- 6 Kasım 2014
- 374
- 463
- 23
- 41
ama zorla yada karsi taraf istiyor diye cocuk yapmak da cok riskli bence. en ufak bir sikintida bana yardimci ol dediginizde yoruldum dediginizde "sen zorladin sen istedigin icin oldu" demez umarim. bu iki tarafli bir istek olmali. 2 taraf da esit istemeli. cok buyuk bir sorumluluk. donulmez bir yol. iyice konusup karar verin derim. hayirlisi olsun hakkinizda...Kendimi böyle teselli ediyorum..zaten kendisi de kendiyle hesaba girdi...ben istemedikçe o mutsuz olacak ve ilişkinmiz kötüye gidecek diye...o da üzülüyor hissediyorum bunu
Ben de bebek fikrinden vazgeçince ilerde ona senin yüzünden anne olmadım demeyecek miyim..bilmiyorum..ama zorla yada karsi taraf istiyor diye cocuk yapmak da cok riskli bence. en ufak bir sikintida bana yardimci ol dediginizde yoruldum dediginizde "sen zorladin sen istedigin icin oldu" demez umarim. bu iki tarafli bir istek olmali. 2 taraf da esit istemeli. cok buyuk bir sorumluluk. donulmez bir yol. iyice konusup karar verin derim. hayirlisi olsun hakkinizda...
Sorumluluk almak istemiyorum, rahatima duskunum ve mutluyum bu sekilde. Cocugu sevme kismi tamam olacak ama agliyorlar, susmuyorlar, uf ciglik atiyorlar deli oluyorum ya ugras dur, hastaliklari oluyor, egitimleri var, ogretimleri var, ergenligi var, acaba nasil olacak psikopat mi, tecavuzcu mu, yoksa psikolojisi bozuk mu olacak vs vs. Belirsizlik var yani. Ben ne kdr iyi egitirsem egiteyim bazi seyler insanin mayasinda oluyor ve degistirilemiyor. Bana ancak cok uslu, soz dinleyen, derslerinde basarili, saygili, beni yormayacak bir cocuk gerekli. Bunun olma ihtimali de baya baya dusuk riske atamam. Kisiligini gectim bakimi da zor. Cocuk kendini kurtarack yasa gelene kadar kaldiramam. Gercekten sorumluluk, bakim zorlugu ve gelecekte beni cok ugrastiracak sorunlu bir cocuk ihtimali yuzunden istemiyorum. Etrafta goruyorum ergenleri uzuluyorum hallerine, tavirlarina.
yaş kaç ve eşinizle ilişkiniz nasıl..Aynı benim düşüncelerim
çocuk sahibi olmak bana göre dünya nüfusuna +1 katkı sağlamaktan daha büyük anlam ifade ediyor çok büyük bir sorumluluk
bu sorumluluğu yüklenecek kapasiteyi kendimde göremiyorum
Evt çok zor..şşmdilik ben gündemden kaldırdım ..dikkatimi verecek şeyler buldum onlarla ilgileniyorum..mayıs ayında tr.ye döneceğim..başka heyecanlara kaptırıyorm kendimi...ailemi göreceğim alışveriş yapacağım gibi..zorlayıp çocuk yaparsanız o ilerde ben istemiyordum senin yüzünden oldu diye başınıza kakar
eğer siz çocuk fikrinden vazgecerseniz ilerde senin yüzünden çocuğum olmadı diye onun başına kakarsınız
ama ortada sevgi de var ayrılmak zor
ayy gercekten çok zor bir durum
inşallah ikinizin üzülmeyeceği bir yol vardır
Y
yaş kaç ve eşinizle ilişkiniz nasıl..
Evet bence de..zaten hep neysen osun..mesela ben 24 yaşımda da ilerde çocuğum olsun isterdim..hiç olmamasını hiç düşünmedim..24 yaşına girdim evli değilim
erkek arkadasımla ilişkimiz şimdilik iyidir
ama bunun ilişkiyle alakalı değil de kişisel bir secim olduğunu düşünüyorum
Evet bence de..zaten hep neysen osun..mesela ben 24 yaşımda da ilerde çocuğum olsun isterdim..hiç olmamasını hiç düşünmedim..
Ben çocuk istemeyen kadınları daha güçlü buluyorum...
Evet bence de..zaten hep neysen osun..mesela ben 24 yaşımda da ilerde çocuğum olsun isterdim..hiç olmamasını hiç düşünmedim..
Ben çocuk istemeyen kadınları daha güçlü buluyorum...
Bence de iyi gelirdi ama o ben çocukları sadece seviyorum..sahip olmak istemiyorum diyor..Ben kesinlikle anne olmak hakkınız diye düşünüyorum...
