- 2 Mart 2018
- 1.170
- 3.438
- 53
Allahım bildiği gibi yapsin bana bunları yaşatanlari,diger kardeslerimize yaşatanları..Neden diye sorma canım benim. Çünkü sen kötü değilsin anlayamazsın. Senin merhamet dolu bir kalbin var yapılan kötülüğü anlamdıramazsın.
Bu dünyanın öbür tarafı da var içimi rahatlatan tek şey inancım. Dünyada çekmezlerse cezalarını ahirette çekecekler. Allahın adaletinden kaçamazlar.
Konu sahibesinin yazısını okudum, anne yanımda evlat yanımda acıdıküçüklüğünden beri kendini sevdirmeye çalışan bir kız çocuğu, onu hep döven yediğine giydiğine laf eden bir anne, konu sahibesinin nefretini anlayabiliyorum, anne olmak her koşulda ve şartta cennetlik demek değildir, ne yaparsa yapsın annedir demek içimden gelmiyor bazı kadınlar için, evladına bu kadar zulmü reva görecek, kız evlat ayrımı yapacak bir kadına anne demeye dilim varmıyor
Anneler, büyükler, çocuklu kadınlar anne olunca anlarsınız derler ya bize, bence konu sahibesi anne olunca annesinin ne kadar sevgisiz olduğunu daha çok hissedip nefreti içinde iyice büyümüş bence, belki de o yüzden son bir senedir hiç gitmemeye arayıp sormamaya başlamış, kendi de anne olmuş ve evladın ne demek olduğunu öğrenirken annesinin sevgisizliğini merhametsizliğini daha çok hisseder olmuş, hayatta ne büyük eksikliktir anne baba sevgisi alamamak, kendi evladınızı sevdikçe içinizdeki anne sevgisizliği daha çok büyüyüp acıtır, çocuğunuzla oynarken annenizle oyun oynamış mıydınız diye düşünür yendiğiniz dayaklar aklınıza gelir içiniz bomboş ve buz gibi olur.
Ben konu sahibesine ne olursa olsun annendir git gör diyemeyeceğim, görmek istemezse kimsenin onu zorlamaya hakkı yok, annesinin de 17 yaşındaki körpecik bir fidanı güle oynaya evlendirip başından atmaya çalıştığı için bugün gözyaşı dökmeye hakkı yok.
Sonradan anne olunmuyor maalesef, belki annesi geçmişte yaptıkları için özür diler kızının gönlünü almaya çalışırsa birbirine düşkün olmayan geçmişi yaralı bir anne kız ilişkisi yaşanır hepsi o kadar, bence konu sahibesi de çocukluğu için pişmanlığını annesinin ağzından duymaya ihtiyacı var.
Belki kötü bir yorum oldu, belki kırıcı ve incitici yazdım ama bende bir annenin evladı, aynı zamanda kız evlat annesiyim, her iki tarafı da düşünerek yorumladım ve ne anne tarafım ne de evlat tarafım konu sahibesinin annesini haklı göremedi.
Amin canım benim. Rabbim seni de evlatlarından güldürsün.Allahım bildiği gibi yapsin bana bunları yaşatanlari,diger kardeslerimize yaşatanları..
Allahm sizi evlatlarınızı korusun inşallah tüm kotülüklerden
Çok zor sizler gibi olmam. Yani kişiliğim böyle şekillendi artık. Tek isteğim huzur bulmak, böyle bir konu okuduğumda .. ben de bir şeyler yaşamıştım aman her çocuk yaşar diyebilmek, rahat şekilde yoruk yazmak ve sonrasında rahatça başka konuya geçmek. Anıların tekrar tekrar canlanmasına engel olmak, koca kadın olmuşum hala eski ben için ağlamamak. Kardeşime de üzülüyorum o da benim gibi. İkimizin de hayatıyla oynadılar. Ruhum hiç huzur bulmayacak sanırım.
Amin inşallahAmin canım benim. Rabbim seni de evlatlarından güldürsün.
Annemin kuklasıydı babam. Bizi dövmezse evden atardı onu, boşanırdı. Babamın karşısına çıkıp hesap sorduğumda sadece haklısın diyebildi.Hadi biri vicdansız diğerine ne oluyor? Nasıl bulmuş iki kötü kalpli birbirini? Ah be cancağızım diyecek bir şey bulamıyorum
Son cümleni ben de söyledim şimdi.Burda daha önce bir kaç kere yazdim .
Istahli bir çocuktum hala öyle:)
5 yaşında bir yumurta kırmış bana
2 yumurta istedim diye kovalaya kovalaya dövmüştü beni ..
