Aşık olduğum adam bebek istemiyor!

Evet canım...ama burda konuşmak bana çok iyi geldi..harika insanlar var burda

Sen de buna dahilsin

Çoknilginçsin..bu çocuk istememeni briaz daha detaylandırabilir misin..çok merak ediyorum duygularını düşüncelerini..belki eşimi dahabiyi anlayabilirim..öünkü onu hiç anlayamıyorım..

Çoknilginçsin..bu çocuk istememeni briaz daha detaylandırabilir misin..çok merak ediyorum duygularını düşüncelerini..belki eşimi dahabiyi anlayabilirim..öünkü onu hiç anlayamıyorım..
Sorumluluk almak istemiyorum, rahatima duskunum ve mutluyum bu sekilde. Cocugu sevme kismi tamam olacak ama agliyorlar, susmuyorlar, uf ciglik atiyorlar deli oluyorum ya ugras dur, hastaliklari oluyor, egitimleri var, ogretimleri var, ergenligi var, acaba nasil olacak psikopat mi, tecavuzcu mu, yoksa psikolojisi bozuk mu olacak vs vs. Belirsizlik var yani. Ben ne kdr iyi egitirsem egiteyim bazi seyler insanin mayasinda oluyor ve degistirilemiyor. Bana ancak cok uslu, soz dinleyen, derslerinde basarili, saygili, beni yormayacak bir cocuk gerekli. Bunun olma ihtimali de baya baya dusuk riske atamam. Kisiligini gectim bakimi da zor. Cocuk kendini kurtarack yasa gelene kadar kaldiramam. Gercekten sorumluluk, bakim zorlugu ve gelecekte beni cok ugrastiracak sorunlu bir cocuk ihtimali yuzunden istemiyorum. Etrafta goruyorum ergenleri uzuluyorum hallerine, tavirlarina.

Arkadaşa sormuşsun ama ben kendi düşüncemi yazmak istedim.
Hayatını sürekli sorun yaratacak senin maddi manevi bağlayacak bir canlıya adamak istemiyorsun.
Kendin için yaşamayı ve hayat boyu sürecek bir sorumluluğun altına girmemeyi seçiyorsun.

hamile kal, acı çek, dünyaya getir, uykusuz kal, sürekli panik halinde endişelerle yaşa, her zorluğunda yanında olarak büyüt, hep daha iyi şeyler yaşasın daha iyi olsun diye sürekli kendinden fedakarlık yap, eskiden kendine 10 alıyorsan şimdi 1 al, 10 yere gidiyorsan şimdi 1 git. sürekli kendinden önce birini düşünmek zorunda ol. sonra ergenliğe girsin ve daha büyük dertler, sonra okul iş derken sen hala peşinde ol ama o artık kendi bir birey olduğu için seni çoğu zaman istemesin bile. evlendirmek için varını yoğunu harca, sonra bi de torun olsun 50 yaşından sonra biz çalışıyoruz toruna sen bak diye sana ayrıca bi sorumluluk daha versin. :)
tüm bu zamanlarda iyi yetişmesi için neler yapsam diye kendini parala.
ömrüm bitti ya yazarken bile

evet seni sevecek, sen de onu. ama bu kadar eziyeti çekmeye ne gerek var ki diye düşünüyorum ben.
çünkü benim çocuktan bi beklentim yok. yaşlanınca bana bakar ya da hastalandığımda yardımcı olur ya da büyük bi aile oluruz gibi düşüncelerim yok.

