Aşık olduğum adam bebek istemiyor!

Benden üçüncü şahıs gibi bahsetmenize gerek yok..dünyayı algılayış biçimimiz aynı birbirimize benzer tepki ve düşincelerimiz ki bu yüzden bu kadar yıl her şeye rağmen birlikteyiz..evet o daha nettir bense kadınım ve elbetteki ilişkimizin başları bebek için uygun değildi ama şimdi uygunuz..resmi nikah dediğiniz şey bizim ilişkşmiizi ayakta tutan teknşey değil..bizim için sadece devlet onayı..fakat elbetteki o süreci ailelerimizi kırmadan atlatmak ve kendime uygun bir gelinlik ayarlayarak geçrimeyi isterdim..ama olmadı her şey çoknhızlı oldu..

Yok görmüyor..çok kesin bir katılığı yok ya da ben inanmıyorum ya da beni ikna edemiyor...halbuki ne var ne güzel bir ilişkimiz var harika değil ama mıtlu olabiliyoruz birlikte bir de bebeğimiz olsa...
ronya senin mutlluk resminde çocuk var onun yok. ona göre çocuk eklendiğine bu mutluluk resminden çıkıyor.

tepki degil pismanligimdan bahsediyorum.
sizin isminiz gecmedi.tabiki ister yada istemez onu belirttim ama cocuk ayak bagi degildir bunu acikladim .ne var bunda?

Yazan kişiye göre ayakbağı.
Yazan kişinin kendi görüşü, beyni vs var farkında mısınız sorayım dedim. Ona göre ayakbağı,size göre değil.Yetişkin bir insan neyin kendisine ayakbağı olup olmadığına kendi karar verebilir ve sizin açıklamanıza da ihtiyaç duymaz sanırsam???

Dünya sizin görüşlerinizden ibaret değil bunu söyledim.

Başkalarına akıl öğretmeye çalışan, katılmadığı her fikre 100 kg bombardıman yapılması beni rahatsız ediyor cidden artık bu forumda.

bakın sizi çok iyi anlıyorum. 27 yaşımdayım ve hep çocuk istedim istiyorum . bekarım ve evlilik nktasına beni tek çeken şey çocuk. ama eşinizi de anlıyorum. bakın sizin için uygun şu anda ama eşinize göre değil.

SOYLEMEK ISTEDIGIM SEY ILERIYE DONUK HESAPLAR YAPILMAMALI DIYENLER YANLIS DUSUNUYOR.
TABIKIDE ILERIYE DONUK HESAPLAR YAPILMALI AKSI TAKTIRDE YASLILIKTA KARSILASILACAK YANLIZLIK INTIHARA KADAR VARABILIYOR.BUNU CEVREMDE BIR COK KISIDE GORDUM.
1)))GECEN YIL YANLIZLIKTAN DOLAYI 65 YASINDAKI ADAM KENDINI ASTI.
2)))ILK ZAMANLAR KORUNUP SONRA PROBLEMLERI YUZUNDEN COCUKLARI OLMAYAN
BIR CIFT YAPAYANLIZ BIR EVDE KALIYOR KIMSELERI YOK.
VS. TABIKI HER COCUK VEFALI CIKACAK DIYE BIR GARANTIMIZDE YOK.AMA YINEDE INSANLAR UREMELI.

bir sey soruldugu yok.yargilandigida yok.
siz paylasim yapip konunuzu yoruma aciyorsaniz.bende burda uye olarak istedigim yere yorum yaparim.
ustelik size hak veriyorum olup olmayacagini nerden biliyor falanda yazdim.olayi nereye goturdunuz.
Bir aydır burayı takip ediyorum anca yazmaya cesaret edebildim..tabiki de yorum yapacaksınız..ben normal hayatta bu kadar farklı görüşe ulaşamam ki..fakat ısrarla hesap deyip durunca yargılandoğımı hissettim..benim anlayışım bu..

Sorgulamayan kınamayan haliniz buysa bir de bunları yapsanız ne olurmuş kimbilir.

Kendi kendime yeter hale gelene kadar ben de her çocuk gibi ayak bağıydım evet. Çocuğunuz olduğu sürece, çocuksuz hayatınızdaki gibi yaşayamazsınız, o kadar özgür, o kadar başınıza buyruk bir hayatınız olamaz. Benim için de aklıma estiği gibi yaşamamı engelleyecek bir şey ayak bağı. Anne baba olunca bu gözünüze batmıyor, isteyerek oluyorsunuz çünkü. Var mıdır bu forumda "çocuğum 2 yaşında ama hayatımda hiçbir şeyimi kısıtlamadı, o yokken ne yapıyorsam birebir aynısını yapıyorum" diyebilen? Sanmam. Okul çağındaki çocuk da kısıtlayıcıdır.

