Anlam veremediğim nişan acelesi?

Siz niye aracılık yapıyorsunuz ? Önceki konunuzda sitedeki doktor arkadaşlar da yorum yaptı konunuza.

Siz 3 ayda halen okurken , hastanede aktif çalışan bu adamı toplam ne kadar görüp; ne kadar tanıdınız da , seneye evlenmeye karar verdiniz ?

"Eş dediğin okurken bulunur yoksa bulamazsın" diyenlerin tavsiyesini mi uygulamaya çalışıyorsunuz ?

aslında öncekinden sonra bu kadar sadık, iyi niyetli oldugunu düşündüğüm, ince düşünen birisi olarak görmüştüm ama yanılmışım biraz zaman geçirmek lazımmış bu olayda sanırım gerçek yüzünü gördüm malesef..

3 yıldır tanıdığınız adamla , 3 ayda sınırlı sürelerde gördüğünüz adamı aynı kefeye koymanız en büyük hatanız.

3 yıldır tanıdığınız adamla , 3 ayda sınırlı sürelerde gördüğünüz adamı aynı kefeye koymanız en büyük hatanız.
Haklısınız bunu da erkenden yaşayıp gördüm çok şükür ayrılsam fevri bir karar vermiş olmam değil mi diye düşünüyorum

Siz benzer konuyu yine açmıştınız değil mi?
Sevgiliniz sağlıklı bakmıyor bu sürece. Bencil, kaba, daha fazlası da olabilir, altından başka sorunlar da çıkabilir sonrasında.
Size ne düşünüyor, ne istiyorsun diye sorma gereği duymuyor.
Ne diye evlilik tarihi alıyorsunuz bu kişiyle?
Siz ayrılacagım deyip ayrılamayacaksınız muhtemelen. Böyle böyle evlenip yakacaksiniz başınızı.

Bu sefer kararlıyım babam hakkında “bu adam” diye bahsetmesi benim için çok hassas..

bizim daha 1 yıl bile olmadı ki
bilmiyorum ki böyle kaba söylemleri beni çok üzdü. kendimi yerine koyuyorum kaybetmek istemesem ekstra hassas olurdum. onun yaptıgını yapmazdım kesinliklte.
Bu baskı zaten anormal ve dediğim gibi kaybetme korkusu kendini yeterli görmeyip, ileride işin bozulacağına kanaat getirmesinden olabilir.
Şu dönemde hiç aceleci davranmayın, sizin tutumunuz doğru olan.
İnsan kavgada ve tatilde tanınır diye boşa dememişler.

Bahane bulan çocuk değil ki sizsiniz

Gerçi ertelemekte hakkınız

Dugune acele etmesi hos degil belki ama, nisanin bir an once olmasini istemesi gayet dogal. Niye bu kadar abarttiniz ki? Keske ananiz babanizla ortak hep birlikte tartisip ortami germek yerine once aranizda konuşup netlestirip sonra ailelere bildirseydiniz.

Konu sahibinin 3 yıllık evlenme teklifini kabul ettiği eski sevgiliden ayrılması , doktor adamla tanışması ve adamın evlilik için ısrarcı olması arasında geçen süre toplam 3 ay.

Konu sahibi tıp fakültesinden yeni mezun oluyor ve 25 yaşında.

ikimiz de doktoruz. onun meslekte 3. yılı ben daha eylülde atanacağım böyle bir durum yoktur sanmıyorum :)
nobelli bir doktor (alexis carrel) der ki az gözlem çok akıl yürütme (çıkarım) yanlışa çok gözlem az akıl yürütme doğruya götürür. sadece işinde değil hayatın her alanında böyle yaparak karara varmanı öneririm.

Ailecek gerçek yüzleri ortaya çıkmadan düğünü nikahı halletmeye çalışıyolar. Seni asıl ailenden uzaklaştırıp kendi taraflarına alma niyetindeler. Evlenirse nasılsa boşanmaz çeker kahrımızı, bundan sonra bize kul köle yaşasın bir güzel ezelim mantığı.

Bu forumda böyle çok konu açılır, ne zaman karşı taraf bu kadar israrcı baskıcı olduysa sonu hiç iyiye gitmedi. Yol yakınken ayrılanlar kurtuldu ama evlenenlerin hepsi pişman oldu.

Atanırsan gözün açılır diye korkuyor zaar, bence sakın acele etme...

Evlilik için acele etmeyin tek diyeceğim bu.
Tıp fakültesini kazanıp doktor olabilmiş birinin bilişsel seviyesine uygun hareket etmiyorsunuz.
Bu eğitim seviyesinde olmayan biri bile üç aydır tanıdığı biriyle nişanlanırken tekrar düşünür.
Şapkanızı önünüze alıp ‘ben napıyorum?’ Diye tekrar düşünün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…