Annem bizi hiç sevmiyor ama şimdi hergün ağlıyor

Ama şunu anladım kendi içinizdeki yaralara rağmen ne kadar güçlü kadınlarmışsınız. Bir şekilde hayata tutunmuşsunuz.

Önünüzde saygıyla eğiliyorum hepinizin. Rabbim bundan sonra sizler için hep güzellikler versin.

Konuyu saptirmayin asla onları savunmuyorum anne baba diyorum kadının kendi doğurduğu çocuk hiç bir anne sağlıklı bir psikolojiyle yapmaz bunlari

Hiç bir anne böyle yapmaz diye mabadından neden hikaye uyduruyorsun, çalışma alanın anneler ve çocukları mı? Bu kadar insan yalan mı söylüyor, hasta ise hasta ,çocuklarının sırtında sopa kırmaya çalışmak, vajinaya kızgın demir sokmaya çalışmak , aç bırakmak, sokağa atmak gibi eylemlerin ne gibi nedeni olur? Seninki aynen " dövdüm ama sor bir niye dövdüm" gibi olmuş. Gece gece sinirimi bozdum resmen, bir de olmayan aklınla akıl veriyorsun " git gör sonra vicdan azabı çekersin". La havle!

Işte o taşımak çok zor birsey olsa ve 25 yaşımdan öncesini unutsam keşke
Çok şükür ki yaşamamışsiñiz bunları çok şükür
Çunkü cok zor küçücük bedeninle anlam bile veremediğin şeylere maruz kalmak..

Cok haklisin hissettiklerinde
Ama bak burda seni tanimayan onlarca kadin senin icin gozyasi dokuyor , tum insanlar kotu diil inan , insallah zaman icerisinde atlatirsin , hepsi geride kalir yasadiklarinin , cani gonulden diliyorum bunu
Çok zor sizler gibi olmam. Yani kişiliğim böyle şekillendi artık. Tek isteğim huzur bulmak, böyle bir konu okuduğumda .. ben de bir şeyler yaşamıştım aman her çocuk yaşar diyebilmek, rahat şekilde yoruk yazmak ve sonrasında rahatça başka konuya geçmek. Anıların tekrar tekrar canlanmasına engel olmak, koca kadın olmuşum hala eski ben için ağlamamak. Kardeşime de üzülüyorum o da benim gibi. İkimizin de hayatıyla oynadılar. Ruhum hiç huzur bulmayacak sanırım.

Herkesin hayatında travmatik olaylar oluyor biri ailesinden şiddet görürken biri bir başkasından şiddet görüyor en basiti psikolojik şiddete mağruz kalıyoruz. Trafikte giderken bile beni arkadan gelen bir hödük taciz edebiliyor. Birikiyor birikiyor sonra da beyin error veriyor bir müddet sonra. Diyeceğim o ki maddi gücünüz varsa muhakkak bir terapi alın. Ben böyle büyük travmalar yaşamadığım halde mücadele gücümü yitirdiğimi hissettim bir zamanlar. Ve terapi aldım inanın çok iyi geldi. Maddi olarak külfetli ama devlet hastanelerinde iş nasıl yürüyor bilmiyorum. Bence deneyin. Anlatmaya başlayın ve boşaltın içinizdeki o acıyı.

Ben şimdi anneyim,Allahm nasip etti evim de 3 çocuğum var ve hepsi icin degil zamanımı canımı veririm
Öyle güzel bakıyorlarki
Ama diyorum ben de bebektim neden beni aç bıraktılar öleyim diye
Neden beni başkaları götürdü hastaneye
Neden yıllarca itilip kakıldım...

En büyük duam Allahm bütün anne babalara merhamet versin hicbir çocuk en ufak bi kötülük görmesin ve beni bizi burda dinleyen sizlerde

Yok inan şükretmek şu an hiç aklıma falan gelmiyor sizler için ciğerim parçalandı inan o kadar etkilendim ki bu kaçıncı sigara mideme ağrılar girdi bu nasıl bir psikopatlik aklım hayalim almıyor gerçekten oysa siz o kadar güçlüsünüz ki hem bunca acı öfke içinizde dürurken neler basarmışsınız helal olsun ama dediğim gibi yaz bize iyi gelir

Bu sayfaya kadar ancak dayanabildim. Okuduklarima yasananlara inanamadim. Yillar once caddede bir kadib 9-10 yaşlarında ogluna vurup duruyordu ama nasil bir hirsla vuruyor. Bir yuzune bir kafasına bir bedenine nereye dek gelirse. Ne yapacağımı bilemedim ve polisi aradım. Polis kendi cocugu mu dedi evet sanirim oyle dedim. O zaman birsey yapamayiz bosverin siz de dedi ve kapatti. Sadece bakabildim gozlerim doldu ama ben seyrettim ne zaman duracak diye. Şükür durdu ama ben kendimi hic affetmedim sustugum icin...

