- 12 Ocak 2021
- 5.075
- 22.021
- 298
- 31
- Konu Sahibi lavinyaaya
-
Siz kadının pis olmasına odaklanmışsınız ama konu sahibi tarz meselesinde daha çok sıkıntı yaşıyor takıldığımız ve kızdığımız nokta bu. Bakın ne demiş titiz olmama kısmı ekstra üzüyor.İyi okuyun, konu salaş giyinmek değil kadın kirli ve yırtık eşyalar giyiniyor kadının psikolojisi normal değil.
Konu yöresel kıyafet duyarlarına kadar gelmiş amacından tamamen uzaklaştırılmış.
Kimse kusura bakmasın çıktığı kabuğu beğenmiyorsa annesiyle sosyalleşmesin. O kadında böyle demekki vardır kendince sebepleri başkasına zararı yoksa tek kusuru buysa iletişimimi kescem demek ne kadar evlatlığa sığıyor.İşte benim annemde öyle varlık içinde yok gibi davranıyor titiz olmaması ekstra üzüyor
Eski giyinmesine de diğer iki yorumumda çok fazla değindim. Sadece kirli değil yırtık, eski, solmuş kıyafetler de çok özensizce ve normal değildir. Yenilerini kızı almasına rağmen eskiyi inatla giymek istifçiliktir. Yakınlarımızda istifçilik başladığını görürsek müdahale etmeliyiz normalleştirmek yerine.Siz kadının pis olmasına odaklanmışsınız ama konu sahibi tarz meselesinde daha çok sıkıntı yaşıyor takıldığımız ve kızdığımız nokta bu. Bakın ne demiş titiz olmama kısmı ekstra üzüyor.
Kimse kusura bakmasın çıktığı kabuğu beğenmiyorsa annesiyle sosyalleşmesin. O kadında böyle demekki vardır kendince sebepleri başkasına zararı yoksa tek kusuru buysa iletişimimi kescem demek ne kadar evlatlığa sığıyor.
Burada anlattığınız sorunlar başka konu açtığınız konu başka siz bize annenizin giyimindenutandığınızı söyleyerek konu açtınız şimdi huzr vermeyen, topluma adapte olmayan vs vs bahsediyorsunuz. Tamamen bağımı koparcam demekle kendime çözüm üretip evimi ayırcam demek başka. Derdinizi anlatırken daha düzgün anlatırsanız ona göre yorum alırsınız. Siz evlat olarak üzerime düşeni yaptım ama annemle ev yaşantımız birbirine uymuyor deseydiniz kimse vay efendim neden uymuyor demezdi.Arkadaşlar bana neden kendimi iyice kötü hissettirdiniz annemin dolabını açıp fotoğraf atacaktım ama onun özel alini saygısızlık yapmak istemiyorum haberi olmasa bile.Ben dogdugumdan beri topluma adapte olmayan psikiyatrik tedaviye ihtiyacı olup bunu red eden olağan hayatın akışında yaşayan ama ayak uydurmayan kendi doğrularını dayatan tatlı veya sert dil anlamayan psikolojik sorunları olup evde huzursuzluklar yaratan ilaçları hastane yatmayı red eden kullanmayan kadından bahsediyorum.Normal bir insan gibi görünüyor ama konuşma yaşam tarzı bu değil.Toplum aile çocuk sevgi kavramı bitmiş onun için oz saygısıda nerdeyse evde temizlik bile yapılmıyor nerdeyse buna bile kızan biri yapılacak olsa bile.Bende arrtik her şeyi tükettim diyorum her yolu denedim ev değiştirmekten tutun her şey ama onu degistiremiyorum aynı yani diyorum ki kabul ettim olmuyor ve artık bu yaştan sonra bağımi koparmam gerekiyor üstüne düşmeden uzaktan yaşamak gibi beni lütfen anlayacak biri oldu mu aranızda biz çocuk muyuz erişkin bireyiz neden sığıntı gibi hissettiriyor öz aile bireylerinden değer kavramıni istiyorum hepsi bu.Bu yaşıma kadar zaten karşılığını almadim artık bunu almak istiyorum
Ya iyi misiniz siz psikolojik durumunu belirttim ilk cümlelerde kaldı ki alt cümlelerde biraz daha detay verdim ev ile ilgili tartışmaya girmek istemiyorum ben tüm elimden gelen yöntemleri denedim bağımi koparmak kavramı ordan geliyorBurada anlattığınız sorunlar başka konu açtığınız konu başka siz bize annenizin giyimindenutandığınızı söyleyerek konu açtınız şimdi huzr vermeyen, topluma adapte olmayan vs vs bahsediyorsunuz. Tamamen bağımı koparcam demekle kendime çözüm üretip evimi ayırcam demek başka. Derdinizi anlatırken daha düzgün anlatırsanız ona göre yorum alırsınız. Siz evlat olarak üzerime düşeni yaptım ama annemle ev yaşantımız birbirine uymuyor deseydiniz kimse vay efendim neden uymuyor demezdi.
