aşk karmaşası

insan planladıgı gbı yaşayamıyo hayatı, hayat çarkında yürütüyor birşekilde seni.....
Yahu bu "elimde degildi" lafini da anlamiyorum hic.hadi hoslanmak asik olmak elinde degildi,gidip defalarca bulusmamak da mi elinde olmadi ? mesela telefonunu silmeyi niye beceremedin,gorusmemeyi niye beceremedin ? tamam duygularin elinde olmayabilir ama eylemlerin tamamen elindedir.birine sinirlenip öldürmek isteyebilirm ama kendime hakim olup yapmam.mesela hayvanlara bakin,ofkelenince parcalarlar,ciftlesirler yerler s.carlar.ama insanlar her kafasina estigi saniyede parcalayip yiyip s.cip sevisemeyecegini bilir.insanlar icin bazi normlar kurallar vardir.ve insani hayvandan ayiran temel fark da budur.

Gönlünün kapısı bir başkası için açılmışsa bir kere, ayrıl nişanlından.eğer nişanlını gerçekten seviyor olsaydın bir başkasına aşık olamazdın canım.seni kınamıyorum,sakın yanlış anlama.ama biri varken bir diğerini sevebiliyorsan, yanındakini gerçekten sevmiyorsun demektir...
Öte yandan bir de çocuğu var bu kişinin.
Uzak dur ve unut canım.
Yapabileceğin tek şey bu.aklın yolu bir çünkü...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Konu sahibi bayan,sizin mantiginiza gore azginligindan kucuk cocuklara tecavuz eden pislikleri de kinamayalim tecavuzcu oluruz.hatta ihtiyaci varmis yapmis ne var bunda diyelim.milletin rizkini calan hirsizlara bisey demeyelim yoksa hirsiz oluruz.katillere bisey demeyelim katil oluruz.hicbir yanlisa sesimizi cikarmayalim yarabbi sukur diyelim.bu nasil bir mantiktir ? elbette ki yaptiklariyla diger insanlara zarar veren her insan ve her davranis kinanir dislanir.bu da insan olmanin bir getirisidir.ikidir hep insani insan yapan degerlere cikiyor konu.artik gerisi sizin yuksek idrakiniza kalmis.

aranızda fiziksel olarak bir şey yaşanmadıysa bile o eşini aldatıyor siz de nişanlınızı aldatıyorsunuz ve bu da ikinizin de ne kadar bencil olduğunuzu gösterir.yazık o eşe, o nişanlıya.aslında bencillik yerine daha başka şeyler de söylemek isterdim ama burası uygun bir yer değil.evli bir adama aşık olmak başka şey, onunla sevgili olmak başka şey.tamam kime aşık olacağınızı kendiniz seçemezsiniz, bu kendiliğinden olan bir şey ama madem öyle en başından mesafe koymalıydınız daha da ilerlememek için.kusura bakmayın ama aşk acısı çekmek metres olmaktan iyidir.bu işi çoktaan bitirmeliydiniz.o adam(!) nasıl eşinin yüzüne bakabiliyor, siz nasıl nişanlınızın yüzüne bakabiliyorsunuz anlamıyorum.eh nişanlanacak yaşa geldiğinize göre olgun bir insan olmanız gerekir, bu kadar mı iradesizsiniz?

Son düzenleme:

sinirlenmedim m.etmeyin...doğru oldugunu savunmuyorum burda yardımcı olablcek nasıl birşeyler yapabilirm bu konuda bıtırmek için yaşayn kişilerden fıkır almak diçn yazdm yargılanmak için değil...kendimi biliyorum çoğu tepkı yazılar yazanlarn cogu bosuna yazıyor cunku bunların hepsını kendı kendıme soyluyorm yuzlesıorum..vicdanen rahat degılım...

Evlenince de görüşmeye devam edecek misin seni kıskanan sevgilinle? Nişanlıyken olmayan sadakatin evliyken nasıl olacak? Umarım nişanlın durumu farkeder ve seni terkeder....

