Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
24 yaşında hamile kalacak motivasyonu nereden buluyorsunuz, daha iş hayatını bile atılmadan. 1-2 sene çalışır ederdiniz bir birikim olurdu hamile kalınca da birakirdiniz işi.Evlenmek için bu kadar acele etmeyin, daha hayatınızda hiç çalışmamış etmemişsiniz. Öncesinde bir hayat tecrübeniz olsaydı bu duruma düşmezsiniz. Ben de linç yiyeceğimi bile bile eşinize destek vereceğim biraz, kusura bakmayın

Çalışın paranızı kazanın dedikleri zaman bizde evde calisiyoruz diyorsunuz oysa her kadın evde de çalışıyor malesef... ben 16 yıldır çalışıyorum eşime anneme şu hediyeyi alalim diyemem kendi paran olmayınca malesef söyleyemedim sanırım her kadın kendi maddi özgürlüğünü eline almadan evlenmemeli eşiniz alırsa ne ala ama mecbur değil tabiki

Aynı yorumu aynı anda yazmışız ve muhtemelen ikimiz de linç yiyeceğiz. Bu devirde 26 yaşındaki bir gencin bu kadar aciz olması ve sadece koca eline bakması beni çok üzüyor. Z kuşağı aşırı evlilik meraklısı, iş hayatına atılmadan hemen evleniyorlar. Adam zengin olsa anlarım. Ama orta halli bir erkek için bu devir o devir değil

Çalışın paranızı kazanın dedikleri zaman bizde evde calisiyoruz diyorsunuz oysa her kadın evde de çalışıyor malesef... ben 16 yıldır çalışıyorum eşime anneme şu hediyeyi alalim diyemem kendi paran olmayınca malesef söyleyemedim sanırım her kadın kendi maddi özgürlüğünü eline almadan evlenmemeli eşiniz alırsa ne ala ama mecbur değil tabiki
Kadın çalışsa da çalışmasa da eve giren para ortaktır. Adamın eline bakmak ya da kadının eline bakmak diye birşey yokturrrrrr.

Kalaşnikof alayım anacığımmmm dememiş allahtan. Kaynanaya kahve makinesi tuhaf, anaya adam yaralayan , öldüren bir alet almak normal🙈🙈
Çok yaralayan alet istiyorsa Victorinox’un setini alsın, Karaca bile olur. Mutfakta da kullanır en azından. 😵‍💫

Lisans mezunuyum diyor, iş hayatına başlamadan, kariyer yapmadan para biriktirmeden koşarak evlenip çocuk yapınca adamların insafına kalınıyor böyle. Kadınlara baskı çokmuş, bu adamlar sabah uyanınca böyle olmuyorlar değil mi, bir günde zalimleşip karakter değiştirmiyorlar. 4 sene üniversite oku mezun ol, paranı kazanacağın yerde eşim dediğin yaratıktan para dilen. Bu esarete bile isteye girip ama çocuğum var çalışamıyorum diyen kadınları pohpohlayalım mı? Şimdi de gelir nikahlı kocasından yapmış çocuğu size ne dersiniz.
Pohpohlanmasın ama ekonomik şiddeti hakediyormuş gibi yorumlar da yapılmasın.

Online almasin, gitsin magazadan alsin. Oyle de mi karisiyor. Yazik uzuldum.
Ben kucuk yasta evlendim. Calismiyordum da. Ona ragmen ne nedir bilip ona gore davrandim.
Yani kendimi ezdirmem.
Evde ,camasir bulasik ,yemek , ev temizligi ,cocuk bakimi kendi kendine mi oluyor.
Esime empti yaptirip, haline sukrettiriyorum.

Calisabilsem cok daha iyi olurdu tabi. Ama sartlar oyle gelisti
var demek ki bi sorun ki alamıyor kadın buraya konu açacak kadar

Kadın çalışsa da çalışmasa da eve giren para ortaktır. Adamın eline bakmak ya da kadının eline bakmak diye birşey yokturrrrrr.

Para ortak olabilir ancak burada çalışan konu sahibi olsaydı ve kendisinin kazandığı parayla kocası annesi için kahve makinesi parası isteseydi konu sahibinin de gözüne batacaktı. Günümüzde hiçbir genç iyi kötü bir geliri olmadan evlenmemeli. Devir artık tek erkeğin evi idare ettiği zamanlar değil, ekonomi berbat ve çalışmayan eşin annesine alacağı kahve makinesi falan ekstraya giriyor. 26 yaşında birinin aylık 5-10 bin kazanacak bir geliri bile olmaması çok kötü bir şey

Son düzenleme:
Benim eşim de astsubay emeklisi Çalışırken benimki de böyle.sanırım erkekler toplu bulundukları yerde birbirlerini örgütlüyorlar. Ama istisnalar da çok gördüm. Mesela eltim, kocası ömründe maaş kartını eline almamıştır. Adam en son Van daydı. Eltim ona harçlık yolluyor.
Bir de şu var her insan memur olamıyor.Eşimle memleket memleket gezdim. Bir kaç şehir de özele girdim. Kalıcı iş imkanın olmuyor.
Ayrıca kayınvalidesine bir kahve makinesi almayan adamın da suratına tüküreyim.

