MERHABA BLACKSEEA
BENIM KAN GRUBUM A Rh pozitif
evet dün su diyetini nette biraz baktım hep olumlu sonuçlar almışlar
ama ilk deme 3 gün olması gerekiyormuş
peki lavma yı nasıl yapmayı planlıyorsun veya ingiliz tuzundan bahsediyolar bağırsakları temizlemek için
ay bir cesaretimi toplasamda bende yapsam kararsızım
bende haftaya oruca başlıyacaktım tutamadıklarım var onları tutacağım
senı takip edeceğim
Merhaba Blackseea,Allah kabul etsinben bu ay su diyetini ancak ay sonuna doğru yapabilirim,malum taşınıyorum
78 kilo....hemen hemen aynı kilodayız
Büyüyünüz nasıl oldu?Allah acil şifalar versindurumu daha iyidir umarım
Bir hafta kadar internete giremiyeceğim...bugün internet nakili için başvuru yapacağım ve büyük ihtimal ile bağlantım kesilecek...görüşmek üzere....
selam canım topiğini ilk günden beri takip etmeye çalşıyorum
ben de kan grubuna göre beslenmeye niyetlenmiştim
ama şu anda karatay ve kan grubuna göre beslenmeyi birlikte götürmeye çalışıyorum
yalnız ben can boğazdan çıkar kitabında yazanları biliyorum
sen yabancı bir yazardan takip ediyorsun
farklı yönleri neler merak ediyorum
mesela karbonhidratla proteini karıtırmadan mı yemeliymişiz
senin bu husustaki bilgilerin ne yönde
ben de b grubuyum bu arada
birbirimize destek olabiliriz
ben günde 3 öğün besleniyorum
2 öğün olsa çok güzel olurdu ama dayanamıyorum 6 saat açlıktan sonra saldırıyorum resmen
su orucunu da istiyorum ama halsiz düşmekten korkuyorum
şimdi adetliyim haftaya oruç tutmaya baslicam
bi de benim sigara sorunum var bir an önce bırakmak istiyorum su illeti
ama kilo almaktan korktugum için bırakamıyorum
razamanda da bırakamadım
biraz kilo verince o illeti de hayatımdan söküp atıcam insallah
selam canım topiğini ilk günden beri takip etmeye çalşıyorum
ben de kan grubuna göre beslenmeye niyetlenmiştim
ama şu anda karatay ve kan grubuna göre beslenmeyi birlikte götürmeye çalışıyorum
yalnız ben can boğazdan çıkar kitabında yazanları biliyorum
sen yabancı bir yazardan takip ediyorsun
farklı yönleri neler merak ediyorum
mesela karbonhidratla proteini karıtırmadan mı yemeliymişiz
senin bu husustaki bilgilerin ne yönde
ben de b grubuyum bu arada
birbirimize destek olabiliriz
ben günde 3 öğün besleniyorum
2 öğün olsa çok güzel olurdu ama dayanamıyorum 6 saat açlıktan sonra saldırıyorum resmen
su orucunu da istiyorum ama halsiz düşmekten korkuyorum
şimdi adetliyim haftaya oruç tutmaya baslicam
bi de benim sigara sorunum var bir an önce bırakmak istiyorum su illeti
ama kilo almaktan korktugum için bırakamıyorum
razamanda da bırakamadım
biraz kilo verince o illeti de hayatımdan söküp atıcam insallah
mrblarr;
benim, 2011 30 temmuz son sigara içtiğim gündür.
