Aynı Evde Yaşamak

Neyini düşünüyosunuz anlamadım normali ayrı eve çıkmanızdır sevgilinin işi olduktan sonra bi sorun olmaz ailesine bırakma baştan sevgilinle konuş

Hep olumsuzları düşünme canım
İnsanlar önyargılı..
herkez aynı değildir ki ASLA AYNI EVDE YAŞANMAZ diyebilirsin biri hakkında ?
bende ayrı evin daha özel ve güzel olduğu kanısındayım
ama eğer sevdiğin ve seni seven bir Anne adayın varsa bence çokta güzel olabilir.
yaşadığım için söylüyorum
helede müstakbel kayın annen hasta ise bence hiç olmaza sürükleme..
arada yıllar var diyorsun oluruna bırak daha şimdiden en enerjini düşürme
hep olmazları düşünürsen o zaman kayın annen ne desen batmaya başlar
kadın cidden samimi ve nazikte olsa sana batar. acaba ne demek istiyor diye ince ince düşünür ararsın olmazı olur eder bulursun
kendimden biliyorum
anladığım kadarı ile sevgiline aşıksın
insan aşık olduğu kişinin her şeyini sever
ben nişanlımın annesini ilk gördüğümde iyiki onu doğurdunuz demiştim

ve onun için bile bence direk ASLA demem denmesi taraftarı değilim...!

Kayınvalidelerin hepsi şeytan gelinle melek
yada gelinlerin hepsi şeytan anneler melek diyemeyiz
bu baştan kutuplaştırmaktır ve bence çoğu ailelerdeki mutsuzluk bundan kaynaklıdır..
zaten empatiyi bilen millet olsak kayın valideden çeken gelin kayınvalide olunca çektirmez
gençken yakınan kadın yaşlanınca yaka silktirmezdi :S

Son düzenleme:
merhaba,

bence ayri oturmak daha saglikli geliyor bana ben 10 yildir evliyim ve kaynanamlan ayri oturuyoruz
bana göre ayni evde oturmak iyi degil hem aradaki saygi bitmemis olur hemde mesafe daima iyidir

simdiye kadar kaynanamlan sorunlar yasamadik insallahda yasamayiz

ayni evde herseyini paylasiyorsun herseyden haberdarsin bir süre sonra hersey monotonlasir ve
hicbirsey eskisi gibi olamaz o yüzden bana göre dogru birsey degil ayni evde oturmak

ama herkezin kendi bilecegi birsey kalir veya kalmaz yinede aradaki dengeyi iyi kurmak lazim her iki tarafi kirmamak idare
etmek lazim

kimse üzülmesin kimsenin kalbi kirilmasin üc günlük dünya icin degmez

ya o kayınvalideyede bağlı bişey
yani biz pek anlaşamasakta düşünce olarak temizdir kaynanam
siler toplar yemek yapar bize çocukla ilgilenir yeter daha ne isterki insan
o konularda allah razı olsun
yardımcımdır yani
ama işte kendi annene benzemez asla
bişey paylaşamazsın, dertleşemezsin, fazlalıktır genede evde kendi annende olsa ev ev üstünde olmuyor rahat olamıyorsun asla
ama yardım konusunda benimki eder elinden geldiğince sağolsun lakin genede ayrı olması daha iyi
eşinle öpüşüp koklaşamaz kavga edemez pek bişey paylaşamazsın özgürlüğün kısıtlanır işte tatlım

siz ne cevap verdiniz?

ya geçenlerde okumuştum kız baştan kabul ediyor ama nasıl pişman.. şimdi yana döne o evden nasıl giderim diyor. eşide sen kabul ettin, gidemeyiz diyor

yani karamsarlık vermek istemem yani herkez aynı değil elbette.. ama burada gördüğüm kadarıyla aynı apartmanda bile nasıl sorunlar çıkıyor.

düşünsenize hep saygılı, ağır, tv karşısında ayaklarını uzatamayan, eşine yanaşamayan bir şekilde günlerin geçmesi.. canın ne isterse yapamayacaksın bi defa..sorumluluk beş katı olacak.

evliliğin ilk ayları, yılları geri gelmez..