Son düzenleme:

Lütfen kendini üzme, geçti artık kötü de olsa geçmiş artık, oraya dönüp değiştiremezsin, bunu öyle kabul et ve ilerle hayatında. . Güçlüsün İnan, bak bu şeyleri yaşayıp baş edemeyen, çoklu kişilik bölünmesi yaşayan o kadar insan var ki. Sizler yine iyisiniz, ve biliyoruz biz ne söylesek de yaranızı iyileştiremeyeceğiz ama geçmişin geleceğinizi etkilemesine izin vermeyin.

Haklisin ;( ne diyebilirim ki baska..

Siz annenizden kötü muamele gördüğünüz halde çocuğunuza gül gibi bakıyorsunuz.
O anneler ne yaşadı da böyle oldular mantığıyla savunmak çok yanlış.
İnsan önce insan vasfını taşımalı merhametli, vicdanlı olmalı. Sizden geçen giden yılların telafisi yok. Evladınızdan yüzünüz gülsün, başarılı vatana millete faydalı evlat yetiştirin çocuğunuz sizin aynanız olsun.

Allahım neler okudu bu gözler... Her birinizi o kalplerinizden öpüyorum kardeşlerim.. Güçlü insanlarsınız... Allah size, eşlerinize ve evlatlarınıza sevgi dolu bir hayat nasip etsin.. Ne diyeceğimi bilemedim inanın..Bir anne-baba evladına nasıl yapar bunları.. Evlatlarımız kafasını bir yere çarpsa hemen alıp musluğa su sürmeye koşuyoruz da nasıl olur aklım almıyor.? Ben sizin yerinizde olsa idim kafama silah dayasalar da asla ve asla görüşmezdim... Ölüyorum dese bir damla su vermezdim.. Helallik istese haram olsun der süründüğünü görmek isterdim.. Hani böyle ölemez ya insanlar.. İşte öyle olsun diye dua ederdim... Öyle anne baba olmaz olsun.. Kan bağı falan hikaye.. Kimse burda acaba bir hastalığı mı vardı safsatası yapmasın... Zevk alıyor dövdükçe.. Ne hastalığı...? Boş konuşmasın kimse..

Konu sahibi sözde empati yapan bir üye yüzünden konu dağıldı kusura bakma.
Burada söz konusu olan güçlünün zayıfı, gerek fiziksel gerekse psikolojik olarak ezme durumu var. Olayı gerçekleştiren kişinin benim gözüm sıfatının bir değeri yok insani olarak değerlendiriyorum. Empatim ve hoşgörüm belli noktalarda kesiliyor. (istismarcı evebeynler gibi)
Ben annenizin günah çıkardığını düşünüyorum. Şu saatten sonra sizi pamuklara sarsada zamanında ruhunuzda açtığı yaralara merhem olmayacağını biliyorum.
Sizi ve sizin gibi olan bütün kadınları, dünyanın herhangi bir yerinde hala benzer şeyler yaşayan çocukları kanatlarım altına almak, başınızı okşamak, sıkıca sarılmak istiyorum.
Yalnız değilsiniz..

Çok çaresiz ve çok küçüktük. Kimse yardım etmedi, akrabalara söylemiştik biz ne yapabiliriz demişlerdi. Polise şikayet etmeyi düşündüm sonra ailen nasılsa derler, evde daha çok eziyet görürüz diye vazgeçtim. Bir yandan benden küçük kardeşimi koruyordum. Kendimden vazgeçmiştim, o erkek diye onu daha çok döverlerdi evde kovalarlardı bizi onun üstüne yatardım daha çok vurmasınlar diye. Babam bazen acırdı çünkü bana. Hayatımı kurdum şimdi. Dışardan görseniz güç timsaliyim, dik başlı, lafını esirgemeyen, hiçbirşeyden korkmayan.. Böyle bir konu ise eski ben yapabiliyor beni. O korkan çocuk oluyorum tekrar. Acı gelip göğsüme oturuyor şuan olduğu gibi. Senelerce yaptığım her şey tuz buz oluyor. Anne ve babamı sevmek istiyor bir yanım.. diğer yanım suskun, o konuşmuyor hiç.
Ben gibi böyle şeyleri yaşayan herkesi daha bir başka seviyorum. Sanki hepsi benim çocukluk arkadaşım gibi.

