- 1 Kasım 2017
- 1.739
- 4.978
- 88
- 29
İnsana ailesi parasına göre mi saygı duymalı? İşsiz diye ailesi her türlü kötü muameleyı yapmalı mı? İşsiz diye saygı duyulmamalı mı?Hım insanlar yangına körükle gitsin yani..Sanki Türkiye de yaşamıyorsunuz 35 yaşında boşanmış bir kadın bu Ülkede nasıl değer görür tahmin ediyorsunuzdur.
Hatta sadece o kadına değil Ailesine bile hep suçluymuş hissi hissetirilir. .Çevre ayrı Akraba denen akrepler ayrı.
Şimdi biz bu Kadına baban da kim mis sana nasıl karışır, git onu rezil et polise şikayet et desek o da yapsa her şey sizce güllük gülistanlık mi olacak.
Ama en azından Asgari ücretle bir mağazada bile çalışsa eli para tutsa daha saygın olmaz mı, lafı dinlenip ,görüşüne saygı duyulmaz mi?
En kötü gider bir ev arkadaşı bulur kendi hayatını kurar ..Öyle olsaydı bu baba bu kadar müdahale edebilir miydi ?
Özetle;
35 yaşında bir Kadın artık ailesinden ayrı bir hayat kurabilmeli !
Siz dul değilsiniz Bekar bir kadinsiniz. .Eşi vefat eden Kadınlara eskiden Dul denirdi şimdi onlara bile denmiyor artık.Onun kafasında dul olmak kötü bir fikir ve sabit degişmiyor bunu söylemek istedim
bazen laf sokuyor o adamla niye evlendin diyeBaşka konularda da kötü davranıyor mu size?
Bende böyle olsun herkes bekar desin istiyorum ama demiyorlarSiz dul değilsiniz Bekar bir kadinsiniz. .Eşi vefat eden Kadınlara eskiden Dul denirdi şimdi onlara bile denmiyor artık.
İş bakıyorum inşallahÇalışmıyorsanız mutlaka bir işe girin. En azından iş vs bahanesiyle belki rahatça gezebilirsiniz. Kendinize eve bir katkı olur. Bu vesileyle de hayırlı biriyle tanışırsınız ileride belki evlilik olur.
Ayrı eve çıkın diyemem, çünkü bu ülkede ne işin garanti, yarın öbür gün aileye muhtaç olunur falan o daha kötü, ne de ortam müsait.
Baba da belirli bir yaşa gelmiştir zaten, degiştirmezsin
İnsana ailesi parasına göre mi saygı duymalı? İşsiz diye ailesi her türlü kötü muameleyı yapmalı mı? İşsiz diye saygı duyulmamalı mı?
Tabi ki öyle olmamalı. .Ama evet kabul etmesek te bazı insanların bakışı, zihniyeti böyle maalesef..İnsana ailesi parasına göre mi saygı duymalı? İşsiz diye ailesi her türlü kötü muameleyı yapmalı mı? İşsiz diye saygı duyulmamalı mı?
Size bu kadar sert davranması, dövmeye kalkması, annenizi dövmesi tabii ki çok yanlış. Siz de lütfen bir az yumşak konuşun onunla. Yangına körükle gitmeyin. Eger tek derdi başka evde kalmanızsa kalmayın. Eğitiminiz nedir?bazen laf sokuyor o adamla niye evlendin diye
AnladimTabi ki öyle olmamalı. .Ama evet kabul etmesek te bazı insanların bakışı, zihniyeti böyle maalesef..
Yoksa benim evladım her şeyden kıymetlidir.
Çalışmıyorsa çalışamıyordur başımın üstünde yeri vardır..
