Anneme hediye almak istiyorum eşim izin vermiyor bıktım artık hep kendi annesi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bütün yorumları okumadım ama okuduklarım malumun ilanından ibaret.
Hiçbir durum ama hiçbir durum uygulanan ekonomik şiddeti meşru kılamaz. Benim derdim bununla. Çalış, elini güçlü tut demekle kocan haklı koca parası yiyorsun, annen de nasıl istemiş, hak ediyorsun tarzı yorumlar bana acımasızca geliyor, sizin için söylemiyorum genel fikrim bu

Yani şimdi evde eşim ve ben çalışıyoruz. Oğlumu bırakıp işe gidiyorum. Muhtemelen tek benim maaşım eşinden yüksektir. Çay makinesi kahve makinesi yok evimizde. Cezve ve çaydanlık yetmiyor mu anlamadım. Bunlar elzem ihtiyaçlar değil. Çocuğunuz varken ailelere bir şeyler almak bana mantıklı gelmiyor ya. Eşin de almasın ne alaka yani. Aileler size alsın.
Ama burada esas sorun tabi eşinin sana ekonomik şiddeti. Diğer konularda nasıl? Ev nasıl dönüyor? Borcunuz var mı? bilmiyorum. Ama eşinin sana bir bütçe ayırmaması hoş değil tabi.
Konu hediyenin ne olduğu değil ki. Başka birşey de olabilirdi, sorun bence de ekonomik şiddet.

Onu herkes söylüyor yani aslında herkes o konuda hemfikir. Keşke şartlarını iyileştirse, keşke kendi hayatına daha sağlam yön verebilse. Herkesin dileği bu, kimse aferin böyle devam et dememiş ama bazı yorumlar gerçekten çok can yakıcı ve rahatsız edici
Aynen, bu konuya veya eşten görülen ekonomik, psikolojik veya fiziksel şiddet üzerine açılmış hiçbir konuya çalışma diyen yorumlar yapılmıyor, kendi adıma aktif çalışan olmadığım ve dahi üniversite okumadığım halde, okumayın çalışmayın demiyorum hep aksini savundum şimdiye kadar çünkü herkesin eşi aynı değil, imkanları aynı değil, hepsi bir yana dünyanın binbir türlü de hali var, ne zaman başımıza ne gelecek bilmiyoruz hiçbirimiz🤷‍♀️

Malınız mülkünüzün bile garantisi yok ki, bir deprem oluyor koca şehir yıkılıyor, bir orman yangını çıkıyor civardaki evler de kül oluyor, sel oluyor yine öyle, malın garantisi yokken ekonomik şartlarınızın da garantisi yok hal böyleyken, kimse de size karnın aç mı diye sormaz, ki hazırla da değirmen dönmez fakat aşağılamaya da gerek yok, hakkımız da değil bence.

Laf lafı açıyor, sadece çalışma konusunda değil kadınlar meslek konularında da karşısındakini yerebiliyor, misal ne olmuşsun altı üstü öğretmensin, hemşiresin, adliyede katipsin diye kendini avukat mı sanıyorsun gibi böyle laf sokmalı üstten bakmalı cümleler de kuruluyor.

Oysa emek verilen her mesleğin bir itibarı var, belki burada insanın kendisini mesleki ve kültürel bakımdan geliştirmemiş olmasını eleştirebiliriz ama meslek aşağılama, kariyer hor görme, bilmiyorum bana ters.

Karşımızdaki dalga geçen biri olsa veya her çözüme bir bahanesi olsa bir nebze de, meslekten vurma veya ev kadını çalışan kadın kavgası tuhaf.