1992 ocak ayında başlamıştım. 1. dönem tüm tekliflere hayır derken 2. dönemin başında artık almaya başlamış kısa süre sonrada paket almaya başlamıştım.yani 19 yıldan fazla içtim. hemde bazen günde 2 paket aldığımı hatırlıyorum. ııığhhh.şimdi kokusuna bile dayanamıyorum.sadece hamileliğimi öğrenince 2. aydan itibaren içmedim. doğumdan 2 ay sonrada tam olarak başladım gene içmeye. çünkü kızım anne sütü almıyordu. bende o zaman sigara içerim dedim
kızım aralıkta 10 yaşını dolduracak. neyse;çokk yemek yiyordum. son çare bir psikiyatr a gideyim dedim. çünkü midem-karnım acıyor şişmiş ben hala yiyorum...yiyorum...
devlet hastanesine gittim.doktor a aynen anlattım durumu.bana depresyonda olduğumu söyledi. sigara içip içmediğimi sordu. 19 yıldır içiyorum dedim.
sigarayı bıraktıralım sana dedi. ben çıkıştım. -doktor bey zaten çok yiyorum,sigarayı bırakırsam ne olur benim halim.-dedim.
yani hiç aklımda yoktu sigara bırakmak.
dediki;1 ilaç vereceğim,bu hem sigarayı bıraktıracak,hemde kilo vereceksin...
kilo vereceksin dediya hemen tamam o zaman. dedim.
bu ilaç antidepresanmış. sigara bıraktırma etkisi tesadüfen farkedilmiş. yani ilacın yanetkisiymiş sigara bırakmak.
ilacı aldım.hem sigara iç,hemde ilacı iç demişti.
amannnn 3.gün sırf elimdeki paketi bitirmek için kalan son 2 dal ı zor içtimm. böööğğhhh. iğrenççç.
ilk ay 5 kilo vermiştim. bu bir mucizeydi.
sonra iştahım bir açıldı.5 kilo 10 kg olarak geri geldi.
ilacıda 3 ay( sanırım) kullandım.her ay kontrole gittim. son yazdığı ilaclar2 kutu kaldı elimde yazık ama attım sonra.
demiştiki istediğin zaman içebilirsin bu ilacı ilerde de.
yalnız bir uyarıda bulunmuştu; bir tek nefes bile çekersen tekrar başlarsın. çünkü sen bağımlısın. ama ben 1 paket içsemde bağımlı olmadığım için arkasını getirmem.demişti.
hiç canım çekmiyor.bazen işten kaytarmak için içtiğim anları düşünmeye çalışıyordum. o bile hafızamdan silinmişti.kırkta bir rüyalarımda içiyorum,o bile iğrenç geliyorr.
ilaç bana yaramıştı.allah o doktordan razı olsun.
şimdide diyorum ki hiç aklımda bile yokken bırakabildiysem(kafada bitirin,lafı saçma bence. bir bağımlı asla kafada bitiremez.)destek almalı,ama sonradan 1 nefes bile denememeli......
hatta yeme sorununa da bir ilaç olmalı .yani benim yeme isteğimi kesen birşey olmalı.doymak benim yememe engel değil.
midemi kelepçeyle küçültsem bile bu benim yeme isteğime engel olamazzz.yaa hiç yemeyeceğim,yada yiyorsam çatlayana kadar yiyorum.
ama oruçluyken hiç yemek aklıma gelmiyor. çokk nadiren su.
vede enerjim yükseliyor.daha hareketli oluyorum. ama yemek yiyince hep elim ağzımda sürekli yiyorumm. vede çokk yorgun,halsiz oluyorum.
ay canım çok tesekkür ederim desteğin için.
o ilacın ismi ne acaba hatırlayabilir misin
gerçi doktora gitmeden nasıl ilaca baslicam dimi
ben de ramazandan bir ay önce gittim doktora bana nikotin sakızı önerdi
korkuma bak ki sakızı bile almadım bir de antidepresan bi ilac önerdi
hala daha çantamda gezdiriyorum
kilo almaktan çok yemekten çok korkuyorum en uzun bırakma sürecim 5 ay
o zaman bile deli gibi arıyodum
ufff sigarayla ilgili sorunumu çözsem kilo hallolucak gibi geliyor
canım ben karatayla besleniyorum ya ceviz serbest diye biliyordum değil miymis
öyleyse yandım çok alıştım 3 gündür kahvaltıda 4 ceviz yiyorum
öğlen 4 ceviz yiyorum :)
hastamızı kaybettik.birkaçgün yokum. :2:
mrb,yasımutsuz;
evttt bende hep olumlu okudum yorumları.lavman a gelince,açıkcası benim su içtiğim sürece hiç sorunum olmamıştır.
