Yapıyorım bunları..dengeli bir biçimde..ben çocuk istiyorum demek yerine senden çok iyi babaolur bebeğimiz çok şanslı gibisinden telkinde bulunsan sık sık özellikle çocukları severken
valla zor bi durum seninkiYapıyorım bunları..dengeli bir biçimde..
Hah..çocuk hakkında şöyle diyor..bebekken güzel sonra ergenliğe girecek ki ergenleri sevmez pek..çocuk yüktür gibi şeyler söyler...mesela bu adam televizyon alacak gğnler öncesinden her şeyi araştırır herkese sorar..market alışverşni de o yapar ben daha bir kere yemek yapmadım..beklemez zaten..çok pimpirikli buluyorum onu..Katılıyorum ama bu adam zaten değişik dusunuyormus. Evliliği formalite görüp olması gerektiği için nikah yapmış. Yani mutlu bir yuvam olsun çocuklarımız olsun düşüncesi tasimama ihtimali varmış aslında en başından beri. Ben olsam dusunurum bu adam çocuk hakkında ne dusunuyor diye.
Hah..çocuk hakkında şöyle diyor..bebekken güzel sonra ergenliğe girecek ki ergenleri sevmez pek..çocuk yüktür gibi şeyler söyler...mesela bu adam televizyon alacak gğnler öncesinden her şeyi araştırır herkese sorar..market alışverşni de o yapar ben daha bir kere yemek yapmadım..beklemez zaten..çok pimpirikli buluyorum onu..
Bir de eşiniz 40 yaşında. Bu saatten sonra çocukla uğraşmak gözünde çok büyüyor olabilir.Ergenler şöyledir böyledir anlatır..beni de soğutuyo bazen..korkutuyor..bir de hiç yaşlancam da ölecez de yaşlılığomızda bir çocuğun olur evine gelri şenlik olur öyle hayalleri yok...sorumluluk almak istemiyor..ama çok saçma hayat bu..ben de ondan soğuyorum..ilişkim bitecek yapayalnız öleceğim ailem beni suçlayacak vs gibi şeylere kapılıyorum..onunla heer türlü konışmayı aşılamayı yaptım..hatta daha önceden istemiştim erteledim..ama şimdi tam zamanı..eğer bu aylarda olmazsa..ben mayısta tr ye döneceğim...iş arayacağım..seneye o gelecek..ve işe girersem daha da çocuk çok zor...ama bebek olursa onunla kalır seneye bebek bir yaşına geldiğinde döneriz beraber..
Yaşam tarzınız ayağınıza dolanmış ama şimdi bu kadar zaman benimsediğiniz şeylerle çatıştığınızı kabul edemiyorsunuz.
Bir yandan diyorsunuz ki sevgiliyken çocuk sahibi olmayı konuşmak bize göre hesap yapmak olurdu konuşmadık.
Sonra diyorsunuz ki ama sevgiliyken hiç söylemedi.
Bir yandan ileriye dönük büyük kararlar almayız diyorsunuz.
Sonra diyorsunuz ki çocuk yapma kararı vermiyor.
Eşiniz bugüne kadarki yaşam tarzınızı sürdürüyor. Sorumluluk almadan, rahat, karı koca başınıza buyruk. Sonradan çocuk çıksın, önümüzdeki 20 yılı planlamak zorunda kalsın istemiyor. Sizse bir anda tersine döndürmeye çalışıyorsunuz işleri.
Herkes çocuk sevmez, istemez. Alternatifler belli bana göre, ya açık açık konuşup ikna edemiyorsanız kabullenip çocuksuz yaşayacaksınız, ya ayrılacaksınız; ya da konuyu hiç açmadan şimdiye kadar eşinizle yaptığınız gibi hayatı akışına bırakacaksınız, olursa olur olmazsa olmaz./QUOTE] Q evet anlıyorum..doğry tespitler çok doğru..ben kendimi şu anda iyi ifade edemiyor olabilirim...ama çeliştiğimi düşünmüyorum...sevgilykn bebek istemedim tabiki evlenmemiZ gerekiyordu..sizin anlayamaıdığınız şu..ilişkiler evrilir...biz sevfililiği yaşadık o dönem geçti..bir şekilde evlendik ki bu bizim için aileleri haberdar etmek gibi oldu..bu da geçti..gezdik eğlendik vs vs şimdi bebek zamanı bence..ha şunu söyleyeyim ben sevdiğim aşık olduğum birinden bebek istedim ve bu çok normal bir duygu..yani hem çılgınca eğlenebilirim hem de bu adamdan bebeğim olmalı diyebilirim..
Onun alanı da o zaten psikoloji...ne garip değil mi...tam dalını söylemek istemiyorum ama terzi kendi söküğünü dikemez olayı..Karar size kalmış.
Kesin istiyorsanız, çocuğum olsun, gerekirse boşanırım diyorsanız:
Güzelce bir konuşun ciddi ciddi ben kesinlikle istiyorum, senin de babanla ilgili travmanı atlatmak için psikoloğa gitmek istiiyorum diyin. Yoksa sonuç boşanma olacak, beni kaybetmemek için terapiye gidersin ve çocuk sorumluluğu alırsın diyin. Hayır derse boşanırsınız.
