- 21 Ekim 2017
- 1.463
- 3.168
- 133
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Sgkdan borc kagidi almaniz gerekiyor onu su an bilemezler. Yani ne kadar borcunuz olduguna bagliPeki ne kadar baglanır ve ne kadar kesilir sızce. Bı de tarım sigortası yapıyorlar. Ayda bın TL yatırıyorlar
Burda biz bakarız rahat eder dıyor. Gıda barınma bakımından rahat eder. Ama aynı evde dedemler teyzem rahat edemez. Sürekli konusuyolar. Yok kocan şöyleydi falan. Dırdır ediyorlar. Sokaga salmıyorlar koca kadını.Teyze kızı neden istiyor?
Vala şunu yapacagım kredı zamanı gıdıp sgkdan ögrenecegım. Anneme burdan ev tutcam. Ne kardeşimi ne baskasını karıstırmıycam.o zaman tek care kaldi. bana kardesinin adresini ver de bi kendine getiriyim.
ne diyim abi ben sana baska ya ahsjshsjsh derdinin cozulmemesi icin her seyi yapiyosun
Kocaman kadin yasamak.istemedigi bir yerde neden yasasin? Kendisi nereyi tercih ediyorsa orada kalir.Annem ve babam ayrıldılar. Annem şuan kız kardeşim ile yaşıyor. Kız kardeşim de evlenecek. Ama eşya al, nişan yap 3 yılı bulur gibi. Annemin sskyı dedemler yatırıyor.Dedemlerin eve bu şehre 5 saat uzaklıkta. Orada 3 katlı ev var. En alt katı anneme kalacak. Dedemler yaşıyor. Annem emekli olacak 3 sene sonra ama bankadan kredi çekmesi gerek üzerine. Şimdi kız kardeşim evlenince herkes dedelerin oraya gider, alt katta dedemlerle durur diyor. Kız kardesımde kadın burda tek kalamaz diyor. Annem orayı sevmiyor. Dedemler teyzemler sürekli geçmişi açıp anneme psikolojik baskı yapıyor. Eşim falan arada buraya gelir diyor. Ama annem temelli orada yasamak ıstemıyor. Ama devletten kredi cekınce de kalan para anneme yetmez. Gercı ben destek olurum da yeter mı bılmıyorum. Memlekette ki ev tarla ne zaman kalacak anneme belli degil. Anneme para biriktir ssk dan kalanı ödersin dedim. Şunu merak ediyorum. 3tane evladı buradayken annemın orda yasaması dogru mu. Hemde mutsuz olacak, gıtmek ıstemıyor. Ama buradayken tek kalabilir mı. Nasıl bir çözüm bulabiliriz. Ya da en dogru su sızce hangısı
Erkek kardesım ödemez. Ama kızla ben öderim aslında. Ama ne kadar tutuyor. Bı de annem sımdıden para biriktiriyor. Toplu yatıracak parayıkrediyi 3 kardes ustlenseniz odemekte zorlanirmisiniz? anneniz ozaman kendisine kalan parayla gecinebilir mi?
Bizim sülalede herkes herseye karısabılıyor. Kadın burda kalmak istese de ızın vermiyorlar resmen.
Vala kardeşim evleneceğim zaman esyaları satcam annemı göndermem dıyorKocaman kadin yasamak.istemedigi bir yerde neden yasasin? Kendisi nereyi tercih ediyorsa orada kalir.
Vala öyle bir cene varkı kadını bastırıyorlar. Ayrıca kardeşim miras kalcak evde kalsın sahıp cıksın dıyorkadın izin istemesin..
cidden aklım almıyor. Bir insan nerede yaşamak istediğine hangi evde oturmak istediğine kendi karar verir.
Anladım cok tesekkurlerSgkdan borc kagidi almaniz gerekiyor onu su an bilemezler. Yani ne kadar borcunuz olduguna bagli
Vala öyle bir cene varkı kadını bastırıyorlar. Ayrıca kardeşim miras kalcak evde kalsın sahıp cıksın dıyor
Kardeşim normalde hemen apar topar evlenecektı. Akrabalarda hemen nıkah yapsın gecsın dıyor. Ama ertelemeye karar verdi.Şimdiden neden dertlendin
Yani kısmet deyin geçin kardeşin neden şimdiden evi kapatma modunda
Önce bir evlensin kardeşin de sonra annen verir kararı
ikiniz şimdiden kadın hakkında neden karar veriyorsunuz
O kendi kararını verir siz onun ebeveyni değilsiniz
Bir de cidden bu yıllar sonranın planını yapmak insanı yorar yeter anlık yaşa biraz da
gcen annemde okudu verdiklei kredi faiz orani sanirim 2 ye yakindi, cok yuksek diger faiz oranlari ne kadar bilmiyorum ama krediyi daha dusuk faizli bir seyden simdi cekip parayi bankaya atip kredisini simdiden odemeye baslayin, evdeki ksrdes suan gecime yardim ediyormu?Erkek kardesım ödemez. Ama kızla ben öderim aslında. Ama ne kadar tutuyor. Bı de annem sımdıden para biriktiriyor. Toplu yatıracak parayı
Bu evı kapatacak. O yüzden. Yıllardır o evde teyzem dayım oturdu. Birazda annem otursun dıyorevde kalmasa da kalacak o miras..
kardeşinin gözünü para bürümüş. anneni yakacak.
eşyaları neden satmak istiyor?
Bunu kim demiş peki?Eşim istemez sürekli aynı sekılde bende rahat edemem. Emeklı olması ıcın cekmesı gerek demısler. Emeklılıgınden keseceklermıs
Öyle demeyin dünyanın bin bir türlü hali varAllah korusun ki Allahtan bekar kaynım var. Anneyle yasıyor. Evlenmeye nıyetı yok. Ikısı yasar gıder. Ama kp falan hayatta gercı
Ama ne kadar cekecegız hıc bılgım yokkı. Baya yüksekmıs. Anneme şöyle söyledım ben. Paranı biriktir emeklılıgı peşin yatırırsın dedım.Annem kirayı verıyor. Kardeşim gıdaya yardım ediyor. Annem 55 yasında ama calısıyor haftada 2 3gun.kırada baya ucuz. Krediyi nasıl cekecegız kı ssk yok annemın. Bende suan calısamıyorum. Ama cok mantıklıgcen annemde okudu verdiklei kredi faiz orani sanirim 2 ye yakindi, cok yuksek diger faiz oranlari ne kadar bilmiyorum ama krediyi daha dusuk faizli bir seyden simdi cekip parayi bankaya atip kredisini simdiden odemeye baslayin, evdeki ksrdes suan gecime yardim ediyormu?
annenizle konusup sessiz sessiz o krediyi cekin simdiden kimse bilmesin ama kardeslerde, para hesapta dursun yavas yavas odensin evin gideri gibi, madem herkes her halta karisiyor siz bunu yapin annenizle konusup anlasip
Sgk daki görevli demıs. 3cocugu saydıracak kalanı kredı cekecekmişBunu kim demiş peki?
Çok haklısınız Allah korusun amaÖyle demeyin dünyanın bin bir türlü hali var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?