Annem ve giyimi utanıyorum

Yani çok ünlü insanlardan anneleri babaları yurdum insanı olarak takılmaya devam eden var konu sahibininki ego tatmini oluyor artık

Yani çok ünlü insanlardan anneleri babaları yurdum insanı olarak takılmaya devam eden var konu sahibininki ego tatmini oluyor artık
Bağımı koparıcam falan yazmış. Yaşı küçük olsa ergenlik tribi dicem ama yok 27 yaşta bunların aşılması lazım

Ya tabiki de gitsin hele Mabel matizin annesine baksın yaa kadın şalvarı yazması yelegiyle hala köyünde yaşıyor mesela

Ya şart mı gideceğin yerin lüx olması bi çay içersin çay bahçesinde
Normal halkın gideceği hiçbiryere yakışmıyor mu bu anne
Yapmayın ya kadın nasıl depresyonda olmasın
Bunu burada böyle yazan Allah bilir yüzüne neler söylüyordur
Hanımefendi tenezzül etmemiş annesi ike görünmeye kardeşi ile gitmiş miş
Hey yavrum hey

Yani işte anne bu ya ne bileyim bu sebeple ilişkimi koparmak aklımın ucundan geçmezdi
Tabiki de ya öyle şey olur mu hiç ya insan biraz düşüncelerini süzgeçten geçirir eder bilmiyorum ya bu tarz konular beni çok üzüyor ya hele de konu anne olunca

Benim annem süsüne çok düşkündür temizdir ama kayınvalidem biraz anneniz gibi. Sadece temiz ve hep güzel kokar. Ama giydiği şeyler çok eski. Gittim birkaç parça bir şey aldım ona güzel Marka ama ona niye para harcadın deyip iade etmemi istedi herhalde en son 10-15 yıl önce aldıklarını giyiyor hala.

Anneniz istifçi bu durum kabullenilecek bir durum değil ki zaten sadece yakınları yardımcı olabilir. :/

Her şeyi normalleştirmeyelim durumu ve imkanı varken pis ve yırtık eşyalar giyip çorap üstüne terlikle gezmek ne kadar normal? Sokakta böyle birini gördüğümüzde içimizden neler düşünüyoruz? Mesela böyle birini evinize davet etmek ister misiniz? Hayır. O yüzden gereksiz duyar kasmaya gerek yok.

Konu sahibi, sizin için bu durum çok zor fazlasıyla farkındayım ancak sizden başka da ona yardım edebilecek kimse yok gerekirse doktora gitmeye ikna edin. Yaşlılıkta dışarıdan çöp bile toplayabilitesi bile var gibi geldi bana.

Siz güzel bir restoranta diyelim halı yıkanacak kıyafetler giyen biri ile giriş yapar mıydınız :)
Yaparım, annemin ne giyindiği de kimseyi ilgilendirmez. İsterse şalvar ile dolaşsın annem başımın tacıdır. Kendinizi fazla önemsiyorsunuz, belli ki ne oldum delisi olmuşsunuz.

Ben ikinizin adına da üzüldüm malesef. Sizi de anlıyorum, her ortamın bir dress code'u vardır herşey her yerde giyilmez. Nasreddin hoca bile demiş ye kürdüm ye diye. Bir ortama girerken ilk önce dış görünüşümüz ile gireriz ki buna duruşumuz, bakışlarımız, yüzümüzdeki tebessüm de dahil. Sonra fikirlerimiz ve davranışlarımız gelir. Kıyafetlerimiz bizi yansıtır, kendimize duyduğumuz saygıyı ve özeni gösterir. Napiyım kendine bile saygı duymayan pis pasaklı insanı. Yani sadece soğuktan korumak için değildir yada oramızı buramızı örtmek için. Ha bu demek değil ki pahalı markalara koşalım, hergün farklı bir kombin yapalım, sade ve temiz bişeyler de gayet iş görür. Bugün hasta olup doktora gittiğimizde bile kıyafetlerimize göre davranışı, ses tonu, konuşmasındaki kelimeler ve özen değişiyor. İnsanlar size kendinize gösterdiğiniz özenden fazlasını göstermiyor. Ama sizin sırf bu yüzden annenizle bağınızı kopartmayı düşünmeniz de saçma, o sizin anneniz anneniz!! Gerekirse bıkmadan usanmadan bunları anlatacaksınız (utanıyorum kelimesini kullanmadan) yada öyle ortamlara birlikte gitmiyceksiniz.

Depresyonda olmasin
Muhtemelen depresyonda
Psikolojik olarak zaten normal biri değil

Anne yıllar önce eşini kaybetmiş, muhtemelen konu sahibinin babası vefat ettiğinde anne 30’lu yaşların ortasında veya sonlarındaydı, kimi ergen kimi küçük çocuklarının sorumluluğunu tek başına yüklenmek, eşini kaybetmiş olmak, yaşadığı çevre nasıl bilmiyorum ama yalnız kadına hiç de hoş gözle bakmayan bir çevredeyse öyle bir yerde yaşamak yormuştur, ki eğer yalnız kadın baskısının yaşandığı bir çevredeyse temiz ve özenli giyinmekten çekinmiş zamanla bunu davranış haline getirmiş de olabilir.
Açık konuşalım bizim kadınlarımızın bazıları hemcinslerine karşı çok acımasız, eşi öldü bizim kocalarımızın gözü kayar mı, kocalarımızı baştan çıkarır mı diyen çok kadın var, biraz özenli giyinse kime bu süslenme diye dedikodu kazanları kaynar, eşi ölmüş kadın giyinemez süslenemez gülemez kazara esnafa bile selam veremez.

Sırf toplum baskısı yüzünden bir kadını haber yapmışlardı yıllar evvel, eşi vefat edince çalışıp küçük çocuklarına bakmak zorunda kalmış, etrafta olmadık dedikodular çıkmaya başlayınca kadını rahatsız etmişler o da rahmetli eşinin kasketini tesbihini pantolon ve gömleğini giyerek dolaşmaya ve çalışmaya başlamış, kadınlığını o kadar bastırmış ki artık kadın gibi bile görünmüyordu yolda görsem Ahmet amca derim.

Konuda bahsedilen anne kim bilir hangi duygularını bastıra bastıra bu hale geldi
Kaldı ki konu sahibi de iyi psikoloji de değil o da kendisini toplumdan soyutlamış, iş hayatını bırakmış, arkadaş çevresi azalmış, belki babanın yokluğu hepsini darmaduman etti ama herkes kendisinin yaşadığı dağılmışlığa odaklanıyor bilemiyorum, hepsinin psikolojik desteğe ihtiyacı var sanki.

Benim annem coooook dikkat eder,babam hele,annemden daha da düşkündür,ama ben tam tersi salaş relax ve rahat giyimi severim,
Annem babam beni iyiki reddetmiyor, bağını koparmıyor,

Kadının depresyonda olduğunu düşünüyorum açıkça.
Hayır annemin gençlik kıyafetlerine giyim tarzına baktım gayet gösterişli lüks ailesi de fakir değilmis

Ben de aynı şekilde ve bunun eşin kaybı sonrası olduğunu düşünüyorum, kadın gösterişli giyinen biriymiş, ezelden beri giyim tarzı aynı olsa neyse ama sonradan değişmiş, belki çevre baskısı belki eşin vefatı sonrası aile baskısı, var bir derdi kadının.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…