Değmez tabikiCok aci be Ben babaannemin o giyimine bayilirdim ikonumsun gari derdim gülerdi ne o derdi simdi topraga karisti degermi be baskalari icin üzmeye kirmaya
Arkadaşım tamam normal değil kızıda elinden geleni yapmış ama kadın istemiyor çözüm anneyi silmek mi annesiyle sosyalleşmeyip sınır çizmek mi? Kimse istemez annesinin kendini kötü imajla göstermesini ama anne bu yani bu sebeplede keskin kararlar alınmaz ve tarzından utanıyorum denmez. kızılan nokta bu.Eski giyinmesine de diğer iki yorumumda çok fazla değindim. Sadece kirli değil yırtık, eski, solmuş kıyafetler de çok özensizce ve normal değildir. Yenilerini kızı almasına rağmen eskiyi inatla giymek istifçiliktir. Yakınlarımızda istifçilik başladığını görürsek müdahale etmeliyiz normalleştirmek yerine.
Ya Emine hanım siz çok üstelediniz cevap vereceğim şu konuda evet ben evde temizlik yapılan kıyafetle bana bir restorant eşlik eden kişiye iş görüşmesine veya herhangi bir toplantı alanına bir sunum panel ne gelirse aklınıza böyle yerlere terli kirli yırtık pirtik cingene tabiri kullandığımız renklerin kombini ile gelen kişilere karşı özen göstermem.Varlik içinde yokluk gösterisine gerek yok bu söylemlerim psikolojik rahatsızlıklari olmayan biri için annemin var bende diyorum ki kabullendim evet nromal değil ama ben bu durumda yıprandım artık beni üzüyor kabullenemiyorum utanıyorum toplumda onu açıklamak zorunda kaldığım için. Yöresel kıyafetleri giyen kadınlar bile dikkat ediyor hiç böyle özensiz değil.bu yöresel konu değil.İç çamaşırlari yırtık pirtik olmuş hala giyiniyor kaldırıp attım yenilerini kullanmıyor. Ölmüş bir kazak var misal artık onu yama yapmış bunu yemek pişirirken giyiniyorum diyor ona bu tepkileri vermesem o durumun doğru olduğunu düşünüyor. Siz çocuğunuzu yırtık pirtik özensiz sokak çocuğu gibi giydirip düğüne filan gidin madem ?Değmez tabiki
Giden geri gelmiyor
Annelerin kalbini kimse evladı kadar kıramaz
Hiç sormayın içime çok oturur benim bu gibi şeyler
Egosuz olduğun gibi olmak çok mu zor
Utanmayı bırakın bağları koparmaktan söz ediyor
Kimden?
Annesinden
Neden ?
Gideceği yerde onu utandırdığı için
Nasıl?
