Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaslar bakin konu sahibinin ustune gitmis cogu kisi. Yok calis yok kendi parani kazan yok senin annene neden hediye alsin vb. Seyler. Simdi bu askerler genel olarak sikintili.hadi benimki sorunluydu bununkide sorunlu. Acin bu konulari okuyun bdvde cogu asker esidir. Ya bosanmistir ya o asamadadir. Hepsinin sorunu ayni cimri kendi ailelerine duskun olmalaridir cunku bunlar evlenene kadar aileleri bakiyorki iyi para aliyor paralar harcanmasin diye ya koylerine ev yaptiriyor ogullarina ya esyalarini yeniletiyor ya her ay duzenli para istiyorlar. Evlenincede para kaynagi kesilince kavgalar cikiyor gelinle. Ben ailesi yuzunden kestim bagimi. Asiri cimriler herseyi gereksiz gorurler. Benim kayinpederim aman fazla esya alma tayincisiniz demisti ben evi sifirdan düzdüm onun o lafina karsilik. Bunlara kendini ezdirirseniz sahipsiz gorurlerse vay halinize. benim maddi durrumum burda bilen bilir iyi ailem tarafindan. Ve cok sahip cikan bir ailem var taş taş ustunde birskmadilar. Kendime ait tapulu bir dairem var. Abim kendi dairesinin kirasını senelerdir bana tahsis etti. Abim ablam annem babam hep arkamdalardi. Ama benim agrima gidiyordu madem evlendim ailem boyle olmayabilirdi. Bu adamlar bakmak zorunda. Kadin yaratilis geregi dogum yapiuor erkege gore gucsuz hem evde calisiuor hem iste. Kaldiki ben calisan bir kadindim ssk gunum esimden fazlaydi. Yani bu tipler calisanida eziyor asagiliyor. Lojmanda her daireden her gun bir kavga geliyordu kavga sebepleri hep ayni. Benim simdiki aklim olsa asla evlenmezdim. Cok sukur tek duam uc aylik bir bebegim var hayatimdan memnunum. Konu sahibi benim gibi davranip burnunu kaldiracak yakasina yapisip para isteyecek darlayacak. Bunlar gururlu kadin severler. Ben ilk seneler oyleydim istemezdim para. Evin eksiklerini kendim alirdim bayilridi bana. Sonra isveli cilveli bir eli yaga balda olan kadinlara baktim ben tam tersini yapiyormusum. Bende istemeye basladim yine ters tepti 😂 para isteyince kavgalar artti. Bende tekmeyi attim cok sukur
Benimde çevremde tanıdığım,bildiğim ne kadar uzman çavuş,ast subay varsa hepsi böyle .Bu tarz adamlarmı bu mesleği seçiyor yoksa bu meslekte çalışırken bu karaktermi yükleniyor bilmiyorum.Ben merkezci,cimri,karısına değer vermeyen,anacı,herşeyin en doğrusunu ben bilirim diye gezen,hep haklı,karısının asla güçlü olmasını istemeyen , istediği gibi ezebileceği,sessiz kadın tercih eden tipler bunlar..

Erkek alacak, erkek bakacak, erkek yetecek erkekler sırtına yüklenen bu yük vurulan semerden çok mutsuz artık. Bu büyük gereksiz beklentiler yüzünden bi çogu evlenmez oldu. Kadın otursun koca parası yesin anca baskada bi bka yaramasın kalkıp bide para kazanan kadınlarla kendilerini kıyaslayıp içten içede yetersızlik hazımsızlıktır kıskançlık hisleriyle doldururlar içlerini. Kocanız size ve cocugunuza bakmakla yükümlü annesini doyurmak ya da hedıye almak zorunda değil adamlar sizin enayiniz degıl iyi oluyo size. Annenin yüzsğzlüğü asıl çalışmayan kızından nasıl istersin hedıye sen ya. Benim annem ahh ayaklarının altını öpeyım onun asla çöp istemez çöp
Ne munasebet kadin meryem ana mi? Calisiyor olsaydi o bebegi tek basina yapmadi kocasinin cocugu o. Adam evine bebegine bakmak icin evde oturan karisina bakmak zorunda. O zaman kadinda yikamasin bu kes adamin donunu yapmasin yemegini. Hadi konu sahibi hic calismamis. Ben senelerdir calisan bir kadinim. Maddi durumum gayet iyi. Ama kansere yakalandim bir gun ve calisma hayatim bitti adamin rengi degisti. Ama ben evde yemek yapmaya isleri yapmaya temizlige markete pazara devam ettim.esseeeekk gibi bakmak zorunda bak. Essek gibi.o eve para vermek bana bakmak zorunda. Dinende bu boyledir kanunda da bu boyledir.