Birincisi zalimlik aileden koparmak falan bunlar zaten sizin yaptığınız şeyler. Boşanmıyor diye ailesinden koparmamış mı oldunuz? Hem benim vicdanım olması gerektiği yerde, mağdur olan kadının yanında. Eğer ki siz ben aşık oldum ve kendimi tutup o adamdan uzak durdum deseniz kimse size laf etmezdi. Evet aşık olmak insanın kendi elinde olan bir şey değil ama ilişki yaşamak ve devam ettirmek sizin elinizdeydi. Bu yolu da siz seçtiniz

muhteşem bir yorumtam da aklımdan geçen şeyler.kimse çıkıp da konu sahibine "neden aşık oldun?" diyemez çünkü bunlar bizim elimizde olmayan şeyler gerçekten ama evli birinden hoşlandığını hissettiğin anda her şey daha da ilerlemeden araya mesafe koymak, konuşmamak, görüşmemek imkansız değil.hatta şu an içinde bulundukları durumdan çok çok çok daha iyi olurlardı böyle iğrenç bir ilişkiye hiç başlamasalardı.

bu beım mantıgım yada uydurdugum bı cumle degıl ..peygar efendimizin hadis-i şerifesidir.

adalet bu dünyada...özellikle bu konularda...
evlen sen bi hele...o bensiz yapamaz dediğin adam bak bakalım sana neler yapıyor
düşüşünnü izle...

nişanlın sensiz yapamaz görüştüğün adam seni (kıskandı) işinden terfi isteyeceksin ayrılmak için bu ne acizliktir bu ne özgüven patlamasıdır çözemedim gitti birde nasıl bukadar sakinsin kalkıpda kınamadan ölmeyeceksiniz diye hadislerden alıntı yapıyorsun hadis den deil ama canım halkımızdan bir alıntı yapayım alma mazlumun ahını çıkar ahestee ahestee

Amanin burada bu tarz konulara hisimla yaklaşan pek çok insan var hazirlikli ol.

Tabi ki kalp söz dinlemez seçebilirsiniz, ama.
Onemli olan o askin tehlikeli olduğunu bilmek ve uzaklaşmak. Seversiniz sevgi duymanin tadini cikarirsiniz, ama sevgilinizin de sevmeyi unuttuyorsa bu durum size o zaman hatalisiniz.

Madem bu ise gidiyorsun yani sadece sevme anlamında bakiyorum. Görüyorum ki aldatma işine girmeyecek kadar olgunsunuz. İki kişiyi sevme isine o zaman ikisini tasima yukude size kalacak. Kimseye aci yasattirmayiniz.
Kimsenin kafasini karistirmayin.
Dertsiz basiniza daha çok dert almayin.
Sevgi hissedersiniz belki bunu doya doya yasayin içinizde . sevgi güzel şey .

Ama ask hatalarla dolu birşey olgun davranmak yerinde olur.

sağlıklı ve mantıklı yazılarınızdan dolayı teşekkür ederim.hatalı bı durumun oldgnu herkesten ıyı bılıyorum zaten burda yazmamın sebebı sızın gbı bırılerın destek olarak daha ıyı ve net karar verıp kolay bır şekılde bitirebilmek...

hah! aforizmalar, kınamayın başınıza gelirler de yazıldığına göre bir kk klişesi daha son bulmuş oluyor.. yok benim merak ettiğim, o sevgilinin eşi buraya konu açsa, bu arkadaş nasıl vurulurdu yerden yere.. madem aşk bu kadar kutsal, aşık olup aldatan erkeklere neden verip-veriştiriyoruz.. aşktan daha güzeli var mı, varsın community şeklinde olsun

ayrıca o "kınama" yapılan ahlaksızlığı eleştirmemek için söylenmemiştir.. öyle olsa "Gördüğünüz bir yanlışı elinizle düzeltin, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle engel olun, buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle karşı çıkın" denilmezdi, değil mi konu sahabı