Yorumun alnı olsa da öpsem keşke. Aile maddi çıkarları gözetme üzerine kurulmuyor. Öyle olsaydı her işsiz kalan, çalışamayan, çalışmayan adliyenin yolunu tutardı.
İnsanların hayatta tercihleri vardır, mesela benim annem işkolik, ciddi kariyer bağımlısı bir kadın ona göre işe 1 yıl ara vermek korkunç bir şey, o dönem benim ne asalaklığım kaldı, ne pasifliğim kaldı saysam harf yetmez. E sonra işe döndüm, bir anda aferin, işte bu!!
Biz kadınların, özellikle biz kadınların değeri bununla mı ölçülüyor? Aktif çalışıyorsan, paran varsa aslansın kaplansın güçlü kadınsın. Ev hanımıysan vay haline, başına gelen her şeyi hak ettin, hatta başına gelen şeyle ilgili iki kelime edip dert bile anlatamazsın, o derece.
Ben birkaç yıl önce İstanbul gibi bir metropolden kalktım bir ege kasabasına taşındım, gerçekten metropolle arasında dağlar kadar fark var. İş bulana kadar da çok zorlandım, buldum çalışıyorum ya bulamasaydım? Ya biraz daha gecikseydi? E bana yazıklar mı olsun yani?
Ben bütün bunları çalışan bir kadın olarak yazıyorum, banane çalışsaydın kocan haklı diyerek kenara çekilmeyi benim ne vicdanım ne de aklım almıyor.
Burada çalışıp maaş kartını kocasının eline veren, kendi maaşından sayılı harçlıklarla yaşayıp çalışmayanlara laf atanları da gördük, yazıktır.
İnsanların seçimlerine ya da koşullarına saygı duyacağız, aslında zorundayız.
Çalışmayan kadın başına her ne gelirse gelsin şikayet etmeye bile hakkı olmayan kadın mı? Bizlerin ne olacağı belli mi? Belki konu sahibi 3-5 sene sonra hayatına yön verecek, e peki ya ben ve benim gibi çalışan kadınlar işsiz kalırsa, çalışamayacak durumu olursa?
İşsiz kalırsak hayatımıza eşimizin kölesi olarak devam ediyoruz :) karnımız doyurulacak sadece ve herkes tarafından bu normal görülecek:)

İşsiz kalırsak hayatımıza eşimizin kölesi olarak devam ediyoruz :) karnımız doyurulacak sadece ve herkes tarafından bu normal görülecek:)
Öyle görünüyor. Hayat bu başımıza bir şey gelir de çalışamazsak vay halimize. Kocamız paramız kadar saygı duyuyorsa demek, anladığım kadarıyla ağzımızı açıp iki dert bile anlatamayacağız

Aynen, bu konuya veya eşten görülen ekonomik, psikolojik veya fiziksel şiddet üzerine açılmış hiçbir konuya çalışma diyen yorumlar yapılmıyor, kendi adıma aktif çalışan olmadığım ve dahi üniversite okumadığım halde, okumayın çalışmayın demiyorum hep aksini savundum şimdiye kadar çünkü herkesin eşi aynı değil, imkanları aynı değil, hepsi bir yana dünyanın binbir türlü de hali var, ne zaman başımıza ne gelecek bilmiyoruz hiçbirimiz🤷‍♀️

Malınız mülkünüzün bile garantisi yok ki, bir deprem oluyor koca şehir yıkılıyor, bir orman yangını çıkıyor civardaki evler de kül oluyor, sel oluyor yine öyle, malın garantisi yokken ekonomik şartlarınızın da garantisi yok hal böyleyken, kimse de size karnın aç mı diye sormaz, ki hazırla da değirmen dönmez fakat aşağılamaya da gerek yok, hakkımız da değil bence.

Laf lafı açıyor, sadece çalışma konusunda değil kadınlar meslek konularında da karşısındakini yerebiliyor, misal ne olmuşsun altı üstü öğretmensin, hemşiresin, adliyede katipsin diye kendini avukat mı sanıyorsun gibi böyle laf sokmalı üstten bakmalı cümleler de kuruluyor.

Oysa emek verilen her mesleğin bir itibarı var, belki burada insanın kendisini mesleki ve kültürel bakımdan geliştirmemiş olmasını eleştirebiliriz ama meslek aşağılama, kariyer hor görme, bilmiyorum bana ters.

Karşımızdaki dalga geçen biri olsa veya her çözüme bir bahanesi olsa bir nebze de, meslekten vurma veya ev kadını çalışan kadın kavgası tuhaf.
Bir de bu var, çalışmazsın hak ediyorsun sesin çıkmasın deniyor. Çalışıyorsun meslek beğendiremiyorsun.Bende hemşireyim, ay doktor olamadın mı diyorlar??? Olamadım, sıradaki soruyu alayım.
Kadıncağız üzülmüş, yıpranmış konu açmış. Evet keşke çalışsa, hayat şartlarını bilemiyorum ama benim vereceğim akıl da bu. Daha fazlası ne haddime? Annesine laf edeceğim, ekonomik şiddeti meşru kılacağım, af edersiniz davar kocayı haklı çıkaracağım ne diye? Kadın çalışmıyor diye.
Vallahi kimsenin ne günü ne geleceği belli değil, ben bunu söylerim

Konu hediyenin ne olduğu değil ki. Başka birşey de olabilirdi, sorun bence de ekonomik şiddet.

