- 6 Nisan 2017
- 1.964
- 2.406
- 133
Kendi doğurmuş da nolmuş? Krallığa kraliçe mi,? Bir hadsiz için neden canını sıkıyorsun bebeğin hissediyor bir hadsiz için bebeğini strese sokma çok özür dilerim ona bok yemek düşer. Umarım sağlıkla kucağına alırsınDirekt konuya giriyorum. Evliliğimde 7. yılıma girdim. Birçok kez düşük, kürtaj ve historoskopik ameliyatlardan sonra şimdi hamileyim. Konu bebeğimin ismi. Kv kafasında bir isim belirlemiş, benim istemediğim bir isim ve herkese bebeğimin isminin o olacağını söylüyor. Birkaç gün önce ben, görümcem ve eltim hep birlikte otururken yine kendi belirlediği ismi söyledi. Ben de o isimden hoşlanmadığımı ve eşimle birlikte belirlediğimiz ismi katacağımızı söyledim. Çıldırdı. Siz ne katarsanız katın ben bu isimle sesleneceğim dedi ben de öyle şey olur mu o zaman herkes istediği isimle seslensin, kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim. Bana ister kabul et ister etme ben katacağım zaten 6 yılda zorla bir çocuk yaptın ben bu bebeğimi nasıl bekliyorum, beni ilgilendirmez dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sadece bu benim elimde olan birşey değil. Hiçbir zaman olmayabilir de diyebildim. Kaldı ki bazı tarama testlerimde risk çıktı, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi. Bu konuda endişeliyim zaten. Eşim başka odadaydı. Yanımıza geldi neden tartıştığımızı sordu. Konuyu öğrenince de isim hakkı eşimdedir anne o ne istiyorsa onu katacağız dedi ama kv yine ısrar ediyordu. Şimdi ben 2 gündür kendime gelemedim. KV'nin bu kadar öfke dolu olduğunu bilmiyordum."6 yılda zorla bir çocuk yaptın" sözleri sürekli kafamda zonkluyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Atlatamıyorum. Daha önceki acılı süreçlerimde aileden hiç kimse yanımda olmadı. Her şeyi hep eşimle halletmeye çalıştık. Hastanede tek başıma kaldığım işlemler oldu. Ama konu isme gelince nasıl kendilerinde bu denli hak buluyorlar anlamıyorum. Bir de sözde 40'ın çıkana kadar kv ben kalırım yanında demişti ama eşime söyledim. Lohusalık döneminde stres yaşamak istemiyorum annen böyle yapacaksa hiç gelmesin dedim. Eşimle ben sizce ikimiz bebek bakımını halledebilir miyiz? Başka kimse yok bize yardım edebilecek.
Bizde de ne olaylar oldu bir taraftan uykusuzsun bır taraftan gelen gıden oluyo evin işi cocukla ılgılen birde kayınvalıdeyle olaylar çok kötü oluyoBenim kv de eltimle çok iyi olmalarına rağmen lohusalığında küsmüşlerdi. Eltimle eşi nerdeyse boşanacaklardı.
uzakta olduğunuz için şanslısınız bızde ıkıncı gunden bebek zıyaretlerıne baslandı halıyle ben hiç dınlenemedım annem kayınvalıdem olmasına ragmen aksam olunca yoruldum ben deyıp ağlıyodum cunku lohusasın uykusuzsun bebk gazlı bır bebek çok zor en ıyısı kendın olucaksınben cocuklarimi sezeryanla dünyaya getirdim ve ailelerimizden uzakta tek basimayiz. bence 40 gün yeni bir ailelenin basbasa kalip kaynasip tanisacagi cok güzel bir zaman dilimi , kesinlikle esinle birlikte bunu basarabilirsiniz :) biz esimle basardik ve iddia ediyorum yanimizda birileri olsaydi bana yada bebege bakmak icin , esim su an oldugu baba olamazdi. mükemmel bir baba oldu esim. ev islerini elinden geldigi kadariyla yapiyordu. dört dörtlük degildi ama yinede ev temizdi. ben yemegi yaparken o bebege bakiyordu. ben emzirdikten sonra yatip uyurdum o gazini cikarip yatagina yatirirdi. yani bence en güzel zamanlarimizdi , o cekirdek aile kaynasmasi. dogumdan sonra keyfini kaciran biri olursa göndermekten korkma. sen bu bebek icin yaratildin , o bebekte senin icin. beraber harika bir takim olucak ve kimseye ihtiyac duymucaksiniz. saglikla kucagina al insallah
ben cocuklarimi sezeryanla dünyaya getirdim ve ailelerimizden uzakta tek basimayiz. bence 40 gün yeni bir ailelenin basbasa kalip kaynasip tanisacagi cok güzel bir zaman dilimi , kesinlikle esinle birlikte bunu basarabilirsiniz :) biz esimle basardik ve iddia ediyorum yanimizda birileri olsaydi bana yada bebege bakmak icin , esim su an oldugu baba olamazdi. mükemmel bir baba oldu esim. ev islerini elinden geldigi kadariyla yapiyordu. dört dörtlük degildi ama yinede ev temizdi. ben yemegi yaparken o bebege bakiyordu. ben emzirdikten sonra yatip uyurdum o gazini cikarip yatagina yatirirdi. yani bence en güzel zamanlarimizdi , o cekirdek aile kaynasmasi. dogumdan sonra keyfini kaciran biri olursa göndermekten korkma. sen bu bebek icin yaratildin , o bebekte senin icin. beraber harika bir takim olucak ve kimseye ihtiyac duymucaksiniz. saglikla kucagina al insallah
Kayınvalidenize bu zamana kadar kimse had bildirmemiş anlaşılan. Tabii ki siz koyacaksınız ismini. Benim henüz çocuğum yok ama henüz değil çocuk ben bile yokken bir isim belirlenmiş eşimin müstakbel "oğluna" ha oğlan olmadı mı o da sorun değil kıza da kayınvalidemin kayınvalidesinin adı koyulacak.