bak canım bastan beri yazdıklarını yapılan yorumları okudum

yıllar önce sanırım 19-20 li yaslarındaydım biriyle tanıstım hersey öyle güzel gidiyodu ki bir dediğimi iki etmiyodu kendne asık etti nere gitsem gelir gölgesi gibi bni takip eder bi dk bile bnmle görüşebilmek için müthiş çaba harcardı

bu kişiyle yanlıs hatırlamıosam 6-8 ay kadar çıktık bu dönemn sonunda aldatıldığımı öğrendim ilk kez olduğu için ve dizimde hüngür hüngür ağladığı için kıyamadım affettim çok seviyodum onu.

snra bu kişi ablamın eltisinin kızıyla beni aldattığını öğrendim bu uzun mesele oralara girip konuyu uzatmıcam.
son kez o kızla bni aldattığını öğrenince kesinlikle bitirdim çok afedersin köpek gibi yalvardı ağladı hatta çok iyi hatırlıyorum ailemle denize gittim meger evi izlemiş takip etmiş oraya bile korkusuzca geldi abimin az ilerisinde denizde beni izledi kendi affettrmek için herseyi yaptı bu ikinci ihaneti helede tanıdıgım onu tanıstrdgm akrabamla aldatması bni mahvetti günlerce aradı sonucu deiştiremezdi

bi gece msj attı eğer telini açmazsan evi arıcam diye saatte baya geç bir saatti evin teli çaldı annem yatagndan kalktı konusmadı kapattı.
snra bni aadı mecburen teli açtım yine yalvarmalar yakarmalar...
onu affetmeyecegmi anlaynca sana bişey dicem -ben evliyim- dedi ben sok olmustum şoka girmiştim evet evliyim esimi babasının evne gönderdim birde oğlum var dedi yıkıldım o an bnm evli bir adamla ne işim var diye beynimde şimşekler çaktı.

kesinlikle evli oldgnu bilmiodum bnden sakladı öyle iyi bir oyuncuydu ki anlatamam.
ama istersen hiçbişey yokmuş gibi devam eebiliriz biliorm sende bni seviyosun dedi tam bir prsikopattı yemin ederim ruh hastasıydı

tabiki ona beddualar ağır kelimeler söyledim ve o an haberm olmadığı halde bile o kadar zaman geçirdiğim için kendimden iğrendim bnm kişiliğime tersti bunu nasıl yapmıstım. Bir süre tehdit aldım kurtulmak için çok çabaladım takip ediyodu bni karakola sikayete gttgmi söledgmde yolda bni durdurup ikna etmeye calısıyodu ve bir süre snra kendisi pesmi bıraktı kaç kez karsılastık ama peşime düşmedi.

kısacası sana dönelim bnce sen büyük bir boşluktasın ruh ikizini bulduğunu sanıyosun senin hislerin kesinlikle aşk deil alıskanlık.
Sigara gibi düşün bu kötü alışkanlıktan kurtulabilirsin
kendine bahaneler üretme çözmler üret.
bu pis ilişki sana ve cevrendekilere büyük zararlar verecek.
kabullen bunu. bu işin sonu yok hayranlık sadece.
o adamın karısına yazık cocuğuna yazık sen o kadının yerinde olmak ister miydin ?
nisanlın seninle yuvanızın hayalini kuruyo o bunu hakediyo mu?
daha ağır konusurdum da sakin olmaya calısıyorum
terket bu anlamsız ilişkiyi yoluna bak.
ondan hemen ayrıl bu insanlığa yakısmaz acırım o adamın karısına esine ve nisanlına.
Nisanlına asık deilsen evlenme evlensende o evlilik bi yerde biter yada evlensende sen kocanı mutsuz olduğun için o boşlukta aldatırsın kendni küçük düşürme.
o ilişkiyi bitir nisanlınla ilişkini gözden geçir asık deilsen nisanlından da ayrıl kendne yeni bir ayfa aç harekete geç bir an önce.

