Annem ve giyimi utanıyorum

Benim annem coooook dikkat eder,babam hele,annemden daha da düşkündür,ama ben tam tersi salaş relax ve rahat giyimi severim,
Annem babam beni iyiki reddetmiyor, bağını koparmıyor,
İyi okuyun, konu salaş giyinmek değil kadın kirli ve yırtık eşyalar giyiniyor kadının psikolojisi normal değil.

Konu yöresel kıyafet duyarlarına kadar gelmiş amacından tamamen uzaklaştırılmış.

Mune abla sana sarılmak istiyorum yaa

Mune abla sana sarılmak istiyorum yaa
Sarıl ablacım
Gençler anne babalarını çok çabuk yargılayabiliyor, evet yargılanacak durumlar da olmuyor değil ama lavinyaaya’nın annesinin durumu başka bence, lafı eğip bükmeyeceğim hala bizim toplumda boşanmış kadının da dul kalmış kadının da arkasından bazen de yüzüne edilmedik laf kalmıyor, ülkede 40 milyon kadınsak misal hepimiz izole yerlerde elit bir çevreyle yaşamıyoruz, dedikoduların döndüğü, kadınların birbirini dürtüp sizi işaret ettiği arkanızdan fısır fısır konuşulan, erkeklerin bıyık burup yalnız kadınsın bir şeye ihtiyacın olursa ara dediği yerlerde yaşıyoruz birçoğumuz, daha bunun köy mezra yaşamı var.

Büyükşehirde yaşamak da kurtarmıyor, büyükşehirdeyseniz de böyle ciddi manada sizi tanımayan bilmeyen fazla kimseyle muhatap olmayacağınız bir yerde yaşamanız gerekiyor.

lavinyaaya babası vefat ettiğinde kaç yaşındaydı bilmiyorum ama o ara annesinin nelerle mücadele ettiğini bildiğini sanmıyorum çünkü anneler evlatlarını korumak için içine atıyor çoğunlukla, çaya kahveye gittiği insanlardan neler işitti kadın mesela? Ya da ailesi neler yaptı neler dedi? Erkeksiz olmaz evlen diyen bile çıkıyor yalnız kadın tehdit olmaktan çıksın diye.

Anneniz sizi öldüresiye döver, sizi kurda kuşa yem eder, evinize olur olmadık insanları sokup pis pis adamların taciz etmesine ses etmez o zaman silin anneyi, utanıyorum da deyin, ki başka bir arkadaşın anne babasıyla alakalı konu var, ana babana vicdan yapma bundan sonra ne hayırları var dedim çünkü hak ediyorlardı ama bu anne depresyonda bence.

Sanırım benimle yaşıt kadın, şahsen üyelik almasını, neler yaşadığını, eşinin vefatı sonrası hayatındaki değişimi kendisinden dinlemek isterdim.

Tam onu yazacaktım dsdsh. Ben de çoğu zaman rahat giyinirim bizimkiler beni uyarır kendine özen göster, ev topuzuyla dışarı çıkma diye.Ama asla üstüne bişey dökülmüş, yırtılmış, kirli ve kokan bişeyle çıkmam ki bunlar evde bile giyilmemeli. Burda konu maddi durumu iyi olduğu halde (olmasa amenna) yırtık pırtık ve pasaklı giyinmesi. Eminim hepimiz yakınlarımızı bu nedenle uyarırdık kendine çeki düzen vermesi için. Hani misafirliğe gittiğimizde çorabın arkası deliktir de topuğumuz dışarı çıkar ya bundan hepimiz utanırız farketmeden giydiysek, sonra işin yoksa tüm gün o topuğu sakla dur Bu da öyle bir şey. Bunu bilinçli giyen eline iğne iplik alıp dikmeyen yada o lanet çorabı cam bezi yapmayan da bana göre tuhaftır. Ha yine diyorum anneye de üzüldüm ben, bu duruma düşmesine neden olan psikolojisine, kendine özen gösteremiycek kadar hayattan kopmasına ve kızının ona kullandığı kelimelere.2 ucu pis değnek

Son düzenleme:
Evet hem kullanmaya kıyamıyor hem de kullanmadıkları şeyler depolara odalara sığmıyor habire istifliyor... Bende de var aynı modelden

Tamamen katılıyorum. Yırtık, leke kalmış, ciddi deforme olmuş/rengi solmuş hiçbir eşyayı evde tutmuyorum hem kendime hem eşime saygımdan. Eşiminkileri de atıyorum hatta.

