- 26 Aralık 2014
- 6.680
- 8.755
- 248
- 32
Öyle deme kuzum ya. Hiç belli olmaz ki bu işler, 29 yaş da hiçbir şey değil. Evet çocuk istediğin için sabırsızlanıyorsun ve 29 çok büyük geliyordur ama inan değil. Hayatta bir şeylerin ucunu bırakmak gerekiyor bazen, bir konu hakkında düşünüp endişelendikçe o olmuyor.Valla tanıdığım aşka, romantizme en düşkün insan benim. Evlenmeyi çocuğu da çok isterdim ama artık hiç olası görünmüyor. 2 ay sonra 29 oluyorum, sevgili adayım bile yok, evlenmek hayal oldu. Romantizmle ilgisi olmayan en pragmatik arkadaşlarım bile evlendi.
Shot, çocuk beklentinin olmaması bence daha iyi. Çocuk sahibi olmayı istemek mutsuzluk sebebi. Benim var(dı) ama hevesim kursağımda kaldı. Adlarını bile seçmiştim, o kadar hayalkırıklığındayım ki anlatamam. Çocuk istemek çok kötü bir his bence. Olmayacağını anlayınca beynim bendekini de bitirdi artık. 2 yıl önce mutlu,umutlu bir insanken bebek gördüğümde kucağıma alır severdim. Şimdi o tarafa bakmıyorum bile.
tmm cnm sana gore ayakbagi anladik.sebebini ogrenmek istedim.fikir alisverisi yapmak kotumu.
tabiki herkes istedigini yapar.evlilik oncesi cok buyuk konusurdum.aman bosarim falan gibi.
ama oyle olmuyormus bunu anladim.sende zamanla istedigini yaparsin fikrin degisir yada sabit kalir ona karisamayiz.
ama ben sadece seni heveslendirmek istedim hani oynamak buyutmek falan derken.bunu kastettim.benim ailem bana bakarken gozlerindeki isik cok farkli.ailem 5 yildir beni gormuyor.nette her gorusmede babam hickirarak aglar.
demekki evlat farkli bir duyguki bu kadar ozleniyor.ayak bagi degilim onlara.17 yasimda ayrildim onlardan.suan yattigim yatagi bile hatirlamiyorum hangi renkti.zaman o kadar cabuk gecmiski.rizkimizida RABBIM veriyor.ayrica bence gezip tozmakta bir yere kadar oluyor zaten .en fazla 30 lu yaslara kadar .
NEYSE SIZ YORUMUMU SEVMEDINIZ VE YANLIS ANLADINIZ.
HERKESE SAYGI DUYARIM.AMA BAKIS ACILARINIDA OGRENMEK ISTERIM..
Öyle deme kuzum ya. Hiç belli olmaz ki bu işler, 29 yaş da hiçbir şey değil. Evet çocuk istediğin için sabırsızlanıyorsun ve 29 çok büyük geliyordur ama inan değil. Hayatta bir şeylerin ucunu bırakmak gerekiyor bazen, bir konu hakkında düşünüp endişelendikçe o olmuyor.
Boşver bırak. Olur elbet. Evlilik de olur çocuk da. İstediğinden geç olur belki ama olur.
Evet işte ben de bunun için uğraşıyorım..daha önce nişanlıydım evlilikten döndüm..başka da ilişkilerim oldu..ama ben onda kaldım..aşkın değerini biliyorum...umarım iş ianada binmez..merhametsiz biri de değil..demek ki çocuk fikri ona ne kadar acı geliyorsa benim acı çekmemi göremiyor..Valla konu sahibesi sizin yerinizde olsam bir daha sevememekten korkar boşanmazdım. Tümden yalnız olmak, yalnız ölmek çocuksuz olmaktan çok daha kötü bence. Tümden yalnız biri olarak söylüyorum, aşık olduğun biriyle evleniceksin ama çocuğun olmayacak deseler kabul ederdim. Aşk çok nadir bulunan bir şey, kıymetini bilin derim.
AYNEN YAA.ISTEYENLERI ANLIYORUMHiçbir şey belli olmuyor işte..benim tek sorunum onun bebek istememesinden kesinkez bir şekilde emin olamıyorum...her yere benle gitmek ister surat assam bozulur..yeriz içeriz gezeriz ama ben artık aramıza üçinci bir birey istiyorum..bebeği isteyrnleri anlıyorum da hiç istemeyenleri de merak ediyorım keşke ben de öyle olsaydım..diyorum..
Evet işte ben de bunun için uğraşıyorım..daha önce nişanlıydım evlilikten döndüm..başka da ilişkilerim oldu..ama ben onda kaldım..aşkın değerini biliyorum...umarım iş ianada binmez..merhametsiz biri de değil..demek ki çocuk fikri ona ne kadar acı geliyorsa benim acı çekmemi göremiyor..
Terapi işi olmaz..kendisi bu işin içinde zaten..kendi kendini iyileştirsin..kazara olursa ancak öyle kabullenir gibime geliyor sürpriz olur sonra alışır ama ben asla kandıramam ve kandırmam onu...benim için gözünden düşmekten daha önemli dwğil..ciddi ciddi bir kere daha sabırla konışmayı deneyeceğim evet..Yani adamın çocukluk travması iflah olmaz. Ya kazara olacak kabullenecek, ya da terapiye götürceksiniz. Yine de ciddi konuşma yapın derim.
