Anne olmak ne zormuş

Oyy keske suan kucagimda o kadarcik bebek olsa da sevsem opsem uykum bolunse
Ben 2 tane buyuttum, bi basima yurtdisinda.
Yardima gelenim olmadigi icin bebegimi ana kucagina ya da oto koltuguna, kemerini takar yaninda dusumu alirdim-tabi su vs sicramayacak uzaklik birakarak.
Dislerimi kisisel bakimini da ayni sekikde hallederdim.
Uyurken de mekik ceker yemek vs hazirlardim.
Buyudukce daha tatli oluyorlar ya, guluyorlar filan.
Bugunlerin tadini cikart bence

Kesinlikle katılıyorum. Ben de cocukken ezik büyütülmüş biri olarak şimdiden oğlum için bu konuda çok dikkatli olacagım diyorum. Bu arada bir yerde okumuştum "mukemmel anne degil iyi anne olun, sizin sevginiz bile yetişmesi için yeterli" şeklinde bir pasaj vardı. Yani mükemmel olmak imkansız ve olmaya çalışmak aşırı yorucu. Biz sevgi dolu iyi anneler olmak için çabalamaloyız. Her şeye yetişmemiz imkansız.

Selamlar :) Aslında brnim çevremde birkaç örnek var sürekli şikayet eden ve bunalan. Ben de hata edip onlardan destek bekledim moral anlamında. Onlar da daha zor olacagını, bunların en iyi günler oldugunu söylediler. En iyi günlerimde ben çıldırmak üzereyim ve zihnimde bu düşünceler. İşte beni dibe çeken bu oldu sanırım.

Ben o uyuyunca anca uyuyorum canım :) eşim de olmasa aç ve pislik içinde yaşarız güzel ve tatlılar ama tamamen sana bagımlı olmaları ve ağlamaları nedeniyle çaresiz kalmak insanı bunaltıyor. Yani bunalıma itiyor. tabiki her şeye rağmen cok güzel, Allah isteyenlere hayırlısı ile nasip etsin. Şükür saglıklı. Ama psikolojik olarak desteğe ihtiyacım var.

Hesabım yok ama araştırıp bakıcam biraz. Teşekkürler

Beni üzen bu günlerin zor geçmesi degil de ileride beni bundan da zor günlerin beklediğini söylemeleri.

geçiyor merak etme 4 ay sonra kismen daha rahat olacaksin
simdi gel bi opeyim diyince öpulmez diyip kaciyor.
bol bol kucaklayin

Bu sorunları aşmana cok sevindim :) evet, bir de sürekli yorum yapmaları yok mu. Benimki emdiği halde kv mama ver de kilo alsın diyor. Bunun gibi saçma sapan bir sürü kişi ve yorumlar...
Uykusuzluga alışmak istiyorum. Birinin alışacaksın demesine çok ihtiyacım vardı. Gerçekten iyiki kk var

Yani aylarca karanlikta kapali kal, ekmek elden su golden anne karninda yat, bianda seni disari cikarsinlar.
Aslinda bebegin varolus mucadelesi veriyor, duruma o pencereden bak.
Tek bildigi koku senin kokun, senij yuzunu bile net secemiyor, gozunde hala perde var ve sesini taniyor..
Sen onun melegisin..
Bakabilecegin icin Allah onu sana gonderdi dimi.
Cinsiyetini bilmiyorum ama eger erkekse, erkek bebekler inanilmaz gazman oluyor.
3 ay kucagindan dusurmeyeceksin.
Alisir diye korkma, birak alissin, 9. Ay itibariyle kaciyorlar kucaktan.
Besledikten sonra en az 25-30 dk dik pozisyonda tutman lazim, midesi yanar gazi artar 3-4 dk icinde yatirirsan.
Gece benimkiler bnm gogusume baslarini koyar uyurdu bende oturdugum yerde uyurdum bazen,cok gazli olduklarinda..
Gececek..

Alışacaksın ve hatta uykunu alacak dinlenmiş bile kalkacaksın, yenidoğan sık uyanır gece emer, gaz sancısı olur vs. Bir kaç aya uykusu derinleşir az uyanır sen de dinlenmiş olursun ve hatta derdini anlayacağın için herşey kolay olacak.. Herkes bilirkişi, sen kendi düzenini kuracaksın.. Sağlıcakla büyüt..

