- 11 Mayıs 2016
- 2.011
- 1.714
- 83
- Konu Sahibi capricorn87
-
Ya bilmiyorum benim çocuğumun geçen haftaki karşılık verip vurması dışında cidden oyle vukuatlari olmamasına ragmen hep tepesindeyim .Tamam çocuk hırçın olabilir ama madem öyle bir huyu var takip et bari diyorum ee ben bunalıyorum ben hiç nefes alamayacak miyim 3 tane çocuk var daha ..ee ben niye doguramiyorum acaba bu tane daha ?? Bakamiyisan keşke arka arkaya digurmasqydin ben mecbur muyum senin yüzünden stres olmaya diyorum aaa Allah'ın işine de mi kqrisacaksin diyo ya Allah vermiş elbette ama korun o zaman off parka mi gidiyoruz savaşa mı bilmiyorumHayır, bence onlar çok rahat..
Ya ne bileyim iyiec kafayı siyirdim 3 tane kaydırak var hakem gibi başlarında durup hepsini ayrı yere dağıtıyorum oyun kurup birbirlerine zarar vermesinler diye hiç işim gücüm yok ya :)Olması gerektiği gibisin bence
Sağolun ama çok yorucu gerçekten her dk diken üstündeyim bütün çocukları koruyorum orada tövbe yarabbimBana annemi anımsattınız ☺ O da aynı sizin gibiydi ben küçükken. Bence sizin hareketleriniz ve sahiplenmeleriniz gayet normal. Keşke size evhamlısın diyen sorumsuz ebeveynlerde biraz sizden feyz alsa...
Nasil bi rahatlik diger annelerinki..İyi aksamlar ,şimdiden hepinizin bayramı mübarek olsun ...@mune abla yeri mi değil mi bilmiyorum ama yeri değilse de biraz kalabilir mi konum burada lütfen :)
3,5 yaşında bir oğlum var .Ve tek başıma buyutuyorum .Bu süre içinde calismadim .Bebekliginden beri yapı olarak sakin yani öyle ısırma ,vurma ,eşyalara zarar verme vs durumunu hiç yaşamadım .
Geçen yıl lojmana taşındım ve maalesef sürekli itip kakan ,vuran ,ısıran ,birbirinin kafasını gözünü yaracak şekilde hırçın oynayan çocuklarla dolu burası .Ve tabiki oğluma kaç kez vuruldu hatırlamıyorum bile.2 -3 defa kaydıraktan dusecekken havada yakaladım .Bu yuzden asla peşinden ayrilamiyorum.
evim giriş kat ve park dibimde yani camdan dussem parka düşerim o derece ki buraya tasinmamin en büyük sebebi de az da olsa kendisi girip vikar bende camdan kontrol ederim biraz kendisine güveni gelir diye dusunmemdi .
Maalesef oğlumda geçen hafta 1-2 defa vuran çocuklara karşılık verdi vurarak yine de konuştum oğlum öyle oynanmaz o senin arkadaşın filan diye ...
Ama bu çocukların anneleri bahçenin diğer köşesinde lak lak peşinde oldukları için hicbirseyden haberleri yok ben gidip söylüyorum ciddi birşey olursa -ki asla çocuklara birşey söylemem - .Bu kez de tepki aynen şu " ya sen cok evhamlisin boyle böyle çocuk hayata karisamazki ama bırak kaydıraktan da dussun salıncak çarpıp bı yeri de kanasin biizmkinin dudağı kaç kez patladı yok geçen yıl kaydıraktan düştü kolu kırıldı bak ama nasıl herkesin hakkından geliyo " yani bu durumla gurur duyuyor ve sonu tartışmayla bitiyor ister istemez .
Tabiki başına birşey de gelebilir ama ben aman kaydıraktan dussun ömrü bitmediyse Allah bağışlar mantığıyla yasayamiyorjm işte .
Ve koruma icgudum çok çok fazlalasti ..
Kendi çocukluğumda yasamadifim seylerin acısını oğlumda çıkarıyorum sanırım çünkü ailemde asla bir sahiplenme ,bir koruma kırıntısı görmedim su yaşıma kadar .Herseyle kendim başa çıkmayı öğrendim ve o küçük yaşımda gerçekten yorulmuştum keşke birisine anlatabilsem bana yardım etse dediğim cook şey oldu ..
