Aşık olduğum adam bebek istemiyor!

Biz de erkek arkadaşımla 1.5 yıldır birlikteyiz çocuk sahibi olmak konusunda konuştuk ve ikimizde istemiyoruz onun aileden gelen bir travması var baba figürü hayatında hiç olmadığı için nasıl baba olunur konusunda korkuları var ben ise sorumluluk almak istemediğim için istemiyoruz
Ama ikimizde çocuk çok seviyoruz başkasının çocukları için deli oluruz mesela onun yegenleri var iki tane bayılıyoruz onlarla vakit geçirmeye
Amabizim çocuğumuz fikri uzak geliyor tabi gelecek ne gösterir bilinmez ama şuanki düşüncemiz bu yönde
Belki Eşinizin de baba olmakla ilgili korkuları vardır mesela yakininuzin çocuğunun bir iki günlük sorumluluğunu siz alın vakit geçirin bir deneyin bakalım sonunda ne düşünüyor

Korunmayi birakip hamile kalin ve onu bosayin. Bebeginizle hayata devam.

Arkadaslar ne derseniz degil. Cocuk evlilik herzaman iki tarafin istemesiyle mantikli. Bence bu konular evlenmeden önceden konusulmasi lazim. Her konuda hayir diyen malesef haklidir. Seversin karsindaki sevmiyorum der. Zorlayamazsin haklidir. Cocuk istiyorum dersin yok der yine haklidir. Herzaman hayir diyen haklidir cünkü zorlayamayazsin. Bu yüzden bu kararlar evlenmeden önce alinir. Ben evlenmeden her ayrintiyi esimle konustum. Yoksa biz evlenmezdik. Anlasayamayacagiz diye düsünseydim sevsemde evlenmezdim.

Kesinlikle katılıyorum size. bir buçuk senelik evliyim 6 aylık da hamileyim. birkaç sene çocuk yapmayız keyfimize bakarız diyorduk. hamileliğimi ilk duyduğumda mutsuz oldum ne yaparım nasıl olur diye düşündüm. bir de çalışıyor olmam düşündürüyordu beni. ilk birkaç ay kendimi bu duruma alıştırmakla geçti. ancak ilerleyen zamanlarda fikrim o kadar değişti ki karnımdaki bebeğim her şeyden önemli şu anda ne yaparsam onun için yapıyorum. her şeyin en iyisini nasıl veririz diye düşünüyoruz. hele de hareketlerini hissetmeye başladıktan sonra. şu anda dünyaya gelmedi ama evde bir bebeğimiz varmış gibi yaşıyoruz. eşim benden daha heyecanlı en başından beri. sabırsızlıkla bekliyoruz. saçı gözü nasıl olacak kime benzeyecek tipi nasıl olacak diye meraktan duramıyoruz. bu duygular yaşanmalı bence. kadın da erkek de bu dünyada yaşanması gereken bütün duyguları yaşamalı. çocuksuz olunca bir evde sevgili gibi ev arkadaşı gibi yaşıyoruz aile gibi olmuyoruz sanki. Allah isteyen herkese güzel yetiştirecek herkese nasip etsin inşallah.

Çok samimi arkadaşlarım var, evlilikleri mükemmele yakın, benim gözümde harika çiftler.
Çocuk sahibi olmayı istemiyorlar.
Bir kerede aklımdan geçmedi ki acaba olmuyorda istemiyoruz mu diyorlar diye.

Her kadın anne olmayı ister.
Çocuksuz evlilik olmaz .
Bi insan Nasıl olurda çocuk istemez.
İlerde çok pişman olursun vs.
Gereksiz klişeler.

Aslında istemeyenler o kadar net ki, neden istemediklerinden, asıl isteyenlerin bir çoğu niye istediğini bilmiyor bence (bende dahil)

BEN NIYE ISTEDIGIMI YAZAYIM.
fransadayim.gurbetteyim.esim ise gidince yanliz kaliyorum gun boyu.camdan baktigimda cocuklarini okula goturenlere ozeniyorum.magazalarda gezerken cocuk telasi yapanlara ozeniyorum.kizinin sacini orenlere pembe elbiselere ozeniyorum
bayramlarda kapimi calan yok.ama kayin valideme gidiyorum. 50 yasinda. 5 oglu 4 gelini 10 torunu var.
zil hic susmaz gun boyu.o kadar icim aciyor ki ileride ben onlarin yasina geldigimde sadece esimin yuzunemi bakicam.
hadi suan genciz .kalkip geziyoruz bayram ozel gun diyoruz.peki ya yaslilik... hastalik...
kayin validem gecen hafta hastaydi esim aramis annesi hastayim deyince alip eve getirdi corba cay meyve 4 gun bizimle kaldi.ve her aksam agladim .esime dedimki keske senin gibi oglum olsa.beni dusunse.sorsa.ileriyi cok merak ediyorum.
bugunumu bir sekilde atlatirim.iyi yada kotu gunleri esler birbirine destek olarak halleder.

