Aynı Evde Yaşamak

bence eşin de istemez
akıl mantık işi değil yani
bir evi geçindirememekten korkuyosa,o haliyle evlenmesin zaten...
hem o evin saray yavrusu olmadığını varsayarsak mutlu gelinlik hayallerinle taşınacağın oda eşinin ergenlik odası olur.
Düşüncesi bile kötü :-/

bence eşin olacak kişi diretir gibi olursa sesini cilveli bir tona bürüyüp ,neden onlarla aynı evde olmayacağını kırmızı noktalı bir şekilde ima edersin..
(allah korusun) benim başıma böyle bişi gelse tam olarak öyle yapardım,bence etkili de olurdu :)))
aynı koltuğa uzanıp dizi izlemeyecek,beraber yemek yıkarken niyeti şaşırıp yatak odasına kucakta taşınmayacaksam,evim dediğim yerde saksıyı yer değiştirsem kv denen kişinin suratı düşücekse,arkadaşlarımı rahat rahat ağırlayamayacaksam,romantik akşam yemeği hazırlayamayacaksam,günün yorgunluğunu beraber aldığımız duşta atamayacaksam...
salak mıyım da evleneyim :)
ne güzel sevgililik hayatıma devam ederim,anneciğimin sıcak evinde.KV KB derdi yok,evliliğin sorumluluğu yok..
oooh mis :))

Son düzenleme:
sadece onlar sana hayatı zindan etmez, sen de onlara edersin emin ol. herkes birbirinden rahatsız olur, bu çok doğal...

en iyi gelin kaynana da olsa insanlarim kendine ait bir gizliligi olmali. bu yuzden ayni apartmanda ailenin yapisina gore sicak bakabilirim ama ayni evde asla.

Evli değilim ama benim aklımda hep şu fikrim vardır ev ev üstünde olmaz derler bence çokta doğru.ZOrlukları olur ve insan rahat edemez yani.

iş erkek arkadaşında biter ve kesinlikle kabul etme burda birçok konu var melek gibi kvdelerine güvenip sonra şeytana dönüştüğünü gören çok muhabbet tez ayrılık getirir ev ev üstüne olmaz falan filan

asla kabul etme ,gidip oturmada
uzak ol tatlı ol
kv de kp de dört dörtlükde olsalar evlendikten sonra onlar gelir senin tepene dörtdörtlük otururlar

tatlım asla diorum sana ben kaç saatlik mesafede bile bazen of diorum aman ha
bunu nasıl sölersin öncelikle sen hiç karışmıosun erkek arkadaşın konu açıldıgı zman evde burası çok önemli kendi fikri gibi olmaz anne rahat edemezsin gelinle dicek zemin yapcak
sonna allahın emri peygamberin kvliyle istemeye gelindiğide babacığın bizim tek isteğimiz kızımızın ayrı evde oturmasıdır dicek yada usulü neyse artık sana hiç söz düşmick oldu bitti gitti alan memnun satan memnun
senin şu ank görevin hazır 2-3 yıl vaktin varken yavaş yavaş sevgilinin kafasına bunları bi güzel işlemek aranızdaki samimiyet nasıldır bilemicem ama sana şöyle yemek yapcambaşbaşa böle yemek yiycez seni şöyle karşılıcam sana bunu yapcam sana şunu etcem derken derken bi bakmışsın adamın kafasına girmişsin sakın dediğim dedik diyerek yola çıkma hürremliğini konuştur:
sonna istemeye gelceklerinde babacım tek isteğim ayrı evde yaşamak bunu kabul etmeden verme beni diceksin babanda gerekeni yapcak
oh alan memnun satan memnun:)
bunu sen istemedinki kocanla baban istedi:)
düşünsene aynı evde annenle kardeşinle neler yaşıosun bunu kayınvalidenle yaşadığını düşün aman allah ne beni onlara ne onları bana muhtaç etsin taş yerinde ağır

Rabbim kimseyi kimseye muhtaç etmesin,zorunluluk yoksa ev ev üstünde olmaz.

Birlikte yaşayacağınız aile sizin aileniz bile olsa rahat edemezsiniz.