eşimi de, evdeki kedimi de tüm kalbimle seviyorum. evlat sevgisinin de eksikliğini hissetmiyorum. yaşım 26, hayatımın hiçbir döneminde çocuklara düşkünlüğüm olmadı, son 10 senedir falan da çocuğum olsa düşüncesi beni paniğe sürüklüyor. akraba çocuklarına falan kanım kaynamadı. arkadaşlarımın bebekleri evet sevimliler, yaptıkları hareketler beni şaşırtıyor, zekalarına falan hayranım. ama benim olsunlar istemiyorum şu an. öğretmenim, çocuklarla dolu sınıflara girdim, onlara şefkat gösterdim, özellikle 4 ve 5. sınıf öğrencilerimle teneffüslerde bile sarılırdık yani öcü olarak görmüyorum çocukları :)
ama o sorumluluğu istemiyorum. anne olsam elimden gelenin fazlasını yaparım iyi bir birey yetiştirmek için. iyi bakarım yani. kendimi adarım. işte tam olarak kendimden vazgeçmek zorunda kalacağım için çocuk sahibi olmaya olumsuz bakıyorum.

Sizlere katiliyorum. Bende de sorumluluk alacak güç yok. Cocuk istemiyorum.

Bi hamile kal,hisset o bebegi,dogur kokusunu icine cek fikirlerin degisecek.
Saka saka
Baktim "anne olunca anlarsin"cilar gelmemis bosluk dolsun istedim

Çok açıklayıcı yazmışsınız teşekkür ederim..
Bense bebeğe çocuğa evlada kendini bu denli adamayı doğru bulmuyorum..bebeklik döneminde evet bana muhtaç ama bir sorunu olmadığı sürece beş altı yaşlarından sonra birey olmaya başlayacak..istediği okulda okuyabilir istediği seçimleri yapabilir yaşamı boyunca..ben sadece bu seçimleri yapabileceği bi alt yapı oluştururum..yoksa evlenecek düğününü yapayım da dahil ona varımı yoğumu harcamayı düşünmüyorum..bunları konuşmak erken elbette ama somutlaştırmak için anlattım..
Ama sizi anlıyorum artık..eşim de her şeyi düşünür ve kaygıları yüksek biridir..
Dün kendisine vazgeçeceğimi söyledim..bun ilşkimiz için yapacağımı söyledim..sakindik..göreceksin dedi her şey hep güzel olacak kalacak dedi..
Ama ikimizde birbirimize inandık mı bilmiyorum..

Bi hamile kal,hisset o bebegi,dogur kokusunu icine cek fikirlerin degisecek.
Saka saka
Baktim "anne olunca anlarsin"cilar gelmemis bosluk dolsun istedim
Ben de çok itici buluyorum bunu..hatta hamile kalırsam bi bildiri yayımlamayı düşünüyordum..annenin itici olmaması için yapması gereknler diye..
Mesela hepsi değil ama bazı arkdşlarım bebeğine film çekiyor bütün hallerini paylaşıyor altlarına konuşma balonları ekliyor vs...aşırı rahatsız edici..ama dile getirmek kolay değil..kıskanç damgası yiyebilirsin..

Ah şu ergenler...hep onların yüzinden.eşim şöyle der..bebkken güzel bunlar ergen olunca tiksineceksin

Ah şu ergenler...hep onların yüzinden.eşim şöyle der..bebkken güzel bunlar ergen olunca tiksineceksin
Ben bebekken sevmem. Laf anlatamamak, iletişim kuramamak, sebepsiz ağlamalar, biraz büyüyünce söz dinlememeler falan beni çok sinirlendiriyor.
Benim için en iyisi 6-7 yaş sonrası. Laf anlatıp bir şeyler paylaşabileceğim, daha doğru düzgün davranabileceği yaşlar.

Geçen gün arkadaşımda yemekteydik, onun da çocuğu var. Yemek masaya kondu, çocuk odasında, belki anne babası 10-15 kere çağırdı o çocuk o masaya gelmedi. İçimden nasıl sinir oldum anlatamam, anne baba bu çocuğu sofraya nasıl getiremiyor diye. Zaten masaya yemek konduktan sonra gecikilmesini sevmem. Ayh.

