size de çok üzüldüm gerçekten. Allah yardımcınız olsun sevdiğinden ayrı kalmak çok zor. Yeni nesil sanki daha anlayışlı. Kimse kimseyi inancından döndürmez ki nolur verseler yani hepimiz insanız. Bu arada sadece Sünnilerde vermemzlik olmuyo onu da belirteyim. Bizde de var. Sünni olunca ilk tepki ile bakılır ama sonra sevgi varsa kimse sesini çıkarmaz ve evlenilir. İnşallah sevdiğinize kavuşursunuz
Kızlar durumum çok kötü ve nasıl davranacağımı hiç bilmiyorum.3 yıla yakın bir zamandır bir ilişkim var.zaman zaman sorunlar olsada niyetimiz ciddi doğru zamanı bekliyorduk babama anlatmak için ama benim kardeş demeye utandığım insan sırf kendi yalanlarını ortaya çıkarttığım için benden intikam aldı. ve babama sevgilimi söyledi babam ona bişey demedi diye oda daha fazla abartıp aramızdaki mezhep farklılığını yalan yanlış şekilde abartarak babama bağıra bağıra söyledi .... Ve babamda ben öyle şeyler istemem ben alevi istemem şudurda budurda bağırdı çağırdı içeri gitti. Anneme sormuş neyin nesi bu diye kim nereli vs konulara girmiş. söyle ona vaz geçsin ben istemem. hatta işi hak meselesine getirip ben hakkımı helal etmem diye söylendi.
Şuanda benle çok rahat olmasada konuşuyor ama sonrasını bilmiyorum.... ben neyapıca adama nasıl davranıcam hiç bilmiyorum dünden beri şok geçiriyorum...
Hak mezhepler bellidir bunlar içinde alevilik yoktur ki zaten bırakın hak mezhebi alevilik mezhep bile değildir.Önce bunun ayrımını bi yapın siz.
sen bize bi anlatsana ayrımı?!
sen bize bi anlatsana ayrımı?!
:) bende valla okudum sabah ne alaka diyorum hayatımda duymadım,hayatımın ilkini yaşadım yani :):):)
ne bilim çok şey biliyorum hakkımızda ileri geri konuşulanlardan da bu biraz daha ilerisi olmuş
yine kulaktan dolma,aslı olmayan,saçma sapan bişey işte
he de geç :)
arkadaşım 29 yıldır aleviyim vallahi bu denilenleri yeni sizden duyuyorum haha :) sizde bunlara inanaıyomusunuz ya gerçi aleviler hakkında daha çok çirkin şeylere inanılıyoken buna mı inanılmayacak değil mi? bakın yine hönk oldum. ay bunlarıda mı duyacaktımmm bilgilendim sayenizde
bizim toplum olarak kendimiz gibi olmayana bir tahammülsüzlüğümüz var maalesef...
bunun nedeni yüzyıllardır bir şekilde kutuplaştırılmaya çalışılmamız, sadece alevi-sünni ayrımında değil, kürt-türk, doğulu-batılı, açık-kapalı, kutuplaştırıldık yıllarca, çünkü birlikten kuvvet doğar, kimse birlik olmamızı istemedi...
neyse bunlar derin mevzular... ben aleviyim, eşim sünni, 14 yıldır birlikteyiz, en ufak bir problem yaşamadık, ne kendi aramızda ne ailelerimiz arasında (bu konuda tabi) başta benim babam da istemedi, seni ezmeye çalışırlar, en ufak sorunda bunu mezhebine bağlarlar dedi, ben de bir kez söyleyebilirler baba ikinciye cesaret edemezler dedim... çok şükür bir kez bile mevzusu olmadı...
ben oruç tutmam ramazanda (bu aleviliğimden değil, annem tutar mesela) kayınvalidem yemek yaparken tadına tuzuna baktırır, iftar masasına oturur onlarla ezanı beklerim, önemli olan karşılıklı saygı ve anlayış gerisi boş...
Hak mezhepler bellidir bunlar içinde alevilik yoktur ki zaten bırakın hak mezhebi alevilik mezhep bile değildir.Önce bunun ayrımını bi yapın siz.
ban korkunuz olmasa kimbilir neler yazabileceğinizi şu 2 cümlenizden öyle rahat anlayabildim ki ben
neyseki yorumların nerdeyse hepsi öyle güzeldi ki bu yorumu görmezden gelmeyi deneyeceğim ben
Ben din kültürü öğretmenliği okuyorum.Bu yüzden yorumumun tasdikine gerek duymuyorum zaten
ooo daha okuyorken özgüveniniz mükemmelmiş
başarılar
Bildiğim bişeyi buraya yazarken tereddüt etmeme gerek yok.Bilmesem yorumsuz kalırım zaten.Aksini savunmak için kaynağınız varsa buyrun o zaman tartışalım.
işte sen gibilere kendimizi anlatmaktan yorulduk ya sen gibiler yüzündendir ki bu ayrımlar yaşanıyo Allahtan herkes senin gibi düşünmüyor....
Hey Allahım.o zaman karşı fikir için bişey söyleyin.Şu şu yüzden mezheptir diyin tartışalım:)
Hey Allahım.o zaman karşı fikir için bişey söyleyin.Şu şu yüzden mezheptir diyin tartışalım:)
Mezhep olayı peygamber efendimizin ölümünden sonra ortaya çıkmıştır bu yüzden de hiçbir mezhep için haktir değildir deme hakkına insanoğlu sahip değildir. Aleviler de müslümandır bunu siz kabul etmeseniz de olur Allah katında biz aleviler kabul olduğunu biliyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?