Çalışmak isteyene her yerde iş var zaten. İş de sorun yok lisans mezunuyum girer çalışırım biyerde ama bakıcılar 25 bin tl dem aşağı demiyor. Eşime söylemem gerekenleri söyledim zarem de kavga da etmek istemiyorum sadece canımı sıktı bu durum.
Sonuçta eşiniz dün böyle olmadı, hep böyleydi , siz çocuk da yaptınız bu adama. Kavga etmek istemiyor değilsiniz, bu bahane. Siz kocanıza diklenemeyecek , onun bu saçma kararına karşı koyamayacağınız için konuyu kapattınız. Burada bi si haklısınız desek ne olcak , kocanıza karşı çıkamayan , kendi annesine bir kahve makinasını çok gören bir koca ile evliliğinizi sürdürmeye kararlı iseniz si bilirsiniz. Hemen 2. Çocuğu yapın.

kendi annesine daha dün sana tabanca alalım köyde lazım olur dedi.
Kafamda canlanan: :KK53: :KK53:
Screenshot_20250622-110555_YouTube.webp

Erkek alacak, erkek bakacak, erkek yetecek erkekler sırtına yüklenen bu yük vurulan semerden çok mutsuz artık. Bu büyük gereksiz beklentiler yüzünden bi çogu evlenmez oldu. Kadın otursun koca parası yesin anca baskada bi bka yaramasın kalkıp bide para kazanan kadınlarla kendilerini kıyaslayıp içten içede yetersızlik hazımsızlıktır kıskançlık hisleriyle doldururlar içlerini. Kocanız size ve cocugunuza bakmakla yükümlü annesini doyurmak ya da hedıye almak zorunda değil adamlar sizin enayiniz degıl iyi oluyo size. Annenin yüzsğzlüğü asıl çalışmayan kızından nasıl istersin hedıye sen ya. Benim annem ahh ayaklarının altını öpeyım onun asla çöp istemez çöp
Aynı hazımsızlığı bu yorumda gördüm ben de 🤣🙈

Ne saçma yorumlar gördüm🙈mesela benim çocuğun okul masrafı korkunç. 13.5 yaşında 10 yıl daha okuyacak bize ödetecek. Başkasının çocuğu da çıraklıktan 18 yaşında en geç para kazanmaya başlayacak. Evin bütçesine katkısı olacak, artı kendi masrafı olmayacak. O çocukla kıyaslayıp ekonomik şiddet mi uygulayayım çocuğa? Kanun diyor ki çocuğunun beslenme barınma eğitim hakkı var. Eşek gibi karşılayacaksın. Kanun diyor ki eşin barınma beslenme faturalar harçlık vs hakkı var, eşek gibi karşılayacaksın. Artı kadının kazancı varsa o da refah seviyesini artırır. İyi de olur tabiki.Adam eşe harçlık verecekti. Kadın da bütçesine en uygun hediyeyi annesine alacaktı. 1 yaşında çocuğu olan bir kadına bu ne acımasız baskı ?

Annenin çalışmayan kızına şunu alsan iyi olur demesi gereksiz ondan hemfikiriz ama Koca parası dediğin para evin ihtiyaçlarını zar zor karşılayacak kadar oluyor toplumun genelinde farkında mısın? Bu kadınlar kocalarının eve bıraktığı 3 kuruşla spa, masaj, alışveriş, kafe gezmiyorlar, yine eve harcıyorlar. Konu sahibinin kredi kartı bile yokmuş. Ev işini yap, çocuğuna bak, kalkıp bir su bile almayan adamlara hizmet et, sonra istediğin 3 kuruş bile göze batsın, hak mı bu? Bu kadınlar zengin kocalarla evli kadınlar değiller, kaldı ki çalışmayan kadınla evlendiyse ve çalışmasını talep etmediyse seve seve bakacak çocuğuna da, karısına da. O zaman çalışan kadınla evlenecekti veya çocuk yapmayıp karısının da çalışmasını isteyecekti. Karısına çocuğuna çöp almayan, bir şey isteyince başa kakan, boşanınca 2 bin tl nafaka için zırıl zırıl ağlayan adamların ağzından konuşmayın lütfen. Ülkenin genelinin içinde bulunduğu duruma göre konuşun.