Erkek arkadaşınıza baştan bu konuyu kabul etmeyeceğinizi söyleyin bence.

sana tek diyecegım melek olsa aynı eve cıkma..bizde 1-2 ay dedık 1 seneyı gectı ayrılamadık kvden...şartlar vs...sevgılın yada nişanlın ne derse de sakın aynı eve cıkma..sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..............................cicim aylarınızın içine ediliyor..bittimi o evlilik heycansız gidiyor..asla aynı ve cıkma..sen gecelıgını giyip dolasamaycaksın esınle uzanıp tv izleyemıceksın..yatak odasında bıle özgür olamıycaksın..yatman ayrı dert kalkacagın saat ayrı dert.hiçbişi demese kvden sen keyfini yapamıycaksın..bulasıktu yemektı hep onun pesınde kosturucaksın..canım 2 saat sonra temızlık ıstıyo dıyemıceksın o karar verıcek..hep kendını misafir gibi hissedeceksın..bizzat yasadım yasıyorum neyse az kaldı son 3-4 ay..kurtulucam işallah..kv ile bir sorunum yok..ama insana kendı annesı kardesı batıyo aynı evde..emın ol melek olsa yapamazsın...

Sanırım kk da okuduklarım neticesinde şöyle diyebilirim.. ''Hayatının hatası'' gibi bir şey olur bu.. Bu tarzda çook konu göreceksin burda. Onları oku ve ona göre yap değerlendirmeni. Kendi evin olmaz orası bi kere.. Rahat giyinip dolaşamazsın. Banyo yapmak işkence gibi gelir. Hergün yemek ve temizlik yapmak durumunda kalırsın. İstediğin proğramı izleyemezsin. İzleyeceksen odaya çekilirsin. Bide eşin gündüzleri işte olur sen kaynananla bütün gün aynı evin içinde.. Sanki onla evlenmişsin gibi

Erkekler evlenince anne babasıyla oturmaya devam ettiklerinde eş olduklarını asla anlamıyorlar. Hala kendilerini o evin çocuğu sanıyorlar.

Çok iyi anlaşsanız bile kabul etme canım..Nasıl söyleyeceginiz konusunda ise sevgiliniz ailesiyle konuşsun kendi daha çok istiyormuş gibi..Çünkü siz söylerseniz gelin bizi istemiyor düşüncesi oluşur

olumlu olacak neyi var bu durumun Allah korusun

Öncelikle evet onlarda senin anne-baban olacak fakat sanirim cok önemli bir neden olmadikca insan evlendiginde, kendi ailesiyle bile birlikte yasamak istemez.
Ama eger önemli bir neden var,
misal: 1. kv veya kp'den biri yeni vefat etmis ve yalniz ama bakima muhtac veya yalniz kalamiyorsa
2. hayatta olsalar bile onlardan biri bakima muhtac derecede hastaysa.

bence bakmak icin ayni evde yasamak gerekir veya istenilmiyorsa yan yana daire tutulup o sekilde ihtiyaclari karsilanmalidir.
unutmamamiz gereken sey bir gün bizde yaslanacagiz ve ayrica biimde anne-babamiz var, birgün bakima muhtac olduklarinda istemezmiyiz hayirli gelinleriin bakmasini.

bu konularin disinda sadece "canlari" öyle istedigi icin ayni evde kalmaya ben karsiyim.
Insan sürekli oturup kalkmasina dikkat etmek zorunda kalacak, ne bileyim geceliginle salina salina evde dolasip pijamalarinla tv karsisina serilemezsin,
veya duyacaklar diye esinle aranda özel konusmalari odandayken bile zor yaparsin.
bu durumda bi wc kullanimi bile zor bana göre.

düsünsenize gelin wcye gidiyor, kayinbaba farketmiyor kapiyi zorluyor, iceriden bagiramazsin "baba wc dolu"

kisaca herkesin "özel" yasantisi var ve gereksiz durumda ayni evde yasanilmasi hic hos dgl.
misafirlik ayri tabiki 1 hafta gelip kalirlar ona bisey denmez zaten oglunun evi degilmi, birde kizlarinin artik

ben k.v. ile aynı evde 3 sene yaşadım 18 yaşındaydım cahildim diyorum...artısı oldu....para biriktirdik ev aldı........ama bu artı hiç bir eksiyi silemedi...

