- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Evet bizim gibi değiller cidden benim oğlum geçen yıla kadar yanında bebek çığlık atsa korkup aglardi .Mesela oyuncağını elinden alırdı kendinden küçük çocuklar bana bakıp ağlıyordu .Bir süredir vermek istemiyorsa vermiyor ama vurup kırmadan .çekip alıyor mesela geri .Ama aynı şekilde başkasının oyuncağını da izinsiz almaması gerektiğini öğrettim ve vermek istemiyorsa alamazsın diye ..Çocukla biraz uğrasinca oluyor ya ama uğraşmak istemeyince ...Yaa ben size kafamin kaç defa yarıldığını söylesem inanmazsınız. Ama benim başımda anne yoktu. Her şeyi kendi kendime öğrendim. Kızımla kendimi kiyasliyorum bir yerinde çizik olsa saatlerce ağlar:)) . Normal olan bizim yaptığımız aslında. Çocuk dediğin fidandır, çiçektir, pamuktur. Asıl onların yaptığı yanlış. Biz çocuklarımıza kendilerini koruyup vurmayı ogretecegimize onlar çocuklarına şiddetin ne kadar kötü bir şey olduğunu öğretmesi lazım.
Bence siz gayet normal ve mükemmel bir annesiniz. Bende çocuğuma sizin yaptığınız gibi yapıyorum. Sizi eleştiren kadınlar sadece lafta anneler demek ki. Ne demek ya bırak düşsünİyi aksamlar ,şimdiden hepinizin bayramı mübarek olsun ...@mune abla yeri mi değil mi bilmiyorum ama yeri değilse de biraz kalabilir mi konum burada lütfen :)
3,5 yaşında bir oğlum var .Ve tek başıma buyutuyorum .Bu süre içinde calismadim .Bebekliginden beri yapı olarak sakin yani öyle ısırma ,vurma ,eşyalara zarar verme vs durumunu hiç yaşamadım .
Geçen yıl lojmana taşındım ve maalesef sürekli itip kakan ,vuran ,ısıran ,birbirinin kafasını gözünü yaracak şekilde hırçın oynayan çocuklarla dolu burası .Ve tabiki oğluma kaç kez vuruldu hatırlamıyorum bile.2 -3 defa kaydıraktan dusecekken havada yakaladım .Bu yuzden asla peşinden ayrilamiyorum.
evim giriş kat ve park dibimde yani camdan dussem parka düşerim o derece ki buraya tasinmamin en büyük sebebi de az da olsa kendisi girip vikar bende camdan kontrol ederim biraz kendisine güveni gelir diye dusunmemdi .
Maalesef oğlumda geçen hafta 1-2 defa vuran çocuklara karşılık verdi vurarak yine de konuştum oğlum öyle oynanmaz o senin arkadaşın filan diye ...
Ama bu çocukların anneleri bahçenin diğer köşesinde lak lak peşinde oldukları için hicbirseyden haberleri yok ben gidip söylüyorum ciddi birşey olursa -ki asla çocuklara birşey söylemem - .Bu kez de tepki aynen şu " ya sen cok evhamlisin boyle böyle çocuk hayata karisamazki ama bırak kaydıraktan da dussun salıncak çarpıp bı yeri de kanasin biizmkinin dudağı kaç kez patladı yok geçen yıl kaydıraktan düştü kolu kırıldı bak ama nasıl herkesin hakkından geliyo " yani bu durumla gurur duyuyor ve sonu tartışmayla bitiyor ister istemez .
Tabiki başına birşey de gelebilir ama ben aman kaydıraktan dussun ömrü bitmediyse Allah bağışlar mantığıyla yasayamiyorjm işte .
Ve koruma icgudum çok çok fazlalasti ..
Kendi çocukluğumda yasamadifim seylerin acısını oğlumda çıkarıyorum sanırım çünkü ailemde asla bir sahiplenme ,bir koruma kırıntısı görmedim su yaşıma kadar .Herseyle kendim başa çıkmayı öğrendim ve o küçük yaşımda gerçekten yorulmuştum keşke birisine anlatabilsem bana yardım etse dediğim cook şey oldu ..
Çok uzattım kusura bakmayın yani kısaca ben fazla duygusal davranıp ,benim gibi olmasin diye fazla mi koruyorum ,ben bir "helikopter ebeveyn " miyim ??