Kaale bile almadım,siz de almayın.
O değil de çok merak ettim ne isim koymak istiyor ?
kuzum benim , merak etme Allah yardimcin olucak. herseyden önce kendine güven , sen bunu yapabilcek gücte yaratildin ve asla ama asla sunu unutma Allah dagina göre kar verir. kimsenin gücünün yetmeyecegi yükü yüklemez. bu gecirdigin 6 yilda sen bunu omuzlamak icin yeterince güclendin , bunu defalarca düsükten sonra 2 evlada sahip olan biri olarak kalpten inanarak söylüyorum. Esin yaninda , sen ve bebegin sagliklisiniz , kimsenin bunu bozmasina izin verme. ne zaman istersen yaninizdayiz moral vermek icin .Amin inşallah. Yazdıklarınız moral oldu çok teşekkür ederim.
Direkt konuya giriyorum. Evliliğimde 7. yılıma girdim. Birçok kez düşük, kürtaj ve historoskopik ameliyatlardan sonra şimdi hamileyim. Konu bebeğimin ismi. Kv kafasında bir isim belirlemiş, benim istemediğim bir isim ve herkese bebeğimin isminin o olacağını söylüyor. Birkaç gün önce ben, görümcem ve eltim hep birlikte otururken yine kendi belirlediği ismi söyledi. Ben de o isimden hoşlanmadığımı ve eşimle birlikte belirlediğimiz ismi katacağımızı söyledim. Çıldırdı. Siz ne katarsanız katın ben bu isimle sesleneceğim dedi ben de öyle şey olur mu o zaman herkes istediği isimle seslensin, kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim. Bana ister kabul et ister etme ben katacağım zaten 6 yılda zorla bir çocuk yaptın ben bu bebeğimi nasıl bekliyorum, beni ilgilendirmez dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sadece bu benim elimde olan birşey değil. Hiçbir zaman olmayabilir de diyebildim. Kaldı ki bazı tarama testlerimde risk çıktı, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi. Bu konuda endişeliyim zaten. Eşim başka odadaydı. Yanımıza geldi neden tartıştığımızı sordu. Konuyu öğrenince de isim hakkı eşimdedir anne o ne istiyorsa onu katacağız dedi ama kv yine ısrar ediyordu. Şimdi ben 2 gündür kendime gelemedim. KV'nin bu kadar öfke dolu olduğunu bilmiyordum."6 yılda zorla bir çocuk yaptın" sözleri sürekli kafamda zonkluyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Atlatamıyorum. Daha önceki acılı süreçlerimde aileden hiç kimse yanımda olmadı. Her şeyi hep eşimle halletmeye çalıştık. Hastanede tek başıma kaldığım işlemler oldu. Ama konu isme gelince nasıl kendilerinde bu denli hak buluyorlar anlamıyorum. Bir de sözde 40'ın çıkana kadar kv ben kalırım yanında demişti ama eşime söyledim. Lohusalık döneminde stres yaşamak istemiyorum annen böyle yapacaksa hiç gelmesin dedim. Eşimle ben sizce ikimiz bebek bakımını halledebilir miyiz? Başka kimse yok bize yardım edebilecek.
