Canım çocuk isteyen adama 40 çok büyük olmaz, ama 40 yaşında hala kesinkez çocuk istemeyen adam bu saatten sonra fikrini değiştirip istemez de yani. Ben yorumumda yaşa değindiğim için yorumunu üstüme alındım. Ben "40 yaşında baba olunmaz, çok geç, artık boşverin" gibi bir şey deseydim, senin dediğin bunun cevabı olurdu. Ama ben 40 yıldır istemeyen adam bu saatten sonra da istemez diyorum. Çok farklı şeyler bunlar. 40 yaş karakterin çooktan oturduğu, insanın hayatta ne istediğini çoktan bilip uyguladığı yaş. Bu adam 20 yaşında değil ki ileride fikri değişebilir diyebilelim. Yaş 40. İstemiyorsa istemiyordur artık.40 abartilmis bence, ben yurtdisindayim, burda ilk cocugunu 40 yasinda kucagina alan cok sayida erkek var.
Yani dinc, bakimli, spor yapan, kendine bakan adamlar 40ta da gayet iyi durumda burda, cocuklarina gayet de iyi bakiyorlar. Bizim ulkemizde de kadinlar icin cocuk sahibi olma yasi, 35lere 40lara cikti, esleri de zaten o yaslarda.
Yani 40 yasin bu kadar buyutulmemesi gerek bence :)
Ha, tabi ki bir yas siniri var, bence 50 yasindaki bir adam ne kadar iyi durumda olursa olsun cocuk sahibi olmamali. Cocuk 20yken kendi 70 olacak.
Turkiye'de olmaz tabi. 40 yasinda adamlar kalp, seker, kolestrol hastasi g.tlu gobekli oluyorlar :)
Bir çocuğu bile istemiyor..sizi anlıyorum..ilişkimi sorguluyorum nasıl ya diyorum..sorımlılık almak istemiyorum demek..ilişkide bir sorumluluktur..Benim eşimde 2. çocuk için beni çok üzdü.2.çocuğu yok bir tanenin geleceği daha iyi olur diye,yok bu yaştan sonra çocuk sesi kaldıramam diye bahaneleri oluyordu.Benim de tedaviye ihtiyacım vardı.Eşimden tahili istediklerinde gitmemişti,istemiyorum diye,gururum inciniyordu.Ama ben pes etmedim O istemese de hamile kaldım.Şimdi görseniz sanki senelerce istemeyen adam O değil.Kızına o kadar düşkün ki.Bence herkesin anne,baba olmaya hakkı var.
Beş yıl sonrada istemeyecekmiş..ben ikinci evliliğiyim..hiç istememiş önceden de daha gençken de..Canım çocuk isteyen adama 40 çok büyük olmaz, ama 40 yaşında hala kesinkez çocuk istemeyen adam bu saatten sonra fikrini değiştirip istemez de yani. Ben yorumumda yaşa değindiğim için yorumunu üstüme alındım. Ben "40 yaşında baba olunmaz, çok geç, artık boşverin" gibi bir şey deseydim, senin dediğin bunun cevabı olurdu. Ama ben 40 yıldır istemeyen adam bu saatten sonra da istemez diyorum. Çok farklı şeyler bunlar. 40 yaş karakterin çooktan oturduğu, insanın hayatta ne istediğini çoktan bilip uyguladığı yaş. Bu adam 20 yaşında değil ki ileride fikri değişebilir diyebilelim. Yaş 40. İstemiyorsa istemiyordur artık.
Canım çocuk isteyen adama 40 çok büyük olmaz, ama 40 yaşında hala kesinkez çocuk istemeyen adam bu saatten sonra fikrini değiştirip istemez de yani. Ben yorumumda yaşa değindiğim için yorumunu üstüme alındım. Ben "40 yaşında baba olunmaz, çok geç, artık boşverin" gibi bir şey deseydim, senin dediğin bunun cevabı olurdu. Ama ben 40 yıldır istemeyen adam bu saatten sonra da istemez diyorum. Çok farklı şeyler bunlar. 40 yaş karakterin çooktan oturduğu, insanın hayatta ne istediğini çoktan bilip uyguladığı yaş. Bu adam 20 yaşında değil ki ileride fikri değişebilir diyebilelim. Yaş 40. İstemiyorsa istemiyordur artık.
Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz? Düşündünüz mü henüz?Beş yıl sonrada istemeyecekmiş..ben ikinci evliliğiyim..hiç istememiş önceden de daha gençken de..
Bende sırf ilerisinde pişman olmamak,keşke dememek için gururumu hiçe sayıp hamile kaldım.Bir çocuğu bile istemiyor..sizi anlıyorum..ilişkimi sorguluyorum nasıl ya diyorum..sorımlılık almak istemiyorum demek..ilişkide bir sorumluluktur..
Bizim de bir ardaşımız olan çift ikinci çocuğu sizinkilerle aynı sebeplerle yapmadılar..şimdi pişmanlar..
Çok ayıp bir şey bu. Çocuk istemeyen birini ebeveyn yapmaya kimsenin hakkı yok. Aynısını erkek yapsa taşa tutarız burada. Çok şaşırdım.Prezervatif kullaniyosaniz igneyle del canim ne anlar zaten patliyo diyolar ya..isin icine girincede istememezlik yapacak mi bakalim...