eşimle evlenmeden önce anlaşma yapmıştık biz üst katta eşimin ailesi alt katta olacaktı. şuan istanbuldayız ama eşim memlekete gitmekten yana malesef. bazen eşimle tartışıyoruz bu konuda. o annesi babası ile yaşamak istiyor. sadece üst katta uyuyacaz ama tüm günümüz alt katta geçecekmiş. en başta böyle konuşulmamıştı. mutfak yapılı değil sadece onuda yerleşince yaptıracak ama daha sonraymış. ailesi ile ye iç otur hizmet et. sonra iyi ol onlara karşı. asla saygısızlık etmem fakat bazen gün gelir sorunlarımız olur herhangi sebepten suratımız asık olur buda karşı tarafın dikatini çeker canını sıkar. neyse fazla uzattım asıl konuya gelelim. eşim ailesi ile bir arada olduğu zaman değişik biri oluyor benimle nasılsa annesiylede aynı afedersiniz beni öper falan aynısını annesinede yapar abartmıyorum bana yaptıklarını onada yapıyor. annesine yatak odamızda olanı anlatıyor (oda soruyor hergün) bigün kızdım eşime döküldüm ne varsa. ağzımı açtığıma bin pişman oldum adam bana kızdı küstü annesine laf söyletmiyo. kendi babama ben aynısını yapsam dedim kızarım diyor aynı şey diyorum ama anlamıyor. kayın validem aniden yatak odamıza dalıyor.. üst kat bizim olmasına rağmen kapımız açık evin içten merdivenli olduğundan orayada girip çıkıyor. valla kızlar ben şuan daha istanbuldayım düşünün artık memlekete sadece tatillde gittiğimizde bunlar oluyorsa artık birlikteyken neler olur bilemeyiz. ama konuşa konuşa sonunda anlaştık. sonuç : sabah eşimi işe yollucam sonra alt katta iş varmı diye bakacam yoksa yukarı çıkıp az uzanacam kalkıp üst katta işimi yapacam sonra aynı işleri alt katta yapacam. akşama kadar kayınvalidemle oturacam ama arada bir yukarı çıkabilirmişim. (hep yukarda olursam annesi ne yapıyo bu kız kimle konuşur dermiş) akşama üst katta yemek hazırlayıp eşimee güzel ortam hazırlıcam bazende ailesi ile yiyecekmişiz. sonra aşağıya inip çay falan içip 2 saat oturup yukarı çıkacakmışız. birde sorun şu. orası köy yeri ben hayatımda köy ortamında yaşamadım yadırgamam asla ama oranın adetleri farklı malesef özgür olamıyorsun. kayın valideleri ile yaşayanlar hizmetci gibi zor yani hayatları. birde eşim annemle birlikte o nereye giderse sende onunla git diyorrr off ki ne offfff eşim çok anneci onlarla olmazsam mutsuz olurum diyor henüz aile ortamına hazır değil bence daha çoocuk ya ne yapacağımı bilmiyorum kaç kez sinirimden ağladım oda kukuman kuşu gibi düşünüp kalıyor ( bu konuda bana fikir verebilen olursa çok mutlu olurum..

O kadar ezilmeyi ve hizmetçi olmayı, onların robotu gibi davranmayı reddedip, hayatının en güzel yıllarını mahvetmemiş olarak mı eşinle kötü olmak istiyorsun yoksa bütün bunları çektikten sonra mı kötü olmak istiyorsun. Ona göre karar ver. Ama ilk seçim daha bir karlı gibi...

yorumun için teşekkürler arkadaşım.. valla bekarken annem vefat edene kadar hayat toz pembeydi sonrası babam evlendi başka bi kadınla illaki olur ya onunla ve çocuğuda vardı sorunlar oldu.. aynı şeyleri tekrar yaşamak istemem insan mutlu olmak istiyo o zaman hayatta varmışım yokmuşum ne anlam kalırki değilmi.. ne demişler kendin için yaşa ama insan kocasınıda mutlu görmek istio olgunlaştırmam lazım kocamı sadece beni ve Allah nasip ederse olursa çocuğumuzu ailesi bellemeli kendini kendi ailesinin reisi olarak görmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…