Babamı 19 yıldan sonra ilk kez bu kadar yakından gördüm .

Babana kötü temennilerde bulunamayacağım
Tıpkı benim babam gibi
30 yıl çocuklarını aramadı benimki
Onu doya doya gasilhanede sevebildim ancak
Tanıdık kokusu, elleri, yüzü, saçları ...
40 a merdiven dayadığım şu yıllarda kendi içimde akladım babamı, onu sevdiğimi, özlediğimi artık rahatça söyleyebiliyorum
Belki kendince haklı sebepleri vardır, belki onun da psikolojisi bozuktu diyerek kendime telkin veriyorum
Bizi sarmalamasalar da seviliyorlar bu sevgi yakınlarımıza tuhaf bazen de kızdırıcı gelse de böyle
O benim babam ; aramasada, babalık etmesede , koynunda uyutmasa da, belki kötü bir adam da olsa, babasızlıktan çok acı çekmiş olsam da BEN ONU SEVİYORUM ve tüm evlatlık haklarımı yüreğimden kopa kopa helal ediyorum, ben sormadım, Rabbim'de sormasın inşallah...

Gerçekten sevebildiniz mi?
Benim çocuklarımı da görmüyor babaları..
Bir kez almaya geldiğinde gördü oğlum birkaç kişi vardı evin önünde hangisi benim babam dedi..
Yumru oturdu içime..
Hele bir de ben babasına aşık maddi manevi her zaman babası arkasında yanında olan biriyim..
Babalarından nefret etmelerini istemiyorum..
Aslında nefret duygusunu hiç bilmemelerini istiyorum..
Şükürler olsun ki hiç kin duygusu olmayan bilmeyen çocuklarım var..
Acaba onlar büyüdüklerinde nasıl hissederler diye çok merak ediyorum..
Eksik mi büyüyecek benim çocuklarım..

Ne tuhaf ben de dun gözlerim dolu dolu babami düşündüm. Yanimizdaydi ama bir o kadar da uzagimizda. Aslinda mutlu olabilirdik fakirligi hic umursamazdik o zaman.
Onca kavgaya,dayak,gurultu patirti huzursuzluga ne gerek vardi?
Düşündüm de iyi ki aramızda kuvvetli bir bag yokmus. Hayatta yaşadığım binlerce sıkıntıya bir de ölüm acısı eklenecekti. Ölümün verdigi özlem eklenecekti. Iyi boyle ya..

öyle bir yara açmış ki kalbinde, artık o da dolduramaz, geçiremez o yarayı. Annemden biliyorum.Yıllar sonra ortaya çıkıp Türk filmi tadında ben senin annenim diyen bir anneye sahipti.Ama bir kere bile anne diyemeden göçüp gitti bu dünyadan annem.Hep derdi içimde anne özlemi var ama bu kadına(annesine) değil. Boşluğu bu kadın dolduramıyor... Çok zor ve üzücü bir durum.Tesellisi pek mümkün olmayacak kelimelerin.Allah yardımcınız olsun, annenize daha sıkı sarılın...

ahh canım beni mahvettin zaten duygusal bir dönemden geçiyoru hüngür hüngür ağlattın beni (
arkadaşlar da yazmış seni teselli edemeyiz keşke yaralarına ilaç olsak

Seni az cok anliyorum. Ben 27 yasindayim 8 senedir hic gormedim babami. Hemde biz ayrilmak istemistik. Okadar beter bir adamdi ki. Anneme hala nasil bu adama bu kadar yil sabretti katlandi diye dusundugum cok olmustur. Bizimkinin bizdeki anilari kotu. Keske karsilasinca seninki gibi izler biraksaydi gorunce gozlerim dolsaydi.