Basit bir anneden utanma mevzusu gibi görülüp linç yemesi doğru değil. Bu kadın istifçiliği bir yaşam biçimi haline getirmiş bu denli psikolojisi bozuk bir kadın çok sağlıklı, özgüveni yüksek çocuklar da yetiştirmemiştir eminim. Bu yüzden konu sahibinin fazla histerik davranması da bana çok normal geldi. Sonuçta birçok kişinin sınanmadığı bir sınav bu o yüzden yargılarken iki kez düşünmek gerekir.

Akrabalarımdan rahmetli olan bir kadın böyle bir yaşam biçimine sahipti. Kendisi çocuklukta eve giren hırsız tarafından tacize uğramış ve sonrasında kadınlığından nefret etmiş bir hanımefendiydi. Durumu çok iyi olmasına rağmen her zaman yırtık, kirli, eski eşyalar ve -rahatsız olmasına rağmen- yaz sıcağında bile lastik ayakkabı giyerdi. Bıyıklarını, kıllarını asla almaz, yemek yemesi zorlaşsa bile dişlerini yaptırmazdı. Rahmetli anneannem onu iyileştirmek için çok fazla doktora götürdü ama geç kalınmış bir vakaydı, işe yaramadı. Öldüğünde evine gittiğimizde evinde bir sürü bavul bulduk, tedavülden kalkmış paraları zamanında istiflemiş ve ziyan etmiş. Yediği, içtiği her kabı saklamıştı. Kamyon çağırıp evinin çöplerini atabilmiştik. O kadının bir çocuğu olmuş olsaydı bu seviye olur muydu bilemiyorum ama en azından çocuğu elinden geleni yapardı. O yüzden konu sahibine kabullen demek yerine onu iyileştirmeye çalış diyorum. Çünkü o kadıncağız da bu hayata bir kez geldi tekrar kadınlığının, güzelliğinin farkına varmaya hakkı var. Her ikisi de daha güzel şeyleri yaşayabilecekken neden kötü durumu kabullensinler zaten.

Mesajı okudum empati yaptım aynı yollardan bu yaşlarda bende geçtim, ama inanın belli bir zamandan sonra onların sağlığı rahatlığı daha önemli oluyor. Bir zamanlar anneme babama bu şekilde düşünen ben şimdi anneme anne nasıl rahat edeyorsan öyle giy ayakkabı çanını acıtıyorsa terlik giy diyorum dışarıdaki insanlar kim ki? Onlar için giyinsin süslensin kendisi için yapıyorsa o ayrı, ama rahat etmesi kendini iyi hissetmesi daha önemliartık benim için. Keşke babam da hayatta olsaydı da bütün maaşımı ona verseydim, gezdiğim yerlere götürebilseydim… hayattayken kıymetini bilin gerçekten tüm samimiyetimle söylüyorum dışarıdaki insanların sizin hayatınızda bir yeri yok önemli olan sevdiklerimiz kendinizi kötü hissettiğinizde şuaklınıza gelsin bu insanın benim hayatımdaki yeri ne?

Ben psikolojik sorunu olduğunu düşünmüyorum sadece kıtlık bilincinde muhtemelen yokluk içinde büyüdü anneme en iyi pardesüleri eşarpları aldığım halde hala kendi aldıklarını giyer benim aldığımı bir kere gönlümü hoş etmek için giyer ya da düğünde bayramda ben onu anlayabiliyorum ama hiç annemin giyiminden utanmak aklıma gelmedi giydikleri temizse delik deşik değilse ne var ki bunda öyle görmüş benim annem 58 doğumlu onun çocukluktan gelen duygu düşüncelerini ben değiştiremem onu böyle kabul etmekten başka şansım yok bazen bi konuda onun kalbini bile kırsam 3 gün uyku uyuyamıyorum ya siz niye böyle davranıyorsunuz kıçı kırık cafe de bir daha hayatında görmeyeceğin insanlar için annenin kalbini kırmaya değer mi ya inan dışarıda kimse kimseye o kadar dikkat etmiyor ne giyiyor şu bu diye annen ölür kalır bir şey olursa yanımda olsun da paçavrayla olsun dersiniz valla bilemiyorum sizde daha çok psikolojik sorun var ben annemi şalvarıyla eşarbıyla denize yürüyüşe cafelere götürüyorum gayet de gururla yanımda gezdiriyorum ben bugün böyle giyinip süslenip püslenip geziyosam o kadın kendinden kıstı da büyüttü bu hale getirdi utanmak nedir çok ayıp