Teşekkür ederim anladığınız için.bu kadar tepki görmenizin sebebi şu,
başta bu forumda çok istediği halde çocuğu olmayan çocuk çocuk diye deliren her kadının yaptığı gibi, kendi hür iradesi ile anne olmak istemeyen bir kadına saldırıp kınamanız ve onu yargılamanız.
bilmiyorum bu bir içgüdü mü hırs mı ama yapılan şey çok yanlış.başta bu şekilde yazdığınız için sonraki düzeltme çabanız bir işe yaramamış oldu.
ben de çocuk konusunda "shot" nickli arkadaş gibi düşünüyorum, çocuk demek sorumluluk,ayak bağı demek.
üst katımızda 4 yaşına gelmiş ama hala kendini bebek gibi gören bir kız çocuğu var.2 yıldır üstümüzde oturuyorlar ve size yemin ederim ki, 2 yıl içinde o çocuğun saatlerce bağıra çağıra ağlamadığı zaman dilimi evde olmadıkları ya da tatile gittikleri zaman...normal bir çocuk ağlaması da değil çocuk ağlarken bildiğiniz sinir krizi geçiriyor, ve bir süre sonra boğazından hırlayarak ağlamaya devam ediyor.adeta içine şeytan kaçmış gibi sesler çıkarıyor.anne babanın ise asla sesleri gelmiyor, sanırım o ağlarken ölü taklidi yapıyorlar artık. insan alır avutur, birşey söyler ya da bir sorunu varsa doktora götürür değil mi?ikisinde de çıt yok.
dün gece o kadar tepem attı ki ağladığı odanın altına geçip "sus artık, sus" diye bağırdım ki normalde asla benlik bir hareket değil.annesineydi aslında o bağırış.böyle ebeveyn olacağıma çocuk doğurmam, bakamayacağım yükün altına girmem daha iyi.bir sürü insanın hakkına giriyor yanında..
Hayırlısı be Cherry. Yine de belli olmaz diyorum ben, çok beylik bir laf biliyorumYok shotcum, evlenmeyi düşündüğüm sadece tek bir kişi oldu, ondan sonra da kimseyi sevemedim zaten. Çocuklarımız da varolmicaklar bunu da kabullendim. Onunla seçtiğimiz isimleri başka birinin çocuğuna koyamam.
Çok mantıklı ve güzel bir duruşu olan bir kadınsınız. Haddim olmayarak tebrik etmek istedim.Terapi işi olmaz..kendisi bu işin içinde zaten..kendi kendini iyileştirsin..kazara olursa ancak öyle kabullenir gibime geliyor sürpriz olur sonra alışır ama ben asla kandıramam ve kandırmam onu...benim için gözünden düşmekten daha önemli dwğil..ciddi ciddi bir kere daha sabırla konışmayı deneyeceğim evet..
Rica ederim..ben de rahatladım aslında bebek istememek de bir haktır tabi..benim gibi düşünmeyen kadınları dinlemek iyi geldi..Çok mantıklı ve güzel bir duruşu olan bir kadınsınız. Haddim olmayarak tebrik etmek istedim.
Eşini türlü numaralarla kandırıp çocuk yapan bir sürü kadının yanında şu duruşunuz gerçekten güzel. Umarım her şey ikiniz için olması gerektiği gibi olur.
Üzerimizde belirgin bir baskı yok uzaktayız şimdi ailelerden ondan da olabilir..benim ailem hep istiyor hatta bizim aile hep kızdır..sen erkek doğur diyorlar şakayla..onun annesi ise dünya tatlısı bir kadın kendi annemden duymadığım sevgi sözcükleriyle konuşuyor benle..onu da anlamış değilim..böyle sevgi dolu harika bir kadının oğlu bu kadar ketum nasıl olur..ama o da hep dışarda okumuş..lisede yatılı sonra on yıl üni.hayatı..annesi onun için çok değerlidir ama bu konuda onu da geçiştiriyor..benim de karı koca çocuk istemeyen bir arkadaşım vardı evlenirken çocuk yapmama konusunda anlaşıp evlenmişlerdi. (bilemiyorum belki de olmuyordu ve bize öyle söylüyordu?) en başında kişilerin ne düşündüğü belli olur zaten önceden konuşup anlaşmak karar vermek gerekir. zaten çocuk istemeyen ve bakamayacak olanlar çocuk sahibi olmasın onun yerine çocuk sahibi olmak isteyen binlerce insan var Allah onlara nasip etsin. bu lafım sizin için değil tabi Ronya_13 hanım yanlış anlamayın. bence biraz daha sabredin bu isteğinizi eşinizle tekrar tekrar konuşun belki o da ister. üzerinizde bir çevre baskısı var mı kaynana falan belki eşiniz bundan etkilenip kararını değiştirebilir.
Yooo öZre gerek yok..iyi bir muhabbetti..Teşekkür ederim anladığınız için.
Hayırlısı be Cherry. Yine de belli olmaz diyorum ben, çok beylik bir laf biliyorum
Konu sahibi sizden de özür dilerim dağıttık konunuzu biraz.
Üzerimizde belirgin bir baskı yok uzaktayız şimdi ailelerden ondan da olabilir..benim ailem hep istiyor hatta bizim aile hep kızdır..sen erkek doğur diyorlar şakayla..onun annesi ise dünya tatlısı bir kadın kendi annemden duymadığım sevgi sözcükleriyle konuşuyor benle..onu da anlamış değilim..böyle sevgi dolu harika bir kadının oğlu bu kadar ketum nasıl olur..ama o da hep dışarda okumuş..lisede yatılı sonra on yıl üni.hayatı..annesi onun için çok değerlidir ama bu konuda onu da geçiştiriyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?