Allah rast getirsin. Benim halam evlenmedi. Ayrı eve çıkmaya cesaret edemedi(50 yaşında) çalışıyor güzel bir meslegi var ama ya yapamaz da geri dönersem diye hiç ayrı eve çıkmadı ama dedeme maaşından verdikçe dedem sustu hep tatiline gezmesine hiç karışmadı. Arada eser babanneme söylenirdi, halamdan para aldıgı için ona hiç kızamazdı ama zamanında çok kızdı hakaretler küfürler. Ama ben aynı evde yaşamama ragmen bana aynısını yapmadı. Ama onun yerine halam beni ksıtladı bu kez de. İşe başlayıp belirli bir süre sonra evlendim ben de. Aynı şehirde ayrı eve çıktı mı da hayırdır derler yani. Zaten bir anlamı kalmazİş bakıyorum inşallah
Bende boşandım bende babamın evindeyim.Bende geç kalamıorum.Çünkü babamın kuralları car.Böyle olmadından gayette memnunum.Genç kızkende babamın kuralları vardı.Dul lafı çok çirkin bence.Ayrıca gec kalmamış bide orda kalmışınız.Bende ayrı yerde kalayım benim babamda uzerıme yurur.Eğer kendı kurallarınız yoksa kendı evınız yoksa evet o evın kurallarına uymak zorundadın.Avrupalı aılelerımız yok.Burası türkiye ve ailelerımızın kuralları var.Kural benim dul kadın olmam mı
Evet aynen öyle...aileniz sizi sevmek korumak zorundadır ama saygı duymak zorunda değildir.Şiddet apayrı bir konu elbette asla hoşgorulemez ama belli bir yaşa gelip elinden geldiğince çaba gostererek hayatını kazananla ,hazır geleni yiyen,yan gelip yatana aynı saygı gösterilmez. Eger ekmeğini az da olsa kazanıyorsan ne anan ne baban ne kocan atar gider yapamaz çünkü muhtaç olmadığını bilir. Herkes ayağını denk alırİnsana ailesi parasına göre mi saygı duymalı? İşsiz diye ailesi her türlü kötü muameleyı yapmalı mı? İşsiz diye saygı duyulmamalı mı?
AğInıza sağlık35 yaşında çalışıp kendi hayatinizi kurmayı seçmiyorsanız yapılacak hic bir şey yok. Adamın evinde kalıyorsunuz onun kurallarına uymanız gerekiyor.
Elbette size şiddet uygulayamaz ama buna karşı çıkacak durumunuz var mı yok ?
Dramdan beslenmek bana bunu nasil yapar ne biçim baba vs demenin size hic bir getirisi olmaz.
Çözüm arayın çalışın, çok şikâyetçi iseniz sığınma evinde kalın bir süre vs vs
Dininiz, imanınız para olmuş.Evet aynen öyle...aileniz sizi sevmek korumak zorundadır ama saygı duymak zorunda değildir.Şiddet apayrı bir konu elbette asla hoşgorulemez ama belli bir yaşa gelip elinden geldiğince çaba gostererek hayatını kazananla ,hazır geleni yiyen,yan gelip yatana aynı saygı gösterilmez. Eger ekmeğini az da olsa kazanıyorsan ne anan ne baban ne kocan atar gider yapamaz çünkü muhtaç olmadığını bilir. Herkes ayağını denk alır
Bence yazdığım şeyin tamamını okumalısınız. Elbette çalışsın ben de aynını diyorum. Ama sanki bu çok basit gibi e ailenle oturursan olacağı bu sus otur tavrını sevmiyorum. Ya da hemen eve çık diye müthiş akıl vermeleri anlamsız geliyor bana. Ben şikayet et de demedim şikayet et diye tehdit et dedim ki aynı fikirdeyim halen. Sizin öneriniz nedir sussun otursun mu. Annesi dayak yemiş mesela aman hır gür çıkmasın aman öldürür belki diye korkup dayak yedikçe bi de diğer yanağımızı mı çevirelim. Dinsizin hakkından imansız gelir derler susup oturmak yerine kavgayla dayakla kendi tahakkümü altına alamayacağını öğrenmesi gerekiyor konu sahibinin babasınınHım insanlar yangına körükle gitsin yani..Sanki Türkiye de yaşamıyorsunuz 35 yaşında boşanmış bir kadın bu Ülkede nasıl değer görür tahmin ediyorsunuzdur.
Hatta sadece o kadına değil Ailesine bile hep suçluymuş hissi hissetirilir. .Çevre ayrı Akraba denen akrepler ayrı.
Şimdi biz bu Kadına baban da kim mis sana nasıl karışır, git onu rezil et polise şikayet et desek o da yapsa her şey sizce güllük gülistanlık mi olacak.
Ama en azından Asgari ücretle bir mağazada bile çalışsa eli para tutsa daha saygın olmaz mı, lafı dinlenip ,görüşüne saygı duyulmaz mi?
En kötü gider bir ev arkadaşı bulur kendi hayatını kurar ..Öyle olsaydı bu baba bu kadar müdahale edebilir miydi ?
Özetle;
35 yaşında bir Kadın artık ailesinden ayrı bir hayat kurabilmeli !
Dininiz, imanınız para olmuş.