Kıyafetiyle
Üzüldüm gerçekten
Her zamanki gibi konuya sonradan eklenen detaylar. İstifçilik öyle sadece kıyafetle olmuyor, eviniz şu an çöp ev olmalıydı. Böyle kişilerin evleri genelde kurtlanmış yiyecekler, böcekler ile doludur. Sadece kendi yaşam alanı değil tüm apartman bu durumdan etkilenirdi. Ben annenizin istifçi olduğunu falan sanmıyorum, bu tanıyı da buradan kimse koyamaz. Kadın zor günler geçiriyor olabilir, geçmişte yokluk görmüş olabilir ya da sadece canı öyle istiyor olabilir. Burada uyuşturucu batağına düşmüş ya da şizofreni gibi ciddi psikolojik rahatsızlığı olan evlatları için savaşan nice anneler gördük. Anneniz şu an normal bir psikolojide değil belki ama bu sebeple annemi terk edeceğim diyen siz daha da anormalsiniz.Arkadaşlar bana neden kendimi iyice kötü hissettirdiniz annemin dolabını açıp fotoğraf atacaktım ama onun özel alini saygısızlık yapmak istemiyorum haberi olmasa bile.Ben dogdugumdan beri topluma adapte olmayan psikiyatrik tedaviye ihtiyacı olup bunu red eden olağan hayatın akışında yaşayan ama ayak uydurmayan kendi doğrularını dayatan tatlı veya sert dil anlamayan psikolojik sorunları olup evde huzursuzluklar yaratan ilaçları hastane yatmayı red eden kullanmayan kadından bahsediyorum.Normal bir insan gibi görünüyor ama konuşma yaşam tarzı bu değil.Toplum aile çocuk sevgi kavramı bitmiş onun için oz saygısıda nerdeyse evde temizlik bile yapılmıyor nerdeyse buna bile kızan biri yapılacak olsa bile.Bende arrtik her şeyi tükettim diyorum her yolu denedim ev değiştirmekten tutun her şey ama onu degistiremiyorum aynı yani diyorum ki kabul ettim olmuyor ve artık bu yaştan sonra bağımi koparmam gerekiyor üstüne düşmeden uzaktan yaşamak gibi beni lütfen anlayacak biri oldu mu aranızda biz çocuk muyuz erişkin bireyiz neden sığıntı gibi hissettiriyor öz aile bireylerinden değer kavramıni istiyorum hepsi bu.Bu yaşıma kadar zaten karşılığını almadim artık bunu almak istiyorum
Herhangi bir yorumumda annesini silmesini destekleyen tek bir şey yazmadım. Ancak bu tarz psikolojisi bozuk anneler özgüveni yüksek ve sağlıklı bireyler yetiştiremez. O yüzden konu sahibinin fazla histerik davranmasını da normal karşılıyorum dedim. Buna ek olarak da tedavi için yardımcı olmasını önerdim ama az önce yorumlarında bunu da denediğini yazmış. Kendi de silme mevzusunu kızgınlıkla söylüyor muhtemelen. Az önce de yorumlarda yazıldığı gibi ayrı eve çıkması, kendine farklı bir yaşam alanı oluşturması konu sahibi için daha sağlıklı olacaktır.Arkadaşım tamam normal değil kızıda elinden geleni yapmış ama kadın istemiyor çözüm anneyi silmek mi annesiyle sosyalleşmeyip sınır çizmek mi? Kimse istemez annesinin kendini kötü imajla göstermesini ama anne bu yani bu sebeplede keskin kararlar alınmaz ve tarzından utanıyorum denmez. kızılan nokta bu.
Evet evimiz çöp içindeydi :) temizlenmiyordu sararmış duvarlar fayanslar her yer ...eski eşyalar ile doluydu ev. Kullanilmayan her şey vardı atılmıyordu bir nebze her şeyi olduğu gibi bırakıp yeni ev alıp taşındım.Burda da kova şişe kutu istiflemeye başladığını gördüğüm gibi müdahale edip tartışma ile alıp çöpe atıyorum hemen. Onun kendi kafasına göre düzeni var ve bizim özel alanmiza saygı duymuyor onu alttan aldığımız süre boyunca hep kötü bir yaşam içinde yaşadıkHer zamanki gibi konuya sonradan eklenen detaylar. İstifçilik öyle sadece kıyafetle olmuyor, eviniz şu an çöp ev olmalıydı. Böyle kişilerin evleri genelde kurtlanmış yiyecekler ile doludur. Sadece kendi yaşam alanı değil tüm apartman bu durumdan etkilenirdi. Ben annenizin istifçi olduğunu falan sanmıyorum, bu tanıyı da buradan kimse koyamaz. Kadın zor günler geçiriyor olabilir, geçmişte yokluk görmüş olabilir ya da sadece canı öyle istiyor olabilir. Burada uyuşturucu batağına düşmüş ya da şizofreni gibi ciddi psikolojik rahatsızlığı olan evlatları için savaşan nice anneler gördük. Anneniz şu an normal bir psikolojide değil belki ama bu sebeple annemi terk edeceğim diyen siz daha da anormalsiniz.
Evet haklısın onları bende yaşıyorumO Kadar haklısın ki bir akrabamın karısı bu şekilde; kocası neler yaptı kıyafetler aldı giydirdi, ayakkabılar, saçını açması vs sorun asla değil yok arkadaş olmadı. Ayağına bir terlik, boynuna rengarek kolyeler, tuhaf etek, bluz uyumsuz bir başörtüsü…
Birgün bir ortama gelmiş bu şekilde, cocugu yeni dogmus bir omzuna kocaman kendi çantası diger omzuna bebek kiyafet/ bez vs tıktığı çanta. İnsanlar görüşmeyi kestiler.
