Babam beni dövmeye kalktı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsana ailesi parasına göre mi saygı duymalı? İşsiz diye ailesi her türlü kötü muameleyı yapmalı mı? İşsiz diye saygı duyulmamalı mı?

İş bakıyorum inşallah

İnsana ailesi parasına göre mi saygı duymalı? İşsiz diye ailesi her türlü kötü muameleyı yapmalı mı? İşsiz diye saygı duyulmamalı mı?
Tabi ki öyle olmamalı. .Ama evet kabul etmesek te bazı insanların bakışı, zihniyeti böyle maalesef..

Yoksa benim evladım her şeyden kıymetlidir.
Çalışmıyorsa çalışamıyordur başımın üstünde yeri vardır..

bazen laf sokuyor o adamla niye evlendin diye
Size bu kadar sert davranması, dövmeye kalkması, annenizi dövmesi tabii ki çok yanlış. Siz de lütfen bir az yumşak konuşun onunla. Yangına körükle gitmeyin. Eger tek derdi başka evde kalmanızsa kalmayın. Eğitiminiz nedir?

İş bakıyorum inşallah
Allah rast getirsin. Benim halam evlenmedi. Ayrı eve çıkmaya cesaret edemedi(50 yaşında) çalışıyor güzel bir meslegi var ama ya yapamaz da geri dönersem diye hiç ayrı eve çıkmadı ama dedeme maaşından verdikçe dedem sustu hep tatiline gezmesine hiç karışmadı. Arada eser babanneme söylenirdi, halamdan para aldıgı için ona hiç kızamazdı ama zamanında çok kızdı hakaretler küfürler. Ama ben aynı evde yaşamama ragmen bana aynısını yapmadı. Ama onun yerine halam beni ksıtladı bu kez de. İşe başlayıp belirli bir süre sonra evlendim ben de. Aynı şehirde ayrı eve çıktı mı da hayırdır derler yani. Zaten bir anlamı kalmaz

Kural benim dul kadın olmam mı
Bende boşandım bende babamın evindeyim.Bende geç kalamıorum.Çünkü babamın kuralları car.Böyle olmadından gayette memnunum.Genç kızkende babamın kuralları vardı.Dul lafı çok çirkin bence.Ayrıca gec kalmamış bide orda kalmışınız.Bende ayrı yerde kalayım benim babamda uzerıme yurur.Eğer kendı kurallarınız yoksa kendı evınız yoksa evet o evın kurallarına uymak zorundadın.Avrupalı aılelerımız yok.Burası türkiye ve ailelerımızın kuralları var.

Evet aynen öyle...aileniz sizi sevmek korumak zorundadır ama saygı duymak zorunda değildir.Şiddet apayrı bir konu elbette asla hoşgorulemez ama belli bir yaşa gelip elinden geldiğince çaba gostererek hayatını kazananla ,hazır geleni yiyen,yan gelip yatana aynı saygı gösterilmez. Eger ekmeğini az da olsa kazanıyorsan ne anan ne baban ne kocan atar gider yapamaz çünkü muhtaç olmadığını bilir. Herkes ayağını denk alır

AğInıza sağlık

Dininiz, imanınız para olmuş.

Bence yazdığım şeyin tamamını okumalısınız. Elbette çalışsın ben de aynını diyorum. Ama sanki bu çok basit gibi e ailenle oturursan olacağı bu sus otur tavrını sevmiyorum. Ya da hemen eve çık diye müthiş akıl vermeleri anlamsız geliyor bana. Ben şikayet et de demedim şikayet et diye tehdit et dedim ki aynı fikirdeyim halen. Sizin öneriniz nedir sussun otursun mu. Annesi dayak yemiş mesela aman hır gür çıkmasın aman öldürür belki diye korkup dayak yedikçe bi de diğer yanağımızı mı çevirelim. Dinsizin hakkından imansız gelir derler susup oturmak yerine kavgayla dayakla kendi tahakkümü altına alamayacağını öğrenmesi gerekiyor konu sahibinin babasının

Canım ya çok tatlısın. Bak aslında paradan dolayı değil maalesef ki toplumumuzda ki saygı anlayışı değişti.

Örn.Esip gürleyen kıskançlık yapan baskı yapan eşler , babalar eşi veya kızı gitsin çalışsın, para getirsin isterse 50 erkeğin içinde olsun gıkı çıkmaz çünkü para getiriyor..Maalesef ki bunun çok örneklerine şahit oldum, yaşayanlar anlattı şaşırdım. .

Yani demek istenen konu sahibinin işi parası olsa var ya o baba çoğu şeyi görmez buna inan :))

Yok oyle bir ebeveyn olmam , 35 yaşında hic bir sağlık sorunu olmayan bir çocuğumu da calismadan evimde beslemem .
Zaten normali bu:) Konu sahibinin ebeveynleri anormal olduğu için bu kadın 35 yaşında hala o evde ve hala dul olduğu gerekçesiyle namussuzluk yapmış gibi muamele görüyor. Kısaca bu düzeydeki ailenin yetiştiği çocuğa ayrı eve çık diye akıl vermek doğru olanı olabilir ama mantıklı olanı değil. Olacak şey var olmayacak şey var

Arkadaşım benim yazdiklarimdan sen bunu mu anladın?Sizin orda nasil bilmiyorum ama bizim buralarda elektrik,su,ekmek,yemek hep parayla...yani her insan hayatta kalmak için bunları tüketmek zorunda, ha ister babandan kocandan geçinirsin ister binlerce onurlu insanın yaptıği gibi canını dişine katıp kendi ekmeğini kendin kazanırsın, en azindan çabalarsın, ama çabalamıyorsan da en azından ekmeğini getirenden sana saygı duymasını beklemezsin,kapiş?

Benim de tavsiyem o zaten çalışsın bunlara muhtaç kalmasın. Bu yüzden eğitimini sordum. Eğitimi yoksa açıktan tamamlamaya çalışsın. Ama bu devir ne kötü devir böyle insanlar artık sokaktakı insanlara geçtim evindeki ailesine bile parasına göre muamele yapar olmuş, parasız insana her türlü kötü muamele hakk olmuş

Sizi anladım bende şiddet görmelerine üzüldüm.
Ben hala çalışıp ayakları üzerinde durması taraftarıyım.

O kadar alışmışsınız ki hazıra bunu hak görüyorsunuz, bir de ekmeğini kazanan kızlara kadinlara ve ailelerine dil uzatmaya çekinmiyorsunuz .Namusuyla 50 değil 100 erkeğin içinde çalışıp hem kendinin hem çocugunun rızkını kazanan onurlu kadinlar da var evde yan gelip kocasının aldığı telefondan kocasınin odedigi internet üzerinden bütün gün eski sevgilileriyle mesajlaşanlar namuslu! lar da var...Bilmem anlatabildim mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…