Evet o da var anaokulu öğretmeni gibiyi oluyoruzBen de ayni durumdayim onum park birinci kattayim dort yasindaki kizim hergun cikiyor parka kalabalik bir site bi dunya cocuk esim diyor senden baska cocuguna bagiran yok oyle diyorsun ama dedim ben yapma kizim deyince digerlerini de uyarmis oluyorum yanlis hareketten vazgeciyorlar ben sevab bile kazaniyorum belki diyorum.gercekten benim saat besten sonra telasim basliyor biktim yoruldum artik kizimi salliyorum digeri de beni de salla teyze diyor aha anan gelsin sallasin ben de isimi gucumu birakiyorum bazen kiyamiyom salliyom evet dediginiz gibi hircin cocuklarin yaninda huylari da degisiyor cocuklarsdan kizim en kucuklerinden ugrasiyorlar kizdiriyorlar oda aglayip geliyor cocuklara kizsam komsu alinir kizmasam olmuyor boyle benden baska cocuklara bakan da yok doğru durust.
Drone güzelmişEski konularınızla bağlantı kurarak ve bu konudaki bazı tavırlarınızı değerlendirerek,
kaygılı bir anne olduğunuzu düşünüyorum.
Ayrıca kendi çocukluk deneyimlerinizin ve olumsuz duygularınızın fazla etkisinde kalıyorsunuz.
Bu konuda dengeyi yakalayamazsanız
drone anne olma yolunda hızla ilerlersiniz.
Helikopter de çağa uydu artık drone oldu.
Teşekkür ederim sizde oylesinizdir :) ama ben dengeli gitmek istiyorum resmen bir adım otesindeyim yani başıboş birakmak değil ama 3-4 adım gerisinde bogmadan,sikmadan korumak lazım sanki birazBence siz gayet normal ve mükemmel bir annesiniz. Bende çocuğuma sizin yaptığınız gibi yapıyorum. Sizi eleştiren kadınlar sadece lafta anneler demek ki. Ne demek ya bırak düşsün
Evet çok serbest büyüyen çocuklar öyle oluyor ama bu iyi birşey değil. Sanırım çocuğunuz daha küçük o yüzden böyle davranıyorsunuz biraz büyüyünce oturur benceTeşekkür ederim sizde oylesinizdir :) ama ben dengeli gitmek istiyorum resmen bir adım otesindeyim yani başıboş birakmak değil ama 3-4 adım gerisinde bogmadan,sikmadan korumak lazım sanki biraz
Onlarin ki fazla üç ama inanın çocukları ıssız adaya düşse sonuqn kadar hayatta kalacak birşey bulur
3,5 yaşında .bu dediğim çocuklar 5-6 yaş civarı belki onların yasina gelince bende daha rahat olurum malum okula filan gidecek illaki ayrı kaldığımız bir alan olacak :)Evet çok serbest büyüyen çocuklar öyle oluyor ama bu iyi birşey değil. Sanırım çocuğunuz daha küçük o yüzden böyle davranıyorsunuz biraz büyüyünce oturur bence
Bagiramiyoruz zaten cok sinirleniyoruz ama kizim yapma etme siz arkadassiniz oynayin guzel guzel hatt bu aksam kizimla arkadasi oynarken once benim kiza arkadasi kum atmis benimki de ona atmis bagris cagris kizi bizim eve getirdim elini yizunu yikadim benimkinide yikadim sonra birbirlerinden ozur dilettim baristilar.stres oluyor insan.Evet o da var anaokulu öğretmeni gibiyi oluyoruzöyle valla bilmiyorum hem koruyup hem az nefes aldırmak nasıl olacak bilmiyorum cidden ...
Ben başkasının çocuğuna bagirmam. çünkü koca koca insanların küçücük çocuğun üstüne gitmesini sevmiyorum .
Drone güzelmişevet cook fazla etkisinde kalıyorum çocukken bana ne zarar verdiyse ,yorduysa,uzduyse oğlum bunlara maruz kalmasin diye saçma bir icgiduyle davranıyorum farkındayım ama asamiyorum bu durumu ..
Peki bu durum ileride kişiliğini zedeler mi sizce ? Yani normalde böyle bir insan değilim gerçekten o kaydıraktan düşerken ki an gözümden hiç gitmiyor ...Biraz daha buyunce böyle olacağımi sanmıyorum ama takıntı haline de gelebilir bu durum bende ...Ve oğlum adım atmaktan ,risk almaktan korkan ,annesiyle bağını koparamamis bir yetişkin olsun da istemiyorum .Ama hayati sonuçlar doğuracak şekilde zarar görsün de istemiyorum bu ikisi arasında sıkıştım kaldım .bir uzman olarak sizin duusncelerinize de ihtiyacım var
Bu tavrınızı törpülemezseniz elbette etkiler oğlunuzu.Evet o da var anaokulu öğretmeni gibiyi oluyoruzöyle valla bilmiyorum hem koruyup hem az nefes aldırmak nasıl olacak bilmiyorum cidden ...