Eksiklik illa ki oluyor
Gençlik, yetişkinlik çocukluktan daha zor geçiyor
Çünkü büyüdükçe sorguluyor insan
Anne çocuğun gözünde gitgide ilahlaşırken babaya kızgınlıklar başlıyor
İçimde büyük kırgınlıklar, büyük acılar yaşadım ama sonra eşim bunu aşmamda çok yardımcı oldu
Babam bizi aramadığı gibi hayatında kimseyi tutmadı, kardeşlerini, akrabalarını, arkadaşlarını herkesi yok saydı ve darülacazede yalnız başına öldü, kimsesizler mezarlığına gömüldü. Ölümünden bir hafta önce aradı beni doktorları, bir hafta her gün ziyaretine gittim, hiç bir şey konuşmadık, öylece bakıştık, son suyunu benim elimden içti. Cenazesine eşlik ettim, gasilhanede yıllarca tuttuğum öfke, özlem birden patlayıverdi, kokladım, sevdim onu, çok özlemiştim
Ayrıldıklarında ben yanında kalmıştım 8 yıl onunla yaşadım, çok bakımsız, sorumsuz bir çocukluk geçirdim, 14 yaşımda beni anneme gönderdi. Hayatımın en zor dönemiydi annemi, kardeşlerimi yeniden tanımak, uyum süreci, babamı çok özlemek... (Bu arada onu ziyaretime izinde vermedi, her gittiğimde kovdu kapısından)
Çok kızdım ona bu yaşadıklarım için çok.
Sonra eşim kabuğunun altında kaynayan o yarayı deşti, irini akıttı birden. Hiç tanımadığı babama bir mezar yaptırdı, naklini eliyle yaptı, görevlilere bile dokundurtmadan kemiklerini taşıdı elleriyle, doğmama sebep olduğu için sevdi babamı ve zaman içinde konuşa konuşa annemi de sorgulamamı sağladı. Çocuk aklımda hatırladığım her şeyi ona anlatırken ayrılığın, babamın hayata küslüğünün tek taraflı bir suç durumu olmadığını anladım. Annemin bizleri büyütmede ki gayreti romanlara konu olacak cinstendir, 4 kız kardeştik biz, çok çekti annem ama babamla olan ilişkilerinde gözden kaçırdığım çok şey fark ettim ve artık ikisine de kızmanın anlamsız olduğunu, acı çekmiş olsam da onların da acıları olduğunu fark ettim. Zamanla barıştım babamla, şimdi düzenli olarak mezarına gidiyorum, dua ediyorum, konuşuyorum, yıllar sonra ilk kez babam var diyebiliyorum, içimde tuhaf bir duygu var. Kardeşlerim kızıyorlar bu halime ama ben babama olan sevgimi bastırmak, ona kızmak istemiyorum. Affetmek insan hayatındaki en büyük hafiflik, o da bence ödedi yaptıklarının bedelini, darülacezede yaşamak ve orada ölmek öyle kolay bir iş değil, kendi cezasını kendi kesti. Çok uzattım çok doluymuşum hakkınızı helal edin =)

Daha çok yazsaydınız yine aynı merakla okurdum yazdıklarınızı..
Ben de kinin insanın sırtında büyük yük olduğunu, mutluluğun önünde engel olduğunu düşünürüm..
Ben çocuklarımı hiç bırakmadım..
Dilerim Rabbim de ayırmaz bizden birbirimizi..
Babanız ektiklerini biçmiş..
Başka bir son da mümkün değildi zaten..
Yazık..
Ne güzel bir hayat yaşayabilecekken, tercihleri davranışları hayatını mahvetmesine neden olmuş..
Ben çocuklarımın acı çekmemesi için elimden geleni yapıyorum..
Sorgulamamaları merak etmemeleri için her dakikalarını doldurmaya ve her dakikalarını mutlu geçirmelerine azami özen gösteriyorum..
Ama baba sonuçta..
Baba..
O yok..
Neyse ki birbirine fazlasıyla bağlı bir ailem var..
Kızım anaokulundayken röportajını izlediğimde onun doğumundan sonraki en büyük mutluluğu yaşattı bana..
Tüm çocuklara sormuşlar kahraman kim diye..
Herkes kahramanını söylemiş..
Atatürk, Spiderman ya da başka şeyler..
Ama benim kızım.. bir tek benim kızım Annem demiş..
Şu an yazarken yine ağlıyorum..
İnşallah çocuklarım bunu en az zararla atlatırlar..
Dilerim tüm çocuklarmutlu ve huzurlu büyürler..
Ve inşallah benim kızımın karşısına sizinki gibi bir eş çıkar..

Bence babanız kaybetti..
Sizin gibi bir evlatan mahrum hayatı yaşamayı tercih ettiği için..

Evet en büyük kahraman annemizdir =))
Ama içiniz rahat olsun, sizin kızınız çok güçlü bir kadın olacak
Boşanmanın kötü etkileri çocuklara yansıyor kabul , hayata 1-0 yenik başlıyormuşuz gibi düşünülüyor ama aslında öyle değil
Bizler mücadeleye daha erken başladık, hayata karşı tecrubemiz ve duruşumuz analı-babalı çocuklardan farklı, daha güçlüyüz
Annem gibi, sizin gibi evlatlarına hayatını harcayan anneler çok güçlü ve becerikli kızlar yetiştiriyorlar, gönlünüzü ferah tutun, 40 yaşıma geldim annem hala bir süper kahraman =)))

Son düzenleme:
diyecek bişey bulamıyor insan böyle anne babalar karşısında.
derin bir yara.bir ömür babasız geçirmişssin.
varken yok baban.
hele ki şu karşılaşmanız daha bir acı olmuş.
yapacak bişey yok ne yazık ki.
unutmaya çalışmaktan başka.
elbet bir ömür taşıyacaksın yokluğunu.
bu kadar nasıl gaddar olunuyo anlayamıyorum gerçekten

KELİMELERİN KİFAYESİZ OLDUGU BİR YERDEYİM.....FAKAT O ADAMIN DA İÇTEN İÇE İÇİ YANIYOR BELKİDE.VE BELKİDE SİZE YÜZÜ YOK DİYE BAKAMIYOR YÜZÜNÜZE.BELKİDE...

