omu tr ye gelecekti sen mi abd ye gidecektin? Zira bi vize sorunun olacağı aşikar sana 1 yıllık nasıl vize çıkartacaksınız ki imkansız.

Adamin pipi zaten kesikmis, gururla acip gosterebilir ahshd

Ailemi nasıl ikna edebilirim ki birlikte yaşama konusuna
Yorumlara bakiyorum da senin yorumlarin da pek mantikli yorumlar yok. Ben sevgilimle sevismeye gidiyorum denilmez misal kendi basina bi bireyselligin baska sehirde yasayamiyorsaniz henüz bireyselligine hazir degilsindir. Yanlis anlama sende o olgunluğunu göremedim. Sevgilinin inanci kendine göre sen sana göre. Sen istiyorsun ki senin sartlarinla yasasin. Öyle bir dünya yok maalesef her iliski karsilikli..
Şunu okudum dikkatimi cekti 5 yilda iki kez buluşmuşsunuz bence bi otur da düsün sevgililik böyle bir sey mi?

‘Sevgililik’ denilen müessese kadar saçma bir dönem yok zâten bence. Hani lisede, üniversitede tamam, daha kimse kendi ayakları üstünde durmazken arkadaşlık eyvallah… ama ondan sonra birlikte vakit geçirmekten keyf alınıp alınmadığı özellikle 27’den sonra (frontal lob gelişimi tamamlanınca ) anlıyorsun. Ya hep beraber olunmaya dair (birlikte yaşamaya başlamak olsun, bunu gerekiyorsa mahalle baskısına maruz kalmadan yapabilmenin yol haritası <nişan vs.> olsun) adımlar atılıyordur veya hoşça kal’a geçilir…. Eşek kadar insanlar hâlâ ‘6 yıldır sevgiliyiz’ gibi cümleler kurduğunda beynim yanıyor Ulan anlamdınız mı o kadar vakit sevip sevmediğinizi?’ diye

Gerçekten böyle bakıyorsanız mevzûya (ki evet!!! boşa giden bir vakit ve duygular BENCE DE! Elâlemin conisine…) o taktirde KONUYU BİTİRme vakti.

Burdan bir cacık çıkmaz. Çıksın diye didinip uğraşırsanız da emin olun şu an yaşadığınız hüsran ve buhrânın kaç mislini yaşıyor olacaksınız. Evlenin yahut evlenmeyin… hayâta bu denli farklı bakış açıları su ve yağ gibi asla Cem olmaz. Her daim ‘oldurmaya çalışma’ hali devam edecek.

Ama ‘ben bir şekilde hep oldurmaya çalışmaya varım bu herif için’ diyorsanız, o zaman başka hanımların önerdiği gibi staj, iş falan bir palavra uydurup gidip deneyebiliyorsanız deneyin. Bence esas sizin bu hüsrandan sonra hemen evleniyor olmayı istemiyor ve adam gibi ‘sevgilinizi’ tanımayı diliyor olmalısınız. Ki zaten 2-3 ay birlikte yaşasanız bile anlarsınız bütün bir ömrünüzü adayıp adamak istemediğinize dair.

Sizler nâmına ve özellikle eşiniz nâmına okuyup hayal ederken yoruldum resmen . BÜYÜK AŞK demek ki Daim olsun

Iyi de insanlar evlenmek zorunda degil ki, yaşı kaç olursa olsun.
Yani sevgili kalmak da bir tercihtir. Nikah olsun olmasin illa ayni evde yasamak ya da evlenmek gibi bir zorunluluk yok.
Iki taraf da halinden memnunsa 35 yasinda da senelerce sevgili olunabilir.

Eyvallah! Zâten BANA GÖRE SAÇMA! Tabiki isteyen istediği gibi yaşar! Kimseye bugüne değin ‘Siz niye sevgilisiniz?’ demişliğim yok, olmaz da…

Bana anlamsız ve vakit kaybı gibi geliyor birlikte yaşanmadıktan sonra. O kadar seviyoruz birbirimizi, yıllarcaaaaaaa, o çanta topluyor geliyor gidiyor, ben çanta topluyorum gidiyorum geliyorum. Belli bir noktadan sonra hayâtın yükünü birlikte çekmiyorsak en büyük sevgi dâhi BANA KÜLFET DUYGUSU YAŞATIYOR. Hem bir sürü konuyla tek başıma mücadele ediyorum, hem de bir insana karşı sorumluluk biniyor sırtıma. O taktirde sevgili olup ‘olası hamilelik riski’ korkusuyla ay be ay yaşamak yerine bir tek arkadaş olalım, dertleşecek olduğumuzda ayda 1 falan kahve içelim bana yeter… hatta ona bile bu devirde gerek yok… burda ne güzel dertleşiyoruz işte konu buysa bir tek

Yoksa bu şekilde mutlu olan varsa ne âlâ. Belki menopoza girince fikrim değişir Tercihler

5 yılda 2 kez görmüşsün .

Ateist sevgilinin müslüman olmayı kabul ettiğini inandırdığın ailene dini nikahı da inandırırsın gibi duruyor çözüm sunuyorum sana

birlikte yaşama fikri sana tersse ya da ailene ters olduğu için imkansızsa sadece üzüldüm deyip onun konuyu geçiştirmesine fırsat vermeden açık açık söyleseydin madem. ne diye bu kadar kaybetme korkusu? o sana başka bir orta yol sunmamış farkındaysan. birlikte yaşamazsanız ayrılacaksa ayrılsın zaten. o sana bunu söylerken seni kaybetmekten korkmuş gibi gelmedi bana. ayrıca zaten ailene ve inancına ters gelen bir şeyler de yaşamışsınız bu da bir nevi aileye rest sayılır o açıdan bakarsak da aynı şekilde haberleri olmadan master falan ayağına 1 sene birlikte de yaşarsın bir yerden sonra ha 7 ha 8 sene

Sizin adınıza çok üzüldüm. Mutluluğu hiçbir şeye inanamayan birisinde bulduğunuzu düşünmenize. Nereden tutsan elinizde kalıyor. Mantıklı olmaya davet ediyorum sizi. Siz farklı dünyaların insanisiniz. Sadece aileni değil her şeyini kaybedeceksin. Allah'ı tanımayan insan senin için büyük bir sorun olmalıydı. Kısacık hayatında ebedi hayatini kazanman gerek. Allahtan! adam basbas bağiriyor. Biz farklıyız. Benim için kadınlarda deneme sürümü vardır. Kullan at mantiği ile yetişmiş bir insandan beklentiye girmeniz saçma. Sırf Amerika ilgi çekici diye diğer her şeyi yok saymaniz acayipmiş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…