Her isteyen kadın bu müthiş duyguyu yaşamalı...
Evlilik iki kişiliktir tamam ama böyle kararlarda biraz daha ılımlı olmak lazım...
Bebek istemek en doğal hakkınız bunu ona güzelce ikna edin..
Öyle olumsuzlukların sıralandığı kadar ürkütücü bir şey asla değil...
Bunu o minik bedenin ilk oluşumu içinize düştüğü an "anne" olmaya başladığınız an anlıyorsunuz..
Öyle bir şey ki bu O minik beden için dünyayı karşınıza alacak gücü, aylarca uykusuz kalacak kuvveti buluyorsunuz...
Olumsuzluk düşünecek olursak her adımımızı sorgulamak gerekir bu yüzden hiç kıpırdamadan evde oturmak gerekir..
Bence böyle bir dünya yok...
Zamanla alışsın bebek duygusuna eşiniz..
Baba olmak ona da çok iyi gelecek eminim..
Teşekkür ederim..burda yazmak bana zaten iyi geldi..siz de cevap verdikçe daha da iyi hissediyorum..Böyle bir isteğin elinizden alınması da çok kötü
belki hep kendinizi eksik hissedeceksiniz
ne önereceğimi hiç bilmiyorum
keske yardımcı olabilseydim size
hiç olmazsa bir fikir verebilseydim
Anlayışlarımız ilişkimiz aile yapımız farklı sizden..sizi anlıyorum..keşke öyle olsa ama değil...Konudan ayrı olarak bu kadar çok kadının çocuk istemiyor oluşu beni şaşırttı doğrusu :)
Üç senedir anne olmayı isteyip nasip olmayan biri olarak anlayamıyorum tabi ki.
Anne olmak, çocuk istemek bence en doğal hakkınız. Tüm yazılanları okuyamadım, ne sebeplerle eşiniz istemiyor ya da siz neden çocuk istemeyen biriyle evlendiniz bilemiyorum ama bu ileri de daha büyük problem olarak karşınıza çıkabilir gibi geliyor bana. Özellikle isterken.
Ben evliliğimin dördüncü senesine geldim, eşimi de seviyorum fakat evliliğin rutine binmesi, her şeyin zamanla sıkıcı olması kaçınılmaz. Evet tabi ki evliliği hareketlendirsin diye çocuk yapılmaz fakat şu bir gerçek ki eşler arasındaki bağı artırdığı bir gerçek, sevgiyle yapıldığında özellikle.
Toplum iki kişilik aileyi aile olarak bile görmüyor ne yazık ki. Bana genelde çocuk istemediğimi düşünüp - olmadığı halde-resmen hakarete varan sözler edilebiliyor. Sadece sizin isteğinizden öte bir de toplum/akraba vs baskısı var.
Sizin hayatınızı bilemem tabi.
Bir sürü şey yazdım ama bir tavsiye de bulunamamışım :) Dualarım seninle, zor bir durum. Umarım kazayla hamile kalırsın, doğurursun ve eşin çok mutlu bir baba olur :)
hamile kal karnın büyümeye başlayınca uzaklaş ondan direk kucağına ver bebegi :)Yedi yıldır beraber olduğum iki yıldır da evli olduğum büyük aşkım bebek istemiyor..ben ilişkimiz yürüsün diye fedakarlık yaptığımı da düşünüyorum..ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım..yıpranıyorum..aynı durumda olanlar var mı?
Hahahaa....evet yaa olabilir...hatta bomba atar gibi atayım kucağına sonra kaçayım..kabullenirse zaten çağırır beni geri...hamile kal karnın büyümeye başlayınca uzaklaş ondan direk kucağına ver bebegi :)
kalp atışlarını duyunca herşey yoluna girer diye düşünüyorummHahahaa....evet yaa olabilir...hatta bomba atar gibi atayım kucağına sonra kaçayım..kabullenirse zaten çağırır beni geri...
ayni sekilde....ben de istemiyorum.allah isteyenlere nasip etsin. hic bir zaman da istemedim kucuklugumdennberi.esim de saygi duyuyor. ilerde pisman olursam da o zaman dusunurum.hersey olabilir ya pisman olursam diye cocuk yapamam. bir de insanlar sussa ne guzel olurdu.ama artik umrumda degil istemiyorum istemeyecegimAynı benim düşüncelerim
çocuk sahibi olmak bana göre dünya nüfusuna +1 katkı sağlamaktan daha büyük anlam ifade ediyor çok büyük bir sorumluluk
bu sorumluluğu yüklenecek kapasiteyi kendimde göremiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?