Sabah aç karnıma 1 bardak su içtimmi hemen wc deyimdir.
Ama bitki çaylarımın arasında barutağacı kabuğu var.sorun yaşarsam sadece bu kabukla 1 çaybardağı kaynar suyu demleyip içerim diye düşünüyorum.
Ama senin barsaklarınla sorunun oluyorsa,eczaneden küçük 1 tüp var(yetişkinler için iste)
ben kızım için vede annem için çok aldım. Uygulaması kolay.
Zaten 3 günde fazla sorun olmayacaktır diye düşünüyorum. Uzun süreli uygulayanlarda sorun olur.yani 21 gün su içen birinin barsak sorunu olursa lavman yapar heralde?
Tamam birbirimizi takip edelimma grubu yani vejeteryan beslenmeli,az ama sık yemeli.tavuk-balık ızgara olabilir.sindirim sistemi hassas.baharatlar tat verme kadar bağışıklık sisteminide güçlendirir.tabi bazıları.. Süt ürünlerinden uzak,soya vede ürünleri en tercih edileni.
Allah rahmet eylesin..mekani cennet olsun.. Basiniz sagolsun.
allah rahmet eylesin canım
ben de bugün bi ölüm haberi aldım daha 30 yaşında bi tanıdık
1 günlük anne
bebeği şu an annesiz
allah rahmet eylesin
eşim A grubu,ben B.
dedem,babaannem,babam 0 grubu,annemm AB .bende bu ailede beslenirken demekki daha uyumluymuş. kilo sorunum hiç olmamıştı.evlendikten sonra hızla kilo almıştım.
çünküüü;eşimin sindidim sistemi çok hassastır.ona iyi gelen besinleri yemesi gerekirdi hep.
gerçektende kendi kan grubuna göre doğru beslenme şekliymiş bu.bende aynı şeyleri yediğim için kilo almaya başladım demekki.
yani bekar olan B ler evleneceğiniz kişi A olursa kilo sorununa d,kkat edinnn.
A grubu; vejeteryan beslenmeliymiş.kırmızı et değil kümes hayvanlarını(ızgara-fırında şeklinde)yaha bazı balık gruplarını yermiş.
soya ürünleri tamda bu grup için mişş.et-süt-peynir-vb. hepsii.soyanın olanları tüketilecekmiş.
hareket konusunda en yavaş grupmuş.
daha çok meditasyon türü işine yararmış.
bitkisel yağları,soya ürünlerini
sebzeleri,ananası tüketirse kilo verirmiş.
yağlı tohumları tüketirmiş.şam fıstığı,kaju hariç.
barbunya,lima fasulyesi,nohut obeziteyi artırırmış.
kahvaltı gevreklerini günde 1 kereden fazla tüketebilirmişsiniz.müsli hariçmiş.
tam buğday türünden uzak durun muş
patates,patlıcan,acı biber,domates,lahana yasakmış
günde 3-4 kez meyve tüketilmeliymiş.
çok faydalı çaylar;kahve,yeşilçay,kırmzı şarap diyorr
burda mesela ben zararlı dediğime alternatif faydalıları kitapta sıralıyor. yada faydalı deklerimin zararlı alternatiflerini
kabaca fikir versin bu bilgiler size
mrb günlüğün hayırlı olsun umarım istediğin kiloya ulasırsın...benimde kan grubum B seni takip ediyorum çoğu şey mantıklı gelıyo bana:ayrıca benim eşimde A GRUBU ve ben evlendiğimden beri 40 kılo ALDIM 4 SENEDE:)))BU TEZİNE KESİNLİKLE KATILIYORUM :))) kalori sayımıyla bende diyetteyim bugün 6. günüm...ama senin önerilerini takip ediyorum B GRUBUNA HAS ÖZELLİKLERİ PAYLASMAYA DEVAM EDERSEN SEVİNİRİM:))KOLAY GELSİNNN........
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?