Bende asiktim. Hala asigim. Ama ben esimle en ufak detayi bile konustum. Dedim simdiden konusalim. Anlasamazsak bitiririz evlenmeden. Suda bit gercek. Nedense erkek veya kadin (genelde türkler) icinde tutuyor soru isaretleri nasil olsa evlenince düzelir diye. Veya ben onu degistiririm diye. Sonrada ters tepki yapiyor oturuyorsun probleminle oturdugun yerde.Evet ama ilişkimiz bile böyle başlamadı ki..evliliğe geleceğimizi hiç düşünmüyordum..seviyorsan aşıksan beraber iyi vakit geçiriyyorsan tamamdır benim için demiştim...ama benim bebek isteğimi o sezdiyse ben de onun isteksizliğini sezmiştim..ama şunu diyordum..yok yaa hiç istemiyor olamaz..biz bir şekilde evlendik hayatımız devam ediyor..bir ilişkimiz var ve yıllar geçiyor..bebek kaçınılmaz sondur..hiç olmaması mümkün değil..böyle şeyler düşümüyordum..
Ve bunu ciddi.ciddi konuşmaktan kaçınan kendisi oldu..nenzaman açmaya çalışsam konuyu kavgaya döndürdü ve ustaca konuya hiç gelmedi..en son dün gece konuştu ilk defa açık açık...
Burda öyle bir imkanım yok..tr.ye dönünce zaten işim gereği çocukların içinde olacağım..köpek aşkı var ben de bir de..bir köpeğim olsa mutlu olurdum ama bebeğin yeri başka..eşin çok netti..bütün gce kabuslar gördüm..kabullenmek çok zor..Ronny11 siz de bu sorunu halledene kadar yetimhanelere gitseniz? Orada anne sıcaklığına ilgisine hasret olan o kadar çok çocuk var ki... sizin annelik duygullarınıza iyi gelir onlar, siz de onlara bir dost olursunuz.
Her ilişkinin dinamikleri ve gelişimi farklıdır..siz ne güzel kendi kafanıza göre biriyle birliktesiniz ve istediklerinizi elde etmişsiniz..biz de kafamıza göreyiz ama aramızdaki büyük bir çatışma..ve bu sizin önerdiğiniz gibi tek bir biçimde çözülmüyor..yani ya konuşsaydın ya da otur kıçının üstüne konuşmadıklarınla..yaklaşmınız başka hiçbir ihtimale yer vermeyecek kadar katı ve tek tip..beni ve bizi anlamaya çalışarak yeni bir öneri üretebilir misiniz..Bende asiktim. Hala asigim. Ama ben esimle en ufak detayi bile konustum. Dedim simdiden konusalim. Anlasamazsak bitiririz evlenmeden. Suda bit gercek. Nedense erkek veya kadin (genelde türkler) icinde tutuyor soru isaretleri nasil olsa evlenince düzelir diye. Veya ben onu degistiririm diye. Sonrada ters tepki yapiyor oturuyorsun probleminle oturdugun yerde.
Hiç mi istemiyorsunuz..Ay keşke evlenince benim kocam da istemese çocuk.
Sorumluluk almak istemiyormuş..ben ne kadar istiyorsam o kadar istemiyor..aynı şeyle sınanıyoruz onla..o istese ilişkimiz devam edecek ben istemesem ilşkimiz devam edecek..Esiniz 40 yasina gelip bebek istememesi cok enteresan. Acaba cocuk sahibi olmakla alakali bir saglik problemi mi var? Yoksa her erkek soyunun devamini ister. Bence kesin bir dille sebebini sorun. Bunda garip bir sey yok. Evliligin bir amaci da coluk cocuga karismaktir. Zaten 7 yildir taniyosunuz birbirinizi. Neyin tanimasi bu hala ..
Tam içim bebek sevgisiyle doluyor, şimdi bile doğururum diyorum, işin gerçekleri işin içine girince taş kesiliyorum böyle buz gibi oluyorum.Hiç mi istemiyorsunuz..
Evlilik aşkı öldürüyor cümlesi koca bir yalan..evlenmeden öncede beraber yaşıyorduk..hiçbir şey değişmedi..aynı heyecan aynı istek devam ediyor..peki 7 yıldır aynı heyecan devam ediyor mu ilişkinizde? yoksa evlendikten sonra değişiyor mu her şey?
Hiçbir şey düşünemiyorum sadece ağlıyorum..teyzem var bir tane annemden yakın bana ona açsam diyorum ailem duyacak üzülecekler diye de korkuyorum..kv mle dertleşsem bu defa da eşim anneme hemen sötlüyosun benim fikrimi zorluyorsun die düşünecek..Peki ne yapmayı düşünüyorsunuz? Düşündünüz mü henüz?
O dırdırlayanlardan biri de benim.Bekara karı boşamak kolay gelir.İlk çocuğu kendin için istiyorsun anne oluyorsun,o duyguyu yaşıyorsun.Fakat kardeş sevgisini tatmayan ,sürekli kendini tek olduğu için yalnız ezik gören,başkalarının kardeşlerine imrenen bir çocuğunuz var. 1.kendin için istiyorsun evet ama 2yi. evladın için,birbirlerine destek olsunlar,paylaşmayı bilsinler diye istiyorsun.Umarım aynı sorunları yaşamazsın.Şimdi anlamıştırsın herhalde neden 2.çocuğun istendiğini.Eşiniz istemediği halde zorla kendinizi hamile bıraktırıyorsunuz ya, bazıları için söylüyorum, gururunuz yok mu sizin?
Zaten anne olmuş da, 2. ya da 3. için eşini dırdırlayanları kastediyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?