Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

Arkadasim son mesajimi da sana yazayım çünkü kendi vicdanini rahatlatiyormussun. gibi geldi bana. Ben anneyim zaten zor.bir hayatım oldu deyip bunu cocugundan cikarma. Bugün olmazsa yarin bunun acisini cekersin.
Bebeğim olmadan önce zor bir hayatım oldu evet sebebi babasız büyüdüğüm içindi herşeyi tek başıma halletmek zorunda kaldım benim hayatımın zorluguyla çocuğumun alakası yok ki asla olamazda o benim sorunum cocuguma asla yansitmam bı anne olarak kendimden önce onu dusunurum

Çok daha ağir yaralarım var benim de ailemle ilgili.
Hiçbir zaman istenmedim
Çünkü artık ailemin bir ERKEK evladı olmuştu ve ben onun ardından doğmamalıydım..
Düşürememis doğurmuş,aç birakmiş bebekken 2 hafta ölmemişim..
Her Allahın günu beddualar işitirdim
Ablalarımdan abimden..
Ortaokul bittiğinde şans mı şanssizlik mi bilmiyorum lise mecburi oldu
Zaten yatılı okudum 4 sene
Ilk gün elime 2 bucuk lira verdiler neye yetecekse gittiler
Ha!ablam da bu para yetmezse kendini satarsın demişti...

Dayakları işkenceleri yazsam mı yazmasammı..

Evden atılmalar,aç bırakmalar,tavukların kümesinde kapatılmalar,soba maşasıyla dövmeler,kıyafetlerimi yakmalar,,
Bunlar benim sadece anlatabildiklerim.

Banyoyu ayda bir yapabilirsem şükrederdim su bitermiş..
Arkadaşlarıma kızım diye hitap edilip bana ismimle hitap edilmesine ağlardım.. çocüklük işte..

Babam bir bayram günü pazara gitmisti heycanla bekliyorum bayramlık alacak diye ama kuzenlerime ablalarima çantalar hediyeler almis bana hiçbirsey..

Ben ne yaptım bunlarin hepsine iyilikle karsilik verdim
Evi temizledim yemek yaptim tarlaya gittim hayvan baktım bursumu eve verdim aç gezdim
Kitap alamadım arkadaslarkmdan istedim
Caliştım maaşımı verdim yetmedi kredi çektim yetmedi borç buldum ama hiç yetmedi asla sevilmedim asla

Bir de yakın akrabaların oğulları tarafından yaşadığım tacizler var mesela anneme anlattığımda ise sen zaten bunlara layıksin afferin onlara deyip bir daha dövmesi..

Simdi çoook güzel bi hayatım var bin sukur
Cocuklarim var eşim var
Anne baba nedir bilmiyorum yaşamadım bu duyguyu çünkü hiç
Ama eskiden ölmek için dualr ederdim şimdi evlatlarım için yasamak istiyorum

Affedince de geçmedi benimkisi

silimo canım tek çare düsünmemek boşverecegiz artık
Geçti hersey
Ve bak bi ailen var seninde
Allah seni bundan sonra hep mutlu etsin❤

Arkadasim son mesajimi da sana yazayım çünkü kendi vicdanini rahatlatiyormussun. gibi geldi bana. Ben anneyim zaten zor.bir hayatım oldu deyip bunu cocugundan cikarma. Bugün olmazsa yarin bunun acisini cekersin.

arkadaşım nolur böyle yapma
çok yazdım deyip çekip gitme
üzülsek ne olacak, paylaşmış olduğun için çok sevindim ben
lütfen çekip gitme
yemin ederim aklımız kalır, merak ederiz
yapma böyle

hem bak şimdiden kaç kişiye örnek oldun

Allah allah yapıyor ıste yapıyor kaç sayfa oldu acaba sen kendini mi rahatlatmaya çalışıyorsun bir sebebi vardır illa diye yazıp duruyorsun da çok ciddi travmalar geçiren küçücük kiz çocukları var burda tek istediği ilgi sevgi hepsi bu amma karşılığı dayak evden atma ve daha nice psikopatlik bunun sebebi olamaz lütfen artık bunu anla canları yanmis bunca guzel kadını anlamamak ic8n direnme

