Evet maalesef ki bazı insanlar böyle. .Bizim gibi insanlar daha çoğunlukta. .Benim de tavsiyem o zaten çalışsın bunlara muhtaç kalmasın. Bu yüzden eğitimini sordum. Eğitimi yoksa açıktan tamamlamaya çalışsın. Ama bu devir ne kötü devir böyle insanlar artık sokaktakı insanlara geçtim evindeki ailesine bile parasına göre muamele yapar olmuş, parasız insana her türlü kötü muamele hakk olmuş☹
İnsan parayı ekmek için, geçinmek için kazanır ailesi iyi davransin, saygı duysun diye değil. Kusura bakmayın anlayamıyorum sizi. Benim beynimde parayla saygı bir birle bağlantılı değil.Arkadaşım benim yazdiklarimdan sen bunu mu anladın?Sizin orda nasil bilmiyorum ama bizim buralarda elektrik,su,ekmek,yemek hep parayla...yani her insan hayatta kalmak için bunları tüketmek zorunda, ha ister babandan kocandan geçinirsin ister binlerce onurlu insanın yaptıği gibi canını dişine katıp kendi ekmeğini kendin kazanırsın, en azindan çabalarsın, ama çabalamıyorsan da en azından ekmeğini getirenden sana saygı duymasını beklemezsin,kapiş?
Siz cevabımdan bunu anladıysanız Lütfen beni alıntılamayınız.O kadar alışmışsınız ki hazıra bunu hak görüyorsunuz, bir de ekmeğini kazanan kızlara kadinlara ve ailelerine dil uzatmaya çekinmiyorsunuz .Namusuyla 50 değil 100 erkeğin içinde çalışıp hem kendinin hem çocugunun rızkını kazanan onurlu kadinlar da var evde yan gelip kocasının aldığı telefondan kocasınin odedigi internet üzerinden bütün gün eski sevgilileriyle mesajlaşanlar namuslu! lar da var...Bilmem anlatabildim mi?
Ben de öyleyim sadece zor olduğunu bildiğim için insanların kolayca akıl verdiğini sanması beni kızdırıyor. Zor çünkü. Normalde 35 yaşında bi kadın için seçenek bile olmaması gerekir ailesinin yanı ama oluyor konum türkiye çünkü :) İnşallah aşabiliriz yakın gelecekte bunları. İyi gecelerSizi anladım bende şiddet görmelerine üzüldüm.
Ben hala çalışıp ayakları üzerinde durması taraftarıyım.
Bizim gibi derken?)Evet maalesef ki bazı insanlar böyle. .Bizim gibi insanlar daha çoğunlukta. .
Yani her şeyin parayla çözülemeyeceğini düşünenler :)Bizim gibi derken?)
İyi geceler:)Ben de öyleyim sadece zor olduğunu bildiğim için insanların kolayca akıl verdiğini sanması beni kızdırıyor. Zor çünkü. Normalde 35 yaşında bi kadın için seçenek bile olmaması gerekir ailesinin yanı ama oluyor konum türkiye çünkü :) İnşallah aşabiliriz yakın gelecekte bunları. İyi geceler
LiseSize bu kadar sert davranması, dövmeye kalkması, annenizi dövmesi tabii ki çok yanlış. Siz de lütfen bir az yumşak konuşun onunla. Yangına körükle gitmeyin. Eger tek derdi başka evde kalmanızsa kalmayın. Eğitiminiz nedir?
aaaa iyiymiş. Ben tam tersi çok sanıyordum.Yani her şeyin parayla çözülemeyeceğini düşünenler :)
İş bulmaya, eğitiminizi tamamlamaya çalışın. Hoş konunuzla isin ne alakasi var ben de bilmiyorum. Ama siz yine de calisin)
35 yaşında ayrı evde kalacak imkanınız hala yoksa siz suçlusunuz.Merhaba arkadaşlar dün arkadaşımla denize gittik arkadaşımın kardeşi denize yakın orda kaldım babama söyledim oda telefon da biraz laf yaptı az önce eve geldi üstüme saldırdı sen dul kadınsın orda burda kalamazsın seni kesicem ben de birden patladım kes at ben 35 yaşındayım bana karışamazsın sonra annem araya girince ona vurdu sen buna yüz veriyorsun dedi kardeşim araya girdi ve diyoki babam haklı ben yanlış bişey yapmadım yeter artık bıktım babam bana vururken ben de yatıyordum o esnada vurmasını engellemek için tekme attım kim suçlu bilmiyorum teşekkürler
Aynı duruyorSizin günlük ilişki yasayan kuzeniniz vardı, o ne oldu?
Zaten saygıyı getiren şey paranın kendisi değil, yaşamını kazanmak için gosterdiğin çabadır. Kazandığın miktar ne olursa olsun, bir çaban varsa, bu asgari ücrete çalısmak da olabilir,evlere temizlige gitmek de olabilir, el işi yapıp satmak da olabilir,hatta vazgeçmeden iş aramak bile olabilir...bu seni baskalarının gozünde saygiyadeğer yapar,olay para degil yani.Zaten kendisine saygısı olan insan başkasının eline bakmaktan utanir,ona kimsenin birşey söylemesine yapmasına gerek olmaz, kendi ar ederİnsan parayı ekmek için, geçinmek için kazanır ailesi iyi davransin, saygı duysun diye değil. Kusura bakmayın anlayamıyorum sizi. Benim beynimde parayla saygı bir birle bağlantılı değil.