Dolabina kiyafet alip kombin yapmakla olmaz psikolojisi normal degil ki bunu siz de soyluyorsunuz. Destek almasi lazim sadece...
Yaşla ya da yoklukla alakali degıl kiyafet mevzusu cevremde 50 yas ustu kimse anneniz gibi degil. 70 yas ustu babannem bile insan icine cikarken etegini gomlegini giyer ütülü filan giyer ki yokluk görmüş biri.

Yukardaki yorumumu düzenlemekten bi hal oldum iyi anlaşılsın diye Senin anlattığının daha hafif versiyonlarını hepimiz yapmıyor muyuz zaten? Çok dikkat çekmemek ve rahatsız edilmemek için, eğer bi sahil kasabasında yaşamıyorsak, istediğimiz herşeyi giyemiyoruz mesela. Bana bir arkadaşım kendimi özellikle çirkinleştirmeye çalıştığımı söylerdi nedenini anlamazdım. Kadınların kilo almalarının bir nedeni de bu psikolojik olarak. Amaaa herşeyin aşırısı zararlı ve tedavi edilmeli hastalık boyutuna varmadan. Diğer yorumumda madem öyle gitmeyin birlikte o mekanlara dedim ama üzüldüm sonra. Kadının da ölmeden önce bir dünya yüzü görmek , zevki sefa içinde yaşamak hakkı.

Tamamen bağımi koparcam sanırım kendimi üzüyorum
Ne meraklisin bag koparmaya resmen kendi kendini dolduruyorsun

Fakirlikten geldiyse ve Buna alistiysa degistiremezsin

Yirtik pirtik veya hosuna gitmeyenleri caktirmadan at gitsin yeni bluzu yirtip delip giyecek hali yok ya

Ayrica kadini bir paikologa götür

Benim kv de öyle bize tanışmaya geldiklerinde terlikle gelmişti. Terlik giyer hep kisin bile giyebilse terlik giyer. Giyside o şekilde ama çocukları utanmıyor. Kızının üni mezuniyet töreninde de terlik vardi ayağında. Kizi öğretmen oldu, güzel elbiseler kıyafetler alıyor ama o genelde basma etekle memnun bayramda seyranda giyiyor güzel olanı. Bende cok anlayamiyorm ama o da böyle çocuklarida öğretmen,hakim ama yine de kimse utanıp bağ koparmak istemiyor. Ne yapalım.bana cok tuhaf geliyordu ama beni ilgilendirmiyor ve alıştım. Ben mesela gelin olarak ona giydiği tarzları alıyordum. Ama anne kiz ilişkisi farklı olur kizi daha çok şeyler alıyor ha o giyiyor mu asla Türkiye'yi gezdi her hafta turlara katılıyor ama kadin o şekil rahat bisey yapılamıyor. Sizde öneride bulunun dışarı çıkarken siz seçin belki giyer . Ama sizinde artik kabul etmeniz gerekir bir sekilde az da olsa düzeltmeniz. Benim annem cok kıyafet alir, bir tarzi var ben bişey ekleyemem çünkü iyi giyinir yakıştı ,yakışmadı ya da su renk al diyebilirim ama annemde bu şekilde olsa kv gibi anneme derdim şöyle mi giyinsen diye. Ama sanırım dikkat etmeyen insanlar zaten bir farklılık görmüyor. Gecen kv nin dışarda isi vardı evde yemek yaptığı üstünde yağ lekesi olsn üstle çıktı o bunu görmüyor ben desem kırılır belki anneme desem kırılmaz. Yani demek istediğim şey biraz zor değişir o bisey görmüyor sizde üstüne gitmeyin. Arada yönlendirin.