Canim benim ikizleerim var inanılmaz zor ilk 1 yil belki birşey yapamassin ama biraz ayaklanip belki kendi kendine oyun oynar seviyeye geldiğinde birşeyler olavaikir5

Eskisi gibi olması ile anneligin zor gelmesi ne alaka bu kısmı acıklar mısınız?
"biz de bilirdik mezun olur olmaz evlenip çocuk doğurmayı onlara daha iyi bir gelecek kurmak çalışan güçlü anneleri olmak için bekledik." bu ne saçma bi düşünce tarzı. Nereden biliyorsun bebegime nasil bir gelecek kuracağımı? İyi gelecek, güçlü anne demek çalışan anne demek mi? Annelik zaten çok güzel bir duygu, bunla ilgili problemim yok ki.

Anneliğin o kadar zor bir şey olması anne olmadan anlaşılacak bir şey değil zaten.
Tabii ki zamanla her şey az veya çok düzene girecek ve daha kolay olacak.
Ama sizin daha fazla çaba harcamanız gerekecek iş hayatına ulaşmak için.
Bekar veya çocuksuz haliniz gibi olmayacaksınız hiçbir zaman.

Teşekkürler, inşallah dediginiz gibi olacağına inanıyorum

Hayir, bence buyudukce daha da zorlasmiyor cunku sen bas etmeyi, sabretmeyi, cozum bulmayi yavas yavas ogreniyorsun. Sorunlar degisiyor sen de degisiyorsun beraberinde. Insaniz. Temel ihtiyaclarimiz karsilanmadan zorluklar bas etmemiz mumkun degil. Uykusuz, ac, mutsuz bir insanin ne kendine ne anne olarak bebegibe faydasi dokunur. Buyudukce uykuları duzene girecek, onunla ortak birseyler yapmaya baslayacaksin, bu seni mutlu edecek, soylediklerine tepki vermeye, seni anlamaya basladigu zaman ise artik bas etmeyi öğreneceksin. Ben de iki cocuk annesi bir ogretmenim. Buyuk oglum 2,5 yasinda, kucugum ise henuz 7 aylik. Buyuk oglum asiri zor bir bebekti. Kolikti. Aylarca agladi, hala aglar. Birseyi isteme sekli o. Su bile isterken sesi aglamakla normal konusmak arasi. Onun uykusunun duzene girmesiyle, dislerinin de cikmasiyla artik her sey biraz daha eglenceli bir hal aldi. O yuzden ikinci bebegim dunyaya geldiginde ben nereye dustum boyle sokunu yasamadim. Gecici oldugunun farkindaydim. Her donem farkli zorluklari var ama hepsi gecici. Sen once kendi ruh sagligini, beden sagligini korumaya calis. Lohusalik cok baska birsey. Su anki dusuncelerin ileride zayiflayacak. Kendini karamsarliga verme. O uyudukca uyu. Elbette hayallerini gerceklestirebilirsin. Bir iki yil gec olsun, birsey kaybetmezsin. Bebeginle olmanin tadini cikar simdilik

Ay ben de uyuz oluyorum hani hiç mi umut yok diyorum. Ben de hep aksine inandım ama kendimi kandırmak da istemedim o yüzden burada konu açtım. İyi ki de açmışım. Benim bebiş çok sık uyanmadığı halde ben böyleyim bi de:) benimki annesini biliyor demek ki yormak istemiyor ay ben çok cocuklu aile olmak istiyordum benim oğlan doğunca valla anca büyütür, yetiştiririm ben dedim :) ben sanırım diğer konudaki hayallerimi yarım bıraktığım için de bu psikolojiye girdim. Dün yirmi sf kitap okudum diye dünyalar benim oldu. Kabullenemiyorum sanırım.
Son olarak da bebegin sağlıkla gelsin inşallah

Sanırım tamamen son buldu diye bir telaşa girdim. Yoksa acelem yok aslında.

Çok teşekkür ediyorum. Çok iyi geldi yorumunuz. :)

Kızllacak birşey yok gayet iyi anlıyorum benim minikte 9 aylık oldu yorgunluk kemik ağrısı çok olurdu birde yetmezmiş gibi habire misafir lohusa görmesi yok bebek görmesi yok bilmem ne hepsi için hazırlık sana tavsiyem kendine yüklenme sen annesin birde hamileyken kullandığın vitaminlere bir süre devam et daha iyi hissedeceksin bebeğinde uyku eğitimi ver ozaman dahada rahatlamış hissedeceksin birde gülmeye tepki vermeye başladığı keyiflenip o sıkıntıları unutup gideceksin emin ol anne deneye bir başlasın oo sevincinden uçacaksın san gülecek sana gelmek istiycek oo daha ne halleri uyku eğitimi verdikten sonra sınavada çalışmaya vaktin bol kalır geç yatırma akşamı erkene almaya çalış yavaş yavaş sonra gece boyu o uyur sende ders yaparsın inşallah yavrunla hayırlı mutlu günleriniz var önünüzde :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…