- 21 Ağustos 2023
- 967
- 2.464
- 33
- Konu Sahibi sevimlikumral
Ayıp gerçekten. Çalışan adam bir birim getiriyor eve. Çalışan kadında bir birim getiriyor. Orada sıkıntı yok. Çalışmayan kadın 0 birim ama. Zaten ev işleri de 1 bilemedin 2 saatte bitiyor.Ne kadar ayıp çalışmayan kadına hazır yiyici demek,hani ben de öğretmenim ,kesemiz ortaktır hiç eşimin parasını evde durup yemedim ama keşke imkanım olsa da yeseydim.Niye küçümser ki insan insanı.Kazandığjmız para mı değer katıyor bize?Madalya mı verdiler size para kazandınız diye.
AdChoices
ADVERTISING
Kadın hırsızlık,namussuzluk,dolandırıcılık yapmıyor;eşinin kazandığı da kadının zaten.Elin parası değil,eşin parası.
Hatta çamaşırlar kendi kendine yıkanıp asılıyor, ütüleniyor. Yemekler kendi kendine pişip bulaşıklar makineye diziliyor. Ev ne tozlanır ne kirlenir.
Yani neyse demem o ki bu çalışan çalışmayan kadın yorulma karşılaştırması yüzünden, az veya çok, kadının evdeki emeği de iç edildi iyi mi?
Tamam azdır, kolaydır da, bir hanım el atmasın birkaç gün. Ne tuvalete girilir ne mutfağında yemek yenir o evin.
Ama buranın tarifi ile bakınca ev hanımının ya biblo, yada süs bebeği olması lazım.
Ben şunu anlamıyorum, birileri daha kısa birileri daha uzun saatler çalışıyor. Şantiye'de çalışan, öğretmene diyecek ki tuzunuz kuru. Öğretmen sekretere diyecek ki oturduğun yerden para kazanıyorsun. Doktor olan şantiyedekine diyecek yıllarımı verdim dirsek çürüttüm gel benim gibi gecen gündüzün karışsın nöbet yapta göreyim. Bu böyle uzayıp gidiyor. Sekreter evhanımına diyecek ki ocak ciflemekten baska ne işe yararsın? Kimsenin birbirinin emeğine harcadığı zamana saygısı yok. Benim hiç aklıma gelmez şu daha az yoruluyor, bu daha çok çalışıyor yarıştırmak.
Türk toplum aklı hep böyle çalışıyor ama.
Senin çocuk yok ya ondan rahatsın. Benimki bir tane ama senin iki taneye bedel ömrümü yediler. Sende kayınvalidenle yakın otursaydın görürdüm seni... Aynı modellerden iş hayatındada var. Özür dilerim ama avam avam muhabbetler.
Niye bu kadar kıyas toplumuyuz biz?
Şunun daha az hakkı var şunun daha çok var. Yahu ne anlamı var bunları uzun uzun hesaplamanın?
Birinin emeğini övüp yücelteceğiz derken bir diğerini gömmek zorunda mıyız?
Yani iş şuna varıyor; adamın maaşı bir birim, kadınınki iki birim olduğunda adam bir kadın iki birim köfte yiyecek. Veya tam tersi. Kadının maaşı yoksa taş kemirsin.