Ağlata ağlata o yumurtayı yedirmisti ...
Geçen anlattım
Hatırlamadı ...
Göz kapaklarını ters çevirip korkuturdu .
Düştüm diye döverdi
Bir şeyimi kaybetsem döverdi .
Geç kalsam döverdi .
Evi tam temizlemesem döverdi
Tekme tokat ,hakaret, aşağılama girla ..
O evde ben korkudan kapıların arkasına saklanırken zorla kapıyı açıp sırtımda o kemeri şaklatirdi defalarca ..
Yanagimda hatırlamadığım bir dayaktan kalma tırnak izi var hala belki 15 sene geçti .
Nerden okudum bu konuyu ben yaaa!
AminnnBen şimdi anneyim,Allahm nasip etti evim de 3 çocuğum var ve hepsi icin degil zamanımı canımı veririm
Öyle güzel bakıyorlarki
Ama diyorum ben de bebektim neden beni aç bıraktılar öleyim diye
Neden beni başkaları götürdü hastaneye
Neden yıllarca itilip kakıldım...
En büyük duam Allahm bütün anne babalara merhamet versin hicbir çocuk en ufak bi kötülük görmesin ve beni bizi burda dinleyen sizlerde
Ben şuna çok samimi olarak inanıyorum, bu tarz ailelerde yetişen çocuklar hayata karşı erken antrenmanlı oldukları için çok güçlü, tuttuğunu koparan , ne istediğini bilen yetişkinlere dönüşüyorlar. Ailesinin premsi/premsesi büyüyünce dış dünya çok afallatıyor insanı, adapte olmak daha zor oluyor. İnşallah parmakla gösterilecek, imrenilecek hayatlarınız olacak ileride kardeşinle senin.
Daha da çok sevsin eşiniz ve hep korusun inşallahEşimin çocuklarımın üzerine titrediğini gördükçe babama kızardım bize soğuk olduğu için. Annemle ayrılınca bizimle de ayrılmıştı sanki.
Dayak yoktu, hakaret yoktu ama babalık yaptığı da yoktu. Şimdi eşim çocuklarımı sevdiğinde anlıyorum bir baba evladını nasıl sever.
Bunu kendime dert etmiştim. Derdimden utandım.
Sanki annenle hesaplaşsan sana iyi gelecek gibi hissettim. Babana sorduğu hesabı annene de sorabildin mi?Annemin kuklasıydı babam. Bizi dövmezse evden atardı onu, boşanırdı. Babamın karşısına çıkıp hesap sorduğumda sadece haklısın diyebildi.
Evet en güzel yıllarımı mahvetti her gece dua ediyordum sabahı öleyim diye.Bir türlü ölmüyordım.Bir kere beni boğmaya kalkıştı 14 yaşındayken boğazımdan kan gelene kadar sıktı.Direnmedim fazla çünkü istiyordum ölmeyi.yaşamanın bir anlamı yoktu
Bebegim küvözdeyken herkes bana derdi çok güçlusün bizde senin gibi olabilsek diyeDışarıya karşı öyleler de içlerinde cehennem ateşi yanıyor gördüğünüz gibi.
Ya onu napıcaz???
Amin canım cümlemize inşallah. Onca kötülüğün içinden yeşeren güzel kalbinden öperimDaha da çok sevsin eşiniz ve hep korusun inşallah
Rabbim size güzel huzurlu hayat versin
Dimdik sevgiyle kucaklayın cocuklarinızı
Ne güzel ailesiniz
Evet , içimiz cayır cayır.Dışarıya karşı öyleler de içlerinde cehennem ateşi yanıyor gördüğünüz gibi.
Ya onu napıcaz???
philly ben bu yorumu gördüm başka bir yazı okumak istemiyorum, silimo'ya bu yazı sonrası da annenizi affetmelisiniz diyemem, ben kızının boğazına yapışan birine anne diyemem
silimo Allah evladınızla huzurlu güzel bir ömür nasip etsin size, annenizin vermediği, esirgediği sevginin çok daha fazlasını evladınızdan görün inşalllah.
Öz anneniz degil mi?
Yani kolaylikla unutulacak seyler degil. Ama size helal olsun , hayatinizi okuyan her gence de ibret olsun. Ailevi sorun yasayanlar ya intihar edecegim diyor yada sevgilisyle kaciyor sacma sapan noktalara getiriyor işi.. Siz herkesin rizasiyla evlenmis anne olmus ustune okul bitirmişsiniz
Bence annenizle yuzlesin arkadaslarin dedigi gibi.. Neden diye sorun bu defteri kapatabilmenin baska yolu yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?