Hanımlar k.valide ve k.baba ile aynı evde yaşama düşüncesine nasıl bakıyorsunuz merak ettim... Erkek arkadaşımla aramızda böyle bir konu geçti ( daha evliliğe bi kaç sene var zaten ) Sizin yorumlarınızı merak ettim... Olumlu ve olumsuz yönlerini paylaşır mısınız lütfen ?
Hanımlar k.valide ve k.baba ile aynı evde yaşama düşüncesine nasıl bakıyorsunuz merak ettim... Erkek arkadaşımla aramızda böyle bir konu geçti ( daha evliliğe bi kaç sene var zaten ) Sizin yorumlarınızı merak ettim... Olumlu ve olumsuz yönlerini paylaşır mısınız lütfen ?
hepiniz olumsuz yönlerinden bahsetmişsiniz bir tane bile olumlu yönü yok mudur yani bu işin :2:
bende sizden farksız düşünmüyorum aslında ama peki onların böyle bi istekleri varsa onları kırmadan üzmeden nasıl durumu açıklayabiliriz ayrı ev istiyoruz diyebiliriz ?
Öncelikle evet onlarda senin anne-baban olacak fakat sanirim cok önemli bir neden olmadikca insan evlendiginde, kendi ailesiyle bile birlikte yasamak istemez.
Ama eger önemli bir neden var,
misal: 1. kv veya kp'den biri yeni vefat etmis ve yalniz ama bakima muhtac veya yalniz kalamiyorsa
2. hayatta olsalar bile onlardan biri bakima muhtac derecede hastaysa.
bence bakmak icin ayni evde yasamak gerekir veya istenilmiyorsa yan yana daire tutulup o sekilde ihtiyaclari karsilanmalidir.
unutmamamiz gereken sey bir gün bizde yaslanacagiz ve ayrica biimde anne-babamiz var, birgün bakima muhtac olduklarinda istemezmiyiz hayirli gelinleriin bakmasini.
bu konularin disinda sadece "canlari" öyle istedigi icin ayni evde kalmaya ben karsiyim.
Insan sürekli oturup kalkmasina dikkat etmek zorunda kalacak, ne bileyim geceliginle salina salina evde dolasip pijamalarinla tv karsisina serilemezsin,
veya duyacaklar diye esinle aranda özel konusmalari odandayken bile zor yaparsin.
bu durumda bi wc kullanimi bile zor bana göre.
düsünsenize gelin wcye gidiyor, kayinbaba farketmiyor kapiyi zorluyor, iceriden bagiramazsin "baba wc dolu"
kisaca herkesin "özel" yasantisi var ve gereksiz durumda ayni evde yasanilmasi hic hos dgl.
misafirlik ayri tabiki 1 hafta gelip kalirlar ona bisey denmez zaten oglunun evi degilmi, birde kizlarinin artik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?