Bağnaz bir düşüncemi?

E siz rahatsız oluyorsunuz diye söyleyelim, kız işten çıksın. Kıymetli kız kardeşinizin yörüngesinden de çıkar hem.
Öff ne boş boş işler ha. Ne yapılabilir, kızın varlığı mı sorun oldu? Yok mu olsun, nedir?
İş arkadaşı adı üstünde. İş arkadaşlarımızla iş yerinde muhatap oluyoruz, nikahımıza almıyoruz. İsterse akşam striptiz barlarında takılsın bana ne?

kişinin yaşadıklarına yorum yapmıyorum beni ilgilendirmez ama toplum öyle değil işte toplum baskısından bu düşüncem tamamen ama tabiki buna boyun eğmekte doğru değil bilemiyorum kafam karışık
Kişi kendini bildikten sonra diğerlerinin ne söylediğinin pek bir önemi yok bence. Bu da onun gibi algısı kadar da saçma bir şey yok. Bazı şeyleri aşmış olmak gerek. Herkesin karakteri ayrı, kardeşiniz sırf arkadaş diye neden o şekilde dedikodusu yapılsın ki?

Aynen öyle ama iş+samimi arkadaslik diyeyim

kesinlikle öyle ama çalıştığı ortamda kesinlikle bu şekilde dedikodusu yapılır öyle bi yer yani

Bana arkadaşını söyle sana kim olduğunu söyleyeyim demişler. Kız kardeşiniz bunu düşünmüyorsa söyleyebilirsiniz ama yetişkin bir genç kıza fazla müdaHale şansınız yok gibi. Arkadaşın takılmasın erkeklerle ne biçim kızmış deseydiniz o zaman bağnaz olurdunuz.

Ya ben kızın yaşam stiline yorum yapmıyorum aynen iş ortamını bildiğim için tereddütlerim var. Evet öyle bi atasözü de var ne kadar doğru bilinmez. Yani ortama boyun eğmekte doğrumu bişmiyorum biraz karışık bir durum benim için

Sizi ilgilendirmez bu doğru. Ama özellikle iş ortamında maalesef insanlar birbirlerini yaftalamaya çok meraklı. Kimle takılırsan onla anılıyosun.

Bana ne!
Sana ne!
Kime ne!
Bakın bu üç düşünce çok önemli, insanın haddini bilmesini sağlar, sindirin bence

bir insanın kardeşiniz olması hayatı hakkında size söz hakkı veriyor mu zannediyorsunuz?

iş yerinde kardeşinizin dedikodusu yapılsa ne olur? Hiiiiç
Kardeşinizi de arkadaşı gibi bir karakter zannetseler ne olur? Hiiiiç
E sizi ilgilendiren ne? Hiiiiiç

+10000000000000000

Ama söyledikleriniz çelişiyor. Beni ilgilendirmez diyorsunuz kadının hayatı yüzünden kız kardeşiniz mesafe koysun istiyorsunuz. Kız kardeşiniz yetişkin yaştaysa böyle hareketler yapmaya hakkınız yok.

Kardeşim beni ilgilendirir bence bu kısma katılmıyorum gelip kendi anlattı anlatmasaydı bilmezdim zaten

Ama söyledikleriniz çelişiyor. Beni ilgilendirmez diyorsunuz kadının hayatı yüzünden kız kardeşiniz mesafe koysun istiyorsunuz. Kız kardeşiniz yetişkin yaştaysa böyle hareketler yapmaya hakkınız yok.

zaten celistigim icin konu actim :) fikir almak icin

İnsanlar ile samimi olma ya da o samimi olmama durumu bir seçenektir o insanın hayatına karışma ya da yadırgama değildir. Yakın olup sürekli eleştirme, kınama yerine araya mesafe koymayı daha uygun buluyorum. Uzun süre boyunca tek gecelik ilişki yaşayan arkadaslarım oldu, bir müddet sonra bana bu muhabbet çok normal gelmeye başlamıştı, ilişkilerde cinsel yaşantının olması gerektiğini savunuyorum ama fb / tek gecelik ilişkilerin insan ruhuna uygun olmadığını, duygusal açıdan zedeleyici olduğuna yüzlerce kez tanık oldum. Herkesin kendi kararı ama kimlerle yakın olup olmayacağınızı seçmek de sizin özgürlüğünüz. Takıldığınız insanlar neyse çevredekiler de bir çok yönden sizi onlar gibi sanıyor. Bu durum kardeşinize uymuyorsa mesafe koyması çok doğal. Ama kimse kalkıp da hayır öyle değil demesin Türkiye önyargılar, peşin hükümler cenneti, yakınınızdaki insanlar nasılsa sizi de öyle sanıp alnınıza etiketi yapıştırıyorlar

Çok güzel izah etmişsiniz tam olarak anlatmak istediğim buydu teşekkür ederim
Ama buna boyun eğmeye devam edince de bu durum düzelmeyecek ne yapılmalı bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…