Benim sevilip sevilmememle ne alakası var anlayamadım. Öyle bir sorumluluk istemiyorum diyorum, size ne bundan?

Siz bakmak, oynamak, büyütmek istiyorsunuz diye ben de mi istemeliyim?

Uyku olayı örnekti, SORUMLULUK için örnekti. Öyle bir sorumluluk istemiyorum diye. Kaç kere daha yazmam lazım?

Benim doğurup doğurmamakla ilgili kararımdan yaklaşımımdan size ne? Doğursam siz mi bakacaksınız? İstemiyorum, bu kadar basit.

Ya Cherry boşversene Allah aşkına. Mesaja bak, elinden gelse zorla gelip doğurtacak neredeyse.

sizin yaşınız kaç? yani yaş 40 falan olunca pişman olmaktan korkmuyormusunz
26 yaşındayım. 40 yaşımı şimdiden bilemem tabii ki, ama kendimi bildim bileli çocuk konusuna yaklaşımım aynıydı.
Çocuk sahibi olduktan sonra pişman olmak benim için daha korkutucu.

ben de deli gibi çocuk istiyorum sıf çocuk için evlenebilirim de. ama tersi bi durumum olsaydı bu baskı bitirirdi beni
Benim arkadaşım da öyle. Sizin durumunuz daha zor, bu kadar isteyip de bekliyor olmak. Gönlünüze göre olur umarım her şey.

NIYETIM SIZI YADA ESINIZI YARGILAMAK DEGIL .ASLA BUNU YAPAMAM.
HAKKIMDA YOK ZATEN .BENDEN BUYUKSUNUZ.SADECE BAZI SEYLERI HESAP EDIP BAZI SEYLERI HESAP ETME GEREGI DUYMADIK DEMENIZ TUHAF OLDU.ANLATABILDIMMI.
SIZ ANNE OLMAYI HEP ISTERDIM DEDINIZ DOGRUMU?
BU SENE COCUK OLURSA SENEYE 1 YASINDA OLUR ISE BASLARIM RAHATCA DEDINIZ DOGRUMU?
O HALDE HESAP YAPIYORSUNUZ.VE DUSUNCENIZDE GAYET HAKLI BULUYORUM SIZI.
FAKAT 7 YILLIK ILISKINIZDE BU KONUYU NEDEN ESINIZLE PAYLASIP BUNA KENDINIZI HAZIRLAMADINIZ.
BUNU BILEREK ILERLESEYDINIZ BELKI DAHA KOLAY ATLATIRDINIZ.ARKADASLARA KATILDIGIMI BELIRTTIM.
((BEN 2 YILLIK NISANLILIK DONEMIMDE ESIME 2 COCUK ISTEDIGIMI ISIMLERI ....FALAN HEP KONUSTUK.
ADAMI UMUTLANDIRDIM.EVLENDIK VE KORUNMASINI ISTEDIM ISRAR ETTIM.BU SIZIN GECIRDIGINIZ SINIR NOBETLERINI BENDE GECIRDIM VE ILISKIMIZE YANSIYORDU.BANA DEDIGI SEY SU OLUYOR"neden bastan demedin istemiyorum"ODA HAKLIYDI BENDE GENCTIM.SUAN ISTIYORUZ OLMUYOR .BU PISMANLIGI KIMSENIN CEKMESINI ISTEMEM.INSALLAH HERSEY GONLUNUZCE OLUR.

Son düzenleme:
NEDEN BAZILARI YAZIMI TERSTEN ANLADI ACABA
BEN KOTU BIR SEKILDE YAZMADIM.3 DEFADIR BAKIYORUM KIRICI BISEY YAZMADIMKI.
NEDEN COCUK AYAK BAGI OLSUN GUZEL BIR DUYGUDUR DEDIM.BIZ ANNE BABAMIZA AYAK BAGIMIYIZ DIYE SORDUM .ZORLA DOGURTMAK NE BICIM TABIRDIR.USLUBUNUZA DIKKAT EDIN VE LUTFEN YAZIMI TEKRAR OKUYUN.ILERIDE PISMAN OLUNMAMASI ICIN BUYUK KONUSMAMAK GEREKTIGINI SOYLUYORUM.YASAMIS BIRI OLARAK.