Bu güzel yüreģiniz,bilmeden tanımadan yanımızda oluşunuz size diyecek birsey bulamıyorum,allahm razı olsunn sizden
Bir de unutmadığım karşi komsum var her evden atıldığımda evine alırdi beni yedirir içirir uyuturdu sarılarak
Güleyim diye neler yapardi oysa onun da 4 çocugu vardı anneminde
Annem tarafından hicbirzaman istenmediğim için hayatimdaki herkesten uzak duruyorum
Ah anne ah

Neden diye sorma canım benim. Çünkü sen kötü değilsin anlayamazsın. Senin merhamet dolu bir kalbin var yapılan kötülüğü anlamdıramazsın.

Bu dünyanın öbür tarafı da var içimi rahatlatan tek şey inancım. Dünyada çekmezlerse cezalarını ahirette çekecekler. Allahın adaletinden kaçamazlar.

ben bu konuda Mata Hari , @Goha , @Clemantoni gibi üyelerin (daha da var da yazamadım) ve Mune 'nin yorumlarını çok merak ediyorum...
Konu sahibesinin yazısını okudum, anne yanımda evlat yanımda acıdı küçüklüğünden beri kendini sevdirmeye çalışan bir kız çocuğu, onu hep döven yediğine giydiğine laf eden bir anne, konu sahibesinin nefretini anlayabiliyorum, anne olmak her koşulda ve şartta cennetlik demek değildir, ne yaparsa yapsın annedir demek içimden gelmiyor bazı kadınlar için, evladına bu kadar zulmü reva görecek, kız evlat ayrımı yapacak bir kadına anne demeye dilim varmıyor

Anneler, büyükler, çocuklu kadınlar anne olunca anlarsınız derler ya bize, bence konu sahibesi anne olunca annesinin ne kadar sevgisiz olduğunu daha çok hissedip nefreti içinde iyice büyümüş, belki de o yüzden son bir senedir hiç gitmemeye arayıp sormamaya başlamış, kendi de anne olmuş ve evladın ne demek olduğunu öğrenirken annesinin sevgisizliğini merhametsizliğini daha çok hisseder olmuş, hayatta ne büyük eksikliktir anne baba sevgisi alamamak, kendi evladınızı sevdikçe içinizdeki anne sevgisizliği daha çok büyüyüp acıtır, çocuğunuzla oynarken annenizle oyun oynamış mıydınız diye düşünür yediğiniz dayaklar aklınıza gelir içiniz bomboş ve buz gibi olur.

Ben konu sahibesine ne olursa olsun annendir git gör diyemeyeceğim, görmek istemezse kimsenin onu zorlamaya hakkı yok, annesinin de 17 yaşındaki körpecik bir fidanı güle oynaya evlendirip başından atmaya çalıştığı için bugün gözyaşı dökmeye hakkı yok.

Sonradan anne olunmuyor maalesef, belki annesi geçmişte yaptıkları için özür diler kızının gönlünü almaya çalışırsa birbirine düşkün olmayan geçmişi yaralı bir anne kız ilişkisi yaşanır hepsi o kadar, bence konu sahibesinin de çocukluğu için pişmanlığını annesinin ağzından duymaya ihtiyacı var.

Belki kötü bir yorum oldu, belki kırıcı ve incitici yazdım ama bende bir annenin evladı, aynı zamanda kız evlat annesiyim, her iki tarafı da düşünerek yorumladım ve ne anne tarafım ne de evlat tarafım konu sahibesinin annesini haklı göremedi.

Allah razı olsun sizden çokk teşekkür ederim dualarınız için
Insallah yalabilirim insallah evlatlarımı iyi birer insan olarak yetiştirebilirim

Hadi biri vicdansız diğerine ne oluyor? Nasıl bulmuş iki kötü kalpli birbirini? Ah be cancağızım diyecek bir şey bulamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…