sanırım ve ne yazık ki,bazen aşk böyle bişi...hiç olmaması gereken,vicdanın ile kalbin arasında kaldığın bir esaret bazen..
seni anlamaya çalışıyorum elbette,aşk devreye girince mantık devre dışı kalabiliyor haklısın ama bu çok ince bir çizgi, çok hassas,mantığını mutlaka kullanmasın,buna zorlamalısın kendini.. bencil olmalısın ,herkesi -herşeyi bir kenara bırakıp ,sadece kendini düşün,irdele olayları, durumu,kişileri vs. seni gerçekten mutlu edecek olanı bulmaya çalış.
nişanlını gerçekten sevseydin,ondaki eksiklikler olmasaydı, bir kadının bir başka erkeğe gönlü akmazdı..namusun kirlenmedi,bu hislerin ve yaşadığın senin kötü biri olduğunu değil, mutsuz bir kadın olduğunun göstergesi,sende herkes gibi sadece mutlu olmanın peşindesin. çok iyi düşün ve karar ver ,doğru kişiyi bulmak için. çünkü bazen yaşadıklarımız,sadece bir sınav dan ibaret. konunu okuyunca aklıma şems'i tebrizi nin beşinci kuralı geldi aklıma,ne kadar da doğru değil mi !

^^Aklın kimyası ile aşkın kimyası başkadır. Akıl temkinlidir. Korka korka atar adımlarını. "Aman sakın kendini" diye tembihler. Halbuki aşk öylemidir? Onun tek dediği: "Bırak kendini ko gitsin" Akıl kolay kolay yıkılmaz. Aşk ise kendini yıpratır, harap düşer. Halbuki hazirelen ve defineler yıkıntılar arasında olur. Ne varsa harap bir kalpte var! ^^

burda düzeltmek için çabalayan bi kişi var aslında ama yapılan yorumlar sankı kıvanç duyup iyi yapmışım mı dıye sormuşum gbı cevaplanıyor..ve yazdgm bazı şeyler sadce kendım olesıne yazmsım gbı yorumlanıo sorulan soruya karsılık yazmıstım onu övüntü içinde değil....

Yani sen empati kuruyorsun. Pes dogrusu. Ha sen izin vermezsin o zaman gayet masumca. Yollarin ayri madem ne isin var adamla. Tovbe tovbe ya. Insanoglu cok bencil cooooookkkkkk

Verzonden vanaf mijn iPhone met behulp van Kadınlar Kulübü

kızlar hiç evli birine aşık oldunuz mu???

Biraz empati Allah askina eger adamin karisinin yerinde sen olsaydin nasil hissederdin veya o adamin cocugu olsan ne hissederdin? bir dusunmeni tavsiye ederim , yuva ustune yuva kurulmaz . Sen birinin yuvasini yikarsan yarin birgun baskasi gelir senin yuvani yikar . Etme bulma dunyasi... ayrica madem o adamin yuvasini yikmak gibi bir niyetin yok neden hala gonul iliskiniz var ?

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

kendini öyle bir sokmuşsun ki o insanların hayatına.. mesela "ayrılmalarına asla izin vermem" diyorsun.. iyi de hangi sıfatla? yani demezler mi "sanane".. yarın bir gün o adam senin için evini bırakacak olsa "aaa dünya da izin vermem" mi diyeceksin? eşi "sen kimsin?" demez mi? kusura bakmayın, durumunuzu düzeltmeye çalıştığınıza inanmıyorum, sizin yaptığınız günah çıkartmak.. kaldı ki seni de karısını bırakacak kadar sevmediği açık.. ben her konuda anlaştığım, huzur bulduğum insanın kokusunu duyarak uyumak isterim.. halbuki siz onun için evlenene kadar zaman geçireceği kız modundasınız.. buradan bakıldığında durum bu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…