Hayır esas sorunu annesine alacağı hediye bile değil. Kendine ait parası olmaması. Eşinin konu sahibine bir bütçe ayırmamış olması. Kahve makinesi diye takmış durmuş da. Ben de onu geçsin diye yazdım o lükse giriyor konu sahibinin durumu için.

Bir de bu var, çalışmazsın hak ediyorsun sesin çıkmasın deniyor. Çalışıyorsun meslek beğendiremiyorsun.Bende hemşireyim, ay doktor olamadın mı diyorlar??? Olamadım, sıradaki soruyu alayım.
Kadıncağız üzülmüş, yıpranmış konu açmış. Evet keşke çalışsa, hayat şartlarını bilemiyorum ama benim vereceğim akıl da bu. Daha fazlası ne haddime? Annesine laf edeceğim, ekonomik şiddeti meşru kılacağım, af edersiniz davar kocayı haklı çıkaracağım ne diye? Kadın çalışmıyor diye.
Vallahi kimsenin ne günü ne geleceği belli değil, ben bunu söylerim
:)))

Valla meslek, eğitim, kariyer gibi konularda Mevlana’nın dediği gibi haddimi bilirim, ben diyemem mesela doktor olamadın mı diye, herkes doktor olmak zorunda değil veya herkes hakim, hastaneye hemşire de gerek, adliyeye katip de.
Hem meslek de bir tercih değil midir? Tercihleriniz bir başkasının hayatını tepetaklak etmiyorsa kimseyi ilgilendirmez, siz böyle mutlusunuz başkası diğer türlü mutlu, insanların sürekli kendini açıklamaya çalışması, buna zorunda bırakılması yorucu, o zaman burada niye ağlıyorsun diyorlar, he evet çözümü varken çözümsüzlüğü tercih edip bundan sürekli şikayet ederek insanın içini kanırtanı ben de boğucu buluyorum, onları ayrı tutuyorum ama yani kırk yılın başı bir dertlenmiş içini dökmüş, tercihleri hoşuna gitmemişse yerme, pas geç.

Evet belirsizlik konusuna katılıyorum, her şey bir anda değişebiliyor, deprem dediğiniz en fazla 40-50 saniye ama yıkımı ne kadar büyük oluyor, keza işiniz, sağlığınız, aile hayatınız bir anda alt üst olabiliyor.

Tabii hayat hiçbir şeyin garantisi yok buhranıyla el elde baş başta da geçmiyor, hiç ölmeyecek gibi yaşamaya kendin için bir şeyler yapmaya da devam etmek gerekiyor.

O kendi maaşı kendi annesi, kadınlar kocanın eline bakmamak için çalışıyor işte
Evlilik ya hani, ev arkadaşı değil bu insanlar. Doğru olan eşlerin birbirlerine maddi manevi paylaşımcı olmasıdır. Aile olmak bu değil mi, ben mi yanlış biliyorum?

Ne munasebet kadin meryem ana mi? Calisiyor olsaydi o bebegi tek basina yapmadi kocasinin cocugu o. Adam evine bebegine bakmak icin evde oturan karisina bakmak zorunda. O zaman kadinda yikamasin bu kes adamin donunu yapmasin yemegini. Hadi konu sahibi hic calismamis. Ben senelerdir calisan bir kadinim. Maddi durumum gayet iyi. Ama kansere yakalandim bir gun ve calisma hayatim bitti adamin rengi degisti. Ama ben evde yemek yapmaya isleri yapmaya temizlige markete pazara devam ettim.esseeeekk gibi bakmak zorunda bak. Essek gibi.o eve para vermek bana bakmak zorunda. Dinende bu boyledir kanunda da bu boyledir.
Yazdığım şeyi doğru düzgün okumamışsınız bile karısına çocuğuna bakmak zorunda zaten onunla yükümlü yazdım ama siz sadece işinize gelen yeri almamışsınız.. Annesine bakmak, hediye almak zorunda değil dedim yorumları güzel okuyun

Evet zaten şuan çalışamam şehir dışındayım bakacak kimse yok. Yorumlarda hepiniz haklısınız tamam ama kahve makinası dünya para değil. Benimde param yok zaten ne var yani insan şu olan şeylerin hürmetine alır ya. Gerçekten çok canım sıkkın
eşinizle nasıl bir maddi durum ilişkiniz var? size haftalık bir harçlık vermiyor mu? kendinize ait bir kredi kartınız yada eşinizin ek kartı yok mu?