Son düzenleme:
Esim ilk evlendigimizde 10 yil cocuk istemiyorum dedi..ilk zaman cok bozulmuştum bu lafa..ama iş hayatı evlilik borcu derken tam 5ci yilimiz doldugunda oğlum oldu...şimdi subatta 10 yil biticek biz evleneli...ikinci cocugu deli gibi isteyerek büyük oğlum 8 aylikken hamile kaldim..simdi 11 haftalik hamileyim..ufaklık dogdugunda 5.5 yaş 4 ve bebek olarak hayatimiza dewam edicez inşallah. ..Eşim 4cude olsun ara vermeden diyor oyle cocuklara aman aman düşkün olmasada cok seviyor. ..en büyük pismanligida geç cocuk yapmamiz oldu diyor...son 5 yila 3 çocuk

maşallah valla sana nasıl zor olmadı mı gerek hamilelik gerekse bakımları. ben ilkine hamileyim ve zor geçiyor hamileliğim. bir tane yeter diyorum şimdiden:)

Sizin adiniza sevindim.cok guzel duygular bunlar .kolay dogumlar dilerim.
INSALLAH RABBIM BANA VE ISTEYEN HERKESE NASIP EDER.

ALLAH BAGISLASIN.ISTEYENLEREDE NASIP ETSIN INS.

inancını kaybetme sabret inşallah en kısa zamanda bebeğin olur. Allah sana da nasip etsin umarım...

BIR KADIN GEC OLMADAN ANNELIK DUYGUSUNU YASAMALI DIYE DUSUNUYORUM.
TABIKI MADDI MANEVI GUCU OLANLAR ICIN DIYORUM.BIZIM DURUM IYI COK SUKUR.
COK ISTIYORUM BEN.BIRDE ESIMIN YASI ILERLIYOR.KARDESLERININ COCUKLARINI EVE GETIRIP SEVMESI COK ZORUMA GIDIYOR.BIR TANE YETERLI.KOSUP OYNAYALIM EGLENELIM.OLSUNDA HEM BEN HEM ESIM BU DUYGUDAN MAHRUM KALMAYALIM INSALLAH.
inancını kaybetme sabret inşallah en kısa zamanda bebeğin olur. Allah sana da nasip etsin umarım...

En büyük aşk bile evlat aşkından büyük olamaz evlat sevgisi anne,baba eş sevgisinden bile üsttedir.bir kadın anne olmadan ölmemeli bence rabbim isteyen herkese nasip etsin.anlatabildim sanırım.benki eşime deli gibi aşık biriyim ama bebeğim olunca anladım ki aşk buymus.

yav o öyle olmuyor işte, "çocuk işte tabi ağlayacak" kalıbının da bir sınırı vardır değil mi?
susmayan çocuk yapmışlar diyorum.evimin hangi odasına gidersem gideyim yukarıdan bir bağırtı.ulan ağlamazsa ya yerlere pat küt diye birşey atıyor ya da delirmiş gibi bağıra bağıra koşuyor.
hayır öyle bir ağlama olamaz, çocuk ağlamasını bilirim.ama bu ağlamak değil, adeta cadaloz gibi boğazından hırlayarak bişeyler söylüyor ağlarken, banyoya geçiyorum hava boşluğundan duyuyorum ağlarken yemin ederim filmlerdeki şeytan tiplemeleri gibi oluyor artık sesi.sinir krizi geçiriyor.tek başına apartmanı tımarhaneye çevirme kapasitesine sahip.abartıyorsam şurdan kalkmak nasip olmasın.
ya konu sahibi kusura bakmasın konusunu sabote etmek istemem,bununla ilgili dün gece konu açmayı bile düşündüm.sonra vazgeçtim.
keşke benim evime gelip bi süre yaşama şansın olsaydı.. annesine şahin göründüğünü falan hiç sanmıyorum,çünkü çocuk ağlarken çıtı çıkmıyor.sanırım kendince ağlar ağlar susar kafasında olup o yok gibi davranıyor bu sefer daha çok deliriyor öteki.bir keresinde evde deli gibi koşuştururken çaydanlığa çarpıp üzerine devirmiş bu çocuk,götüre götüre sağlık ocağına götürmüşler. çok sorumlu bir anne olsaydı o çocugu adam gibi hastaneye ,iyi bir doktora götürürdü.maddi durumları iyi olmasına rağmen..bence bakmak şimdi zor geliyor.neyse çok doluyum bu konuda daha yazmak istemiyorum.
saygılar

Konu kocam çocuk istemiyor.

Buraya çocuğun ne kadar iyi bir şey olduğunu, kendi çocuklarının ne jadar mükemmel olduğunu yazmak neyin kafası anlamıyorum. Kadın zaten çocuk sahibi olmak istiyor millet ısrarla ille de çocuk yap diyor??!!?? Vaaz vermeye çok meraklıysanız gidin kocasına yazın çocuk çok iyidir diye. 24 sayfanın çoğu çöp konu sahibesine 1 mg hayrı yok.

Çocuk yapmamak için bir neden buldum: büyüyüp okuduğunu anlamayan yetişkin olmasın.

çocuk kimin peki? anlaşılmıyor yazıda.

Ami canim. Benimde olmuyor ama ben kendimi cok fazla odaklamiyorum. Biara odakladim faydasi yok. Esimde cok istiyor. Sanirim benden cok o istiyor. Gerci ben diyorum ol.azsa cocugumuz demekki bunun bir nedeni var. Allahin bir bildigi var. Ben kendimi cok fazla bu konuyla yormuyorum. Ama elimden geleni yapmaya calisiyorum. Ben gec kaldim. Okul is eclilik dedim yasim oldu 35. Geciktim yani. Demek kismet böyleymis. Allah verirse verir vermezsede bu konuyu kapatacagim.

valla benimde oyle bi komsum vardi.piyano ile bagira bagira sarki soyluyordu.
sikayet ede ede cikti cok sukur kurtuldum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…