Üslubumla ilgili bir sıkıntı varsa kibleyebilirsiniz.Ayrıca devamlı büyük harfle yazmak yasak.
İkincisi bana göre ayakbağı diyorum, bunu daha ne kadar vurgulayabilirim bilmiyorum. Konu sahibi ile benim neden çocuğa sıcak bakmadığımı konuşuyorduk, ben kendi nedenlerimi açıkladım. Benim için çocuk hayatımı kısıtlayacak bir şey ve bu nedenle benim için ayak bağı olur diyorum. Evet kendi kendime yetecek yaşa gelene kadar anne babama ayak bağıydım, ama onlar kendileri isteyerek çocuk sahibi oldukları için bu gözlerine batmıyordu diyorum. 3 yaşındayken annem babam beni evde bırakıp istedikleri planı yapamıyorlardı değil mi? Planlarını beni gözeterek, bana göre yapıyorlardı değil mi? Ben aynı kısıtı istemiyorum diyorum.

3 defa bakmışsınız ya madem, bence biraz daha bakın. "Sorgulamıyorum" diye diye ne sevilip sevilmediğimi bırakmışsınız ne uykudan kalkma örneğini.

Son kez tekrarlıyorum, benim annelikle ilgili düşüncelerim sizi hiç ilgilendirmez. O nedenle lütfen artık uzatmayalım.

Evet..bir de benim için uygun bir zaman..kafaya taktım..ilişkimi sorguluyorum gelecekte ayrılacakmışız gibi dertlenip üzüliyorum..ağlıyorum hep..ben eskiden beri çochk isteyen bir kadındım ama..

Belki cevabini verdiniz de ben 20 sayfa okumaya usendim. Peki neden cocuk istemeyen birisiyle evlendiniz? Yasiniz 34 tam zamani gibi. 7 yililinizi vermissiniz bu iliskiye, bu konu hic mi konusulmadi anlamadim. Gercekten cok kotu bir durum. Ben evli degilim ama hayatima girecek kisiyle ilk konusacagim konulardan biri kesinlikle cocuk meselesi olurdu. Benim icin bu konu cok onemli cunku.

tmm cnm sana gore ayakbagi anladik.sebebini ogrenmek istedim.fikir alisverisi yapmak kotumu.
tabiki herkes istedigini yapar.evlilik oncesi cok buyuk konusurdum.aman bosarim falan gibi.
ama oyle olmuyormus bunu anladim.sende zamanla istedigini yaparsin fikrin degisir yada sabit kalir ona karisamayiz.
ama ben sadece seni heveslendirmek istedim hani oynamak buyutmek falan derken.bunu kastettim.benim ailem bana bakarken gozlerindeki isik cok farkli.ailem 5 yildir beni gormuyor.nette her gorusmede babam hickirarak aglar.
demekki evlat farkli bir duyguki bu kadar ozleniyor.ayak bagi degilim onlara.17 yasimda ayrildim onlardan.suan yattigim yatagi bile hatirlamiyorum hangi renkti.zaman o kadar cabuk gecmiski.rizkimizida RABBIM veriyor.ayrica bence gezip tozmakta bir yere kadar oluyor zaten .en fazla 30 lu yaslara kadar .
NEYSE SIZ YORUMUMU SEVMEDINIZ VE YANLIS ANLADINIZ.
HERKESE SAYGI DUYARIM.AMA BAKIS ACILARINIDA OGRENMEK ISTERIM..

çocuk çok büyük bi sorumluluk sadece yemek içmekten ibaret değil ki.
En yakın arkadaşımın kızı var. Çocuk nasıl büyütülür uygulamalı görüyorum resmen. Yemek, içmek, okula yollayıp okuldan almak en küçük kısımları işin.

O değil de yavaş yavaş etrafımdaki herkesin çocuğu oluyor, sizde de aynı değil mi durum, yaş itibariyle?

Valla tanıdığım aşka, romantizme en düşkün insan benim. Evlenmeyi çocuğu da çok isterdim ama artık hiç olası görünmüyor. 2 ay sonra 29 oluyorum, sevgili adayım bile yok, evlenmek hayal oldu. Romantizmle ilgisi olmayan en pragmatik arkadaşlarım bile evlendi.

Shot, çocuk beklentinin olmaması bence daha iyi. Çocuk sahibi olmayı istemek mutsuzluk sebebi. Benim var(dı) ama hevesim kursağımda kaldı. Adlarını bile seçmiştim, o kadar hayalkırıklığındayım ki anlatamam. Çocuk istemek çok kötü bir his bence. Olmayacağını anlayınca beynim bendekini de bitirdi artık. 2 yıl önce mutlu,umutlu bir insanken bebek gördüğümde kucağıma alır severdim. Şimdi o tarafa bakmıyorum bile.

Bi baştan okuyunuz çünkü aynı şeyleri tekrar edeceğim..herkesin değerleri farklı işte..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…