Babam ve Mezhep Takıntısı :((

Evet bizde sünniyiz..nedir ki canım ya..canımdan bezdim..yinede ben cok gülen gülmeye çalışan biriyim,onuda üzmemeye çalışıyorum,arada kalıyorum,yapacak bişey bırakmadılar,söz bile söyletmiyorlar.ailem red etsin istemem.her kız gelinlik ister,gülmek ister,düğününde ailesiyle olmak ister..en sonunda gidip nikah olucam..

tüm yorumları okuyamadım ama aynı durumu yaşadık nişanlımla iki ailede hiç istemedi olmaz dedi, farklıyız ve bu farklar sorun yaratır dediler. 6. yılımıza giricez bi ay sonra ve biz ikimiz hiç mezhepsel sorun yaşamadık nişanlımla. bu süreç zamana bırakılmalı. yani bizim ilişkimizden 2. senemizde falan haberdar oldu aileler ama henüz okuyorduk ne onlar üsteledi ne de biz. sadece konusu açıldığında ciddi olduğumuzu dile getiriyorduk. zaman geçti ve biz bu senenin başında artık evlenmek istediğimizi söyledik. yine olmazlar falan başladı. ben aileme hiç karşı gelmedim sadece dedim ki "peki, istediğiniz gibi onunla evlenmicem ama bir başkasıyla da evlenmicem, siz de bu konuda benim kararıma saygı duyacaksınız çünkü bir başkasıyla evlenmek bana eziyet olur." nişanlımda erkek olduğu için daha sert tepkiler verebiliyordu hatta evle bi alakası yok gibiydi hiçbiriyle konuşmadı aylarca. ve sonunda aileler nişan mevzusunu açar oldu, onun ailesi beni benim ailem onu tanımak için sorular sormaya başladı. ve bi bakıverdik ki tanışma, söz, nişan derken çok kısa bi süre sonra evleniyoruz. olmaz diye bi şey yok rabbim isterse her şey olur kulun olmaz demesinden bi şey olmaz. dua düşmesin dilinden yeter.
ailelerse ön yargılarıyla kaldılar şu an hiçbi sorun yok çok şükür. ilk zamandan beri iyi anlaştılar.

Son düzenleme:
Aynı durumu bızde yasadık ama bız kolay atlattık.yanı babamı razı etme konusunda .karsıma alıp anlatmıstım.bı akrabamızı ornek vermıstım.hacı anne babanın oglu ama ıckı desen onda tembellık onda karı dovmek kufur hepsı onda.al dedım baba ıste sunnı.boyle sunnı bı damadımı tercıh edersın yoksa dunya ıyısı kıymet bılen saygılı bı alevıyımı.karar senın sen dersen onu yapıcam demıstım.bu konusma yeterlı oldu babama.ve esım konusunda cok sukurkı hıc yanılmadım.ama aılevı problemlerımız cok oldu bızım.farklı kulturler olarak kaynasamadık bı turlu.namaz kılmam bıle batmıstı zamanında kaynanama.ama bu alevılıkle degıl ınsanlıkla alakalı dıye dusunuyorum.umarım bıranonce cozersınız.allah utandırmasın....

Hak mezhepler bellidir bunlar içinde alevilik yoktur ki zaten bırakın hak mezhebi alevilik mezhep bile değildir.Önce bunun ayrımını bi yapın siz.

sen bize bi anlatsana ayrımı?!

aman neyse kimseden bişey duymak istemiyorum
sonuçta brda ada_elif arkadaşımız bi sorun yaşamış ve bizimle paylaşmış bizde ona destek olmak için yazdık
kimseyle münakaşaya girecek halim yok

sen bize bi anlatsana ayrımı?!

Dedim ya alevilik diye bir mezhep yoktur.4 fıkhi mezhep vardır.Bu 4 mezhebin 4üde haktır.Bunlar :
1 - Hanefî mezhebi,
2 - Mâlikî mezhebi,
3 - Şâfiî mezhebi,
4 - Hanbelî mezhebi.
Bide itikadi mezhepler var onlar dha farklı bi boyut.Ama alevilik mezhep değildir iyi araştırın.

oooooo siz alısmadınız mı kızlar alevileri alevilerden daha cok tanımalarını
bana alevilerin gözleri baska bakarmış diyen de oldu
m.söndü yaparlarmış mış mış mış yok öyle bir sey dediğimde
ay evet bizim tanıdık çok iyiydi diyorlar
süs köpeği gibi sevmeye baslıyorlar birden
havhav diiyesim geliyor sev beni sahip

bu iftiraların hesabı sorulmayacak sanmayın
bu yerin üstü varsa altıda var merak etmeyin

bende aynı senin gibiyim canım
ve bizde de tek lafı geçmedi gecemez de
bu bambaska bir mevzu eşim hassasiyetimi bilir
aynı dediğin gibi 2.asla olamaz

Hak mezhepler bellidir bunlar içinde alevilik yoktur ki zaten bırakın hak mezhebi alevilik mezhep bile değildir.Önce bunun ayrımını bi yapın siz.