Erkekler evde otursun çocuk baksın, ev işi yemek , çamaşır ütü, market alışverişi , misafir ağırlasın, kışlık erzak hazırlasın, çocuğu okula götürüp getirsin, ödevlerine yardım etsin, cam silsin halı silsin, perde yıkasın daha neler neler.Kadınlar onların yerine seve seve çalışırlar 🙈🤣🙈🙈🙈

O kendi maaşı kendi annesi, kadınlar kocanın eline bakmamak için çalışıyor işte
Bekar misin? Bu ne biçim kafa? Senin gibi kafalar oldukça tabii kadınlar "eşitlik" adı altinda erkeklerin ekonomik,sosyal şiddetine maruz kalacak. Kadın,kadına zerre acımıyor ki erkek mi acıyacak ? koca eline bakmak nedir? Evleniyorsun. Evini,bedenini paylaşıyorsun ona gelince ses yok. Tabii ki bakmakla yükümlü. Sorumluluk almayan evlenmeyecek. O kadında gün boyu evinde çocuğuna eve bakıyor. Eve geldiğinde yemek bulamayınca zıkkım mi yiyecek? O zaman kanunlar neden evlendikten sonra mali ikiye bölüyor?
O kendi maaşı diye bir şey yok. Kocandan ekonomik şiddet görürsen görürüm senin bu gevşek ağızlarını .

Bekar misin? Bu ne biçim kafa? Senin gibi kafalar oldukça tabii kadınlar "eşitlik" adı altinda erkeklerin ekonomik,sosyal şiddetine maruz kalacak. Kadın,kadına zerre acımıyor ki erkek mi acıyacak ? koca eline bakmak nedir? Evleniyorsun. Evini,bedenini paylaşıyorsun ona gelince ses yok. Tabii ki bakmakla yükümlü. Sorumluluk almayan evlenmeyecek. O kadında gün boyu evinde çocuğuna eve bakıyor. Eve geldiğinde yemek bulamayınca zıkkım mi yiyecek? O zaman kanunlar neden evlendikten sonra mali ikiye bölüyor?
O kendi maaşı diye bir şey yok. Kocandan ekonomik şiddet görürsen görürüm senin bu gevşek ağızlarını .
Kadın belki de hiç iş imkanı olmayan köyden hallice bir belde de yaşıyor. 1yaşındaki çocukluya kimse kendi çocuğunu da parayla baktırmaz. Evden çalışırmış. Ne iş yapacaksa? Mimar bilgisayar müh vs değilse 1 yaşındaki bebekle? Burada köy de aile baskısı altında yaşatan kıza bile aaa çalışsana diyorlar. O evden çıkabiliyor mu bakalım? Herkes eşit şartlarda büyümüyor bu ülkede.

Yeri geldi mi erkekleri savunan biriyim. Çok da sık yaptığım bir şey. Üyeler de farketmiştir. Ama burada duracaksın. Adaletten yana konuşacaksın.
Bak kardeşim evlilik iki kişi ile yapılır. Daire içinde seks yaparsın, gönlünü yaparsın,yemeğini yaparsın,çocuğuna bakarsın. Bunlar yok diyelim. O erkek ne yapacak? Kadın dese ki ben yapmak zorunda değilim kendin yap. ( Dinen bir zorunluluk da yok heee. Kadın yapmak zorunda değil ) Ama kadin evde dirlik düzen olsun diye gönüllü bu işi yapıyor. O zaman kadınlar neden demiyor ben yapmıyorum anan yapsın diye. Hayatta her şey ortak. O kadın o işi yapıyorsa erkek de "baba" olduysa "koca" olduysa maddi manevi evine bakmak zorunda.
Bu şiddet çalışana da çalışmayana da yapılıyor. Çalışmayan götünü devirmiyor. Kimse kendini kiyaslamiyor. Kiskanmiyor. Bu siz gibilerin kafasında kurduğu,modernitenin size dayadığı bir düşünce . O zaman erkekler de kendi ihtiyaçlarını görsünler evlenmesinler. Ömür boyu bekar kalsınlar.
Konu sahibinin anası yüzsüz değil. Evladı teklif etmiş o da o an içinden geleni söylemiş. Kocasının böyle bir bok olduğunu bilse söylemezdi de belki. Sen kimsin ki milletin anasına bu lafı ediyorsun. Önce haddini bil.

Çalışmıyorum. Kimseye hediye almak istemesemde eşim belki bi arkadaşların arar çıkarsın , eve gelen olur bişey eksik olur die asla evi parasız bırakmaz bu yoklukta da böyleydi . Belki bi kapıya acil gelen olur bi çare der . Sizin normalde böyle bi konu olmasada eşinizin yanınıza hıc nakit bırakmıyor olması sıkıntı zaten .