Ben başkasının çocuğuna bagirmam. çünkü koca koca insanların küçücük çocuğun üstüne gitmesini sevmiyorum .
Drone güzelmişevet cook fazla etkisinde kalıyorum çocukken bana ne zarar verdiyse ,yorduysa,uzduyse oğlum bunlara maruz kalmasin diye saçma bir icgiduyle davranıyorum farkındayım ama asamiyorum bu durumu ..
Peki bu durum ileride kişiliğini zedeler mi sizce ? Yani normalde böyle bir insan değilim gerçekten o kaydıraktan düşerken ki an gözümden hiç gitmiyor ...Biraz daha buyunce böyle olacağımi sanmıyorum ama takıntı haline de gelebilir bu durum bende ...Ve oğlum adım atmaktan ,risk almaktan korkan ,annesiyle bağını koparamamis bir yetişkin olsun da istemiyorum .Ama hayati sonuçlar doğuracak şekilde zarar görsün de istemiyorum bu ikisi arasında sıkıştım kaldım .bir uzman olarak sizin duusncelerinize de ihtiyacım var
Estağfurullah felaket tellaligi değil tabi ..Maalesef bende yıllar önce kaydıraktan düşük vefat eden bir cicuga şahit oldum ...Amacim felaket tellalligi degil farkli bir ornek verip aklinizda not kalmasi
Guvenlik sorunu nedeniyle salincaktan dusup vefat eden bir cocuk biliyorum. Altinda olmasi gereken kaucuk ve demirlerinde bir koruyucu malz yokmus
Kurum satin aldigi firmaya firma kuruma suc atti durdu.
5 yilda aile tazm davasi acti
Cocuk inmeye calisirken takiliyor altinda kaliyor beynine darbe aliyor anne uzaktaymis cocuklar haber vermis.
Keske basit bir cene yarilmasi kas patlamasi olsaydi
Keske o anne vicdanina esir kalmasa boyle bir aciyla yasamasaydi
Ne kurumun ne firmanin umrunda olmadi
Annenin sorumlulugunda dediler
Mahkeme hakli gordu ve bir kalem tazminati vermedi..
Tedbir iyidir en azindan kendini kollayacak yasa gelene kdr.
Cocuga ve diger cocuklara guvensenizde park duzgunmu guvenlimi nasil emin olabilirsinizki?
Hangimiz bilmedigimiz bir konuyu gozlemleyip eksiklerini gorebilir.
Ya aslında rahat bir insanimdir .Oğlum yan odaya bile babası ve benimle giden bir çocuktu aşırı aşırı bağımlı gibiydi ilk başta arada çıkar gelir diye düşündüğüm buydu yoksa zaten yalniz çıksa da durmaz geri gelir benim düşüncem biraz kendisi birşey yapmaya cesaret eder diyeydi ama denemedim bile hiç .Şimdi ben burda iki farklı durum okudum hangisi sizsiniz onu anlamaya çalışıyorum. Benim kızım da 3,5 yaşında asla park dibimde olsa bile tek başına şu an göndermem. Siz dolanıp kapıdan çıkana kadar yetişemezsiniz ki. Diğer durum zaten olması gereken. Ben parka gider otururum kızım da kendisi çocuklarla kaynaşsın diye sadece izlerim tepesinde dikelmem her dk göz hapsimdedir müdahele etmem gereken yerde yanına giderim.
Oyy ne bileyim kendini savunsun ama vurup can yakacagina bu seçenek daha iyi ya sevmiyorum zarar veren insanları da ,durumları da :) ne yapacağız bilmiyorumAyy aynı beni anlatmışsınız benim kızımda çok uysal vurmayı kızmayı kavga etmeyi bilmez biri vursa bile karşılık veremez öyle bakar oyuzden sürekli peşindeyim neyseki yalnız değilmişim
Ben anne değilim fakat mahalledeki çocukları düşünüp,aman kavga etmesinler,aman gözümü ayırmayayım diyorsam Anne olunca ne olur bilmiyorum.Ama sen gayet normalsin.Keşke ama keşke bütün anneler sizin gibi koruyucu olsa.İyi aksamlar ,şimdiden hepinizin bayramı mübarek olsun ...@mune abla yeri mi değil mi bilmiyorum ama yeri değilse de biraz kalabilir mi konum burada lütfen :)
3,5 yaşında bir oğlum var .Ve tek başıma buyutuyorum .Bu süre içinde calismadim .Bebekliginden beri yapı olarak sakin yani öyle ısırma ,vurma ,eşyalara zarar verme vs durumunu hiç yaşamadım .