piskolojim bozuldu,içimde ne olursa olsun ona karşı onarılmayacak bir yara kaldı...ki o yara kanadığında...kadının şuan çok normal söylediği şeyleri mıcımdan anlayıp fevri davranıyorum....

yani kısacaaaaaa.....ki sende k.pederde oalcakmışş aslaa....birkere o evde babanın evindeki durumundan bile kısıtlı olacaksın cnm....

baban senin baban rahat giyinir...rahat oturursun .......ama k.peder....kocanın babası...olmaz...hayatın her anlamda kısıtlanır...

Son düzenleme:

evet size katılıyorum, her ne geçerse geçsin k.validemle aramda.....4 evladı var bizde dahil...eğer 3 de bakmazsa daha büyük bir evde onunla yaşarım ve bakarım....

bakıma ihtiyacı varsa....benimde iki erkek evladım var....hem biz aileden böyle gördük....vicdanım beni rahat bırakmaz...

ama herkes kendine bakabilecek durumdaysaa.....herkes evini barkını bilmeli......erkeklerde ailesi ile oturunca bi gevşeklik oluyor nedense ayrıca...

Olumluları hım...
Düşündüm, açıkçası maddi birikim haricinde bulamadım.
Olumsuzları ise say say bitmez, evliliğinizin sağlam olmasını istiyorsanız, onu sekteye uğratacak her türlü etkenden kaçınmanız gerekir.
Bunun ilki de ailelerle yaşamaktır.
Aile evinde 3 tencere yemeğim olacağına, kendi evimde 1 kuru ekmeğim olsun, huzurumla yiyeyim derim ben...

Hala bu devirde ne gerek var buna yani. Hiç mi akıllanmıyor ders almıyoruz etrafımızda gördüklerimizden duyduklarımızdan. Bir kişi bile duymadım ki iyi ki eşimin ailesiyle aynı evde yaşıyorum ve çok mutlu ve huzurluyum diyen.

Son düzenleme:
bılmıyorum bana cok uzak gelıyor,hiç bana bu teklıfı yapacak bı erkek arkadasım olmadı belkı de ondan..ama kotu bır sey bence hıc bır artısı olacagıını dusunmuyorum

bu durum aileler ne kadar iyi olurlarsa olsunlar bir tane de olsa olumsuz sonuç doğurur
yaşamadım bilmiyorum ama çevremde gördüklerimden hiç memnun olan görmedim
ki mantıken de adı üstünde evli, evleniyosun sen ve eşine ait bi ev oluyor, sizin hayatınız oluyor, siz bi sorumluluk alıyosunuz, onlar sizin yine anne babanız ama kendi ayaklarınızın üzerinde yalnızca ikinize ait bi evde yaşamak evliliktir zaten. öbür türlü kv kp ile de evli olursun, al sana bi sorumluluk daha. ister istemez bi çok şeyde kendini özgür hissetmezsin, en önemlisi de ev huzurunun oluşması zor olur.
ben de dahil olmak üzere, çok şükür ki ailelerimiz de buna karşı. hatta müstakbel kayın pederim her zaman der '' evleriniz bile ne bize yakın olsun ne karşı tarafa yakın olsun'' der. tabii ki onlar bizim ailelerimiz her zaman başımızın üstlerinde yerleri var, gelirler kalırlar, biz gider kalırız, ama yaşamak bambaşka bişey.
bizim aramızda şöyle bi muhabbet geçmişti. Allah korusun, anne ya da babadan biri vefat ederse, diğeri yalnız kalırsa yanımıza alırız veya hastalık vs. gibi durumlarda onları bırakmayız mutlaka yanımızda olurlar diye düşünmüştük
bi de aynı evde yaşama gerekçesi nedir? bu da önemli, ama genel olarak sıcak bakmıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…