Hiç kafana takma. Eşin yanında zaten. Kimseyi düzeltemezsin. Boşver ne söylerse söylesin. Çocuğun büyüyünce zaten “benim Adım x” derDirekt konuya giriyorum. Evliliğimde 7. yılıma girdim. Birçok kez düşük, kürtaj ve historoskopik ameliyatlardan sonra şimdi hamileyim. Konu bebeğimin ismi. Kv kafasında bir isim belirlemiş, benim istemediğim bir isim ve herkese bebeğimin isminin o olacağını söylüyor. Birkaç gün önce ben, görümcem ve eltim hep birlikte otururken yine kendi belirlediği ismi söyledi. Ben de o isimden hoşlanmadığımı ve eşimle birlikte belirlediğimiz ismi katacağımızı söyledim. Çıldırdı. Siz ne katarsanız katın ben bu isimle sesleneceğim dedi ben de öyle şey olur mu o zaman herkes istediği isimle seslensin, kabul etmiyorum öyle bir şeyi dedim. Bana ister kabul et ister etme ben katacağım zaten 6 yılda zorla bir çocuk yaptın ben bu bebeğimi nasıl bekliyorum, beni ilgilendirmez dedi. Beynimden vurulmuşa döndüm. Sadece bu benim elimde olan birşey değil. Hiçbir zaman olmayabilir de diyebildim. Kaldı ki bazı tarama testlerimde risk çıktı, inşallah sağlıkla kucağıma alabilirim bebeğimi. Bu konuda endişeliyim zaten. Eşim başka odadaydı. Yanımıza geldi neden tartıştığımızı sordu. Konuyu öğrenince de isim hakkı eşimdedir anne o ne istiyorsa onu katacağız dedi ama kv yine ısrar ediyordu. Şimdi ben 2 gündür kendime gelemedim. KV'nin bu kadar öfke dolu olduğunu bilmiyordum."6 yılda zorla bir çocuk yaptın" sözleri sürekli kafamda zonkluyor. Kendimi aşağılanmış hissediyorum. Atlatamıyorum. Daha önceki acılı süreçlerimde aileden hiç kimse yanımda olmadı. Her şeyi hep eşimle halletmeye çalıştık. Hastanede tek başıma kaldığım işlemler oldu. Ama konu isme gelince nasıl kendilerinde bu denli hak buluyorlar anlamıyorum. Bir de sözde 40'ın çıkana kadar kv ben kalırım yanında demişti ama eşime söyledim. Lohusalık döneminde stres yaşamak istemiyorum annen böyle yapacaksa hiç gelmesin dedim. Eşimle ben sizce ikimiz bebek bakımını halledebilir miyiz? Başka kimse yok bize yardım edebilecek.
Cumartesi günü 40 gününü geride bırakmış bir ‘anne’ olacağım inşallah . Evet söylenen herşey doğru diyebileceğim tek şey ‘zor’ ha bu zorluk kişiden kişiye değişebilir bilemem ama hiç birşey şimdiki gibi olmayacak onu söyleyebilirim . (Ama sevginin ne olduğunu şimdi öğrendim diyebilirim, bu yüzden bebeğime teşekkür borçluyum ) Fakat her ne kadar zor olursa olsun yine de densiz kayınvalidenizin yanınızda kalıp size stres yapmasına müsade etmeyin . Çünkü birde onunla uğraşmak zorunda kalırsınız . Eşiniz en büyük destekçiniz olur inşallah zaman çabuk geçiyor .
Şu isim koyma konusunda da karışanlara nefret ediyorum . Densiz 6 yıl beklemiş ? Sanki siz beklemediniz . Hiç kimse anne olmaya çalışan bir kadın kadar ‘bekleyemez!’ Ben sizin yerinizde olsam onun istediği ismi hiç koymam .
Söyleme tarzına bak . Dangalak .
Ay galiba hormonlardan çok tepki verdim
çok rahatta bakarsnz bebege emin olun.. öğrenmiş olursunuzda hem. İnsan başına kalınca herseyı yapar. biz buradayızkafanızı kv takmayın lütfen sağlıklı doğum yapında bi siz .. sağlıkla kucagınıza alında stres yapmayın lütfen. Kim ne derse desin.. İstediğiniz ismi koyarsınz eşinizle birlikte. bırakın kim ne derse desin. Eşin yanında gbi göruyorum konu kapandı. kv sıksık gitmezsnz olur bıter.. o size geldiğinde isim söylerse her defasnda düzeltirsin o sinir oldukça sen düzeltrsın inada bindirmiş
Vallahi sizin bebişinizde benim de isim koyma hakkım var bence yanigünlerce tetikte az mı bekledim doğdu mu doğuyor mu doğacak mı diye aaaa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?