Aşık olduğum adam bebek istemiyor!

ben çocuk istiyorum demek yerine senden çok iyi babaolur bebeğimiz çok şanslı gibisinden telkinde bulunsan sık sık özellikle çocukları severken
Yapıyorım bunları..dengeli bir biçimde..

Hah..çocuk hakkında şöyle diyor..bebekken güzel sonra ergenliğe girecek ki ergenleri sevmez pek..çocuk yüktür gibi şeyler söyler...mesela bu adam televizyon alacak gğnler öncesinden her şeyi araştırır herkese sorar..market alışverşni de o yapar ben daha bir kere yemek yapmadım..beklemez zaten..çok pimpirikli buluyorum onu..

Yaşam tarzınız ayağınıza dolanmış ama şimdi bu kadar zaman benimsediğiniz şeylerle çatıştığınızı kabul edemiyorsunuz.

Bir yandan diyorsunuz ki sevgiliyken çocuk sahibi olmayı konuşmak bize göre hesap yapmak olurdu konuşmadık.
Sonra diyorsunuz ki ama sevgiliyken hiç söylemedi.

Bir yandan ileriye dönük büyük kararlar almayız diyorsunuz.
Sonra diyorsunuz ki çocuk yapma kararı vermiyor.

Eşiniz bugüne kadarki yaşam tarzınızı sürdürüyor. Sorumluluk almadan, rahat, karı koca başınıza buyruk. Sonradan çocuk çıksın, önümüzdeki 20 yılı planlamak zorunda kalsın istemiyor. Sizse bir anda tersine döndürmeye çalışıyorsunuz işleri.

Herkes çocuk sevmez, istemez. Alternatifler belli bana göre, ya açık açık konuşup ikna edemiyorsanız kabullenip çocuksuz yaşayacaksınız, ya ayrılacaksınız; ya da konuyu hiç açmadan şimdiye kadar eşinizle yaptığınız gibi hayatı akışına bırakacaksınız, olursa olur olmazsa olmaz.

Ergenler şöyledir böyledir anlatır..beni de soğutuyo bazen..korkutuyor..bir de hiç yaşlancam da ölecez de yaşlılığomızda bir çocuğun olur evine gelri şenlik olur öyle hayalleri yok...sorumluluk almak istemiyor..ama çok saçma hayat bu..ben de ondan soğuyorum..ilişkim bitecek yapayalnız öleceğim ailem beni suçlayacak vs gibi şeylere kapılıyorum..onunla heer türlü konışmayı aşılamayı yaptım..hatta daha önceden istemiştim erteledim..ama şimdi tam zamanı..eğer bu aylarda olmazsa..ben mayısta tr ye döneceğim...iş arayacağım..seneye o gelecek..ve işe girersem daha da çocuk çok zor...ama bebek olursa onunla kalır seneye bebek bir yaşına geldiğinde döneriz beraber..

resmen rolleri değişmişsiniz.
yalnız bu konuda eşinizi zorlamamanız gerekiyor,madem ki 7 yılda evlilik ve çocuk konusu bir kerecik dahi açılmadı o halde bir seçim yapın.
ben de çocuk istemiyorum, sebebi yok.
bunu bana 7 yıldır sormayıp da şimdi açıp duran bir kocam olsaydı bana saygısı olmadığını ve anlamadığını düşünürdüm.
eşinizi haklı buldum.

Yok sorunu vardır da yok boşanamam diye düşünüyordur da bilmem ne.. Ya ne kadar bencilsiniz! Duyguymuş ne duygusu ya? Şu dünyaya çocuk mu getirilir? Adam 40 yaşına gelmiş çocuğu doğsa genç yaşında hasta annesiyle babasıyla uğraşacak hastanesi bilmem nesi. Çok istiyorsanız sokaktan kedi köpek alın besleyin. Ya da koruyucu aile olun. İstemeyen bir adamın kucağına çocuk vermeye çalışıp ikisinin de hayatını zindan etmeyin..