KELİMELERİN KİFAYESİZ OLDUGU BİR YERDEYİM.....FAKAT O ADAMIN DA İÇTEN İÇE İÇİ YANIYOR BELKİDE.VE BELKİDE SİZE YÜZÜ YOK DİYE BAKAMIYOR YÜZÜNÜZE.BELKİDE...

Benım oglumda bıyolojık babasını tanımıyor. 2 aylıkken ayrıldık.
6 yasında suanda ben 4 senedır yenıden evlıyım. Oglumun sızın dustugunuz bosluga dusecegını zannetmıyorum fakat yazdıklarınızı ıcımde hıssettım. Keske sızın ıcın boyle olmasaydı ama mantıklı dusunun ve uzulmeyın ve sert olun malesef kı o sızı sevseydı veya ozleseydı sızı arar ve gorurdu aılesıne coluguna cocuguna sahıp cıkardı

Canım ben babamı yeni kaybettim. Gerçekten de çok iyi bir babaydı ve bizim için varını yoğunu verdi yemedi yedirdi. Yazılan yorumları okuyunca gözümden yaş geldi. Gerçekten baba var baba var.

Baban anasının lafına bakıp karısını boşamış güya anasına iyi evlat olmuş ama sana baba olmayı becerememiş.

Hiç aramayı düşünme bence. Zaten aynı ilçede oturuyormuşsunuz konuşmak görüşmek istese kendisi arar görüşürdü. Birdaha uğraşıp kendini de hayallerini de yıkma. Evleneceğin için duygusal bi dönemdesin bence ve oyüzden görünce bukadar etkilenmişsin. Görüşmek istersin de reddederse birdaha yıkılırsın bırak hayalinde bu son gördüğün hali kalsın. En azından dersin ki gördü de belki de cesaret edemedi konuşmaya. Diğer türlü reddedilirsen daha fazla yıkıma uğrarsın. Reddedilmesen seninle görüşmeyi kabul etse de zaten yılların acısı hep içinde kalacak. En ufak bi şeyde bana bunları yapmıştı diyeceksin.

yaşadıklarınızı okurken duygularıma engel olamadım
annem de annesini ilk defa 18 yasında görmüş
annemın de annesı babası 6 aylıkken ayrılmıs ve babası da annesı de annemı ıstemeyıp ortada bırakmıslar
sokakta yaniii

annemin annesi 18 yasıa gelınce annem karsısına cıktı geldı.

yasadıklarınız kolay değil, babanız neden bu şekilde davranıyor onu öğrenmek lazım
yenıden evlenmıs mı baska cocukları var mı

Ah insanlar şu çocukların yüreklerini bir okuyabilseniz.....

25 yıl önce yetiştirme yurdundan bir grup çocuğu hemen her hafta sonu misafir ederdik.
öyle masum,öyle naiflerdi ki yavrular.
hepsi anneme sırnaşır anne diye sarılırdı.
annem onların her geliş-gidişinde hasta olurdu üzüntüsünden.
yaşları ilerleyince çocuklar başka yurtlara dağıldı.
bir kısmı oralardan da ayrılmış,ulaşamadık.
o çocuklardan bir tanesi çok akıllı bir çocukdu.okuyup güzel bir yere gelecek uyanıklıkta ve akıldaydı.

bunca yıl sonra geçen hafta netten bize ulaştı.
annemin resmini gönderince o kadar ağlamış ki şimdi 35 yaşında bir adam.
çocukluğumda aile kavramını düşününce siz geliyorsunuz aklıma demiş.
evlenmiş 3 çocuğu varmış.

evimizin önündeki parkda gelip oturup babamın çıkıp elinden tutarak eve götürmesini beklemiş.
babamı 15 yıl önce kaybettik.

akşam görüştüm.o çocukların çoğu yanlış yollara sapmış.
içlerinde öyle temiz,öyle safları vardı ki şu an ne haldeler kim bilir.....

boynu bükük bütün çocukları sarıp sarmalayasım var.........

İnan tüğlerim diken diken oldu!! nasıl olurda bir baba kızını görmezden gelir.
Çok merak ettim hiç konuşmadınız mı bu zamana kadar neden böyle davranıyor ?diye
Benim başıma gelse ben kesinlikle peşini bırakmazdım.
Napar eder bu davranışlarının sebebini öğrenirdim öğrenmeden de peşini bırakmazdım
Artık küçük değilsin 25 yaşındasın belki bilmediğin bişeyler vardıR.
Nasıl yaparsın bilmiyorum ama muhakkak babanla görüş derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…