(Kesinlikle bulunduğu ortama uyum sağlayayım, kendime ne katabilirim, kıyafet vs nasıl olmalı yok, 3 adımda salona girme vs)
İnsan insan evet ama utandıramazsın kimseyi.
Düğün vs oluyor, bunların hepsini insanlar kendi hayat standartları doğrultusunda iyi yerlerde yapılan kutlamalar. Bir gelirdi inanılır gibi değil.
Valla haklısın.
Ama zorlama değişmiyorlar.
Evet teşekkür beni çok iyi ifade ettiniz.Özguvenimi her yıl daha fazla kaybediyorum. Kafamda ki planda şu an o maliyetli olacak ama bir insanın ruh sağlığı çok daha pahalı bunu kaybedersem sanırım bir daha hayata tutunamamHerhangi bir yorumumda annesini silmesini destekleyen tek bir şey yazmadım. Ancak bu tarz psikolojisi bozuk anneler özgüveni yüksek ve sağlıklı bireyler yetiştiremez. O yüzden konu sahibinin fazla histerik davranmasını da normal karşılıyorum dedim. Buna ek olarak da tedavi için yardımcı olmasını önerdim ama az önce yorumlarında bunu da denediğini yazmış. Kendi de silme mevzusunu kızgınlıkla söylüyor muhtemelen. Az önce de yorumlarda yazıldığı gibi ayrı eve çıkması, kendine farklı bir yaşam alanı oluşturması konu sahibi için daha sağlıklı olacaktır.
Annenizin ne işi var toplantı panel cart curt yapılan yerlerdeYa Emine hanım siz çok üstelediniz cevap vereceğim şu konuda evet ben evde temizlik yapılan kıyafetle bana bir restorant eşlik eden kişiye iş görüşmesine veya herhangi bir toplantı alanına bir sunum panel ne gelirse aklınıza böyle yerlere terli kirli yırtık pirtik cingene tabiri kullandığımız renklerin kombini ile gelen kişilere karşı özen göstermem.Varlik içinde yokluk gösterisine gerek yok bu söylemlerim psikolojik rahatsızlıklari olmayan biri için annemin var bende diyorum ki kabullendim evet nromal değil ama ben bu durumda yıprandım artık beni üzüyor kabullenemiyorum utanıyorum toplumda onu açıklamak zorunda kaldığım için. Yöresel kıyafetleri giyen kadınlar bile dikkat ediyor hiç böyle özensiz değil.bu yöresel konu değil.İç çamaşırlari yırtık pirtik olmuş hala giyiniyor kaldırıp attım yenilerini kullanmıyor. Ölmüş bir kazak var misal artık onu yama yapmış bunu yemek pişirirken giyiniyorum diyor ona bu tepkileri vermesem o durumun doğru olduğunu düşünüyor. Siz çocuğunuzu yırtık pirtik özensiz sokak çocuğu gibi giydirip düğüne filan gidin madem ?
Annem bana hiç güzel bakmadı ki :)Annenizin ne işi var toplantı panel cart curt yapılan yerlerde
Annenizle şöyle normal bir yere gidin yiyin için sevin kadını
Kadının gözü gönlü açılsın mutlu olsun yahu
Bu kadar
Dünyada en nefret ettiğim yerlerden biride düğünler
Düğünün mantığı çok mu matah da benim çocuğumun kıyafetimi yargılayacak
Aynı şey mi bide ben çocuğumun temizliğinden bakımından mesulüm
Çocuğuma elimden geldiğince güzel bakarım
Annenizin yaptığı gibi
İlerde bu çocukta kıymet bilir en azından anamdır der
Konunuzda yazmıştım, annenizin psikolojik bir sorunu var ve bunun çözümü şunu giy dolabını yenileyelim değil, tedavi görmesini sağlamak, bu arada sizin de psikolojik destek almanız lazım.Utandigim kısım annem değil onun psikolojik bozukluğunu dışarıya anlatamayisim zaten diyorum ya ben kabullendim ama bir süre sonra yaş aldıkça olmuyor gerçekten olmuyor mesela şimdi sinirden bana dediği cumle sana inat yırtık mirtik giyincem diyor yanında normal değil yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?