Para ortak olabilir ancak burada çalışan konu sahibi olsaydı ve kendisinin kazandığı parayla kocası annesi için kahve makinesi parası isteseydi konu sahibinin de gözüne batacaktı. Günümüzde hiçbir genç iyi kötü bir geliri olmadan evlenmemeli. Devir artık tek erkeğin evi idare ettiği zamanlar değil, ekonomi berbat ve çalışmayan eşin annesine alacağı kahve makinesi falan ekstraya giriyor. 26 yaşında birinin aylık 5-10 bin kazanacak bir geliri bile olmaması çok kötü bir şey
Evlenmiş bir kere . Durumu da anlamış. Çocuğu biraz büyüsün çalışır da kadın. Şu anki durumunu anlatıyor kadın.

Evlenmiş bir kere . Durumu da anlamış. Çocuğu biraz büyüsün çalışır da kadın. Şu anki durumunu anlatıyor kadın.

Evlenmek için çok acele ediyorlar dediğim gibi. Bu adam böyle biri, yapacak bir şey yok. konu sahibi küçükmüş ve tanıyamamış. Zaten anneye hediye dışında da konu sahibine para vermiyormuş. Kendi kendilerini bu kadar aciz duruma düşürüyorlar. Kendisine 2 lirayı şifresiz vermeyen adama bir de çocuk yapmış

Her kadın çalişacak potansiyelde olmalı fakat erkekte ona göre seçimini yapmalı. Evde çocuk bakan biri varsa onu her ihtiyacını karşılamak zorundadır.
Kadın, dışarıda çalışmamak gibi bir tercih yapmış olsada, hamile kalıyor, çocuk doğuruyor bakıyor ve bunların hepsi Kadının en güzel ve verimli zamanını aliyor. Ee! Birde evde kölelik beklior ve karşılığında da seside çıksın istemiyorlar. Kusura bakmayında karşılığında kadından çok şey alıp hiç bir şey vermemekte olmaz.

Son düzenleme:
Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Yorumları okudum da çoğunuz kadının eşine hak vermişsiniz. Arkadaşlar konuyu tam olarak okuduğunuza emin misiniz? Adam kendi annesi olunca mutfağına kadar her şeyini yaptığını belirtiyor eş kişisinin, kadıncağız ay da bir mi hediye almak istemiş ki fazla görülmüş anlamadım, kırk yılın başı bir hediye almak istemiş ve eşinden çalış kendin al gibi bir tepki görmüş hiç hoş değil yaptığı terbiyesizlik, kesinlikle haklısınız konu sahibi ben böyle eşlerden nefret ediyorum kendi ailesine gelince bol keseden eşinin ailesine gelince bir çöp vermez.

Kendi annesine aldıkları ekstraya girmiyor mu? Demek ki konu para değil eşine değer vermemek.

Pohpohlanmasın ama ekonomik şiddeti hakediyormuş gibi yorumlar da yapılmasın.
Şiddetin hiç bir türünü hak etmiyorlar. Böyle adamların soyu tükensin bitsin ama kadınlar da kendilerine bunu reva gören adamlardan bir tiksinsinler azıcık. Başkaldırsın, madem öyle bakıcı bulalım çalışmak istiyorum ben desinler, Kurbanlık koyun gibi uzatmasınlar kafalarını. Çocuk var çalışamıyorum, ev işi düzeni yemeği çamaşırı... Bunlar kocanın da derdi görevi. Temizliğe yardımcı, çocuğa da bakıcı ayarlayalım ben çalışıcam diye rest çekilmiyor. Ben maaşımdan şu kadar veririm gerisini sen tamamlarsın deyip geri adım atmamalı.

Kendi annesine aldıkları ekstraya girmiyor mu? Demek ki konu para değil eşine değer vermemek.

Burada sıkıntı anneye alınacak bir şey için eşten para istemek bence. Annemle babam 40 yıllık evliler, babam annem ne isterse çoğunlukla yapan biri maddi manevi. Ancak bayramda herkes ananemde toplanacaktı ve annem babama ananemin evi için et aldırmak istediğinde babam kardeşlerine söyle ortak alın dedi. Anlatabiliyor muyum? Adam annene bir şey alma demiyor zaten. Çalış sen de ekstradan istediğini al diyor. Para kazanmak kolay bir şey değil, kazananın gözüne böyle ekstralar batar. Tek maaşla biri bebek 3 kişiye bakılıyor o evde. Bebek masrafı zaten az değil

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X