En iyi çocuk başkasının çocuğu

Bunlar daha evlenmeden konuşulması gereken konular. Benimde 21 gün sonra düğünüm var kısmetse, çocuk istemediğimi peşinen konuştum yillardir da çocuga karsi bakış açımı bilir. Herkes çocuk istemek zorunda değil, ki sizin durumunuzda olup alem etmiş kallem etmiş o çocuğu yapmış ama sonuç olarak kocasinin cocukla ilgilenmemesinden, sorumlulugu tek basina yurutmekten yakinan kadinlarin isyanina da az şahit olmadi bu forum. Ikinizde kendinizce haklisiniz ama ortak bir paydada buluşmanız zor, Allah yardimciniz olsun, ne denilebilir ki.

Canım bızım konular var,eşimi anlayabılırım demişsinya,sonuç arkadaşım eşin istemıyor,ve ben onu çok iyi anlıyorum,12yaşındada böle düşünüyordum,40 yaklaştım hıç ama hıç değişmedi fıkrım,ve bu yuzden evlenmedım,ama sen de haklıısn,keşke evlenmeden önce konuşmuş olsaydın dıcem,ama ınsanın sonrada fıkrı değişir,ister hele bı evlenın derler di sana,tam okumadım,bence çocukluğu ıle ilgili bir duurm olabılır,ve çok hassas ileriyi gören çok boyutlu düşünen bır ınsan opabılır

Masa hazırsa ve masada herkes yerını almamışsa cinnet geçirip ağzıma gelenı söyleyen bırıyım,tırsıyorlar otouruyorlar aile. Arkadaşlar anen öle,sofraya saygı dıye bır edep var

bak işte tam çocuk istemeyen ile isteyen arasındaki bakış açısı.
Geçen yaz evli mutlu 17 yaşında bir oğulları olan arkadaşlerımızla tatile çıktık arabayla..
Arabada da birlikte olunca ergenimizin annesiyle olan ilişkisine tanık olduk..
Çocuk mızmız ne zamann geldik ne zaman geldik diye sürekli annesinin canını sıkıyor..anne çok sabırlı ve duymazdan gelio hala aşkım canımm diye konuşıyor..en son çocuk anneye..yaa bi sus beaa bi sus beaa diye de çemkirdi..
Akşam eşim diyor ki az daha o çocuğu bopacaktm annesiyle nasıl konuşuyor koskoca çocuk..
Bense çocuğun davranışlarından rahatsız oksam da annedeki sabrını..yorulmasına rağmen hala oğluna tatlı dile cevap vermeye çalışmasını gördüm..

Masa hazırsa ve masada herkes yerını almamışsa cinnet geçirip ağzıma gelenı söyleyen bırıyım,tırsıyorlar otouruyorlar aile. Arkadaşlar anen öle,sofraya saygı dıye bır edep var
Herkes aynı anda aynı saatte masada mı oturmak zorunda..

Herkes aynı anda aynı saatte masada mı oturmak zorunda..
Yemek beraber yenecekse evet.
Birisi aç değilse aynı saatte yesin diye bir zorlama olmaz tabii, ama hep beraber yenmek üzere masa hazırlanıyorsa bir kişi -ister 7 yaşında olsun ister 57- onbeş kere çağrılmaz o masaya.

Ben 34 yaşımdayım..o 40..bizim evliliğimizde değişik oldu zaten..ilk başlarken kafamızda bu durumlara geleceğimiz bile yoktu..birbirimizi sevdik beğendik ve ilişkimiz başladı..
cocuk istemedigi halde evli olmasi ve evli kalmasi sizi cok sevdigindendir. sevmese cocuk yapmayacagi halde neden evli kalsin. ben de istemiyorum. herkes cocuk istemek zorunda degil bu kotu bisey de degil...

cocuk istemedigi halde evli olmasi ve evli kalmasi sizi cok sevdigindendir. sevmese cocuk yapmayacagi halde neden evli kalsin. ben de istemiyorum. herkes cocuk istemek zorunda degil bu kotu bisey de degil...
Kendimi böyle teselli ediyorum..zaten kendisi de kendiyle hesaba girdi...ben istemedikçe o mutsuz olacak ve ilişkinmiz kötüye gidecek diye...o da üzülüyor hissediyorum bunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…