Öteki türlü susup oturacaksınız.
Evet o 40 ama 35 gösteriyor ben 34 ama 30 gösteriyorum..diyorum ki onu bi yaşlanma korkusu alsa..onu da dedim bak yaşlandın sen göbeğin çıktı vs vs..işe yaramıo..Bir de eşiniz 40 yaşında. Bu saatten sonra çocukla uğraşmak gözünde çok büyüyor olabilir.
Çocuk okula başladığında 47 yaşında olacak. Üniversiteye geldiğinde 59-60. Çocuğa düzgün bir hayat vermek için en az 20-25 sene daha çalışması gerekecek. Bebeklik koşturması, çocuk gürültüsü, ergenlik kaprisleri vs zor geliyor olabilir bu yaştan sonra.
Diyebilirsiniz, dersiniz de tabii ki. Ama eskiden beri anne olmak istiyorsanız, yani bu konuda büyük bir isteğiniz varsa 7 yıllık ilişkide de illa ki bahsini geçirirsiniz. Herkesin ilişkisi aynı şekilde evrilmez.Q evet anlıyorum..doğry tespitler çok doğru..ben kendimi şu anda iyi ifade edemiyor olabilirim...ama çeliştiğimi düşünmüyorum...sevgilykn bebek istemedim tabiki evlenmemiZ gerekiyordu..sizin anlayamaıdığınız şu..ilişkiler evrilir...biz sevfililiği yaşadık o dönem geçti..bir şekilde evlendik ki bu bizim için aileleri haberdar etmek gibi oldu..bu da geçti..gezdik eğlendik vs vs şimdi bebek zamanı bence..ha şunu söyleyeyim ben sevdiğim aşık olduğum birinden bebek istedim ve bu çok normal bir duygu..yani hem çılgınca eğlenebilirim hem de bu adamdan bebeğim olmalı diyebilirim..
SanırımBir de eşiniz 40 yaşında. Bu saatten sonra çocukla uğraşmak gözünde çok büyüyor olabilir.
Çocuk okula başladığında 47 yaşında olacak. Üniversiteye geldiğinde 59-60. Çocuğa düzgün bir hayat vermek için en az 20-25 sene daha çalışması gerekecek. Bebeklik koşturması, çocuk gürültüsü, ergenlik kaprisleri vs zor geliyor olabilir bu yaştan sonra.
Evet..o da aynı şeyi söylüyor ya da ima ediyor..ama içimden bir ses tamamen hayır demiyor diyor..beni ikna etse..edemiyor da...bu kişi öyle biri ki kazara olsa anca o zaman kabullenri sanki..ve korunan o..ve kazara bir şey olmuyor hiç . olanlarda çok risksiz dönemlerde..Diyebilirsiniz, dersiniz de tabii ki. Ama eskiden beri anne olmak istiyorsanız, yani bu konuda büyük bir isteğiniz varsa 7 yıllık ilişkide de illa ki bahsini geçirirsiniz. Herkesin ilişkisi aynı şekilde evrilmez.
Şimdi bebek zamanı "sizce". Eşinizce değil.
Tam tersi açıdan bakın. Siz istemiyor olsanız ama eşiniz "ee evlendik de artık çocuk yapalım hadi" diye size ısrarcı olsa ne düşünürdünüz? İlişki dinamiklerinizin aynı olduğunu düşünün.
Eşinizi anlayabiliyorum çünkü benim de 26 yaşında bir kadın olarak hiçbir şekilde çocuk isteğim yok, hatta aksine çocuk istemiyorum bile. Geçen gün yaşıtım bir arkadaşımla konuşuyorduk, "artık çok istiyorum, doğru düzgün birini bulsam hemen evlenip çocuk yapacağım" dedi, ben "çocuk mu? sebep?" modundayım.Evet..o da aynı şeyi söylüyor ya da ima ediyor..ama içimden bir ses tamamen hayır demiyor diyor..beni ikna etse..edemiyor da...bu kişi öyle biri ki kazara olsa anca o zaman kabullenri sanki..ve korunan o..ve kazara bir şey olmuyor hiç . olanlarda çok risksiz dönemlerde..
Peki siz hiç mi istemiyorsunuz..nasıl bir duygu bu..ne düşünşyorsunuz istememe sebeplerinizi biyor musunuz..Eşinizi anlayabiliyorum çünkü benim de 26 yaşında bir kadın olarak hiçbir şekilde çocuk isteğim yok, hatta aksine çocuk istemiyorum bile. Geçen gün yaşıtım bir arkadaşımla konuşuyorduk, "artık çok istiyorum, doğru düzgün birini bulsam hemen evlenip çocuk yapacağım" dedi, ben "çocuk mu? sebep?" modundayım.
O yüzden sanırım eşinizi daha iyi anlayabiliyorum.
Geri çeklime yöntemi ve bazeb prezervatif..soruldu mu bilmiyorum ama Nasıl korunuyorsunuz?
YASLAR GECIYOR...BEKELEMEYE GEREK YOK...Ben 34 yaşımdayım..o 40..bizim evliliğimizde değişik oldu zaten..ilk başlarken kafamızda bu durumlara geleceğimiz bile yoktu..birbirimizi sevdik beğendik ve ilişkimiz başladı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?