Geçen yıl lojmana taşındım ve maalesef sürekli itip kakan ,vuran ,ısıran ,birbirinin kafasını gözünü yaracak şekilde hırçın oynayan çocuklarla dolu burası .Ve tabiki oğluma kaç kez vuruldu hatırlamıyorum bile.2 -3 defa kaydıraktan dusecekken havada yakaladım .Bu yuzden asla peşinden ayrilamiyorum.
evim giriş kat ve park dibimde yani camdan dussem parka düşerim o derece ki buraya tasinmamin en büyük sebebi de az da olsa kendisi girip vikar bende camdan kontrol ederim biraz kendisine güveni gelir diye dusunmemdi .
Maalesef oğlumda geçen hafta 1-2 defa vuran çocuklara karşılık verdi vurarak yine de konuştum oğlum öyle oynanmaz o senin arkadaşın filan diye ...
Ama bu çocukların anneleri bahçenin diğer köşesinde lak lak peşinde oldukları için hicbirseyden haberleri yok ben gidip söylüyorum ciddi birşey olursa -ki asla çocuklara birşey söylemem - .Bu kez de tepki aynen şu " ya sen cok evhamlisin boyle böyle çocuk hayata karisamazki ama bırak kaydıraktan da dussun salıncak çarpıp bı yeri de kanasin biizmkinin dudağı kaç kez patladı yok geçen yıl kaydıraktan düştü kolu kırıldı bak ama nasıl herkesin hakkından geliyo " yani bu durumla gurur duyuyor ve sonu tartışmayla bitiyor ister istemez .
Tabiki başına birşey de gelebilir ama ben aman kaydıraktan dussun ömrü bitmediyse Allah bağışlar mantığıyla yasayamiyorjm işte .
Ve koruma icgudum çok çok fazlalasti ..
Kendi çocukluğumda yasamadifim seylerin acısını oğlumda çıkarıyorum sanırım çünkü ailemde asla bir sahiplenme ,bir koruma kırıntısı görmedim su yaşıma kadar .Herseyle kendim başa çıkmayı öğrendim ve o küçük yaşımda gerçekten yorulmuştum keşke birisine anlatabilsem bana yardım etse dediğim cook şey oldu ..
Çok uzattım kusura bakmayın yani kısaca ben fazla duygusal davranıp ,benim gibi olmasin diye fazla mi koruyorum ,ben bir "helikopter ebeveyn " miyim ??
Ya cidden çok rahatlar ama öyle olanların çocukları da henüz 5 -6 yaşında valla Survivor'a katilsa şampiyon olur öyle tipler
Ben bırakınca hep bişey pluyobilmiyorum ben gerçekten bir iki sene daha istemiyorum belkide hiç istemem 2.cocugu ki olmayadabikir .Çocuk digurmaktan ziyade güzel yetiştirebilmek daha önemli benim için .Elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum .Mesela yürümeye başladığında beri herşeyi birlikte yapıyoruz temizlik dahil neden ilerde gelin rahat etsin Bana dua eder belki diye :
Tabi şaka bı yana o konuda eşimin yardımını coongordugum zaman oldu herşeyi kadın yapar zihniyetine uyuz oluyorum bilsin ve yapsın ilerde de Kamu sporu gibi oldu
Hehe anne olunca da aynı olursunuz çünkü bende sizin gibiydim .Evlenmeden önce evimizin önü park olduğu için sürekli kavga ayirirdim.Hatta geçen markete gidiyorduk ara sokakta 4-5 çocuk bı çocuğu sıkıştırıp tartakliyo bebek arabasıyla atladimBen anne değilim fakat mahalledeki çocukları düşünüp,aman kavga etmesinler,aman gözümü ayırmayayım diyorsam Anne olunca ne olur bilmiyorum.Ama sen gayet normalsin.Keşke ama keşke bütün anneler sizin gibi koruyucu olsa.
Öğretmeye çalışıyorum Normalde öyle buldumcuk değilim gerçekten eşim bile sasiriyo sen böyle olacak insan değilsin diey ama korkuyorum yine o yükseklikten dusrse ve tutamazsam diye ...Çocuğunuza gayet de sorumluluk veriyormuşsunuz daha ne olsun. Bizde çamaşırları kızımla asarız, bulaşık makinesini beraber boşaltırız, ayakkabılarını, montunu kendi giyer, üstünü de giyiniyor ben bazı yerlerde yardımcı oluyorum sadece.
Mesela benim eşimi annesi çok korumacı büyütmüş, kaç senelik evliyiz adama daha yeni yeni özgüven geliyor. Çünkü şimdiye kadar herşeyini annesi halletmiş, hep arkasını toplamış tabiri caizse.
İşte dengeyi kurmak önemli, aşırı rahat olmak da iyi değil (hele ki bu devirde), aşırı korumacı olmak, birey olmasına izin vermemek de. İnşallah bizler bu dengeyi güzel kurabiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?