Allah razı olsun aydınlattınız herkesi
ban korkunuz olmasa kimbilir neler yazabileceğinizi şu 2 cümlenizden öyle rahat anlayabildim ki ben
neyseki yorumların nerdeyse hepsi öyle güzeldi ki bu yorumu görmezden gelmeyi deneyeceğim ben

Son düzenleme:
ban korkunuz olmasa kimbilir neler yazabileceğinizi şu 2 cümlenizden öyle rahat anlayabildim ki ben
neyseki yorumların nerdeyse hepsi öyle güzeldi ki bu yorumu görmezden gelmeyi deneyeceğim ben

Ben din kültürü öğretmenliği okuyorum.Bu yüzden yorumumun tasdikine gerek duymuyorum zaten

Son düzenleme:

işte sen gibilere kendimizi anlatmaktan yorulduk ya sen gibiler yüzündendir ki bu ayrımlar yaşanıyo Allahtan herkes senin gibi düşünmüyor....

Bildiğim bişeyi buraya yazarken tereddüt etmeme gerek yok.Bilmesem yorumsuz kalırım zaten.Aksini savunmak için kaynağınız varsa buyrun o zaman tartışalım.

tartısma bana bir sey öğretecekse tartısırım
aksi halde vaktimi öldüremem

arife günü tartısmaya hiç giremem

işte sen gibilere kendimizi anlatmaktan yorulduk ya sen gibiler yüzündendir ki bu ayrımlar yaşanıyo Allahtan herkes senin gibi düşünmüyor....

Hey Allahım.o zaman karşı fikir için bişey söyleyin.Şu şu yüzden mezheptir diyin tartışalım:)

Hey Allahım.o zaman karşı fikir için bişey söyleyin.Şu şu yüzden mezheptir diyin tartışalım:)

siz tasdik mercii misiniz
yahu daha öğrencisiniz nasıl bu kadar rahat fetva veriyorsun
bu ülkede 15-20milyon alevi var
bir öğrenciye mi tasdik ettiricez kendimizi

arkadaşım ben burda sana onu bunu anlatacak değilim işte ne güzel okuyomussun sen en iyisini bliyosundurrr zatennnn!!burda bilgi hükmümü yapacaksın. git okulunu oku allahım yaa işim gücüm yok seninle vakit kaybedeyim biliyosun zaten herşeyi ne gerek var bize yahuuuu

canlar,bizi bilen biliri,bilmek isteyene de nasıl insanlarız zaten anlatırız (anlatmaktan kastım alıp kitabı yanımıza çekip okumak değil,kendi benliğimizi kişiliğimizi yaptığımız ibadetle,konuşmalarla...vs)
onun için kim ne derse desin bırakın,onlar ayrımı ancak ve ancak bu dünyada yaparlar,Allah karşısına çıkınca onlarında bizden farkı olmayacak!

Mezhep olayı peygamber efendimizin ölümünden sonra ortaya çıkmıştır bu yüzden de hiçbir mezhep için haktir değildir deme hakkına insanoğlu sahip değildir. Aleviler de müslümandır bunu siz kabul etmeseniz de olur Allah katında biz aleviler kabul olduğunu biliyoruz.

evt doğru acıklama bu mudur bilemem ama yumusak ifadeler kullanmak olayı nasıl değiştirmiş bu yorumda gördük
önemli olan mezhep tarikat felsefe ya da bir dindir demek ne farkeder
önemli olan inanç olması değilmi kısaca
ve milyonlarca insanın inanısına saygı duymak cok zor olmamalı
bırakalım insanlar yeterki inansın hangi yolla inandığı önemli olmamalı
önemli olan hoşgörüdür sevgidir saygıdır güzel ahlaktır namustur hak yememektir
bunları yapalım da neyle yaptığımızı tartısmak sonraya kalsın

aleviliğin hak mezhep olup olmadığını tartışacak değilim çünkü ebnim için en ufak bir önemi yok..

alevi mi sünni mi ne olduğu önemli değil önemli olan insan mı? insani değerler taşıyor mu? işte buna cevap evetse herşey tamamdır.

yoksa birini hristiyanmış,müslümanmış,ateistmiş diye sınıflamayı hep yanlış buldum.bu ayrımlar değil mi zaten bizi mahveden..

halalarımın eşleri de alevi ve çok mutlular..yani ailemizin içinde hiçbir zaman bu tip bir ayrım olmadı olamaz da..

yalnız şunu da eklemekte fayda var ben de 4 tane mezhep var diye biliyorum alevilik yok bunların içinde.bildiğim bu ama yanlış da olabilir tabii..ama dediğim gibi önemli değil.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…