Karar size kalmış.

Kesin istiyorsanız, çocuğum olsun, gerekirse boşanırım diyorsanız:
Güzelce bir konuşun ciddi ciddi ben kesinlikle istiyorum, senin de babanla ilgili travmanı atlatmak için psikoloğa gitmek istiiyorum diyin. Yoksa sonuç boşanma olacak, beni kaybetmemek için terapiye gidersin ve çocuk sorumluluğu alırsın diyin. Hayır derse boşanırsınız.

Öteki türlü susup oturacaksınız.

Bir de eşiniz 40 yaşında. Bu saatten sonra çocukla uğraşmak gözünde çok büyüyor olabilir.

Çocuk okula başladığında 47 yaşında olacak. Üniversiteye geldiğinde 59-60. Çocuğa düzgün bir hayat vermek için en az 20-25 sene daha çalışması gerekecek. Bebeklik koşturması, çocuk gürültüsü, ergenlik kaprisleri vs zor geliyor olabilir bu yaştan sonra.

Onun alanı da o zaten psikoloji...ne garip değil mi...tam dalını söylemek istemiyorum ama terzi kendi söküğünü dikemez olayı..
Boşanma değil de içimde öfke birikiyor benim..

Evet o 40 ama 35 gösteriyor ben 34 ama 30 gösteriyorum..diyorum ki onu bi yaşlanma korkusu alsa..onu da dedim bak yaşlandın sen göbeğin çıktı vs vs..işe yaramıo..

Diyebilirsiniz, dersiniz de tabii ki. Ama eskiden beri anne olmak istiyorsanız, yani bu konuda büyük bir isteğiniz varsa 7 yıllık ilişkide de illa ki bahsini geçirirsiniz. Herkesin ilişkisi aynı şekilde evrilmez.

Şimdi bebek zamanı "sizce". Eşinizce değil.

Tam tersi açıdan bakın. Siz istemiyor olsanız ama eşiniz "ee evlendik de artık çocuk yapalım hadi" diye size ısrarcı olsa ne düşünürdünüz? İlişki dinamiklerinizin aynı olduğunu düşünün.

Sanırım

Evet..o da aynı şeyi söylüyor ya da ima ediyor..ama içimden bir ses tamamen hayır demiyor diyor..beni ikna etse..edemiyor da...bu kişi öyle biri ki kazara olsa anca o zaman kabullenri sanki..ve korunan o..ve kazara bir şey olmuyor hiç . olanlarda çok risksiz dönemlerde..

Eşinizi anlayabiliyorum çünkü benim de 26 yaşında bir kadın olarak hiçbir şekilde çocuk isteğim yok, hatta aksine çocuk istemiyorum bile. Geçen gün yaşıtım bir arkadaşımla konuşuyorduk, "artık çok istiyorum, doğru düzgün birini bulsam hemen evlenip çocuk yapacağım" dedi, ben "çocuk mu? sebep?" modundayım.

O yüzden sanırım eşinizi daha iyi anlayabiliyorum.

Peki siz hiç mi istemiyorsunuz..nasıl bir duygu bu..ne düşünşyorsunuz istememe sebeplerinizi biyor musunuz..

Ben 34 yaşımdayım..o 40..bizim evliliğimizde değişik oldu zaten..ilk başlarken kafamızda bu durumlara geleceğimiz bile yoktu..birbirimizi sevdik beğendik ve ilişkimiz başladı..
YASLAR GECIYOR...BEKELEMEYE GEREK YOK...
OLURMU OLMAZMI RABBIM BILIR...SIZ ELINIZDEN GELENI YAPIN...
BIZ 5 YILDIR UGRASIYORUZ.YASIM COK GENC OLMUYOR VE COK KOTU BIR HIS ISTEYIP ELDE EDEMEMEK...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…