Yahu bu "elimde degildi" lafini da anlamiyorum hic.hadi hoslanmak asik olmak elinde degildi,gidip defalarca bulusmamak da mi elinde olmadi ? mesela telefonunu silmeyi niye beceremedin,gorusmemeyi niye beceremedin ? tamam duygularin elinde olmayabilir ama eylemlerin tamamen elindedir.birine sinirlenip öldürmek isteyebilirm ama kendime hakim olup yapmam.mesela hayvanlara bakin,ofkelenince parcalarlar,ciftlesirler yerler s.carlar.ama insanlar her kafasina estigi saniyede parcalayip yiyip s.cip sevisemeyecegini bilir.insanlar icin bazi normlar kurallar vardir.ve insani hayvandan ayiran temel fark da budur.insan planladıgı gbı yaşayamıyo hayatı, hayat çarkında yürütüyor birşekilde seni.....
hakaret edenleri takmıyorum çünkü böle birşey başa gelmedikçe anlaşılması çok güç...bir söz vardı bunu çok sonra hayatmda iyi bişekılde benimsedim..''KINAMAYINIZ...KINADIĞINIZ ŞEY BAŞINIZA GELMEDİĞİ SÜRECE ÖLMEZSİNİZ...!! ''
Bence adam nisanlisi tarafindan aldatildigini ogrense birak yapamamayi falan bi de sadaka dagitir fakire.
Konu sahibi bayan,karsinizdaki adam karisini aldatan yalan soyleyen karaktersiz ve "size olan aşk"inin arkasinda duramamis bi sünepe.nesine asik oldunuz anlayamadim.
Biraz zeki olan kadinlar,maddi ve manevi hicbir guzellik elde edemeyecegi işe 1 dakikasini bile harcamayi kayip olarak gorur.akilli kadinlar karsiliginda bir hic elde edecekleri iliskilere kalben emek vermezler,cunku onlarin vakitleri de sevgileri de dakikalari da kiymetlidir.soyle dusun.ben cok akilli bir kadinim,bir erkegin basinin taci olmayi isterim,tum askini bana versin,tum vaktini bana harcasin,butun parasini benim icin harcasin,esi olarak tum haklari bana ait olsun.bunlari elde edemeyecegim iliski icinse tirnagimi bile kipirdatmam.cunku bir sekilde zamanin alehime isledigini biliyorum.
Size gelince..birakin bu soylediklerimi dusunup uygulamayi eminim ki ne demek istedigimi tam olarak anlamadiniz bile..malesef akilli bir kadin degilsinizsimdi vasat zekanizla yazdiklarima sinirlenebilirsiniz.iyi aksamlar :)
sinirlenmedim m.etmeyin...doğru oldugunu savunmuyorum burda yardımcı olablcek nasıl birşeyler yapabilirm bu konuda bıtırmek için yaşayn kişilerden fıkır almak diçn yazdm yargılanmak için değil...kendimi biliyorum çoğu tepkı yazılar yazanlarn cogu bosuna yazıyor cunku bunların hepsını kendı kendıme soyluyorm yuzlesıorum..vicdanen rahat degılım...
sizin için cok zordur anlayabılıorum ama ben asla aılesınden kopartacak kadar zalim biri değilim.burdakı tepkılerı anlıyorum bazıları vicdandan bahsedıyor ama asıl kendı vıcdanları nerde merak edıyoırum empatı kurmak lazım. ne o eşini bırakır nede ben ole bıseye izin veririm.ikimizinde yollar ayrı bu konuda...
Yahu bu "elimde degildi" lafini da anlamiyorum hic.hadi hoslanmak asik olmak elinde degildi,gidip defalarca bulusmamak da mi elinde olmadi ? mesela telefonunu silmeyi niye beceremedin,gorusmemeyi niye beceremedin ? tamam duygularin elinde olmayabilir ama eylemlerin tamamen elindedir.birine sinirlenip öldürmek isteyebilirm ama kendime hakim olup yapmam.mesela hayvanlara bakin,ofkelenince parcalarlar,ciftlesirler yerler s.carlar.ama insanlar her kafasina estigi saniyede parcalayip yiyip s.cip sevisemeyecegini bilir.insanlar icin bazi normlar kurallar vardir.ve insani hayvandan ayiran temel fark da budur.
Konu sahibi bayan,sizin mantiginiza gore azginligindan kucuk cocuklara tecavuz eden pislikleri de kinamayalim tecavuzcu oluruz.hatta ihtiyaci varmis yapmis ne var bunda diyelim.milletin rizkini calan hirsizlara bisey demeyelim yoksa hirsiz oluruz.katillere bisey demeyelim katil oluruz.hicbir yanlisa sesimizi cikarmayalim yarabbi sukur diyelim.bu nasil bir mantiktir ? elbette ki yaptiklariyla diger insanlara zarar veren her insan ve her davranis kinanir dislanir.bu da insan olmanin bir getirisidir.ikidir hep insani insan yapan degerlere cikiyor konu.artik gerisi sizin yuksek idrakiniza kalmis.
Amanin burada bu tarz konulara hisimla yaklaşan pek çok insan var hazirlikli ol.
Tabi ki kalp söz dinlemez seçebilirsiniz, ama.
Onemli olan o askin tehlikeli olduğunu bilmek ve uzaklaşmak. Seversiniz sevgi duymanin tadini cikarirsiniz, ama sevgilinizin de sevmeyi unuttuyorsa bu durum size o zaman hatalisiniz.
Madem bu ise gidiyorsun yani sadece sevme anlamında bakiyorum. Görüyorum ki aldatma işine girmeyecek kadar olgunsunuz. İki kişiyi sevme isine o zaman ikisini tasima yukude size kalacak. Kimseye aci yasattirmayiniz.
Kimsenin kafasini karistirmayin.
Dertsiz basiniza daha çok dert almayin.
Sevgi hissedersiniz belki bunu doya doya yasayin içinizde . sevgi güzel şey .
Ama ask hatalarla dolu birşey olgun davranmak yerinde olur.
hah! aforizmalar, kınamayın başınıza gelirler de yazıldığına göre bir kk klişesi daha son bulmuş oluyor.. yok benim merak ettiğim, o sevgilinin eşi buraya konu açsa, bu arkadaş nasıl vurulurdu yerden yere.. madem aşk bu kadar kutsal, aşık olup aldatan erkeklere neden verip-veriştiriyoruz.. aşktan daha güzeli var mı, varsın community şeklinde olsun
ayrıca o "kınama" yapılan ahlaksızlığı eleştirmemek için söylenmemiştir.. öyle olsa "Gördüğünüz bir yanlışı elinizle düzeltin, buna gücünüz yetmiyorsa dilinizle engel olun, buna da gücünüz yetmiyorsa kalbinizle karşı çıkın" denilmezdi, değil mi konu sahabı
sizin için cok zordur anlayabılıorum ama ben asla aılesınden kopartacak kadar zalim biri değilim.burdakı tepkılerı anlıyorum bazıları vicdandan bahsedıyor ama asıl kendı vıcdanları nerde merak edıyoırum empatı kurmak lazım. ne o eşini bırakır nede ben ole bıseye izin veririm.ikimizinde yollar ayrı bu konuda...
kızlar hiç evli birine aşık oldunuz mu???
burda düzeltmek için çabalayan bi kişi var aslında ama yapılan yorumlar sankı kıvanç duyup iyi yapmışım mı dıye sormuşum gbı cevaplanıyor..ve yazdgm bazı şeyler sadce kendım olesıne yazmsım gbı yorumlanıo sorulan soruya karsılık yazmıstım onu övüntü içinde değil....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?