Bana kalırsa eşiniz size saygı duymuyor dolayısıyla ailenize de saygı duymuyor. Bu sebeple kazandığı parayı ikinizin ortak parası olarak değil kendi parası olarak görüyor ve sizin istediğiniz şekilde harcamak istemiyor. Hediyenin ucuz olması ya da pahalı olmasıyla alakalı bir durum da değil sizin çalışmamanız ile alakalı bir durum da değil.

Konu sahibi suan ombresini ne renge boyayacagini dusunuyor. Cok da şaapmayin.

Kızlar saçlarım ombreli ama hiç memnun kalmadım kendi ana rengimi özledim. Küllü kumral boya almayı düşünüyorum daha karar vermedim boyaya. Şimdi sarı ombreli saça herhangibir boyayı vurduğumda sonuç ne olur sizde

Konu sahibi suan ombresini ne renge boyayacagini dusunuyor. Cok da şaapmayin.

Kadındaki gamsızlığa bakar mısınız. Zaten farkındalık düzeyi yüksek bir insan olsaydı 26 yaşında kendini bu kadar aciz duruma düşürmezdi. Söylenecek bir şey yok

Kadındaki gamsızlığa bakar mısınız. Zaten farkındalık düzeyi yüksek bir insan olsaydı 26 yaşında kendini bu kadar aciz duruma düşürmezdi. Söylenecek bir şey yok
Herkes aynı şartlarda büyümüyor. Herkesin ailesi aynı bilinçte değil. 26 yaşında evlendi diye kocasının bu hallerini çekmek zorunda mı?

Herkes aynı şartlarda büyümüyor. Herkesin ailesi aynı bilinçte değil. 26 yaşında evlendi diye kocasının bu hallerini çekmek zorunda mı?

Değil işte biz de onu söylüyoruz 🤣🤣🤣 yalnız konu sahibi sizin kadar rahatsız değil bu durumdan. Beni niye alıntıladığınızı anlamaya çalışıyorum şu an

kocası eve para bırakmıyor. Annesine hediye almıyor vs. Yazan kızlarım. Kocamın kartı bende var zaten. Sadece internetten alışveriş yaparken şifre gidiyor vs ona işte uzunca yazamayacağım. Anneme de hediye almak istedim şuan sıkışığım dedi ve kendi annesine hediye aldı ama. Neyse saçlarım 3 ay önce ombrelydi zaten. Konu ile ne alakası var. Ombreyle hediyenin. Bana bir yazın Allah aşkına. Ki annemle de pek anlaşamazlar zaten. O da ayrı bişey de.

kocası eve para bırakmıyor. Annesine hediye almıyor vs. Yazan kızlarım. Kocamın kartı bende var zaten. Sadece internetten alışveriş yaparken şifre gidiyor vs ona işte uzunca yazamayacağım. Anneme de hediye almak istedim şuan sıkışığım dedi ve kendi annesine hediye aldı ama. Neyse saçlarım 3 ay önce ombrelydi zaten. Konu ile ne alakası var. Ombreyle hediyenin. Bana bir yazın Allah aşkına. Ki annemle de pek anlaşamazlar zaten. O da ayrı bişey de.
Kart sizde varsa büyük Migros gibi marketlerden alın şifre gitmez dedik. Sizin niyetiniz dertleşmek sadece sorunu görmek yada çözmek değil

E siz sifre geldi soyleyiver birsey aldim dediginde ne aldin naptin diye sorguluyor mu? Ayrica ombre falan denmis simdi bi ombre 4binden basliyor siz ombre yaptircam diyip sonra vazgectim onun yerine anneme makina aldim deseniz ne diyebilir ki?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X