Canım ya çok tatlısın. Bak aslında paradan dolayı değil maalesef ki toplumumuzda ki saygı anlayışı değişti.Dininiz, imanınız para olmuş.
Zaten normali bu:) Konu sahibinin ebeveynleri anormal olduğu için bu kadın 35 yaşında hala o evde ve hala dul olduğu gerekçesiyle namussuzluk yapmış gibi muamele görüyor. Kısaca bu düzeydeki ailenin yetiştiği çocuğa ayrı eve çık diye akıl vermek doğru olanı olabilir ama mantıklı olanı değil. Olacak şey var olmayacak şey varYok oyle bir ebeveyn olmam , 35 yaşında hic bir sağlık sorunu olmayan bir çocuğumu da calismadan evimde beslemem .
Arkadaşım benim yazdiklarimdan sen bunu mu anladın?Sizin orda nasil bilmiyorum ama bizim buralarda elektrik,su,ekmek,yemek hep parayla...yani her insan hayatta kalmak için bunları tüketmek zorunda, ha ister babandan kocandan geçinirsin ister binlerce onurlu insanın yaptıği gibi canını dişine katıp kendi ekmeğini kendin kazanırsın, en azindan çabalarsın, ama çabalamıyorsan da en azından ekmeğini getirenden sana saygı duymasını beklemezsin,kapiş?Dininiz, imanınız para olmuş.
Benim de tavsiyem o zaten çalışsın bunlara muhtaç kalmasın. Bu yüzden eğitimini sordum. Eğitimi yoksa açıktan tamamlamaya çalışsın. Ama bu devir ne kötü devir böyle insanlar artık sokaktakı insanlara geçtim evindeki ailesine bile parasına göre muamele yapar olmuş, parasız insana her türlü kötü muamele hakk olmuşCanım ya çok tatlısın. Bak aslında paradan dolayı değil maalesef ki toplumumuzda ki saygı anlayışı değişti.
Örn.Esip gürleyen kıskançlık yapan baskı yapan eşler , babalar eşi veya kızı gitsin çalışsın, para getirsin isterse 50 erkeğin içinde olsun gıkı çıkmaz çünkü para getiriyor..Maalesef ki bunun çok örneklerine şahit oldum, yaşayanlar anlattı şaşırdım. .
Yani demek istenen konu sahibinin işi parası olsa var ya o baba çoğu şeyi görmez buna inan :))
Sizi anladım bende şiddet görmelerine üzüldüm.Bence yazdığım şeyin tamamını okumalısınız. Elbette çalışsın ben de aynını diyorum. Ama sanki bu çok basit gibi e ailenle oturursan olacağı bu sus otur tavrını sevmiyorum. Ya da hemen eve çık diye müthiş akıl vermeleri anlamsız geliyor bana. Ben şikayet et de demedim şikayet et diye tehdit et dedim ki aynı fikirdeyim halen. Sizin öneriniz nedir sussun otursun mu. Annesi dayak yemiş mesela aman hır gür çıkmasın aman öldürür belki diye korkup dayak yedikçe bi de diğer yanağımızı mı çevirelim. Dinsizin hakkından imansız gelir derler susup oturmak yerine kavgayla dayakla kendi tahakkümü altına alamayacağını öğrenmesi gerekiyor konu sahibinin babasının
O kadar alışmışsınız ki hazıra bunu hak görüyorsunuz, bir de ekmeğini kazanan kızlara kadinlara ve ailelerine dil uzatmaya çekinmiyorsunuz .Namusuyla 50 değil 100 erkeğin içinde çalışıp hem kendinin hem çocugunun rızkını kazanan onurlu kadinlar da var evde yan gelip kocasının aldığı telefondan kocasınin odedigi internet üzerinden bütün gün eski sevgilileriyle mesajlaşanlar namuslu! lar da var...Bilmem anlatabildim mi?Canım ya çok tatlısın. Bak aslında paradan dolayı değil maalesef ki toplumumuzda ki saygı anlayışı değişti.
Örn.Esip gürleyen kıskançlık yapan baskı yapan eşler , babalar eşi veya kızı gitsin çalışsın, para getirsin isterse 50 erkeğin içinde olsun gıkı çıkmaz çünkü para getiriyor..Maalesef ki bunun çok örneklerine şahit oldum, yaşayanlar anlattı şaşırdım. .
Yani demek istenen konu sahibinin işi parası olsa var ya o baba çoğu şeyi görmez buna inan :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?