korkarım bir gün, ben de böyle çocuk döven insanlara müdahale ettiğim için dayak yiyeceğim birinden
dayanamıyorum görünce
Adamda kesinlikle o kapasite vardı,bir anlık tereddütten sonra ne olursa olsun dedim,suratının rabbi yessiri silinmiş insan müsveddesinin
Annemin bize kızıp bağırırkenki o zebani komşunun suratında ki memnuniyeti hatırlıyorum,ya da annemin bizi gezmeye gönderdiği ender zamanlardaki kıskançlığını ve"kız kısmına güven mi olur,kırsın dizini otursun,yoldan çıkarlar bak"deyişini hatırlıyorum ve ona lanet okuyarak aynı olmamak için yeminler ediyorum içimden ve sessiz kalmıyorum hiç böyle şeylere

Gece gece sinirlerimi zıplatmayın. Sen 12 yaşında çocuğunun çayına tükürüp, o çayı zorla içirip sen bunu içmeye layıksın sen bu evin ancak köpeği olursun der misin? Saçlarını eline dolayıp küfredip, ölmesini diler misin? Hemde sadece matematik 2 soruluk deneme sınavından 5 üzerinden 3 aldı diye. Denemeydi ya deneme, puana etki bile etmeyecekti. Ne durumdayız diye ölçmek için yapılmış dandik bir sınavdı. Sen bırakma, yaşamadan bilmeden atıp tutmak ne kolay.

Offf offf sana da içim gitti naptınız bana bu gece şimdi gelsem keşke sımsıkı sarılsak değil mi imkanım olsa keşke kapatsak o yaraları sen masumdun be çok masum o anne denmez ona da o kadın çok kötüydü hemde çok çok aglattiniz beni cok

Yakın zamanda Narsistik anne figürüyle ilgili bazı okumalar yaptım. Hem konu sahibinin hem diğer üyelerin satır aralarında bahsettiği bazı davranış benzerlikleri bana o okumaları çağrıştırdı. Çok net hatırladığınızı söylediğiniz bazı olayların anne tarafından inkar edilmesi asla hatırlanmaması, annenin çevre tarafından iyi ilgili bir anne olarak bilinmesi, annenin kardeşler arasında bariz ayrımcılık yapması, kardeşleri birbirlerine karşı bilinçli bir şekilde kışkırtması, öfke patlamaları, sürekli çocuğun ne kadar nankör olduğunu vurgulamak bunlar hep narsistik anne figürünün yaygın davranışları.
Hatta konu sahibi annesinin onu kıskandığını düşündüğünü söylemiş, okuduğum metinlerin birinde narsistik annenin oğlan ve kız çocuklarına karşı yaklaşımının farklı olabileceği, oğlan çocuklarını kendinin bir uzantısı olarak görüp başarılarından pay çıkartacağı ve sürekli kontrol etmeye çalışacağı, kız çocuklarına karşı ise cinsel bir rekabet besleyebileceğinden bahsediliyordu.

Arkadaş,çocuklarına davranışlarını gözden geçir diyorum sana yalnızca,anne olduk diye kanatlarımız çıkmadı,her hareketimizde ulvi bir mana yok,merhametli insansak iyi anneyiz sadece,o kadar

Ahhh sana ne diyim sende ayrı içimi yaktın böyle oturdum ağlıyorum neden ama ya neden bu kadar zulüm bunca eziyet küçücük bir kiz çocuğuna keşke gelip sana da sarılsam hepinizi kucaklasam içime soksam yaralarınızı sarsam ahh keske

Aglayarak okudum butun sayfalari..
Bu tarz anneler..kendileri gecmislerinde benzer seyler yasamis gormus olmalilar baska aciklamasi olamaz.
Anneleriniz de birzamanlar bebekti masumdu..bunu unutmayalim.
Ama guclu olanlar yani sizler bu donguyu kiranlar oluyorsunuz. Siddet gordugu halde siddet uygulamayan cok gucludur guzel ruhludur guzel kalplidir.
Yasadiklariniz sizin sucunuz degil. Kendinize aciyarak aciniza aci katmayin olurmu..yasadiklariniz sadece bir deneyimdi o zamanlar secemediginiz ama artik Hayatiniz sizin sorumlulugunuz da artik o gucsuz kiz cocugu yok. Guzel yollar secer ve cok mutlu olursunuz insallah.