Ama babanizin o yastan sonra zihniyeti degismez kiAynı evde yaşıyor um diye bana böyle davranamaz zihniyet i degişsin istiyorum
aslinda saygi kazandigi paraya göre duyulmuyor Saygi duyulmasina neden olan sunlar: üretici olabilmek, ayaklarinin üzerinde durabilmek icin cabalayabilmek, hayata karsi bir durus sergilemek. calismak sadece para kazanmak degildir yani. ve evet calisan insana ben daha cok saygi duyuyorum , asalak gibi yasayanlara oranla.İnsana ailesi parasına göre mi saygı duymalı? İşsiz diye ailesi her türlü kötü muameleyı yapmalı mı? İşsiz diye saygı duyulmamalı mı?
Avrupa da ebeveyn evinde yasamak zorundaysan kurallara uyman gerekiyor kuzum , yillardir yurtdisindayim. cevrem sadece yabanci ailelerle cevrili. bazi konularda öyle sertler ki ! mesela 18 ini gecince evde kalmak icin maddi yardimda bulunman gerekiyor. bekarlar eve belli bir saatte dönmek zorunda filan böyle aileleri taniyorum inan. bir aile var kizi 25 yasinda ufak cocuguyla baba evine dönmüs- anne babasi geceleri disariya cikmasina izin vermiyor sen cik gez eglen biz senin cocuguna mi bakicaz diyorlar kulaklarimla duydum yani :)Bende boşandım bende babamın evindeyim.Bende geç kalamıorum.Çünkü babamın kuralları car.Böyle olmadından gayette memnunum.Genç kızkende babamın kuralları vardı.Dul lafı çok çirkin bence.Ayrıca gec kalmamış bide orda kalmışınız.Bende ayrı yerde kalayım benim babamda uzerıme yurur.Eğer kendı kurallarınız yoksa kendı evınız yoksa evet o evın kurallarına uymak zorundadın.Avrupalı aılelerımız yok.Burası türkiye ve ailelerımızın kuralları var.
Hani rahatlar ya sevgılılerıyle fln tatıle çıkıyorlar fln.Tabıkı katı kuralları olan ailelerde vardır.Ama diorum ya bizim aile hayatımız da böyle .Bende boşandım.Anladım ben kimse annen baban gibi sevmiyo.Kimse kardeş gibi olmuyo.Dünyada beni yanıltmayan tek şey ailem oldu.Çıktım geldım baba evine kızım onceden kalbımızdeydın şimdi başımızın uzerındesın dediler.Tatılemı gıdıcem ablalarımla gıdıorum içimmi daraldı annemle babamla cıkıorum.Her evın kuralları vardır.Bu dünyada anneden babadan kardeslerden daha degerlı hiç bir şey yok.Yemin ederım yok.Ama babanizin o yastan sonra zihniyeti degismez ki
aslinda saygi kazandigi paraya göre duyulmuyor Saygi duyulmasina neden olan sunlar: üretici olabilmek, ayaklarinin üzerinde durabilmek icin cabalayabilmek, hayata karsi bir durus sergilemek. calismak sadece para kazanmak degildir yani. ve evet calisan insana ben daha cok saygi duyuyorum , asalak gibi yasayanlara oranla.
Avrupa da ebeveyn evinde yasamak zorundaysan kurallara uyman gerekiyor kuzum , yillardir yurtdisindayim. cevrem sadece yabanci ailelerle cevrili. bazi konularda öyle sertler ki ! mesela 18 ini gecince evde kalmak icin maddi yardimda bulunman gerekiyor. bekarlar eve belli bir saatte dönmek zorunda filan böyle aileleri taniyorum inan. bir aile var kizi 25 yasinda ufak cocuguyla baba evine dönmüs- anne babasi geceleri disariya cikmasina izin vermiyor sen cik gez eglen biz senin cocuguna mi bakicaz diyorlar kulaklarimla duydum yani :)
ve konu sahibi yasadiklariniza cok üzüldüm , hic bir kadin hic bir sekilde ne fiziksel ne ruhsal siddete magruz kalmamali ama ataerkil toplumumuzda babanizin degismesini beklemek cok ütopik. hayatinizi kolaylastirmak icin bir ise baslayip en azindan üretici konumuna gecersiniz belki kurallar biraz esner ama mucize beklemeyin. ne yazik ki o cati altinda yasadiginiz sürece böyle muamele görmek istemiyorsaniz evin kurallarina uymak zorundasiniz , ta ki alternatif bir cözüm bulasiya kadar.
Ne kadar güzel anlatmışsınız.Ağzınıza sağlık.Gercekten öyle babam derdi çalışan ınsan dedıkodu yapmaz,işibde gücündedır,ekmegının derdındedır.Tabıkı ıstısnalar yok mu var .Ama hayatımızı devam ettırmek zorundayız.Zaten saygıyı getiren şey paranın kendisi değil, yaşamını kazanmak için gosterdiğin çabadır. Kazandığın miktar ne olursa olsun, bir çaban varsa, bu asgari ücrete çalısmak da olabilir,evlere temizlige gitmek de olabilir, el işi yapıp satmak da olabilir,hatta vazgeçmeden iş aramak bile olabilir...bu seni baskalarının gozünde saygiyadeğer yapar,olay para degil yani.Zaten kendisine saygısı olan insan başkasının eline bakmaktan utanir,ona kimsenin birşey söylemesine yapmasına gerek olmaz, kendi ar eder
Pardon ama ne anlamaliydik? Gayet açık söylemişsiniz, ne demek "isterse 50 erkeğin içinde çalışsın göz yumarlar"? Erkeklerle ayni yerde çalısmak ayıp değildir ama onurlu insanlara onursuzca saldirmak ayıptır, kadinin icinde ahlaksızlik varsa kapi dışına çikmadan da yapar yapacağını, zaten belki boylelerinin eşleri babaları bunu hissettikleri için izin vermiyordur "50 erkeğin içinde" çalışmalarına,ne dersiniz?Siz cevabımdan bunu anladıysanız Lütfen beni alıntılamayınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?