Yani söyle söylim konu sahibi cokta haksiz degil insanlar Maalesef dis görünüse giyime kusama önem veriyor statü göstergesi olmus biz yaziyoruz aaa asla önem vermem diye hangimiz peki basma fistanla yada camasir suyu lekeli tsörtle yemege gideriz hicbirimiz…

Kadinin problemi baska konu sahibi fistana kafayi takmis asil resmi görmüyor kadinin bu bosvermisligi neden mesela

Babaannem 89 Yasin da öldü o son güne kadar bakimliydi bakimli dediysem kinasini aksatmaz el kremsiz uyumaz ama yöresel giyinirdi ama bir delik sökük olsun o artik yer beziydi

Kari fenaydi fena cünkü kafasi rahatti konu sahibinin annesinin mental problemi olmali

Cok aci be Ben babaannemin o giyimine bayilirdim ikonumsun gari derdim gülerdi ne o derdi simdi topraga karisti degermi be baskalari icin üzmeye kirmaya

Begenmediğin o kombini Balenciaga podyumda giyiyorlar naberr annen biliyor işi şaka bir yana her ne olursa olsun annenden utanma.Içinde neler yaşadığını bilemezsin.Birgün gittiğinde, utandığın terliğine, örtüsüne sarılırsın.Tamam dış görünüş önemli ama o böyle rahatsa bunu istiyorsa yapacak bişey yok.Bağları koparmaktan bahsetmeni anlayamıyorum bu sebeptense çok yazık.Annem çok süslüdür ben sade kalırım yanında ama ona yeni aldığım şeyleri kullanmaya kıyamaz mesela.Geçen pijama aldım giymemiş, niye diyorum bi hastalık falan olur hastane işi olur o zaman temiz temiz giyerim diyor.Dedim sağliginda giy olursa onu o zaman düşünelim.İsterse cuval giysin gelsin öyle mutluysa, her zaman başımın tacı.Altında yatan şey önceliği hic kendine vermemişler.Hep idare konumunda kalmışlar ve bunu şimdi yıkmak çok zor.Eşini kaybetmiş bir kadının nasıl bir psikolojiyle bu hale geldiğini bilemeyiz.Annenden utanma hatta ona sıkı sıkı sarıl.Belkide ona ihtiyacı var.

Konu sahibine haksız demiyorum ben zaten lakin benim degindiğim konu çok başka zaten bir çok kişide anladı yani demem o ki belli ki kadın iyi değil bunun derdine düşmek varken neden cafedeki insanlar sorun olur ki bunu anlamıyorum sadece … temiz olmak önemli kimse istemez pis kokan birini yanında ama Herseyin mutlaka bir sebebi vardır bu hayatta kimse keyfi vay efendim pis olayım kötü kokayım şu yırtık entarimi giyeyim demez .. belliki bi sorun var yani bunu çözmek gerekiyor…
Ayrıca utanmak vs gibi cümleler kullanmak hoş değil ya

Beni cümlelerinizi ile genel hatlarıyla topladığınız için teşekkürler ama linç yemişim :)

Utandigim kısım annem değil onun psikolojik bozukluğunu dışarıya anlatamayisim zaten diyorum ya ben kabullendim ama bir süre sonra yaş aldıkça olmuyor gerçekten olmuyor mesela şimdi sinirden bana dediği cumle sana inat yırtık mirtik giyincem diyor yanında normal değil yani

Arkadaşlar bana neden kendimi iyice kötü hissettirdiniz annemin dolabını açıp fotoğraf atacaktım ama onun özel alini saygısızlık yapmak istemiyorum haberi olmasa bile.Ben dogdugumdan beri topluma adapte olmayan psikiyatrik tedaviye ihtiyacı olup bunu red eden olağan hayatın akışında yaşayan ama ayak uydurmayan kendi doğrularını dayatan tatlı veya sert dil anlamayan psikolojik sorunları olup evde huzursuzluklar yaratan ilaçları hastane yatmayı red eden kullanmayan kadından bahsediyorum.Normal bir insan gibi görünüyor ama konuşma yaşam tarzı bu değil.Toplum aile çocuk sevgi kavramı bitmiş onun için oz saygısıda nerdeyse evde temizlik bile yapılmıyor nerdeyse buna bile kızan biri yapılacak olsa bile.Bende arrtik her şeyi tükettim diyorum her yolu denedim ev değiştirmekten tutun her şey ama onu degistiremiyorum aynı yani diyorum ki kabul ettim olmuyor ve artık bu yaştan sonra bağımi koparmam gerekiyor üstüne düşmeden uzaktan yaşamak gibi beni lütfen anlayacak biri oldu mu aranızda biz çocuk muyuz erişkin bireyiz neden sığıntı gibi hissettiriyor öz aile bireylerinden değer kavramıni istiyorum hepsi bu.Bu yaşıma kadar zaten karşılığını almadim artık bunu almak istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…