Yani abartmış millet kiradadır şudur budur yapmayın ya şuan 1,5 liraya marketten yağ alıyoruz ederi ne sanki paranın nolcak annesıne de bi Makına alsa bu kadın .
İnsanın gönlü zengin olsun . Bu Senın annen benım annem meselesi değil.
hanımı annesine sormuş oda şu olabilir demiş orda hanımının sözünü düşürmemek için yine yapmalıydı . Böyle adamlara çocuk yapan kadınlara daha çok kızıyorum ! Gitsin anasına silah alsın o kocan .anasına paraya kıyıp hanımına Bu kadar basit bi rakam için bıd bıd bıd yapan da kocayım die dolanmasın . Tekrar söylüyorum mevzu Senın anan benım anam değil mevzu kadının 1,500 tl lik bi eşya git git çalış die aşağılanması . Haftasonları eşiniz çocuğa baksın sizde temızlık şirketleriyle görüşün cebinize harçlık yaparsınız . Tavrınız net olsun bazı kadınlarda eşinin karşısında çok ezik duruyor niyeyse çocuğunuz varmış açıklama yapmadan bana 1,500 ver dışarda gezcem tozcam diyemiyorsanız nie bu 🥒ı baba yaptınız

Burada kadınlara baskı çok. Boşanırken bile hiçbirşey almadan hemen boşa diyenler var. O kadın klrasını nasıl öder, çocuğuna nasıl bakar orasını demezler. Adamın kazancında kadının hakkı yok diye düşünen kadınlarımız oldukça , 2025 yılında 50 yıl önceki hayatı da yaşar bu kadınlarımız. Kanun malların yarısı kadınındır diyor. Burada paragöz oluyorsun ama hakkımı alacağım deyince. Sanki Tanzanya da bir kabiledeyiz.🙈
Lisans mezunuyum diyor, iş hayatına başlamadan, kariyer yapmadan para biriktirmeden koşarak evlenip çocuk yapınca adamların insafına kalınıyor böyle. Kadınlara baskı çokmuş, bu adamlar sabah uyanınca böyle olmuyorlar değil mi, bir günde zalimleşip karakter değiştirmiyorlar. 4 sene üniversite oku mezun ol, paranı kazanacağın yerde eşim dediğin yaratıktan para dilen. Bu esarete bile isteye girip ama çocuğum var çalışamıyorum diyen kadınları pohpohlayalım mı? Şimdi de gelir nikahlı kocasından yapmış çocuğu size ne dersiniz.

Annemin doğum günü geçti anneler günü geçti hastalandı çalıştığı yerden düştü anneme bir hediye alamadım. Anne sana ne alım neye ihtiyacın var dedim kahve makinası olsa iyi olur kendini zorlama felan dedi. Eşime dedim param yok diyor alıp gönderelim diyorum param yok hep bahane ya ben anneme hediye alamayacak mıyım. Çalış al diyor bana 1 yaşında oğlum var nasıl çalışım ben şimdi. Ulan kadının çaycısı yoktu bi tane alalım dedim çaydanlık yok mu diyor kendi annesine aldı ama her şeyi mutfağını yaptı kıyaslama yapmak istemiyorum ama anneme hediye alamadım resmen içime dert oldu elimde bir tane bile altın yok ki bozdurum alım.daha bişey yazmak isterdim de
Al çocuğa bak ben çalışacam de,madem senin kazandığın sana bu çocuğu tek yapmadım de

Çalışmayan kadın bi 💩a yaramayan kadın mı sizin gözünüz de ? Siz kendınızı öyle hissediyor olabilirsiniz . Kadınlar Allah ın emanetidir erkeğe .. çalışan da çalışmayan da bu toplumda saygıyı en çok hakeden anne olan olmayan tüm kadınlarımızdır. Terbıyesızlık etmeyin

Son düzenleme:
Lisans mezunuyum diyor, iş hayatına başlamadan, kariyer yapmadan para biriktirmeden koşarak evlenip çocuk yapınca adamların insafına kalınıyor böyle. Kadınlara baskı çokmuş, bu adamlar sabah uyanınca böyle olmuyorlar değil mi, bir günde zalimleşip karakter değiştirmiyorlar. 4 sene üniversite oku mezun ol, paranı kazanacağın yerde eşim dediğin yaratıktan para dilen. Bu esarete bile isteye girip ama çocuğum var çalışamıyorum diyen kadınları pohpohlayalım mı? Şimdi de gelir nikahlı kocasından yapmış çocuğu size ne dersiniz.
Çalışana da aynı baskı yapılıyor bazen. Maaş kartı elinden alınıyor, kendi parasını kendi hesabında biriktiremiyor , ortak arabayı kullanamıyor kendine ayakkabı alamayanları okudum burada. Çalışan da çalışmayan da tavrını koyacak. Bunları kabul etmiyorum diyecek. Ya adamlar değişecek ya da boşayıp yollarına bakacak kadınlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X