Bir de çocuģu olmayan bir akrabama her gün al bunu götur senin olsun bana bi kız daha lazim degil derdi..

Yazmak istiyorum sanki yazarsam anlatırsam birilerine rahatlayacağim
Ama bu kadarını anlatabiliyorum

Bu yükten kurtulamıyoruz ne yazikki..
Ama geleceğimiz var çocuklarımız var biz anneyiz/eşiz/insanız
Kötü olan kimse çikarmak lazim hayattan

Birazcık uykum vardı benimki de gitti .
Arada bana telefon açıp biliyor musun hicbir şeyi kafaya takmamak lazım falan diyor şimdilerde:)
Ya da üstüne sıkı giyin falan diyor .
Gülüyorum içimden hayat nelere kadir
Nerde o tuvaletten su hortumunu alıp dolayıp dolayıp döven kadın.
Evin içinde dolap beygiri gibi koştururdu beni nolur dövme diye .
Zaman geçmiş içine merhamet gelmiş
Benim içimi oldurdukten sonra
Yine de insan şükrediyor işte
Daha da beterleri var okuyoruz ,goruyoruz .
Allah hepsini ıslah etsin ne diyim

Yazmayayım diyorum duramiyorum. Hanımefendi herkesin zorluğu kendine ama sizinki burada yazılanlarla karşılaştırılamaz. Empati bile yapamazsiniz insan yasamadigi duyguyu bilmez. Babasiz olmak ayrı fakir olmak ayrı istismara uğramak ayrıdır. Dünyanın bütün kötülükleri bir yana çocuk istismarı bir yanadır. Vardır bir sebebı bilmem ne diyemezsiniz. Bir sebep var belli psikolojik hasta insanlar bunlar. hiçbir sebep onlar için ama deme hakkı vermez. burda insanlar anlattıkça siz usteliyorsunuz anneliği savunuyorsunuz. anne kelimesi çocuk ile birliktedir yani cocuk olusturur annelik sifatini. çocuk yoksa annelik de yok. Çocuğa annelik yapmiyorsan annelik sıfatın da olamaz. Herkesin kendine kalmış tabiki görüşüp görüşmemek ama insanların vicdanlarına oynamayın. Onları sizin yaşadıklarınız ve sizin anneliginiz üzerinden değerlendiriyorsunuz gerek yok. Onda birini yasamamissiniz bilemezsiniz bu kadar net. Şimdi burdaki anneler de kendi çocuklarını dövse onlar için de var işte sebebi küçükken dayak yemişler diyebilir misiniz? İyi niyetlisiniz tamam ama gerektiği yerde yaşamadan bilinmez deyip nokta koymak lazim.

Okuyorum okudukça dehşete düşüyorum gerçekten kelimelerim tükendi bu nasıl bir canavarlık ahh güzel kardesim nasıl incinmiş o güzel küçük yurekleriniz şimdi çok mutlusundur inşallah o anne denen müsvedde de ne olur sonu merak ediyorum

Benim çocuğum cokk yaramaz asla laf dinlemez ne olursa olsun ve çok sinirlenirim o an hemen odayı deģistiriyorum ya bağırıverirsem de yavrumun kalbi incinirse diye..
Ama beni doğuran annem bana hic bakmadı..
Istemedi sevmedi.
Tek diyeceģim çocuklarınızı sevin..

Elakavak arkadaşım her mesajında araştırılsın demiş durmuşsun hayır araştırılması gereken ne? Da vinci' nin şifresi mi? Tarihte aydınlatılmayan bir konunun belgesi mi? Kansere çözüm mü? Uzayda yaşam var mı? Sorusunun cevabı mı?
Maalesef her doğuran 'ana' olamıyor bu 'ana'lar hasta, ruh hastası, eziyetten keyif alanan kimseler.
Kızlar çok üzüldüm sizlere şefkat edesim sarılasım, saçlarınızı okşayasım geldi

Uykum kacti , kalktim sigara ictim yataga dondum agladim , yetmedi simdi tekrar sigara icecegim
Lanet olsun anneligi babaligi beceremeyen tum insan musvettelerine
Vicdansiz , kotu insanlar keske olmasa
Kimse cocuklara dokunmasa
Sadece sevgi verilse cocuklara
Allahim ne olur cocuklari koru , onlarin hicbirine bu kotulukleri yasatma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…