Çok uzattım kusura bakmayın yani kısaca ben fazla duygusal davranıp ,benim gibi olmasin diye fazla mi koruyorum ,ben bir "helikopter ebeveyn " miyim ??
Onlar rahat oldukça ,ben iyice kontrolden çıktım .Eğer o an iki adım bile uzaklaşmış olsaydım oğlum yere cakilacakti kaydıraktan .O beni zivanadan çıkardı işte ne yaoacagim bilmiyorum ama o an gitmiyo hic aklımdanNasil bi rahatlik diger annelerinki..
Ancak cocugu asiri deredece korumak da kaygi ile ilgili bi sikinti ama..
Valla oynatmamaya çalışıyorum çünkü çocuk iki günde vurmaya başladı tabiki kendini savunsun ama ben oğlumu böyle buyutmuyorum işte .Zaten az daha büyüyünce illaki öğrenecek kavgayı da vurmayı da ama şimdiden lüzumu yok dediğiniz gibi ..Siz normalsiniz, diğerli fazla umursamaz. Doğurup doğurup sokağa salıyorlar işte. Bence o çocuklarla da oynamasın çocuğunuz çünkü kötü huylar edinebilir.
Beni etkilemedi çünkü abartılı bulduğum yerde anneme söylemeye başladım ergenlik dönemimde fakat abim bu korumacı davranışlara çok alıştığı için biraz özgüven problemi yaşadı. Bence çocuğunuzu uzaktan izleyin. Düştüğünde bir adım arkasında olmak ona güven verir fakat düşmesin diye yanıbaşında olmak onun tecrübe sahibi olmasını engeller. Oyununa kadar karışmayın fakat gözünüzden de temelli ayırmayın o çardakta dedikodu döndüren ebeveynler gibiSağolun ama çok yorucu gerçekten her dk diken üstündeyim bütün çocukları koruyorum orada tövbe yarabbimpeki annenizin bu tavrı büyüyünce sizi kötü anlamda etkiledi mi yani özgüven olarak ,yalnız bir iş yapma olarak ,cesaret Edip edememe olarak
Ay yok ya zaten öyle uzun uzun birakamam da işte biraz bağımlılıktan kurtuluruz dedim ama tövbe ettim zaten şu 1 sene gördüğüm haberlerden sonraSiz yine de 1 dakika olsa bile ‘kendi girer çıkar, park dibimde’ diye çocuğu zaten bırakmayın , millet kafayı yemiş , tarladan ay çiçeği çalar gibi çocuk çalıyorlar insanların kapısından . Kaşla göz arası .
Ben de dün gece ‘çocuk için takip sistemi-çip’ araştırırken buldum kendimi. Allahım aklıma mukayyet ol , sonum paranoyaklık
Surekli dusecek mi kalkacak mi vs diye kafada kurmak da saglikli degil..bunun kitaplari var, bi arkadasim alip okumustu..Onlar rahat oldukça ,ben iyice kontrolden çıktım .Eğer o an iki adım bile uzaklaşmış olsaydım oğlum yere cakilacakti kaydıraktan .O beni zivanadan çıkardı işte ne yaoacagim bilmiyorum ama o an gitmiyo hic aklımdan
Ya işte bağımlı yetişsin istemiyorum en nefret ettiğim tıp 30 yasina gelip eşiyle annesinin ayrımını yapamayan tıpBeni etkilemedi çünkü abartılı bulduğum yerde anneme söylemeye başladım ergenlik dönemimde fakat abim bu korumacı davranışlara çok alıştığı için biraz özgüven problemi yaşadı. Bence çocuğunuzu uzaktan izleyin. Düştüğünde bir adım arkasında olmak ona güven verir fakat düşmesin diye yanıbaşında olmak onun tecrübe sahibi olmasını engeller. Oyununa kadar karışmayın fakat gözünüzden de temelli ayırmayın o çardakta dedikodu döndüren ebeveynler gibi
Ya degil tabiki farkındayım ama o havada yakalayisim gitmiyo aklımdan biraz rahatlamak istiyorum artıkSurekli dusecek mi kalkacak mi vs diye kafada kurmak da saglikli degil..bunun kitaplari var, bi arkadasim alip okumustu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?